Sladichuk® Публикувано Април 19, 2011 Публикувано Април 19, 2011 Защо никой не рови и не чете, ами само гледа да преоткрие топлата вода, или пък някой да му я затопли? Пусни в търсачката Chronus, и разбери как да бекъп–ваш всички нейтив за телефона, и всички апп–сторски приложения, които ползваш! Цитирай
Jekylll Публикувано Май 3, 2011 Публикувано Май 3, 2011 Хм, само при мен ли е така? Във /var/mobile/Library/Safari/ няма Bookmarks.plist, а Bookmarks.db, SearchEngines.plist, SuspendState.plist и History.plist. А във /var/mobile/Library/Notes/ няма notes.db, а notes.idx и notes.sqlite. С нормален фърм 4.0.1 съм. Цитирай
NoGood Публикувано Октомври 21, 2011 Публикувано Октомври 21, 2011 Аз бях с 4.3.3 и ги запазих на компютъра.Направих рестор до 4.2.1 и не успявам да върна бекъпа.Имам ги синхронизирани в iTunes но ми уголемява снимките....Иначе Notes,Call History и SMS файловете се върнаха без проблем.Adress Book не става.Пробвах със всякакви права,респринг,ребут и пак греда решения май няма 1 Цитирай
orbitalen Публикувано Октомври 21, 2011 Публикувано Октомври 21, 2011 За контактите пробва ли първо да създадеш един контакт (произволен) и след това да върнеш базата от данни и съответно да зададеш същите права, както на автоматично генерираната? Цитирай
NoGood Публикувано Октомври 23, 2011 Публикувано Октомври 23, 2011 Знам, но не става..... опитах всичко описано а и + това не ми е за пръв път.Правил съм го много и на различни,но на моя не иска Цитирай
londongunner Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 А контактите в iOS 5.0 , пак ли са в същата директория, защото май има разминаване. Досега бях на 4.2.1. Цитирай
Sladichuk® Публикувано Декември 15, 2011 Публикувано Декември 15, 2011 Е, що не поровите малко във файловата система на телефона, де... Що всички чакате наготово, ами никой не ще да потърси, и после да сподели?!? Цитирай
londongunner Публикувано Декември 29, 2011 Публикувано Декември 29, 2011 Днес цял ден безуспешно се опитвам да върна контактите ,но не се получава, по този начин, жалко , сега ме чака още един ден в преправянето на над 300 снимки за контактите , защото по какъвто и начин да са бекъпнати след като се върнат резолюцията им е друга и е мазало. Цитирай
BANNN Публикувано Декември 29, 2011 Публикувано Декември 29, 2011 (редактирано) Ако си с джейлнат телефон си дръпни ContactsBacup Over Dropbox направи си акаунт и си свиркай. Lite версията запазва контактите, но ще иска да си я платиш за да ти ги върне. П.П. - Програмата прави бекъп на контактите и снимките приложени към тях. Редактирано Декември 29, 2011 от GPower Цитирай
londongunner Публикувано Декември 29, 2011 Публикувано Декември 29, 2011 Програмки има доста , аз ползвам главно ExelContacts , но всички връщат снимките в друга резолюция. ContactsBackup Over Dropbox ,как ги връща имаш ли наблюдения? Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 29, 2011 Публикувано Декември 29, 2011 Става бре. Триеш каквото имаш сега в папката и гасиш/палиш(не рестарт). Правиш контакт ръчно, със всички такъми - снимка, мелодиа и пр. Пак гасиш/палиш, връщаш старите върху досегашното, пак гасиш/палиш и си в джаза. Цитирай
londongunner Публикувано Декември 29, 2011 Публикувано Декември 29, 2011 (редактирано) Не става Алекс , пробвах го и това поне 20 пъти, даже последни тотално заби и му правих рестор наново. При 4х има само 2 файла в папката , докато при 5х са още 4 пак някакви бази и явно там нещо се омазват нещата. Редактирано Декември 29, 2011 от londongunner Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 29, 2011 Публикувано Декември 29, 2011 Ами...еб@ ли го, аз така не връщам вече - има си адрес бук за тая работа, има и облак. П.П. Ако набараш мак - с диск ейд можеш да ги извадиш в vcf format от 4.х.х и после спокойно да си ги върнеш под 5.х.х Цитирай
kawabiker Публикувано Декември 29, 2011 Публикувано Декември 29, 2011 Всичко което се намира в папката се трие , без значение че са 4 файла, триеш , аз съм за рестарт след това за разлика от Сандю , правиш си контакт с всички мурафети и слагаш отгоре старите ! 1 Цитирай
londongunner Публикувано Декември 30, 2011 Публикувано Декември 30, 2011 Пробвал съм всички варианти колега, с триене ,с рестарт, не става, аз вече започнах да им оправям снимките , останаха още около 200 Цитирай
Pe6o666 Публикувано Януари 1, 2012 Публикувано Януари 1, 2012 Bookmarks от 4.1 на 5.0.1?!? Чалъм за връщане Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 1, 2012 Публикувано Януари 1, 2012 Синк с тюнса, след рестора - таб info/advanced/replace bookmarks 1 Цитирай
Pe6o666 Публикувано Януари 1, 2012 Публикувано Януари 1, 2012 Аз съм ги махнал ръчно от 4.1 и при слагане на 5.0.1, сафари крашва Цитирай
kawabiker Публикувано Януари 17, 2012 Публикувано Януари 17, 2012 След 2 часа игра успях да върна от 4.Х на 5.0.1 смс-и , контакти и некви други работи . Как става : нужни са джейл ,SBSettings(може да се сложи само за тази операция ) или respingicon ( пак за временно) iFile и iFunbox или подобна програма. През файловия мениджър се трият примерно от Adressbook всички файлове по подразбиране , и се слагат запазените от 4.Х . Сега забележете не се прави нов контакт , а се влиза през iFile в Adressbook и се променят правата Owner > Mobile на двата файла които сте върнали . Правите Respring и Reboot и чак след това проверявате и разбирате , че сте успяли Цитирай
orbitalen Публикувано Януари 17, 2012 Публикувано Януари 17, 2012 (редактирано) Аз след 5 минути "игра" си ги върнах без проблем. Сега сериозно, просто си създадох нов контакт, включващ всички полета (включително и снимка), после изтрих файловете от папката и чрез iFile качих бекъпнатите файлове в нужната директория, пак през iFile им оправих правата (трябва да са същите като на изтритите файлове) и след рестарт се появиха без проблем. Това е за контактите, по аналогичен начин си върнах и SMS-ите (изпратих си 1 смс за всеки случай, преди да изтрия файловете), катко и CallHistory (набрах някой за всеки случай, преди да изтрия файловете). Бележките си ги синхронизирах от Gmail акаунта. Не ми бяха нужни нито SBSettings, нито iFunBox, нито 2 часа. П.П. Да добавя, тъй като някой беше писал преди това, че снимките му след ръчно връщане на файловете са му малки, не знам поради каква причина, но при мен снимките са си с оригиналния размер, и когато някой ми се обажда/аз се обаждам на някой, снимката си излиза на целия екран (в оригинална резолюция). Редактирано Януари 17, 2012 от orbitalen Цитирай
kawabiker Публикувано Януари 17, 2012 Публикувано Януари 17, 2012 (редактирано) Аз за да го напиша , значи съм опитал всичко възможно преди това . Както виждаш нагоре всеки се оплаква , че по една или друга линия не е успяял с нещо, а това което съм написал ще сработва на 100 % при всички . Аз че съм загубил два часа за проби не ме е яд да ти кажа . Редактирано Януари 17, 2012 от kawabiker Цитирай
orbitalen Публикувано Януари 17, 2012 Публикувано Януари 17, 2012 Ами и аз, за да го напиша това, значи съм го пробвал и е сработило. Освен това по същия метод съм връщал контакти и на още 1-2 телефона с 5.0.1, както и на моя при преминаване от 4.1 до 4.3.3, както и от 4.3.3 към 5.0.1. На всички е проработило без проблем точно по описания от мен (както и по-напред в темата) метод. Не се заяждам, просто съобщавам и аз как при мен (и не само) се е получило. А иначе не разбрах SBSettings или respingicon за какво са необходими и използваш ли ги някъде при твоя случай? Цитирай
Grievous Публикувано Януари 17, 2012 Публикувано Януари 17, 2012 И двамата сте си поиграли. Аз ги връщам за минутка, но няма да влизам в подробности. 3 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.