ThUnDeR Публикувано Август 5, 2009 Публикувано Август 5, 2009 Успрях да подкарам SpeedCams, но когато наближи някоя, приложението се лагва ужасно. IMG_0107.PNG[/attachment:1n63shdv] Бъгчето със звука си го има и тук както в Igo8-- ако изключите звука на клавишите и на мацката от програмата телефона ви вече няма звук и неможете да чуете като ви звъни телефона, дори и да сте излезнали от програмата телефона си остава без звук и си пропускате повикванията ако нямате вибрация като пичове.А тук има всичко но е на руски форума за WM е. трябва и регистрация но ако нещо не намирате кажете имам доста от картите. http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=78209 И при мен се появи проблема със звъненето. Цитирай
romaaaaaa Публикувано Август 5, 2009 Публикувано Август 5, 2009 А някой дали има като моя проблем, а именно, че гласа на мацката е хипер мега слаб? Трябва да имаш кучешки слух, за да я чужаш Цитирай
The Shaman Публикувано Август 5, 2009 Публикувано Август 5, 2009 Увеличи си звука на плеъра. Гласа и е даже адски силин. Цитирай
ThUnDeR Публикувано Август 5, 2009 Публикувано Август 5, 2009 (редактирано) За тези, които искат да си активират SpeedCams: SpeedcamUpdates.spud.zip[/attachment:3bwz7hod] Ъплоадвате SpeedcamUpdates.spud в /private/var/mobile/Applications/295C1705-C0D5-41CA-83EE-0314BA92269A/Library/Caches/content/speedcam/ ПС: 295C1705-C0D5-41CA-83EE-0314BA92269A при вас ще е различно Редактирано Февруари 24, 2010 от Grievous Цитирай
Grievous Публикувано Август 5, 2009 Публикувано Август 5, 2009 (редактирано) Ето ви и гласовете на Невена, Камен и Богомил: Поставяте съдържанието на архива във var/mobile/Applications/4FA42F08-9FDE-4DAC-B73C-0C4A70D29454/iGO_Myway.app/content/voice като цифрите в червено при вас ще са други. Редактирано Февруари 24, 2010 от Grievous Цитирай
Stinkle Публикувано Август 5, 2009 Публикувано Август 5, 2009 Искам да попитам как да си кача ръчно картата на Дания,защото сега съм само с карта на България? Цитирай
BANNN Публикувано Август 5, 2009 Публикувано Август 5, 2009 speedcam Задават ли се права на тази папка?Защото аз нямам такава и си я направих. Цитирай
Brego Публикувано Август 5, 2009 Публикувано Август 5, 2009 Искам да попитам как да си кача ръчно картата на Дания,защото сега съм само с карта на България?От линковете към другия форум, които дадох си сваляш картата на Дания. Разархивираш и я копираш в content/map и си готов.П.С. Не е необходимо преименуването на карти, пои и т.н. За програмата е важно разширението и съдържанието на файловете, както и да се намират в правилните папки. GPower Относно папката speedcams това което ще напиша е от опита ми с WM версията на програмзта, предполагам, че тук е аналогично. В папката се поставя txt файл с позициите на камерите, типовете им и т.н. При пускане на програмата тя създава на база на тоя файл своя база speedcam.spdb с който от тук нататък работи. Така че правата на папката трябва да са такива, че програмата да може да пише във файловете вътре в нея. Отново повтарям, това е от опита ми с WM версията. Цитирай
Terko Публикувано Август 5, 2009 Публикувано Август 5, 2009 На мен днес ми се случи нещо странно и пак се въртях като въртоглаво куче из един квартал, мъчейки се да стигна до един оглед на апартамент. Накрая опрях до това да питам хората и стигнах. Постоянно нямаше сигнал, картата се въртеше на място... първоначално пък като пуснах приложението и 30 минути не ми даваше сигнал, та се мъчех да замажа това и да намеря мястото сам по памет, от това, което бях видял в бгмапс преди това. Не знам защо така, но дано се оправи. Цитирай
Stinkle Публикувано Август 5, 2009 Публикувано Август 5, 2009 Искам да попитам как да си кача ръчно картата на Дания,защото сега съм само с карта на България?От линковете към другия форум, които дадох си сваляш картата на Дания. Разархивираш и я копираш в content/map и си готов.П.С. Не е необходимо преименуването на карти, пои и т.н. За програмата е важно разширението и съдържанието на файловете, както и да се намират в правилните папки. GPower Относно папката speedcams това което ще напиша е от опита ми с WM версията на програмзта, предполагам, че тук е аналогично. В папката се поставя txt файл с позициите на камерите, типовете им и т.н. При пускане на програмата тя създава на база на тоя файл своя база speedcam.spdb с който от тук нататък работи. Така че правата на папката трябва да са такива, че програмата да може да пише във файловете вътре в нея. Отново повтарям, това е от опита ми с WM версията. Пробвах,но не става. Цитирай
Marty Публикувано Август 5, 2009 Публикувано Август 5, 2009 Моля помогнете трябва ми карта за California Цитирай
pitkin_db Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 (редактирано) Благодаря още веднъж. До момента не съм успял да пусна работеща версия- пстояанно гърми.Ще си играя повече в края на седмицата. В момента свалям картите- разбира се че щте се обадя за резултата но ще бъде в края на седмицата. Редактирано Февруари 24, 2010 от Grievous Цитирай
Marty Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 трябва ли нещо да редактирам картите, защото свалих от линка който ми даде пробвах да кача картата и под нея ми пише Inactive map, докато на другите не е така, след това истрих на Romania картата и преименувах тази но пак така, как да го направя да работи моля помогнете? Цитирай
vesselin Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 Здравейте, първо едно голямо БЛАГОДАРЯ за навигацията, а и за големите усилия, които някой хора хвърлят, за да бъде форума на това ниво! Аз имам 2 въпроса, които може би са "тъпи", но никак никак не намерих решение: 1. Моят адрес е от типа "кнартал, блок" нямам име на улицата пред блока... Например "Хиподрума, бл. 8" и няма начин да го въведа и да се прибера до нас - някой знае ли как се търсят квартали, защото по дифолт са САМО улици. Като задам с координати и ми изкарва най близките блокове, но не мога да го накарам да търси. 2. При гласовата навигация, гласът единствено ме предупреждава за превишена скорост има ли начин да го включа, за да ме напътства - например "карайте 200 метра направо и после завийте в дясно..." и т.н. Може ли някой, ако знае да каже какво да правя - благодаря предварително! Цитирай
Severus Публикувано Август 6, 2009 Автор Публикувано Август 6, 2009 1. Блоковете се търсят като POI. 2. Това е бъг. Дай му default settings и мини пак през настройките и ще се оправи. Цитирай
ThUnDeR Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 Brego, само че при iPhone не конвертира txt файла, а трябва да сложиш готов SpeedcamUpdates.spud за да го чете. Ако можеш да направиш един SpeedcamUpdates.spud с последните камери от poiplaza ще съм ти много благодарен. Цитирай
Marty Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 Хора някой ще ми отговори ли поне как се правят картите? Цитирай
Brego Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 Brego, само че при iPhone не конвертира txt файла, а трябва да сложиш готов SpeedcamUpdates.spud за да го чете. Ако можеш да направиш един SpeedcamUpdates.spud с последните камери от poiplaza ще съм ти много благодарен. ОК, колега, разбрах...мисля че и в WM Амиго-то имаше подобен проблем. Както и да е.... Тук http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=20939 може да намирате последния вариант на базата данни с камерите за БГ. Гаранция над 100% че това е първоизточника на базата данни за камерите в БГ и че poiplaza ползва това като източник за своята база. Периодично там излиза нова версия с добавени или редактирани камери. Съответно, колегата публикува и генериран spud файл. Ето и един направен от мен от последната версия No52: http://www.rapidspread.com/file.jsp?id=qyimhrofzp Marty Ако въпроса ти е "Как мога да редактирам картата?" - Не можеш! Картите се правят със специален софтуер, след което се компилират и реално са невъзможни за редактиране (или поне за сега). Съществуват сайтове на фирмите производители, където с обратна връзка от клиента могат да се репортва за грешки и неточности: - за карти на Teleatlas - http://mapinsight.teleatlas.com/mapfeedback/index.php - за карти на TopMap - http://www.topmap.com/index.php?q=en/ma ... page=login - за Navteq за сега не съм срещал сайт за репортване на промени. но, реални промени се получават малко бавничко....а и не всяка репортвана промяна се въвежда (според мен). Stinkle Трябва да става!!! Теглиш от тук, нали? http://forum.pocketbulgaria.com/viewtopic.php?t=27215 Пробвай това: http://www.rapidspread.com/file.jsp?id=9pfvs3i4c2 - от Teleatlas или това: http://www.rapidspread.com/file.jsp?id=45zbnjm2av - от Navteq разархивираш и поставяш в content/map Цитирай
petricha Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 здравейте кое от всичко да тегля зада имам карта на цяла европа и англия Цитирай
ThUnDeR Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 Brego, аз съм с 52, но в poiplaza се ъплоадват всеки ден нови камери. Цитирай
Brego Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 (редактирано) Ето го spud файла от poiplaza. Едно предложение само! Може ли да пробвате дали от този txt файл няма да се генерира все пак spdb файлче?! Редактирано Февруари 24, 2010 от Grievous Цитирай
vesselin Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 1. Блоковете се търсят като POI.2. Това е бъг. Дай му default settings и мини пак през настройките и ще се оправи. Страхотен си! Благодаря!!! Задължен съм ти!!! Цитирай
logche Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 Как да добавим кастъм POI: Досега открих 2 начина: Вариант 1: Едитва се файла user.upoi, който се намира в /var/mobile/Applications/8C8CA6F0-6F85-46D4-86C3-7A0B8ED0220A/Library/Preferences (при вас оцветеното в червено е различно), по следния начин: 29|Group|Name||40.654232|23.342323|_BUL||||1000|Sofia|Ulica||Description|+359212123441| 31|@Favourites|TE||48.856638|2.342438|_FRA||||75001|Paris, 1er Arrondissement|Place Dauphine|||| Както виждате 29 е номера подред на POI-то (трябва да е поредно нечетно число), следва име на група, самото име, после са координатите, страната, накрая са пощенски код, град, улица, описанието и телефонния номер. Празните места между делителите | са все за нещо, но още незнам за какво, но е важно да са точен брой както е дадено в примера. Ето и цял пример на user.upoi: ---- 1|Carrefour|Carrefour||40.5787|22.97382|||||||||GR-Thessaloniki|| 3|Carrefour|Carrefour||40.67939|22.95701|||||||||GR-Thessaloniki|| 5|Carrefour|Carrefour||40.64739|22.9202|||||||||GR-Thessaloniki|| 7|Ikea|Ikea||40.54974|22.98442|||||||||GR-Thessaloniki|| 9|Jumbo|Jumbo||40.64096|22.91834|||||||||GR-Thessaloniki|| 11|Lidl|Lidl||40.60815|22.98988|||||||||GR-Thessaloniki-Malakopi|| 13|@Favourites|TE||48.856638|2.342438|_FRA||||75001|Paris, 1er Arrondissement|Place Dauphine|||| @My POI ---- Вариант 2: Отивате в /var/mobile/Applications/8C8CA6F0-6F85-46D4-86C3-7A0B8ED0220A/Library/Caches/content Създавате папка userdata, след това в нея създавате папка poi. Сваляте си пои-та от poiplazza например за iGo8 (kml). Ъплоудвате ги в /var/mobile/Applications/8C8CA6F0-6F85-46D4-86C3-7A0B8ED0220A/Library/Caches/content/userdata/poi. След това сменяте правата навсякъде да са 755 и owner-а на mobile. Използвайки Putty или Terminal, командите за по-горе написаното след логване са: cd /var/mobile/Applications/8C8CA6F0-6F85-46D4-86C3-7A0B8ED0220A/Library/Caches/content/userdata/poi mkdir userdata mkdir userdata/poi 'ъплодвате свалените .kml файлове - winscp, ifunbox etc.' chmod -R 755 userdata/ chown -R mobile:mobile userdata/ Стартирате програмата, може да се забави при стартиране, защото чете добавените пои файлове и си създава служебни такива със същото име но различно разширение. Плюсове и минуси: Вариант 1: Набиването на ръка е доста трудоемко, затова аз ползвам https://poi.ashus.net/. Ако Групата е @Favourites пои-тата отиват в предпочитани (Favourites), ако е друго се появява в категориите, но картинката е като на Favourites. Вариант 2: Добавянето на пои файлове - .kml трябва да се прави наведнъж, защото при добавянето ново .kml програмата забива - варианта е да се изтрият всички файлове различни от .kml създадени в ..../userdata/poi и тогава да се пусне програмата. Пои-тата се появяват в категории и се листват без проблем, но при търсене по име не се появяват. П.С. Ако ви забие програмата или ви изхвърли повече от 1 път, изтрийте всичко в .../userdata/poi Цитирай
shupiluliluma Публикувано Август 6, 2009 Публикувано Август 6, 2009 А дали има значение, дали сме сложили IGO България от първия линк или IGO Europe цялата? Аз съм с първата, пробвах вече 5 карти от форума на IGO и не ги разпознава. Teleatlas, Navteq, права им задавах, не ще и не ще. Само базовата карта, която изтеглих, я разчита (доколкото виждам от настойките). PS: Взех картите от IGO Europe, копирах ги в папката на IGO bulgaria и работят безотказно. Тия карти от IGO форума нещо не пожелаха да тръгнат. Ако някой има същия проблем да си тегли пълната версия и да трие това което не му е нужно. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.