B_A_D Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 Индикацията на EDGE да не би да е едно малко кръгче от дясната страна на оператора , защото при мен от време на време се появява и спира ... без външна намеса. Цитирай
BANNN Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 Е ,е ама друг път тва е само при Ментел про Глобул е кръгче. Цитирай
B_A_D Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 А в моя случей какво е това кръгче ? Преди го нямаше . Цитирай
BANNN Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 А в моя случей какво е това кръгче ? Преди го нямаше . EDGE е в твоя случай. Цитирай
NBT Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 Когато си на 3G мрежа си го пише 3G а когато си на EDGE има кръгче. Цитирай
B_A_D Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 o=GPRSE=EDGE 3G=3G ammcfc , как да спра GPRS-a ? Цитирай
Severus Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 Ами със sbsettings или вкарай грешен APN. Цитирай
B_A_D Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 Ами със sbsettings или вкарай грешен APN. В SBsettings нямам GPRS, а за APN ако може да бъдеш малко по - подробен. VPN-а ми е на OFF Цитирай
Severus Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 Значи, правете разлика между свързаност с мобилния оператор и възможност да предавате данни. Индикатора на дисплея, показва каква ви е свързаността с мобилния оператор. Това, че ви показва кръгче, E или 3G не е достатъчно вие да можете да предавате данни по този канал - да имате интернет.... Настройките за интернет обикновено се захапват автоматично от телефона. Ако искате да спрете интернета, достатъчно е ръчно да въведете грешни такива. General--->Network--->Cellular Network--->APN Ако ви липсва такова меню (Глобул карта) - заменете си carrier.plist файла от темата за call forwarding. Цитирай
madn3sss Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 При мен седи кръгчето,а не върви трафик.Спрял съм и EDGE и GPRS от Boss Prefs. Цитирай
B_A_D Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 Значи, правете разлика между свързаност с мобилния оператор и възможност да предавате данни.Индикатора на дисплея, показва каква ви е свързаността с мобилния оператор. Това, че ви показва кръгче, E или 3G не е достатъчно вие да можете да предавате данни по този канал - да имате интернет.... Настройките за интернет обикновено се захапват автоматично от телефона. Ако искате да спрете интернета, достатъчно е ръчно да въведете грешни такива. General--->Network--->Cellular Network--->APN Ако ви липсва такова меню (Глобул карта) - заменете си carrier.plist файла от темата за call forwarding. С carrier.plist файла от темата за call forwarding съм и пак нямам Cellular Network--->APN .... http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE ... 6/img_0004 и от долу Wi-Fi - OFF Цитирай
Severus Публикувано Юни 30, 2009 Публикувано Юни 30, 2009 http://www.iphone-notes.de/mobileconfig/ Тогава от този сайт си направи един фалшив файл. Свали го, прати си го на пощата и го отвори от телефона. Цитирай
frihet Публикувано Юли 1, 2009 Публикувано Юли 1, 2009 o=GPRSE=EDGE 3G=3G ammcfc , как да спра GPRS-a ? От няколко дена ми седи това 'Е' от горе, незнам как се появи доста време се чудех какво е. Понеже от вчера съм на Loop ме е страх да не ме дернат със сметка сега. Проверих в "Bossprefs v2.15b" Само последните две който са Mail и SSH седят на ON всичко друго е изключено. Като проверя в SettingsGeneralUsageCelluar Network Data, Нямам отчетен трафик. Със iPhone 3G ОС 2.2 оператор Мтел без никви турбосим карти... Пс: Сега забелязах че като фключа Wi Fi Иконката Е изчезва. Цитирай
wolf Публикувано Юли 1, 2009 Публикувано Юли 1, 2009 Пс: Сега забелязах че като фключа Wi Fi Иконката Е изчезва. То и 3G и EDGE да ти са пуснати едновременно, след като включиш wifi пак ще виждаш само wifi иконката. И ако връзката с ти с wifi е нестабилна ще имаш нет на телефона и ще си мислиш че е от wifi, докато не дойде фактурата от оператора ти. затова за най сигурно sbssetings и грешни настройки в cellular data. ( и пак не съм сигурен вече ). Цитирай
frihet Публикувано Юли 1, 2009 Публикувано Юли 1, 2009 Пс: Сега забелязах че като фключа Wi Fi Иконката Е изчезва. То и 3G и EDGE да ти са пуснати едновременно, след като включиш wifi пак ще виждаш само wifi иконката. И ако връзката с ти с wifi е нестабилна ще имаш нет на телефона и ще си мислиш че е от wifi, докато не дойде фактурата от оператора ти. затова за най сигурно sbssetings и грешни настройки в cellular data. ( и пак не съм сигурен вече ). Във връзка с това пуснах сафарито без фключен Wi-fi (само да подскажа че Е-то си седи горе) Излиза ми следния надпис: Cannot Open Page Safari cannot open the page because it is not connected to the internet. Цитирай
Valerbi Публикувано Юли 2, 2009 Публикувано Юли 2, 2009 OK .... на Globul съм ... явно те нямат наистина EDGE, защото никога не ми изкарва иконката за EDGE, а като нямам Wi-Fi ми стои кръгчето за GPRS-a. За 3G-то не ви трябва никаква допълнителна програма за да си го изключите .. от General -> Network -> Enable 3G (on/off) си го изключва. До сега никога не бях пробвал да го включа, но като прочетох тази тема и реших да видя ще имам ли 3G (тъй като, докато бях с OS 2.1 и да го включех пак нямах, можеби заради TurboSIM-a ... незнам), но ето че сега ми излезе знака за 3G горе в статус-а. Сега .. въпроса ми е следния .. и на GPRS и на 3G, като се опитам да ползвам интернет приложенията ми изкарва съобщението "Could not activate cellular data network: You are not subscribed to a cellular data service". Аз не съм много навътре с тез оператори и възможностите им, но това заради невъведени настроики на телефона ли е или картата ми нещо не поддържа (спомням си че едно време имаше някви такива схеми, сега не знам как е), а също има ли някакво значение, че съм с изтекъл договор и всъщност ми го обновяват сега месец за месец пак по същия план. Ако е заради настройките на телефона - липсва ми онова меню в Network и не можах да разбера много хубаво какво точно трябва да направя ? Благодарско Ja Mata Цитирай
atcboj Публикувано Юли 3, 2009 Публикувано Юли 3, 2009 Малко в страни от проблема с EDGE, но да не пускам нова тема, след ъпдейта до 3.0, ми изчезна тогълът за SSH. Порбвах няколко пъти в Сет Тоглълс да вкл. и изк.показва ми ,че е ON, но така и не се появява, дори и след рестарт. Не че много го ползвам, но се притеснявам да не точи батерията. Цитирай
Anthony Публикувано Юли 3, 2009 Публикувано Юли 3, 2009 А след ъпдейта инсталирал ли си въобще OpenSSH от Cydia? Цитирай
atcboj Публикувано Юли 3, 2009 Публикувано Юли 3, 2009 Е все си мислех, че съм от хората,които са с малко мнения ,но не задават глупави въпроси,но уви :hammer: До сега OpenSSH се инсталираше заедно със сидиа(ако не греша) и за това съм се заблудил. Благодаря Цитирай
tonygti Публикувано Юли 3, 2009 Публикувано Юли 3, 2009 OpenSSH се инсталира от Cydia, но допълнително, а не заедно с нея. Нещо си се объркал... Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.