Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

WWDC 2011


LUBECA

Recommended Posts

:rolleyes: Пускам тук 1 към 1 статийка на HiComm, да и се полюбуваме заедно:rolleyes:

Убиецът на iPhone се казва Samsung Galaxy S II

thumb640x320_galaxys2adfinalweb.jpg

  • thumb62x47_galaxys2adfinalweb.jpg
  • thumb62x47_Samsung-Galaxy-S-II.jpg
  • thumb62x47_galaxysii.jpg

От 3 години насам всеки азиатски или финландски производител мечтае за такова заглавие над ревюто на негов смартфон. Дори с течение на времето това определение се превърна в нарицателно, чак в клише. И ето че сега аз мога съвсем съвестно да използвам това заглавие на ревюто на Samsung Galaxy S II.

Тествам мобилни телефони от почти 10 години – от самото начало на HiComm. През годините фенският ентусиазъм и еуфорията по хитови модели на Nokia и (Sony) Ericsson премина в разбиране на елементарните пазарни принципи, които карат компаниите да произвеждат и да налагат даден модел. Нагледах се на възходите и на паденията на почти всички производители, наложи ми се да призная преразпределението на силите в този сегмент и да отдам дължимото на митичния нов играч на пазара, който само с 1 (2, 3, 4...) хода промени целия пазар и разбирането ни за телефони.

Samsung_Galaxy_S_II.jpg

Желанието да победиш iPhone

Предполагам се е появило в главата на всеки CEO в бранша някъде към края на поредния keynote speech. През последните няколко години всеки от тях се опита с променлив (не)успех да извади конкурент на пазара, а един даже почти отчаяно проплака и публично призна, че за толкова време все още не могат да изкарат конкурентен продукт, след което взе че сключи сделка за интегриране на нова смартфон OS с бившата си компания, с което тотално влоши положението…

От известно време имах усещането, че Samsung са най-близко до спечелването на тази битка. Може би анонсирането на оригиналния Samsung Galaxy S, който очевидно се конкурира с най-добрите в този сегмент, ми даде тема за размисъл, че ударът е въпрос на време...

Галактическа андроидна атака

В момента корейският гигант смазва пазара не само с Galaxy S II, а и с поредицата от Android таблети Galaxy Tab с различни размери и е въпрос на време техническите предимства и обективни преимущества да наклонят настроенията на потребителите, а с тях и пазара. В интерес на истината Samsung имат един страхотен съюзник в лицето на Google и тяхната Android OS. Това е задължителната комбинация, когато говорим за изцяло хардуерна компания, която трябва да побеждава хардуерна и софтуерна компания.

И за да е ясно отсега – Android Gingerbread 2.3 e най-добрата операционна система, създавана от конкурент на Apple. Дискусията дали превъзхожда iOS, е спорна, с аргументи в двете посоки, но за мен подходът като цяло е различен. Освен това не трябва по-добър да се бърка с по-бърз, по-красив, по-удобен и по-функционален поотделно, а да се очаква той да притежава всички тези качества едновременно. Работещ на телефон като Samsung Galaxy S II, Android 2.3 превъзхожда iOS 4.3 според мен.

Samsung Galaxy S II

Мисля да ви спестя подборния преразказ на техническите характеристики, които ще прочетете в този и в почти всеки друг такъв сайт, за сметка на личните впечатления от дните, през които ползвах SGS II. След като вече сте разбрали, че това е уникално

94662-samsung-galaxy-sii.jpg

тънък и лек 4.3“ смартфон, с фантастичен Super AMOLED екран с 480х800 пиксела резолюция, двуядрен 1.2 GНz процесор, отделен GPU, 1 Gb RАМ памет и 8 Mpix камера с Full HD 1080p запис на видео, остава големият въпрос – имам ли полза от всичко това?

С една дума – да. Това е най-съвършеният от технологична гледна точка телефон, произвеждан някога. Той категорично превъзхожда iPhone 4 и го побеждава в най-основните функции: сърфирането в интернет (по-мощният процесор, по-големият екран и пълната поддръжка на флаш ви дават по-голяма свобода), фотографирането и заснемането на видео (по-функционален софтуер на камерата, по-високо качество и по-добра резолюция на снимките и видеото) и възпроизвеждането на мултимедия (вграденият плейър се справя с разнообразни компресии, формати и субтитри, а с HDMI кабел-аксесоар гледате 1080p видео от телефона на голям екран).

Усещането е невероятно – дори да теглите и инсталирате 6–7 приложения едновременно от Android Market, телефонът не се задъхва и има достатъчно ресурси да браузвате Google Earth например. С каквото и да сте свикнали до момента, SGS II е по-бърз и с по-добър екран – а това е нещо, което си личи непрекъснато.

Като прибавим към всичко това добрата сглобка (да, целият апарат е от пластмаса, но само така е постигнато ниското тегло и ултратънкият профил – 116 г, 8.5 мм) и очаквано перфектната поддръжка на Android – имаме един съвършен хардуер с най-бързо развиващата се и масова операционна система. Комбинацията на тези обективни оценки прави Samsung Galaxy S II лидер.

Samsung-Galaxy-S-II_1.jpgТова, което ще пропусна...

Може да се изпише много за приложенията, но не мисля, че ще ви кажа нещо ново: за мен Gmail е най-добрият мейл клиент на планетата, синхронизацията на календар, контакти и документи за всеки потребител на услугите на Google е един малък празник, а допълнителният софтуер е твърде сходен с конкурентната платформа: почти не виждам разлика между Facebook за iOS или Android, също както и при Twitter приложенията. С малки изключения е валидно правилото: „Каквото го има за едните, го има и за другите.“ Отскоро в България може да се пазарува от Android Market, така че в този аспект ситуацията е напълно изравнена. Борбата коя платформа притежава повече приложения, я оставям за статистиците по простата причина, че от стотиците хиляди програми и игри на вас ви трябват максимум 50.

И за финал... ами BlackBerry?

Ако ми даваха по левче всеки път, когато около мен се разразява спор Android срещу BlackBerry или iPhone – щях да бъда богат. Твърдението че BlackBerry е единственият телефон за бизнесмени, до голяма степен е клише, защото бизнес телефоните имат същите функции, каквито и останалите в тази тройка. С тази разлика, че апаратите на RIM изобщо не са в тази лига, ако говорим за екран и хардуер, и се опитват да наваксат с друго. Всеки бизнесмен (за мен правилният етикет на този клас потребители е heavy user) ще срещне приложения, отговарящи на неговите нужди и в Android устройство, а аз просто казвам, че на този етап Samsung Galaxy S II е най-добрият смартфон на пазара. Ако цял живот сте свикнали с нещо друго – няма да успея да ви убедя в обратното, защото вие за вас ще сте си прав, но преди да твърдите кое е най-доброто, трябва да опитате от всичко.

Кой е следващият номер 1?

Да, SGS II се появява на пазара почти година след iPhone 4 и е нормално да го превъзхожда, ще си кажете с право. Но оттук нататък короната принадлежи на Samsung и е въпрос на време да видим следващия смартфон, който вече ще носи прозвището Galaxy S II killer. А дали той ще бъде произведен от Samsung? Скоро ще разберем...

АВТОР: HiComm

От мен.... без коментар. Уморих се от коментари на тази тема, вече 4 години :)))))

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 444
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • Severus

    41

  • Alxx®

    29

  • iPhoneman

    27

  • The Shaman

    21

Окончателна смърт пак се очертава :yikes:

Не е лош самсунга, но защо искат да убиват се чудя?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Episode I: The Phantom Menace - iPhone

Episode II: Attack of the Clones - всички конкуренти

Episode III: Revenge of the Sith - iPhone 3GS vs Galaxy S i9000 Lawsuit

Episode IV: A New Hope - Samsung Galaxy S II

Episode V: The Empire Strikes Back - iPhone??

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само така , ние имаме полза от това , дали ще е iPhone или Samsung или бла бла , поне в това да сме на кяр , е естествено цените за мен лично са най-важни, та какъвто и да е смартфон минава ли хиледарката .... и то втора употреба няма да си го купя никога повече. А sаmsunga бързо се срива така че май май пак няма да си сменя и сегашното HTC с какъвто и да е iPhone :) Но съм сигурен че следващият iPhone няма да е само с едно S и по-бърз процесор определено ще трябва доста да се потрудят за да изкарат нещо конкурентно :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

SGS II много го бива, само идиот би спорил, но има една съществена разлика: епъл продават телефон+комплексна услуга(никой не предлага такава или поне не включва всичко)+куп хардуер, работещ в една голяма взаимно свързана система.

Пакетът: телефон(iPhone)+i-net TV(AppleTV)+компютри(MBP и iMac)+собствен синк сървър(TimeCapsule+AirPort Extreme)+таблет(iPad)+магазин за музика и филми под наем/покупка(iTunesStore), не се предлага от никого на пазара, а такава система не се разработва за година или две.

Когато конкуренцията осъзнае тази разлика - може би ще има промяна в лидерството на пазара. И, не, не съм епъл зомбиран, напротив - отворен съм за новото, но също съм и обективен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да бе, убиец... с тая пластмаса все ми се чини, че ще убие iPhone. :tooth: Една камера и малко по-бърз процесор... смешна работа... :yikes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дори и SMG II да е по-добър хардуерно, iphone пак ще е първи заради по-красивия, чист и елегантен дизайн, който не може да се постигне с пластмасите на конкуренцията!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гога, "убийците" се определят от продажбите :) Нали се сещаш, че ако си потребител на целия пакет - никога няма да купиш нещо извън схемата.

Относно самия SGS II - казах: як е!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много смях се очертава и в тази тема.

3d577d3a5e701580.jpg

0f803f6bbdd776df.jpg

32fd90a0602eea1c.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това ми напомня, когато анонсираха Xperia X10.Навсякаде го представяха за Убиеца с 1GH процесор 4" дисплей HD видео.Тогава отивам надъхан в Германос и го исках, а хората там ми викаха :

" Не се излагай, вземи си iPhone ще съжаляваш"

А аз наивния си виках, кво разбирате вие...

Не мина и 6 м. до момента когато го смених с 3gs, и се убедих, че това е моя телефон, а сега съм с 4-ка и не бих го сменил за нищо, а жена ми не дава да се задуми за продажба на 3-ката ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Никога не бих казал лоша дума за iPhone, защото той промени света на смарт телефоните и аз самият продължавам да разполагам с всякакви ай чудесии :)

Но! Става ми супер смешно някой като напише, че еди-кой си телефон не струвал, защото бил пластик?!

Ами iPhone3G, ами iPhone3GS?! А най-смешното е с iPhone4. Не бил пластик, а от метал и стъкло...

А истината е, че 99% от хората с iPhone4 се чудят с какъв пластик да го облепят и процъфтява огромен бизнес с калъфи, шилдове, протектори и прочее.

Господа, като не понасяте пластмасата, защо го обвивате с нея. Вашите телевизори, камери, рисийвъри и т.н. от стъкло и стомана ли са?! И ако не, как ги понасяте?! :)

Но огромната машина на Apple за промиване на мозъци работи неуморно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има ли притеснени от маркет шера на андроид? Яд ме е, че не притежавам дивайс от големия шер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В Андроид маркета половината приложения са маскирани wallpaper-и, мелодии и тн. Качественото съдържание е много по-малко от това в AppStore поради простата причина, че собствениците на Android смартфони не са свикнали да плащат и иска всичко безплатно. А безплатен обяд няма само отпадъци ..

Всеки път когато взема да разгледам Андроид телефони всичко ми се струва ужасно хаотично и недъгаво - явно дотолкова съм се сраснал с iOS, че друго просто не ми понася. Screen-ове частично запълнени с иконки, цъкнеш някъде изкачат отгоре/отдолу иконки, хоум скрийна пак иконки. Не виждам изобщо тази платформа да върви към удобство и простота, което сме свикнали в iOS а напротив - шарения до дупка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Когато Samsung победи iPhone ще си хвърля моят телефон от 8-мият етаж на най близкият блок.

С тези заглавия се опитват да привлекат заглавието върху себе си.

То не бяха двуядрени LG убийци,HTC-та, Мотороли.Сега пък и постоянно забиващият робот Самсунг.

Да си се убиват помежду си, но в близките поне 2-3 г. не и с iPhone.

Редактирано от joroiliev
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кръщавайки телефоните си iPhone килъри, сами признават, че е най-добрия и ненадминат в момента на обявяването им.

Нека тъпчат с дву-ядрени процесори, нали видяхме в сравнението, уж два пъти по-силния, всъщност колко по-силен е.

А и нека не забравяме, че чичко Стийв има думата в Понеделник.

EDIT: Комбинацията хардуер+OS+софтуер собствено производство е най-големия коз на ябълките (не само iDevice-ите)

Редактирано от roll2puff
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прав си Коле! :biggrin: Гледам вече започнаха тези с добре обоснованите постове за пласмасата. Саше пак въпрос към теб : - колко от потребителите на iPhone притежават целия пакет ( Говориме глобално)?

Не са никак малко и стават все повече. Не отричам обаче, че се блазня яко от самсунга. Днес видях нещо по-по обаче. Неоля да пусне темата и ще го видиш. Падна ми ченето - иде реч за Tegra III quad-core.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Alxx и аз видях това чудо , но все ми е в мисълта за какви пари ще става въпрос , като се има предвид колко струва един най-евтин i3 с 5см цокъл.... и той е с hyper trade. Едва ли такъв device със Tegra III ще струва по-малко от 2к за да го вкарат И в телефон , но иначе кърти .

п.с. Дано да поевтинеят компютрите по-бързо че да го видим по-скоро на пазара :)))

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Този Самсунг излиза година след четворката и единственото нещо,което са целяли създателите му за да са над iPhone е да му сложат по-бърз процесор,повече рам и т.н.Остава въпроса дали ще се наложи във времето,според мен НЕ!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много смях се очертава и в тази тема.

Защо сравнявате продажбите на Android и iOS? Това е най-тъпото нещо, което може да се направи. С iOS се броят на пръсти устройствата, които я ползват, а с Андроиди е пълно. Друго, което трябва да се спомене е, че цените на Андроидите са доста по-евтини от iOS устройствата, от което следва, че много повече хора могат да си го позволят. Не на последно място може да се спомене, че Андроид не е от много отдавна на пазара и на хората им е интересно... да пипнат, да си поиграят и чаааак след това да го хвърлят в коша понеже след 3-4 месеца телефона им струва на 40% от цената си и не им дреме за него, защото пазара е бълнал десетки други за това време...

А истината е, че 99% от хората с iPhone4 се чудят с какъв пластик да го облепят и процъфтява огромен бизнес с калъфи, шилдове, протектори и прочее.

Господа, като не понасяте пластмасата, защо го обвивате с нея. Вашите телевизори, камери, рисийвъри и т.н. от стъкло и стомана ли са?! И ако не, как ги понасяте?! :)

Но огромната машина на Apple за промиване на мозъци работи неуморно.

Никога не бих си облепил телефона с какъвто и да е пластмасов боклук. Грехота е да скриеш красотата на този телефон. Нали точно самото докосване и усещането да го държиш в ръцете си е едно 30% от чара му. Не е много правилно да се сравняват телевизори и ресийвъри с телефон. Не носиш телевизора всеки ден в теб нали, а телефона ако е нещо грозно и непоносимо ще го махнеш и ще си вземеш нещо, което ще ти е приятно да го носиш с теб (изключваме момента, че някой хора не ги бърка с какъв телефон са). Иначе да, че машината за промиване на мозъци работи, това е факт.

Редактирано от Alxx®
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много хубаво че има такива силни конкуренти на iPhone като този Самсунг или LG Optimus 2X от това само печелим. Нека убиват сега на воля защото следващия iPhone просто ще ги доубие като хардуерни характеристики и пак ще бъде на същата цена, а от новия iOS 5 ще може да усети и 4-ката най-малко. Подозирам същия сценарий както сега iPad 2 спира тока на конкурентните таблети. Може пък и малко скучно да ви е станало от 4-ката защото вече почти година мина от пускането му в продажба и да си търсите нови забавления с Андроидите. Вярно интересен изглежда тоя Самсунг, но му липсва стила и финиша какъвто има всеки Apple продукт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

tonygti, както виждаш не съм шотнал само продажбите. Заприказва се за TV, това онова.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Доста съм си играл с HTC Desire и честно казано 3GS-а ми го бие по бързина, камера (въпреки че Desire-а е с 5MP камера и светкавица) и издържливост на батерията. Също така много често крашваха различни приложения на Андроида (2.2), но въпреки това и Андроид имат много полезни приложения като BG SMS Sender, и падащото меню за Notifications е доста удобно... Full Flash Support не остава по назад, но IPhone си е IPhone. Все пак Apple дадоха старта на "революционните смартфони". guitarred.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нео, разбрахме, че си с:

Sent from my Nexus S using Tapatalk

Нали знаеш, че може да го настроиш да не се изписва :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...