Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

От поне две седмици ми стои надписа в Cydia "This device has a pending TSS request". Не разбирам какво трябва да направя, за да ми хашне ключовете Саурик?

П.П.: След още две с облекчение прочетох тая сутрин зеления надпис: "This device has SHSHs on file for iPhone OS: 3.31.2". Благодаря, Саурик, на теория съм "сейвнат" :naughty3:

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 262
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

• Alxx®

31

• mupo

30

• The Shaman

15

• Sladichuk®

14

Публикувано (редактирано)
Веднъж записали ECID SHSH в Cydia при всяко следващо излизане на нов FW, автоматично ще се записват файловете за него FW, но ще ви изписва файловете за най-стария FW които сте запазили.

Пример:

• Ако ви изписва "This device has a 3.0 ECID SHSH on file", а вие сте на 3.1.2, но преди това сте били и на 3.0.1 и на 3.1 и сте стартирали тогава Cydia, то в сървъра на saurik са запазени файловете за 3.0, 3.0.1, 3.1 и 3.1.2.
  • Ако ви изписва "This device has a 3.1 ECID SHSH on file", а вие сте на 3.1.2, то в сървъра на saurik са запазени файловете за 3.1 и 3.1.2.
  • Ако ви изписва "This device has a 3.1.2 ECID SHSH on file" и вие сте на 3.1.2, то в сървъра на saurik са запазени файловете само за 3.1.2.

В началото на месеца saurik е преправил начина на показване на информацията и вече изписва за кои FW-и имате записани ECID SHSH в Cydia Редактирано от mupo
Публикувано
Те са вашата застраховка, че дори и инцидентно да ъпгрейтнете телефона си до 3.1, вие нямате да загубите възможността за бъдещ джейл и отключване!

Ако нямам тия файлове телефона става безполезен? Или просто не мога да ресторвам на по-долна версия от тая с която съм сега?

Бтв, тая тема ми се струва изключително важна, а от заглавието не се разбира много за какво става въпрос :) Напишете го някак по-драматично, че да й се обръща по-голямо внимание :blink:

Ако нямаш тези файлове няма да можеш да ресторнеш до по-стара версия от тази с която си. Така казано не изглежда като проблем, но ако се замислим за следния сценарий:

Излиза FW 3.2 (примерно), iTunes ви предлага ъпдейт. И както винаги се случва "без да искате" ъпдейтвате телефона си, при което губите jailbreak и отключването на телефона си => телефона ви събира прах в шкафа докато излезе jailbreak и отключване.

Хубаво, но ако не излезе jailbreak за тази версия (б.а. малко вероятно), а ако не излезе отключване (б.а. по-вероятно), какво ще правите?

• в най-добрия случай възможно най-скоро ще излязат и двете (jailbreak и отключване)
  • в добрия случай ще излезе само jailbreak и вие ще имате iTouch 3GS
  • в най-лошия случай няма да излезе нито едно от двете и телефона ви ще прашасва в шкафа.

Обаче ако имате запазени файловете от предходна версия, за която има начин за jailbreak, с един рестор ще се върнете към нея и ще имате iTouch 3GS и ще чакате за начин за отключване на новия baseband на FW 3.2 (ако дойде с нов, ако е със стария си го отключвате без проблем с blacksn0w).

Редактирано от mupo
Публикувано

Еи, мерси, много хубаво си го написал. Копирай го в първия пост, че да се разбира за какво става въпрос. :biggrin: Та, ако няма и отключване и джейл за тая версия, когато излезе нова може да я кача и нея да джейлна? И минуса е, че се чака супер много време и телефона не е кой знае колко забавен така :D ?

Публикувано

Не мога повече да мълча, като гледам...

@ LordIahnia Или профилът ти не е попълнен както се изисква, или четеш през ред и буква, и не мислиш върху това, което четеш.

Не виждаш ли, че написаното касае 3GS.....

Публикувано

Не, не , профила си ми е в ред и съм и прочел правилно. Аз имам 3Г, сестра ми 3ГС, за това се интересувам. Чак сега видях темата, за това питам, знам, че касае само 3ГС. В първия пост и след това не е обяснено какво става, ако ги нямаш тия файлове, ама Мупо(Миро? :D) обясни много добре :biggrin:))

• 1 месец по-късно...
Публикувано

В Cydia ми пише "This device has SHSHs on file for iPhone OS: 3.0,3.1,3.1.2" Това какво ще рече...да ресторвам ли до 3.0 за да си запазя файловете...? Прочетох всичко и почнах да се бъркам.

Публикувано

Като промениш хост файла на компа,както е описано в темата "Downgrade..." - ще можеш да върнеш всеки един от посочените фърмове.

А въпроса ми е, трябва ли да връщам до 3.0 и да запазвам файловете... аз съм с 3.1.2 за него нищо не видях...?

Редактирано от addicted
Публикувано

Еххх,пише че ги имаш запазени за трите - връщай който ти е кеф - виж в "Downgrade на 3GS" как става.

Публикувано
щом е с работещ 3.1.2 - не пречи ти да си го брейкнеш с дъжда и да ги качиш в сидиа.
Публикувано
Ами аз затова съм си ги запазил и ръчно, и съветвам всеки да направи същото. Все пак ми се струва добре тоол-а за jailbreak да не ме пита къде са ми файлчетата ами направо да си свърши сам работата.

При мен Iphone-а влезе в Safe mode и сега когато се опитам да Restore-на ми изписва "device isn' t eligible for the requested build" и спира. Има ли начин в този случай за запазване на iBEC и iBSS, освен в Cydia ? С 3.1.2 съм. Благодаря предварително !

Публикувано

Хора вземете четете, а не пишете глупости. Колко пъти да ви се казва, че може да запазите SHSH файлове само за последно излязлия firmware и че ако нямате SHSH файлове в Cydia за стари firmware-и не можете да направите рестор към никой друг firmware освен към последно излезлия.

Публикувано

Това ми е ясно, прочел съм, просто попитах дали има друг начин за запазване на файловете, тъй като не мога да restore-на и чакам вече 20-тина дни да ми ги подпишат в Cydia. Благодаря все пак :D

Публикувано

Нищо не ти е ясно даже. Как ще запазиш SHSH файловете за 3.1.2 като пак ти казвам може да запазите SHSH файлове само за последно излязлия firmware, който в момента е 3.1.3!

Публикувано

Извинявам се, мислих си че когато дадеш "make my life easier" в Cydia ти взима файловете за фирмуера на който си в момента. Значи сега ми остава да чакам unlock на 3.1.3, а до тогава телефона ще си стои в Safe mode ...

Публикувано

Eй тоя Саурик е велик, да е жив и здрав, както и всички, които копат в тази насока, ако не е той, няма да се разцъкват така яко тези телефончета. Дано скоро с Гейо да измислат нещо за нещастниците с новия бутлоудер. Аз имам въпрос - има ли как да се провери, за кои версий имам тези файлове на сървърчето на Саурик?

Публикувано

А, сегаааа..... Още един кандидат за оранжева слава....

Абе ти можеш ли да четеш? Или профилът ти е некоректен?

Избери си как да формулирам оранжевата покана....

• 3 седмици по-късно...

Сутринта джейлнах един 3Gs 51-ва седмица и след заявка за по - лесен живот в Сидия не щеш ли сега си имам запазени SHSH-овете за 3.1.3... само дето фирма на този телефон е 3.1.2. Печатна грешка може би?

IMG_0001.PNGIMG_0003.PNGIMG_0002.PNGIMG_0004.PNG

П:П: Никаква грешка няма, съгласявайки се да ми "направи живота по - лесен" съм оторизирал сървъра на Саурик да ползва ECID на дадения телефон, за да изиска SHSH - овете му направо от сървърите на Епъл, които понастоящем вече подписват само FW 3.1.3.

Редактирано от Чичко-Жичко
Публикувано

Май тоя въпрос е отправен към Саурик....

Публикувано

И аз имам SHSHs фаиловете запазени за 3.1.3, а съм на 3.1

Бърза справка с Гуугъл върна няколко поста във forums.macrumors.com, които ми изясниха ситуацията с хешовете. Тук и тук прочетох, че съгласявайки се да ми "направи живота по - лесен" съм оторизирал сървъра на Саурик да ползва ECID на дадения телефон, за да изиска SHSH - овете му направо от сървърите на Епъл, които понастоящем вече подписват само FW 3.1.3. Какво ли не научава човек, четейки...

Редактирано от Чичко-Жичко
Публикувано

Ами аз съм го написал с червени букви, два пъти на тази страница, но явно пак не е било достатъчно ясно.

Публикувано

- mupo, дори и да е писано, те пак ще питат! искат нещата на готово, неможе да се поровят малко из търсачката или темите.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...