Lyudmil Публикувано Януари 6, 2012 Публикувано Януари 6, 2012 Така, при мен такъв проблем нямаше (за това реших да си създам да се е*а). Преинсталирах Гармина и при мен се появи този проблем. Явно само при тези, които инсталират Гармин от вчера насам, се получава това съобщение. Намерих обаче временно решение. Преди да използвате Гармин, включете Airplane mode, след това пуснете навигацията, влезте в картата или си намерете адреса който ви теябва, след което се върнете в settings и изключете airplane mode. Не влизайте в Extras или друга подобна услуга на Гармин, която прави връзка с техния сървър. За сега е това продължавам да търся друго решение някъде по файловете. 3 Цитирай
tedier Публикувано Януари 6, 2012 Публикувано Януари 6, 2012 Или с други думи ако искате да я ползвате си спирате интернета предварително и тогава включвате програмата....така работи изпробвано днес 1 Цитирай
TUISTERa Публикувано Януари 6, 2012 Публикувано Януари 6, 2012 Аз се чудя дали да не си купя хамериканската версия за 50 долара, ама ме е шубе от последващ ъпдейт и невъзможност за ползване на произволни карти. Това би обезсмислило закупуването и..., Цитирай
kinoteka Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 (редактирано) Иначе в папка //var/mobile/Applications/букви и цифри на вашето устройство/garmin-nav.app/bg.lproj/ се поставят двата файла от линка по-долу и когато настройките на език на iOS са "български" Garmin ще зареди българското меню, а надписа под иконката на Garmin ще бъде България http://dox.bg/files/dw?a=7561cf73cc Редактирано Януари 9, 2012 от kinoteka Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 http://modmyi.com/forums/file-mods/22574-edit-strings.html http://modmyi.com/forums/native-iphone-ipod-touch-app-discussion/3630-editing-strings-files.html Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 (редактирано) Общо взето от Garmin са успяли да запълнят дупката в програмата си и крака вече не работи, поне не изцяло. Открих едно временно решение обаче: Отваряте iFile (ако го нямате го инсталирате от Cydia). В най-главната директория на телефона намирате папка "etc", в нея намирате файла hosts и го отваряте с text viewer и след това натискате Edit. и най-отдолу добавяте тези два реда както ги виждате на снимката: празен редпразен ред127.0.0.1 www.garmin.comпразен ред127.0.0.1 gold.garmin.comпразен ред Важно! Трябва да оставите два празни реда място (2х бутон return) преди да добавите новите две линии, като след последната също имате един празен ред! Давате Done / Save / Done и излизате от iFile. Пускате Garmin и вече не би трябвало да ви блокира приложението заради Authentication Failed. Менюто Extras няма да работи, поне до като не измислят по-добър крак. Редактирано Февруари 5, 2012 от Lyudmil 2 Цитирай
pavel5044 Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 Навигацията с най скапан алгоритъм за машрутизиране. Сега като купиха навигон може и оправят нещо. Популярността и в Бг се дължи на хубавата карта която имаше в началото но сега вече има и други карти. 3 Цитирай
Val04 Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 (редактирано) Правя всичко като колегата Lyudmil, но нещо не ми се получава. Пак иска ауторизация. Дали аз бъркам нещо ? Посочения метод проверен ли е ? Редактирано Януари 7, 2012 от Val04 Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 Интервалите слагаш ли ги правилно както съм ги описал и след последния ред трябва задължително да имаш нов ред иначе не става! Цитирай
Val04 Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 Слага двата празни реда отгоре, празен ред най-отдолу и 127.0.0.1 (един празен интервал) www.garmin.com , но нещо не се получава при мен. Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 Провери дали нещо не си изпуснал, начина е проверен на няколко устройства и работи! Направих лек едит на описанието за по-добра ориентация. Имаш ЛС. Цитирай
TUISTERa Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 (редактирано) Дали не трябва ребуут след едит на хост файла? И да се направи read only? Редактирано Януари 7, 2012 от TUISTERa Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 Няма нужда от ребуут или от промяна на permitions при хост файла, програмите, които го използват го четат при стартиране такъв какъвто е към момента на стартирането. Може да се направи респринг за всеки случай ако има работещ процес на гармин в бекграунд режим, но като цяло не е нужно. Аз съм го тествал на няколко устройства този начин и работи. 1 Цитирай
pstamov Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 Инсталирал съм при мен Garmin-W. Europe-v2.00.20 версията. Промених hosts файлът, но сега програмата вече дава: "Activation of maps requires internet connection. Please ensure you have a connection to the internet using either your data plan or Wifi" и програмата пак не тръгва. С американската версия не съм пробвал. Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 Само аз ли нямам проблеми или не правя нещо както трябва? Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 (редактирано) pstamov Картата трябва да бъде отключена предварително с map unlocker PS. Шамане проблемът се проявява само при нова инсталация на Гармин (от последните 2-3 дена) ако пред това си я инсталирал няма да имаш проблеми. Редактирано Януари 7, 2012 от Lyudmil Цитирай
pstamov Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 @Lyudmil Благодаря за помощта. Бях отключил картата по познатия начин с генератора. Веднага тръгна след ънлока. А-ГПС мисля че работи нормално след редактирането на хоста. Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 Преинсталирах преди два. Не вчера а предния ден. Затова питам. Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 7, 2012 Публикувано Януари 7, 2012 Като цяло това е много странен проблем, аз лично го нямах до като не преинсталирах, което ме навя на мисълта, че някъде по файловете има дата, която се чете от сървърите на гармин при стартиране, но след като прерових всички файлове, нищо такова не открих. Шамане възможно е да се хванал последния влак, но все пак никога не е късно да си създадеш проблема - един реинстал и си там! Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 8, 2012 Публикувано Януари 8, 2012 Няма такъв филм - работи си. Инсталирах дървото повторно, само за пробата. Цитирай
kokich777 Публикувано Януари 8, 2012 Публикувано Януари 8, 2012 И при мен отказа.. С удовоствие му теглих една майна на тъпия Гармин. ползвам си Примото,с последните карти и поита на Навтея и нямам грижи Цитирай
Lyudmil Публикувано Януари 8, 2012 Публикувано Януари 8, 2012 При мен без да преинсталирам отказа да работи. gorgior По описания в пост #115 начин, не ти ли се оправи? Цитирай
kokich777 Публикувано Януари 8, 2012 Публикувано Януари 8, 2012 Не съм пробвал,пък и нямам желание.. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.