Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iOS 16

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, имам iPhone 13 mini, който е с iOS 15 и ми показва 100% battery healt и сега се чудя, като цяло по-добре ли е да се ъпдейтва iOS на телефоните, или за по-старите модели, по-стара версия работи по-оптимално за телефона?

Публикувано

Споко, на ябълките това им е най- голямото предимство. Оптимизираната работа на софта и дългата подръжка. Ъпдейтвай спокойно.

Публикувано

Даа, в 16.1 са се постарали с оптимизирането на батерията. Снощи ъпдейтнах и заредих до 100%, като изключих телефона  от заряда в 20.00ч.  Днес до 09.30 си стоеше на 100%. Надявам се да не са приложили някакъв софтуерен трик и след 100% да пада по-бързо, но се съмнявам. Засега е супер, никога не е изкарвала без да пада 13часа.

Публикувано

Аз доколкото виждам Apple Cash все още си е само за САЩ. Аз примерно я виждам в уолета, но само защото региона ми е настроен на US.

https://support.apple.com/bg-bg/guide/iphone/iph385cf0980/ios

Публикувано (редактирано)

Остави дето няма, ами ми прееба и всички пресети за принтиране.

Ужас

п.с. Новите не ми ги запомня голяма работа си отворих ...............

ама в работно време ъпдейтва ли се

Това за липсата на Български език към Веселин беше

Редактирано от turieca
Публикувано

Колеги, знаете ли защо компа с Уиндоус разчита телефона като флашка. Отварям и разглеждам снимките, но не мога да копирам в него снимки.

Публикувано
преди 2 часа, robot написа:

Аз доколкото виждам Apple Cash все още си е само за САЩ. Аз примерно я виждам в уолета, но само защото региона ми е настроен на US.

https://support.apple.com/bg-bg/guide/iphone/iph385cf0980/ios

И аз я виждам и регион България. Но не работи. Като пробвам да я настроя изписва , че услугите на Apple Pay са недостъпни. 
пробвах заради интереса

Публикувано

Дано да е това темата за iPadOS 16.
Отскоро я качих на air M1-то. И забелязах че връзката с външния ми дисплей която работеше на 15 вече не пали.

То верно е малко куче марка хардуера: usb-c докинг станция от алито която има и hdmi закачена за Lenovo 32” Монитор.
Ама си “работеше” (в смисъл че показваше мирор на екрана на пада в същата резолюция).
Но сега нищо: не го и разпознава. Интересното е че usb мишка и клавиатура закачени за докинг станцията продължават да работят.

Някой да е успял да подкара външен дисплей на iPadOS 16?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Някой има ли представа как работи това оптимизирано зареждане?
Най ми е интересно дали включва настроените аларми в алгоритъма? Давам пример:
Принципно имам аларма да каже в 7 часа, то си гледа с колко вата зарядно го зареждам и евентуално в 5:30 започва да вдига над 80%, обаче в даден ден ми се налага да стана в 5, ако настроената аларма е включена в алгоритъма, то телефона ще започне да вдига над 80% в 3:30, ако не в 5 ще съм на 80%.
Искам да знам какво да очаквам, за да няма изненади.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

Ами при мен винаги е било включено и го слагам на зарядно към 22 /23ч алармата ми е за 6.30. Оптимизираното е до 4ч или 5 незнам откакво зависи но винаги ставам на зареден телефон

Публикувано

Да, явно е така когато алармата е по едно и също време, въпроса е когато се наложи да промениш стандартния график и направиш алармата няколко часа по-рано., тогава какво става?

Публикувано

Случи ми се няколко пъти да сменя алармата за по-раннен час и телефона ми беше зареден на 80% ако е било примерно 2 часа по-рано сетната новата аларма. 

Публикувано

Ясно това ме интересуваше, благодаря.

Публикувано

Защо трябва нагласянето на аларма да се отразява на зареждането. Определящо би било махането от зарядното и ако този час трайно се промени ще се промени и оптимизацията на зареждането.
Аларма може да се наглася за какво ли не.

Публикувано

Оптимизираното зареждане пълни батерията до 80% и след това на база навиците Ви и на база зарядното което използвате, софтуера изчислява кога да дозапълни батерията до 100%.
Изниква въпроса какво правим когато навиците ни се променят и инцидентно трябва да станем по-рано, а искаме да сме с 100% батерия?
Та тук вече и отговора на въпроса който задавате е, че след като телефона е на зарядното и е нагласена аларма, то най-вероятно след тази аларма телефона вече няма да е на зарядното и ще трябва да тръгнете нанякъде с недозареден телефон.
А това, че се слагат аларми за всякакви неща - да така е, но обикновено това се случва през деня докато телефона е в джоба, а не на зарядното.
Явно след като знаете, че на другия ден няма да сте в нормалния си график, то ще трябва да изключвате оптимизираното зареждане ако искате да излезете от вкъщи със 100% батерия.

Публикувано (редактирано)

Хубавото е че функцията за оптимизиране на батерията има опция да се изключи инцидентно, и след това да се включи сама на другия ден.

Това е точно за такива ситуации, обикновено ако ще пътувам и искам батерията да е на 100%

B03A91AD-22FE-4230-8009-0916882C5D5B.thumb.jpeg.cce09fa16c10279512cb367677b50577.jpeg

Редактирано от robot
Публикувано

След 16.1, нещо времето май цветовете му са обърнати на слънцата, при всички ли е така?
79342c10c980fe397271fba5b9b432a5.png

Sent from my iPhone 14 Pro using Tapatalk Pro

Публикувано

само на телефона са така. на макбук и айпада ( up to date) слънцата са си нормални.

Публикувано

При мен са си както преди на телефона.

Публикувано

И при мен са си нормално (на телефона), но ме мъчи, че все още при копиране ми иска разрешение всеки път, да не би да има настройка някъде, трябваше да е оправено?

Публикувано

Преинсталирах приложението, рестартирах и всичко е ок.
aa7530e7c53d4e0408f7e3dab2dba791.png

Публикувано

и при мен се оправиха след рестарт.

Публикувано

Де*ба, в тази Ирландия слънце не мога да видя.
Иначе, с радост бих коментирал къде е.

Публикувано

Ето , че на айфон 12 не се оправят червените слънца по никой от горепосочените начини. И това при по-старата 16.01 iOS го нямаше

Публикувано

Днеска пак същата работа, явно има нещо общо с дневния и нощния режим. Ще го оставя така, да видя след следващия ъпдейт как ще е.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...