Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Jailbreak на iPhone/iTouch с 3.1.2 с blackra1n от GeoHot

Recommended Posts

Публикувано

Antony, тъп е този, който повтаря едно и също без да вникне във въпроса.

Темата е за джейл с ГЕОХОТ, с който се прави джейл на 3.1.2, нали така. Тоест искам да направя джайл с Геохот на непокътнат до тогава телефон и питам как да си запазя смс-ите

Геохот се прави до колкото разбирам САМО на телефон, който е на чисто ресторнат. Тоест в който са изтрите всички данни и е девствен, нали така? Ако си му направил рестор и после си върнал бакъпа, ГЕОХОТ НЕ става, поне при мен не става.

Миро, поред мен е тясно свързано с Геохот и за това питам тук. Ако преценяваш, че е за отделна тема кажи и ще направя.

Публикувано

Виж сега,Геохот е направил blackra1n

Ако искаш да правиш нещо със самия него му пиши :mrgreen:

Джейлни си телефона сега,запази каквото ще запазваш и после като искаш пак си го прави девствен за да е начисто всичко ;)

Публикувано

Здравейте,

знам че за някои ще е вече досадно, но след като изчетох всички 12 страници и видях че някои от вас са джейлбрейкнали своите 3GS искам пак да попитам за да съм спокоен. iPhone 3GS заключен към Глобул след джейлбрейк с Blackra1n ще работи ли нормално пак с картата на глобул. Не искам да го отключвам, а пак да си ползвам същата карта. Благодаря.

Публикувано
Antony, тъп е този, който повтаря едно и също без да вникне във въпроса.

По-точно от това не можеш да го кажеш. Сега вземи и спри да повтаряш едно и също, а вникни във въпроса.

Публикувано

Antony, ти си модератор и уш трбябва да помагаш на хората с проблеми като ТИ вникнеш в това което се пита, като знаеш, че не всеки е абсолютно на ТИ с терминологията и айфон гийк. Добре, че се оправям добре и сам, защото с нищо не ми помогна. Миро най-адекватно се държа и му благодаря за помоща.

Искам само да кажа, че най-накрая успях с дъжда. Никой не ме светна, че мога да да се пробвам да го джейлна дори и без да е на чисто ристорнат, но аз упорито пробвах с накачуления ми с програми iphone и сигурно на 30-40 път стана.

Ето как:

- iTunes РАБОТИ и е отворен прозореца

- отворих таск мениджъра и СПРЯХ единствено "iTunesHelper", като другите три процеса си работеха: (distnoted.exe; iTunes.exe i SyncServer.exe

- блекрейн се стартва от c:/blackra1n.exe и е с администраторски права

- всичко стана.

Заключение: не губете надежда, при мен стана след два дена и много писане, питане и накрая налучкване.

iPhone 3G 16GB ФО, FM 3.1.2

Публикувано

А би ли обяснил къде пише, че САМО ресторнат телефон може да се джейлне? Няколко души ти казахме да го джейлваш, но ти реши сам да откриеш топлата вода. На всичкото отгоре и мрънкаш все едно някой тук ти е длъжен. Аман от неблагодарници.

П.П.

Как реши, че модераторите трябва да вникват в проблемите ти? Ние да не сме ти лични психолози или съветници. В първият ми пост към теб бях написал на майтап, че си тъп и то в отговор на твое питане дали си такъв. Ако ти беше вникнал в това, то щеше да си решиш проблемът веднага.

Публикувано

Имам следния проблем, 1.3.2. съм цъкам мейк ит рейн пише готово и че чака за reboot и оп не се растартира а отива в DFU MODE.Ipodtouch 2g(а за да излезна ми иска рестор.). Започвам да се съмнявам, че е нещо от ipod-a.

INFO: welcome to blackra1n for windows

INFO: loaded dll at C:Program FilesCommon FilesAppleMobile Device SupportbiniTunesMobileDevice.dll

INFO: button clicked

INFO: internal device callback called

INFO: callbacks registered

INFO: sent enter recovery command

INFO: internal recovery callback called

INFO: unregistered normal mode callback

INFO: go go gadget ra1n

INFO: send command started

INFO: file opened

ioctl: 1

INFO: command setenv auto-boot true sent

ioctl: 0

INFO: command saveenv sent

send payload: 0

INFO: start sending exploit

INFO: exploit closed 0

sent exploit

INFO: command geohot sent

send picture: 0

INFO: command setpicture 0 sent

INFO: command bgcolor 1 1 1 sent

send ramdisk: 0

INFO: command geohot sent

INFO: I JUST DROPPED IT LIKE ITS HOT

WARN: wtf who called this?

INFO: global callback finished

INFO: unused callback called

Гледам и бая други имат тоя проблем?Някаква идея, като се замисля май е от ипода щото и преди не можех да downgrade-na получавах грешка 1601.

аха и туко що разбирам, че ipod-a е 3g, а не 2g

Разбрах от какво е: http://www.ithinkdiff.com/fixing-issues ... jailbreak/

Модела започва с MC така че горя.

MB = 2G

MC = updated 2G (or what's described as the 3G) that can't be jailbreoken

PC = an MC that has been engraved

Публикувано

blackra1n RC2.jpg[/attachment:376dckho]

Утре ще излезе backra1n RC2! Поправена е поддръжката на 3G, не постоянен jailbreak на iTouch 2G за модели започващи с MC (т.е след рестарт на устройството ще трябва да пуснете backara1n за да тръгне iTouch-a), подобрена поддръжка на 3GS и поправено Icy

Публикувано

blacra1n RC2 е достъпен за сваляне за Win и Mac от http://blackra1n.com/

Поправени проблеми при 3G

Tethered jailbreak за 3.1 OOTB iTouch 8GB (моделите започващи с MC) и новите 3GS

Поправени проблеми при Icy

Ако сте използвали RC1, няма нужда да правите наново jailbreak с RC2

Публикувано

като инсталираме и сидия всичко като е готово бляк рейн оставяме ли го на телефона или му даваме ънинстал??

Публикувано

Можеш да го махнеш,не пречи.

Публикувано

Обновяването от 3.0 до 3.1.2 и джейлбрейкването с blackra1n продължиха 15 мин. . Самият джейлбрейк стана за секунди. Не разбирам защо vyvo се е мъчил два дни...

Edit : Започнах в 19:44. Сега е 21:57 и вече съм синхронизирал 83 приложения и 1200 песни.

Публикувано

Да попитам като предварително се извинявам, ако съм го пропуснал някъде из темата. Като си джейлнах телефона с блекрейна немога да си броузвам из фаиловата система. Това проблем само при мен ли е или е нещо нормално?

Публикувано

Вземи и прочети основната терминология за iPhone (има си важна тема за начинаещи) и ще си отговориш сам на въпроса. След това вземи и прочети важната тема "Правила за задаване на въпроси и грамотно писане" и ще ти се изясни, че няма екстрасенси тук, които да ти помогнат.

Публикувано

Извинявай експерте, че попитах. Мисля че се изразих достатъчно добре, че разбереш какво питам нали така? Друг е въпроса, че просто реши да се направиш на велик експерт като ме "обиди" на начинаещ. Щеше да ти коства точно същото време за писане, ако беше написал "да проблема е при теб" или "немога да ти разберем въпроса момче" Лека вечер и sorry за offtopic-а

Sladichuk: Имам делово предложение– опитай само още веднъж да държиш подобен тон! И то на мод! Особено – като си нагазил лука! А пък ако е и пак толкова грамотно написано....Ела при кака... :evil:

Публикувано
Здравейте,

знам че за някои ще е вече досадно, но след като изчетох всички 12 страници и видях че някои от вас са джейлбрейкнали своите 3GS искам пак да попитам за да съм спокоен. iPhone 3GS заключен към Глобул след джейлбрейк с Blackra1n ще работи ли нормално пак с картата на глобул. Не искам да го отключвам, а пак да си ползвам същата карта. Благодаря.

Действай смело!Онзи ден джейлнах два телефона 3GS,с договори към глобул.Само се наложи единия да го ъпгрейдна от 3.0 на 3.1.2. Всичко мина нормално и без проблеми!Сега собствениците им се радват на сидия,инсталус,както и на всичко свързано с тях:)!

• 3 седмици по-късно...
Публикувано

Драги,съфорумници =),дори и след като обстойно прочетох темата(няколко пъти!) откривам редица противоречиви мнения относно jailbreak на Iphone 3g,който е фабрично заключен,с blackra1n ...

Ето защо,с риск да ядосам някой,което,разбира се,се надявам няма да стане...искам да попитам-все пак,възможно ли е jailbreak-ването на ФЗ Iphone да е успешно,нямам никакъв стремеж да отключвам телефона ,просто да го jailbreak-на =)

Благодаря,предварително !

Публикувано

Джейл+ Ънлок 100% успешно, но след като я има темата няма как и да е иначе:lol:

Публикувано

Тази програмка направи за малко нещастната ми сутрин толкова весела, че как да не пратя дарение за нея :)

Публикувано

Нямам вифи показва ми сиво поле какво да правя :question:

Sladichuk:

"–Пенчо бре, чети!

Пенчо не чете.

–Пенчо бре, търси!

Пенчо пак не ще.

Пенча го мързи,

гледа да лежи..." Пенчо Славейков style

Публикувано

Един въпрос, взех си нов 3GS със firmware: 3.1.2 ФЗ и ползвах blackra1n за jailbreak-ънлок, обаче jailbreak-a исчезва след рестарт (както писано и от други тук)

Дали ще са оправи проблема ако сложа custom firmware 3.1.2?

Публикувано

Четене му е майката! На оригинален фирмуер 3.1.2 няма как да сложиш къстъм (ако визираш сваляне на бейзбанда).

Явно телефона ти е от новите модели, за които има само tethered jailbreak. Това означава, че след като го jailbreak-неш ако по някаква причина телефона ти се рестартира ще остане в Recovery режим. За да се стартира нормално трябва всеки път след рестарт да направиш това:

1. Закачаш го към компютър.

2. Пускаш blackra1n.

3. Натискаш 'make it ra1n'.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...