Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Индикацията на EDGE да не би да е едно малко кръгче от дясната страна на оператора , защото при мен от време на време се появява и спира ... без външна намеса.

Публикувано

Е ,е ама друг път тва е само при Ментел про Глобул е кръгче.

Публикувано

А в моя случей какво е това кръгче ? Преди го нямаше .

Публикувано
А в моя случей какво е това кръгче ? Преди го нямаше .

EDGE е в твоя случай.

Публикувано

Когато си на 3G мрежа си го пише 3G а когато си на EDGE има кръгче.

Публикувано

o=GPRS

E=EDGE

3G=3G

Публикувано
o=GPRS

E=EDGE

3G=3G

ammcfc , как да спра GPRS-a ?

Публикувано

Ами със sbsettings или вкарай грешен APN.

Публикувано
Ами със sbsettings или вкарай грешен APN.

В SBsettings нямам GPRS, а за APN ако може да бъдеш малко по - подробен.

VPN-а ми е на OFF

Публикувано

Значи, правете разлика между свързаност с мобилния оператор и възможност да предавате данни.

Индикатора на дисплея, показва каква ви е свързаността с мобилния оператор. Това, че ви показва кръгче, E или 3G не е достатъчно вие да можете да предавате данни по този канал - да имате интернет....

Настройките за интернет обикновено се захапват автоматично от телефона. Ако искате да спрете интернета, достатъчно е ръчно да въведете грешни такива. General--->Network--->Cellular Network--->APN

Ако ви липсва такова меню (Глобул карта) - заменете си carrier.plist файла от темата за call forwarding.

Публикувано

При мен седи кръгчето,а не върви трафик.Спрял съм и EDGE и GPRS от Boss Prefs.

Публикувано
Значи, правете разлика между свързаност с мобилния оператор и възможност да предавате данни.

Индикатора на дисплея, показва каква ви е свързаността с мобилния оператор. Това, че ви показва кръгче, E или 3G не е достатъчно вие да можете да предавате данни по този канал - да имате интернет....

Настройките за интернет обикновено се захапват автоматично от телефона. Ако искате да спрете интернета, достатъчно е ръчно да въведете грешни такива. General--->Network--->Cellular Network--->APN

Ако ви липсва такова меню (Глобул карта) - заменете си carrier.plist файла от темата за call forwarding.

С carrier.plist файла от темата за call forwarding съм и пак нямам Cellular Network--->APN ....

http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE ... 6/img_0004

и от долу Wi-Fi - OFF

Публикувано

http://www.iphone-notes.de/mobileconfig/

Тогава от този сайт си направи един фалшив файл. Свали го, прати си го на пощата и го отвори от телефона.

Публикувано

я влез на чата - да не спамим

Публикувано
o=GPRS

E=EDGE

3G=3G

ammcfc , как да спра GPRS-a ?

От няколко дена ми седи това 'Е' от горе, незнам как се появи доста време се чудех какво е. Понеже от вчера съм на Loop ме е страх да не ме дернат със сметка сега. Проверих в "Bossprefs v2.15b" Само последните две който са Mail и SSH седят на ON всичко друго е изключено. Като проверя в SettingsGeneralUsageCelluar Network Data,

Нямам отчетен трафик. Със iPhone 3G ОС 2.2 оператор Мтел без никви турбосим карти...

Пс: Сега забелязах че като фключа Wi Fi Иконката Е изчезва.

Публикувано

То и 3G и EDGE да ти са пуснати едновременно, след като включиш wifi пак ще виждаш само wifi иконката.

И ако връзката с ти с wifi е нестабилна ще имаш нет на телефона и ще си мислиш че е от wifi, докато не дойде фактурата от оператора ти.

затова за най сигурно sbssetings и грешни настройки в cellular data. ( и пак не съм сигурен вече ).

Публикувано

То и 3G и EDGE да ти са пуснати едновременно, след като включиш wifi пак ще виждаш само wifi иконката.

И ако връзката с ти с wifi е нестабилна ще имаш нет на телефона и ще си мислиш че е от wifi, докато не дойде фактурата от оператора ти.

затова за най сигурно sbssetings и грешни настройки в cellular data. ( и пак не съм сигурен вече ).

Във връзка с това пуснах сафарито без фключен Wi-fi (само да подскажа че Е-то си седи горе) Излиза ми следния надпис:

Cannot Open Page

Safari cannot open the page because it is not connected to the internet.

Публикувано

OK .... на Globul съм ... явно те нямат наистина EDGE, защото никога не ми изкарва иконката за EDGE, а като нямам Wi-Fi ми стои кръгчето за GPRS-a. За 3G-то не ви трябва никаква допълнителна програма за да си го изключите .. от General -> Network -> Enable 3G (on/off) си го изключва. До сега никога не бях пробвал да го включа, но като прочетох тази тема и реших да видя ще имам ли 3G (тъй като, докато бях с OS 2.1 и да го включех пак нямах, можеби заради TurboSIM-a ... незнам), но ето че сега ми излезе знака за 3G горе в статус-а.

Сега .. въпроса ми е следния .. и на GPRS и на 3G, като се опитам да ползвам интернет приложенията ми изкарва съобщението "Could not activate cellular data network: You are not subscribed to a cellular data service". Аз не съм много навътре с тез оператори и възможностите им, но това заради невъведени настроики на телефона ли е или картата ми нещо не поддържа (спомням си че едно време имаше някви такива схеми, сега не знам как е), а също има ли някакво значение, че съм с изтекъл договор и всъщност ми го обновяват сега месец за месец пак по същия план.

Ако е заради настройките на телефона - липсва ми онова меню в Network и не можах да разбера много хубаво какво точно трябва да направя ?

Благодарско

Ja Mata

Публикувано

Малко в страни от проблема с EDGE, но да не пускам нова тема, след ъпдейта до 3.0, ми изчезна тогълът за SSH. Порбвах няколко пъти в Сет Тоглълс да вкл. и изк.показва ми ,че е ON, но така и не се появява, дори и след рестарт. Не че много го ползвам, но се притеснявам да не точи батерията.

Публикувано

А след ъпдейта инсталирал ли си въобще OpenSSH от Cydia?

Публикувано

Е все си мислех, че съм от хората,които са с малко мнения ,но не задават глупави въпроси,но уви :hammer:

До сега OpenSSH се инсталираше заедно със сидиа(ако не греша) и за това съм се заблудил.

Благодаря

Публикувано

OpenSSH се инсталира от Cydia, но допълнително, а не заедно с нея. Нещо си се объркал...

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...