Kaloyan Публикувано Април 11, 2010 Публикувано Април 11, 2010 Сериозно ли, все още не сте разбрали, че ъпдейт за 2G няма да има...?! Цитирай
roland Публикувано Април 11, 2010 Публикувано Април 11, 2010 Просто исках да питам. Без да се заяждам или да пускам "тъп коментар". Явно няма да има, наистина. Е всички които искаме да ъпдейтваме - можем да изчакаме да видим новия айфон и какво ще предлага той. А ако някой иска да премина на андройд защо да не го каже. Това, че е форум за айфон не пречи да се обсъждат слабостите и конкуренцията. Андройд съвсем не е по лож, по достъпен е дори. Всеки решава какво да си вземе - аз лично ако имам пари и сменям телефон пак ще съм с айфон, но не значи че други телефони са по-лоши. Както и да е. Аз имам въпрос - в презентацията обясниха - че мултитаскинга е в седем типа "услуги", и че разработчиците могат да вкарат мултитаскинг в програмата си ако искат. Значи ли че програма в която няма вкаран мултитаскинг няма да е способна на това? Означава ли, че този мултитаскинг пак е ограничен по някакъв начин ? Цитирай
The Shaman Публикувано Април 11, 2010 Публикувано Април 11, 2010 Със сигурност, приложенията трябва да се адаптират към него. Това не значи, че ако не се, няма да може да се използва. Цитирай
VooDooTo Публикувано Април 11, 2010 Публикувано Април 11, 2010 За съжаление и аз съм с iPhone 2G и все пак си мисля, че ще излезе "модната" версия 4 за iPhone 2G, защото съм убеден, че освен мултитаскинга абсолютно всичко ще работи на всички телефони, просто защото и в момента ги има всичките тея неща! И това, че Apple ограничават изкуствено телефона не означава, че няма да може да се подкара тая прословута 4-та версия на iPhone OS. Цитирай
roland Публикувано Април 11, 2010 Публикувано Април 11, 2010 Прав си. Но тук се намесва "спиране на поддръжка" и айдон 2Г тъй като е стар модел вече... Също както със Войс контрола от 3GS - съвсем спокойно може да върви на предишните телефони ноо... Както и да е. Ще изчакаме и ще видим. Цитирай
Veselin Minchev Публикувано Април 11, 2010 Публикувано Април 11, 2010 Следователно догодина ще спрат и поддръжката на 3G. Цитирай
deezel Публикувано Април 11, 2010 Публикувано Април 11, 2010 Не разбирате ли, че това е нормално? Просто телефоните им си приличат много на външен вид и като интерфейс, но откъм хардуер са минали повече от 3 години! Apple поне дават възможност на потребителите на последните си устройства да ползват иновациите в новите фърмуери, докато останалите компании те карат да си купиш нов телефон заради тях. Цитирай
korn3 Публикувано Април 11, 2010 Публикувано Април 11, 2010 Да спират всички стари телефони, така по-малко ще се занимаваме с хакове и ънлокванета Цитирай
tonygti Публикувано Април 11, 2010 Публикувано Април 11, 2010 То пък нали на новите не се налага от хакове и ънлокване, че даже е и по-трудно. 2G винаги първи и най-лесно го отключваха. Цитирай
korn3 Публикувано Април 11, 2010 Публикувано Април 11, 2010 Стига толкоз,да идва юни да се въоражаваме с новото бижу Дано бъде по-евтин от 3гс. Цитирай
buxal1 Публикувано Април 11, 2010 Публикувано Април 11, 2010 Дано бъде по-евтин от 3гс. Блажени са вярващите! Цитирай
Sladichuk® Публикувано Април 11, 2010 Публикувано Април 11, 2010 @buxal1 :clap: макар и спам – Цитирай
mupo Публикувано Април 12, 2010 Публикувано Април 12, 2010 Ето и списък с промените във FW 4.0 (със сигурност не е пълен) Добавено Мултитаскинг Поддръжка на Apple Bluetooth клавиатура Game Central iBooks Реклами чрез iAd Camera 5х дигитално увеличение Фокусиране чрез натискане при запис на видео Settings Забрана и разрешаване на приложения да използват местоположението ви Спиране на мобилния интернет Passcode не само с цифри Опция за гласово набиране при искане на Passcode Нови тапети Compass Махнат е бутона отварящ Maps Home Screen Възможност за подреждане на приложенията в папки, като папката се именова автоматично в зависимост от приложенията в нея Възможност до 2160 инсталирани приложения вместо досегашните 180 (по 12 приложения в папка) Възможност за промяна на тапета Дока е променен и прилича като този в Mac OS x Бадж в годния десен ъгъл с удивителен знак се появява върху иконата на папка ако някое от приложенията в нея има бадж известяване Имената на папките могат да бъдат до 13 символа Премахнато е оценяването на приложенията при изтриването им Photos Подреждане по Лица, Събития и Места Camera Roll Завъртане на снимки Оразмеряване на снимки Подреждане по Всички/Снимки/Видео AppStore Възможност за подаряване на приложения (Gift Apps) Maps Уеднаквена икона за локализиране Икона в статусбара ако приложение използващо местоположението ви iPod Възможност за правене на плейлисти Nested плайлисти (плейлисти организирани в папки) Текстове и подкаст информация в Settings Промени по интерфейса Notes Бележките се синхронизират с MobileMe/Gmail IMAP/Yahoo! Mail Появява се управление на акаунтите ако е разрешено синхронизирането Появява се меню Notes в Settings (под Mail,Contacts, Calendars) ако е разрешено синхронизирането Calendar Календар с рожденни дни CalDAV покани Calculator Обновена икона Contacts Уеднаквена е информацията при използване на различни акаунти CardDav Spotlight Търсене в Web/Wikipedia Safari Последни търсения под полето за търсене Най-търсените Предложения от Google излизат под полето за търсене ако е избран Google за търсачка Уеднаквен бутон за търсене Nike+ Качване на информацията на Nike+ Accessibility По-големи шрифтове в Mail, SMS и при предупреждения Messages Добавена е лента за търсене Брояч на символите в съобщение Mail Уеднаквена входяща поща Редактиране в изходящата поща Поддръжка на повече от един Exchange акаунти Запазване и изтриване на резултатите при търсене в Mail Подреждане на пощата в разговор Бърз преглед на прикачените файлове Възможност за избиране на размера на снимките при пращането им Отваряне на прикачени файлове с позволени типове файлове чрез отговарящото им приложение от AppStore Други Проверка на правописа Постоянно Wi-Fi Wake on Wireless Автоматично свързване и автоматично логване и IPv6 за индивидуални безжични мрежи Подобрена защита на данните Безжично разпространяване на приложение Управление на мобилни устройства ПОддръжка на SSL VPN (Juniper и Cisco) Поддръжка на Microsoft Exchange Server 2010 Добавени са Cangjie и Wubihua клавиатури за опростен и традиционен китайски Замяна на текст между опростен и традиционен китайски Пряк пък за смяна на клавиатурната подредба (задържане на бутона с кълбото) Добавена е поддръжка на датски във Voice Control Ето и малко снимки: Вече и iPod Touch има Airplane Mode 1 Цитирай
alessandros Публикувано Април 12, 2010 Публикувано Април 12, 2010 (редактирано) Еми geo пак го направи, преди 1 час jail-на OS 4.0 с black1ain и cydia ето: Честито !!!!! Редактирано Април 12, 2010 от mupo Цитирай
lambreto Публикувано Април 12, 2010 Публикувано Април 12, 2010 Доста неща се изписаха за ОС 4.0, кой доволен - кой недоволен. Ето и едни дребни неща който според мен би било добре да ги включат, но явно ще се чака още : Custom мелодии за съобщенията Multiple selection на снимки за триене Триене на музика от телефона Подобрено менажиране на акаунтите за AppStore и iTunes (примерно като си упдейтвам приложенията трябва да се логвам ту с българския ту с американския си акаунт) Подобрено импортване на сертификати - все още не мога да ползвам epay.bg през телефона Cell Info Display - това не знам как е на Български Може би някои от тези ще ги има, но още не съм видял потвърждаваща или отхвърляща информация. Знам че за доста от тях има приложение от AppStore или Cydia, но според мен трябва да са си вградени. Цитирай
mupo Публикувано Април 12, 2010 Публикувано Април 12, 2010 Multiple selection на снимки за триене Това чудо го има още от миналата година във FW 3.x, не те знам къде си "спал" досега Цитирай
korn3 Публикувано Април 13, 2010 Публикувано Април 13, 2010 Всички говорите за всякакви промени, а не се обсъжда да има най-накрая официален български език. След като се продава официално в България телефона, и има дори апстор на български... Цитирай
Alxx® Публикувано Април 13, 2010 Публикувано Април 13, 2010 Ами, очевидно нямаме държавни институции, грижещи се за българския потребител. Не е редно ние да се молим и надяваме на епъл да сложат български, след като трябва КЗП или подобна институция да постави условие на вносителя/производителя, стоката да е пригодена за българския пазар. Не съм длъжен да знам английски Я, се опитай да продадеш на американец, стока без етикет или меню на английски - техните комисии, ще ти скъсат г@за. Цитирай
korn3 Публикувано Април 13, 2010 Публикувано Април 13, 2010 Точно така, напълно си прав, но нали казваха още лятото, че в България е "официално", ами значи не е. Имам въпрос, има ли някоя друга държава по света дето телефона да е така "официално" както в България и да няма меню на техния езк, помислете? Има го в много по-неразвити страни от България и съм почти сигурен, че си имат собствено меню на техен роден език, може и да греша... По темата: Мисля, че новата версия ще е страхотна особено папките, за мен това е много голям плюс. Цитирай
Alxx® Публикувано Април 13, 2010 Публикувано Април 13, 2010 Обсъждането на "официалното" включване на езика ни в менюто си е точно по темата. По д@волите, в менюто има езици, за които не съм чувал през живота си (твърдя че имам добра обща култура), а български нЕма. Разбирайте го както искате - ако не изкарат версия на български( т.е. не се задействат институциите по въпроса), 2G-то ще ми е първият и последният айфон! На мен 5 езика, включени в менюто ми вършат работа, но се чувствам лично засегнат от липсата на роден такъв. Докога ще чакаме, безкористни и учени глави като Влади Савов, да си скъсват д-то от писане, за да има български??? П.П. Не се сдържах... Цитирай
korn3 Публикувано Април 13, 2010 Публикувано Април 13, 2010 Отдавна обърнах внимание, че винаги пишеш точно каквото мислиш и напълно те подкрепям в това което написа. Може би ще има Български език, но не са го писали сред новостите или не знам... Колко пъти сме били обиждани от Епъл (феновете от целият свят) не е за първи и няма да е за последен път. Цитирай
John Digweed Публикувано Април 14, 2010 Публикувано Април 14, 2010 Преди няколко часа екипа на iH8sn0w пусна това видео. iPhone 3G Цитирай
The Shaman Публикувано Април 14, 2010 Публикувано Април 14, 2010 http://bgiphone.com/content.php/191-Jailbreak-iPad-iPhone-iPod-touch Цитирай
mupo Публикувано Април 14, 2010 Публикувано Април 14, 2010 По-важното е че са подкарали multitasking-a нa iPhone 3G, а не че са jailbreak-нали FW 4.0. Jailbreak винаги ще има за iPhone 2G/3G, както и винаги има отключване за iPhone 2G. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.