chayanne Публикувано Септември 30, 2019 Публикувано Септември 30, 2019 Не е. Това, че се практикува в някои търговски обекти не означава, че е нормално. Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Септември 30, 2019 Публикувано Септември 30, 2019 В супермаркет в центъра на Хамбург са ми отказвали транзакции с Виза под 50€, та явно навсякъде ги има тези неща и са си по преценка на управлението на обекта. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
gogi6 Публикувано Септември 30, 2019 Публикувано Септември 30, 2019 Не е. Това, че се практикува в някои търговски обекти не означава, че е нормално. Sent from my iPhone using TapatalkНе ми се влиза в спор, но покупка на цигари примерно...следва ДДС и разходи(персонал, наеми..) и накрая банката взима комисионната от търговеца. И какво се получава? С две ръце съм за търговците! 1 Цитирай
OXYGEN Публикувано Септември 30, 2019 Публикувано Септември 30, 2019 Хора, изместихте темата.Тръгнахме не от това трябва ли да има праг за плащане с карта, а дали търговците ще отказват изобщо плащания с Револют/чуждестранни карти и имат ли законово основание да го правят. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
gogi6 Публикувано Септември 30, 2019 Публикувано Септември 30, 2019 Естествено че нямат право да отказват! Или викаш по света го няма, но тук е възможно? Цитирай
OXYGEN Публикувано Септември 30, 2019 Публикувано Септември 30, 2019 И а з това казах по-нагоре.Може да им се иска, но няма как да се случи законово.Моята карта на Револют не е с нищо по-различна от какртата на някой чужденец, пазаруващ у нас...И на двама ни не могат да откажат плащане с карта.Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
profusion Публикувано Септември 30, 2019 Автор Публикувано Септември 30, 2019 (редактирано) преди 4 часа, DreamcatcheR написа: В супермаркет в центъра на Хамбург са ми отказвали транзакции с Виза под 50€, та явно навсякъде ги има тези неща и са си по преценка на управлението на обекта. Sent from my iPhone using Tapatalk Знам ги тия немски супермаркети денонощтни 2 на 2 метра с арабин/турчин вътре.....типично е за тях това Дори като се замисля из европа малки магазинчета тип денонощтни или сувенирни 80% отказват под 5-10евро с карта, дори в БГ е по-добре .... А инъче няма как ако може с карта някой да ти каже не може с чужда карта, много знае с каква карта ще платиш, особенно ако е в телефона Редактирано Септември 30, 2019 от profusion 2 Цитирай
linkinpark79 Публикувано Октомври 1, 2019 Публикувано Октомври 1, 2019 Аз ползвам само револют за лични плащания с часовника.Зареждам я с дебитна на виза от първа инвестиционна,без никакви такси! Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Октомври 1, 2019 Публикувано Октомври 1, 2019 Огледай хубаво тарифата на ПИБ. Преди няколко години тикомълком въведоха 0.25% такса при онлайн транзакции на виза електрон (същото в случая е зареждането на Револют). Тогава им теглих една и закрих сметката там. Бяха го направили малко преди коледните празници и както уж нямаше такси, така ми се насъбраха 20-30 лв от транзакции. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
linkinpark79 Публикувано Октомври 1, 2019 Публикувано Октомври 1, 2019 На 50 кинта -18 стотинкиНа 30 -8 стотинки Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
profusion Публикувано Октомври 1, 2019 Автор Публикувано Октомври 1, 2019 преди 7 часа, gorgior написа: Може. В един супермаркет в Созопол ме помислиха за руснак (имаше руска група пред мен, а аз пък си говорех на украински с жена ми) и като си грабна мацката постеминала, само дето не избяга от магазина. ? Наложи ми се да викам управители, управителки да показвам лична карта. Баси филма за 15лв. сметка. хахахах сериозно ли ...... това е мат'рял за индийски сериал Цитирай
hgeorgiev Публикувано Октомври 1, 2019 Публикувано Октомври 1, 2019 Успешно изтеглих безконтактно с часовника на ПОС на фибанк. Карта на N26 Цитирай
andondragov Публикувано Октомври 1, 2019 Публикувано Октомври 1, 2019 Мда, на ПИБ и аз уцели най-сетне безконтактен банкомат (в Дъ Мол в София) и работи и с Револют.Изпратено от моя iPhone 8 чрез Tapatalk Цитирай
profusion Публикувано Октомври 1, 2019 Автор Публикувано Октомври 1, 2019 Т.е. на ПИБ работят банкоматите? Как така уцели, странно е ако е на една банка на един да може на друг не ? Цитирай
andondragov Публикувано Октомври 1, 2019 Публикувано Октомври 1, 2019 Т.е. на ПИБ работят банкоматите? Как така уцели, странно е ако е на една банка на един да може на друг не Изобщо не е странно. Банкоматите на Булбанк са на Борика... На ПИБ са си с тяхна система. Искам да пробвам на Райфайзен, ама и техните са супер на рядко...Изпратено от моя iPhone 8 чрез Tapatalk Цитирай
londongunner Публикувано Октомври 1, 2019 Публикувано Октомври 1, 2019 Здравейте искам да попитам. Заредих си Револют с 50лв но имам 3 карти една физическа и две виртуални, интересува ме когато подам телефона към ПОС терминала има ли значение коя карта избирам? Парите са в лева. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
profusion Публикувано Октомври 1, 2019 Автор Публикувано Октомври 1, 2019 преди 12 минути, andondragov написа: Изобщо не е странно. Банкоматите на Булбанк са на Борика... На ПИБ са си с тяхна система. Искам да пробвам на Райфайзен, ама и техните са супер на рядко... Изпратено от моя iPhone 8 чрез Tapatalk Е нали сагата с БОРИКА приключи....уж? Цитирай
londongunner Публикувано Октомври 1, 2019 Публикувано Октомври 1, 2019 Няма, стига да нямаш заключени такива.Благодаря , стана от раз А когато имам различни валути , пак ли е така без значение от коя карта, защото ще пътувам до Испания и да си заредя евра ?Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
jh_ivanov Публикувано Октомври 2, 2019 Публикувано Октомври 2, 2019 Здравейте. Имам едно питане. Имам карти на Монезе и на Phare, които не ги ползвам. Искам да ги закрия. Каква е процедурата ако някой знае да сподели. БлагодаряSent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
profusion Публикувано Октомври 2, 2019 Автор Публикувано Октомври 2, 2019 (редактирано) Аз си закрих Монзо и н26 (и Монезе ще се запъти натам скоро), ще оставя само Революта и Кърв. Откак с Бууна минах на червено без да знам и след това им плащах 6-7 евро, гледам да махна всичко което не ползвам Но реално ползвам само Революта от както пуснаха БГН и Апъл пей Редактирано Октомври 2, 2019 от profusion Цитирай
Dobriyan Benov Публикувано Октомври 11, 2019 Публикувано Октомври 11, 2019 (редактирано) Аз махнах буун и съм с револют и монезе. Монезето го държа защото няма такси при топъп от бизнес карти, а револют взимат около 1.5% дори на платените планове. Междуворочем четох че револют са сключили договор с виза и скоро всички карти ще са от тях. На мен в момента виртуалната и физическата обикновена вече ми ги предлага виза, премиум и металната още са мастърки. А кърва даже инвестирахме малко с жена ми, обаче все по-рядко я ползвам откакто може и да се тегли кеш безконтактно. п.п. Знам, че нищо Бог знае какво не написах, но поне избърсах праха от темата Да напиша нещо и за револют бизнес. Вече има безплатен план, даже ми преложиха 10 паунда награда като заредя 100 паунда в сметката. Днес си открих акаунт и още не съм зареждал. Бизнес картите работят с Apple Pay също. Обаче пак ако прехвърляш от бизнес карта има такса, та явно ще чакаме да паднат таксите за банков превод. Редактирано Октомври 11, 2019 от Dobriyan Benov Цитирай
londongunner Публикувано Октомври 12, 2019 Публикувано Октомври 12, 2019 На мен сега еврото ми го цъкаше Револют на 1.968 което мисля ,че е ок. Поне яз съм доволен. Как стои въпроса ако искам да изтегля от банкомат в България примерно ?Sent from my iPhone 11 Pro Max using Tapatalk Pro Цитирай
ML16 Публикувано Октомври 13, 2019 Публикувано Октомври 13, 2019 При стандартен план до 450 лв. /или валутна равностойност/ на месец/rolling month/ е безплатно, при премиум до 900 лв., при метален план до 1 350 лв., след достигане на лимита за частта над има 2% такса. В България избягвай Райфайзен и Експрес, те имат такса за чуждестранни карти, така наречената access fee. Също примерно в Гърция от тази година всички банки налагат такава такса за чуждестранни карти включително и Български, от 2,2 до 5€. Във форума на револют има тема за банкоматите по страни къде какви такси има. Регулярно ъпдейтват списъка с безплатните. Free ATM 4 Цитирай
bobiikonomov Публикувано Октомври 13, 2019 Публикувано Октомври 13, 2019 Здравейте, знае ли някой как мога да се махна абонамент към curve. Проблема е че си поръчах карта, която не е дошла, но вече ми дръпнаха 9.99 евро, а аз не мога да верифицирам картата в телефона и да махна този месечен абонамент, който не съм и поръчвал. Дано съм го обяснил разбрано? Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.