Monro Публикувано Януари 23, 2016 Публикувано Януари 23, 2016 Нещо бързо и вкусно, а пък колко е диетично.. 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 24, 2016 Публикувано Януари 24, 2016 Много е вкусен Арабите му казват просто, кодрит кадир. Явно ислямизацията е засегнала и имената на десертите Сега се разрових и се оказа, че в белият свят на въпросният десерт му казват Chocoflan или Chocolate Flan Cake, а тези новите "европейци" му казват кодрит кадир 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 24, 2016 Публикувано Януари 24, 2016 Няма да спорим от къде идват корените му Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 24, 2016 Публикувано Януари 24, 2016 Предполагам, че коментарът ти е намек, че корените му са някъде из талибанските дебри, но не е така History of Flan Първите крем карамели са ги хапвали древните римляни. Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 24, 2016 Публикувано Януари 24, 2016 Не споря, най-малко за крема Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 24, 2016 Публикувано Януари 24, 2016 ОК, темата с карамелите я затваряме Сега един вкусен и ефектен хляб: Продукти: 500 гр. пресято брашно. 1 ч.л. сол. 1 ч.л. захар. 2 ч.л. суха мая. 300 мл. топла вода. Билките за мазане са: 2 с.л. зехтин. 2 скилидки чесън. нарязани пресни билки - мащерка, розмарин. (може да се добавят чубрица, риган и каквото ви е по вкуса.) сушени домати. Първо си правя едно тесто “майка” от водата, маята, захарта и 200 гр. от брашното. Разбърквам с миксера и оставям да втаса 30 минути във фурната, която съм загрял на 50ºC. След това добавям останалото брашно, към което съм добавил солта и миксирам докато стане еластично тесто. Понеже вече съм с планетаен миксер, месенето е в историята След като тестото е готово, отново оставям да втаса 30 минути във фурна на 50ºC. докато дублира обема си. През това време нарязвам билките, сусшените домати и чесъна и ги смесвам със зехтина. Разточвам една кора, върху която слагам сместа от билки и чесън. Режа на пет ленти, които слагам една върху друга, след което отново режа на пет равни парчета, които поставям във намазнена форма за печене. Отново оставям да втаса 30 минути във фурна на 50ºC. след което изпичам в загрята на 200 градуса фурна на вентилатор за 10 минути, намалям на 155ºC, покривам с фолио за печене и чакам още 30 минути. резултатът: 12 Цитирай
Asen_77 Публикувано Януари 24, 2016 Публикувано Януари 24, 2016 Номер 1 си просто. Децата ти и жена ти са най-глезените от кулинарна гледна точка, а и може би не само от кулинарна. Рецептите и страста с която ги правиш просто е върха. Респект! 7 Цитирай
dedra1 Публикувано Януари 25, 2016 Публикувано Януари 25, 2016 За президент не знам, но Джонибраво е достоен за член на журито в шоуто Мастършеф. 1 Цитирай
Asen_77 Публикувано Януари 25, 2016 Публикувано Януари 25, 2016 За Член на журито незнам, ама логичен въпрос - А защо не се запишеш за участие? 3 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 25, 2016 Публикувано Януари 25, 2016 Не знам, може да е страх от излагация и куп други фактори Иначе на мен ми е най-добре ди си готвя каквото ми се яде, а не каквото ми кажат Днес попаднах на едно клипче с един десерт, който е подобен на този с крем карамела. Реших да се пробвам и сега го чакам да изстине. Къщата ухае прекрасно, след вчерашното обгазяване с чесновия хляб Продукти: 100 гр. Черен шоколад или кувертюр. 150 гр. Масло 7 яйца 150 гр. Захар 100 гр. Брашно 25 гр. Какао на прах 1 чаена лъжичка бакпулвер 400 мл. Прясно мляко. 400 гр. Подсладено кондензирано мляко 200 гр. Крема сирене на стайна температура. Първо намазнявам формата, в която ще се пече десерта. Използвах меко масло, защото тези форми, които са с тефлоново покритие не задържат олиото или зехтина. Другият вариант е да се използва спрей с мазнина. Пускам фурната на 170ºC да загрява. В една купа смесвам шоколадовия кувертюр с маслото и ги разтапям за една минута в микровълновата. Нарязвам маслото на кубчета, защото може да гръмне и да се разнесе по цялата фурна През това време в купата на миксера разбивам три яйца със 150 гр. захар и добавих малко екстракт от ванилия. След като се разбият добре яйцата и захарта, към тях добавям кувертюра със шоколада. В друга купа пресявам брашното, какаото и бакпулвера, след което ги добавям към сместа в миксера. Получената смес слагам във формата за печене. Жена ми опита от сместа и каза, че ще е разхищение да я печем Беше много вкусна! Измивам си басана и отново го вкарвам в действие Слагам 4 яйца, кондензираното мляко, прясното мляко и кремата сирене. Разбивам всичко много добре и изливам върху шоколадовата смес. Слагам формата за печене в една тава, в която наливам топла вода за водна баня. Още при наливането на водата, шоколадовата смес изплува на повърхноста. Покрих с фолио за печене и вкарах в предварително загрятата фурна на 170ºC. Печенето трае 90 минути. Резултатът преди обръщането Надявам се после да има какво да снимам и да не се получи някое произведение на Пикасо Стана супер! Следващият път бих добавил малко кафе в сместа или да си направя някакъв сос, с който да залея. 18 Цитирай
algor Публикувано Януари 25, 2016 Публикувано Януари 25, 2016 Не знам, може да е страх от излагация и куп други фактори Опааааа, ама ти си точно за мен (не в оня смисъл). Ставам ти един мениджър и до 6 месеца си най-известния кулинар в БГ. А притеснението от излагация и провал ще го излекуваме по най-елегантния начин: Правим три групи по 7-8 човека от форума и всеки ден различно жури ще те инспектира. Това включва от времето докато готвиш до времето за консумация - всичко ще е както го описваш със снимки във форума, но там ще е пред 2 камери и ще се предава в специализиран канал в тубата за останалите форумни членове, които не присъстват на място. Критики, обсъждания, въпроси от публиката и зрителите - всичко това ще е в реално време и пред тези 2-3 часа ще си разпънат на кръст. Вервай ми, че накрая като стъпиш в студио в ТВ ще ти се струва, че готвиш в домашни условия без хора около теб. А и в крайна сметка хората трябва да се убедят, че изкушенията от тези снимки във форума са твое произведение, а не на жена ти. А? Кажи само кога започваме, че чувам примляскването на всичко живо, наобикалящо темата и ги "виждам" как доволно потриват ръце. 5 Цитирай
Asen_77 Публикувано Януари 25, 2016 Публикувано Януари 25, 2016 Записах се първи за " журе ". Вече премлясквам и ми текат лигите Цитирай
baronbg Публикувано Януари 25, 2016 Публикувано Януари 25, 2016 Аз може ли да съм във всички групи на жутито? Обещавам да съм безкомпромисен, да опитам всичко приготвено пред камерите, а след снимките да изям! Ще пиша рецептите и ще ги публикувам на страницата на канала в тубата. Ще измия съдовете, ако няма миална 3 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 25, 2016 Публикувано Януари 25, 2016 А и в крайна сметка хората трябва да се убедят, че изкушенията от тези снимки във форума са твое произведение, а не на жена ти. Жена ми се включва в готвенето само с по една питка за коледа и великден, но с новият миксер мисля, че и тези включвания ще отпаднат За миенето има миялна машина. За готвенето имам повече техника отколкото повечето ресторанти. Последният път с агнето се събрахме 15-16 човека и имаше място за още Фурната ми побира цели агнета, големи риби и всякакви големи твари Зимата ми е доста скучен сезон и основно се разнообразявам като готвя разни неща. 4 Цитирай
Monro Публикувано Януари 25, 2016 Публикувано Януари 25, 2016 Аз съм готов да се "жертвам" с +10кг телесна маса 2 Цитирай
Asen_77 Публикувано Януари 26, 2016 Публикувано Януари 26, 2016 Между другото, ако се запишеш - тогава шеф Виктор Ангелов ще види съвършенство в чинията Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 27, 2016 Публикувано Януари 27, 2016 Предполагам, че всички са се наяли в този късен час Пускам рецепта и снимки на един T-Bone стек, който ми влиза в топ класацията за говеждо месо Първо подсушавам стековете. После ги намазвам с масло и добавям няколко стръка мащерка. Може да се използва и предварително овкусено билково масло. След това вакуумирам и слагам в Sous Vide за 2:50 часа, температура на водата 56ºC. На този скрийншот пише 59ºC, но за мидиъм ми трябваха 56ºC Понеже при мен няма да се сервират веднага, аз охлаждам стековете, за да прекратя процеса на готвене, след което прибирам в хладилника до вечерта Следвашата стъпка е стековете да бъдат подсушени отново и да им се организира коричка Ако се сервират на момента, може да прескочите момента с охлаждането. Начините са два, единият е с подходяща газова горелка, след което се намазва с масло. Другият е в тиган с масло и мащерка да се врътне от двете страни, колкото да хване коричка. Солта и пипера се слагат след процедурата с водата, малко преди да мине през тигана или горелката. На практика месото е сготвено още в Sous Vide и няма нужда да се готви допълнително. Гарнитурата е от едни много лесни картофи, които режа на едри парчета, слагам в малка тенджера, добавям сол, черен пипер, копър, масло, бяло вино и малко вода. Слагам ги на силен котлон, след като заври водата намалям от 10-та на 6-та степен и оставям да къкрят под капак докато картофите станат готови. Сосът им стават убиец! Резултатът: 14 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 31, 2016 Публикувано Януари 31, 2016 Аз за тва отваряне ще те помоля да направиш едно кратко видео другия път като го правиш че нещо не мога да го схвана(четох ти стария пост) done! 7 Цитирай
koksibg Публикувано Януари 31, 2016 Публикувано Януари 31, 2016 Супер си Джони. Благодарности. Цитирай
kawabiker Публикувано Януари 31, 2016 Публикувано Януари 31, 2016 (редактирано) done! Аз отварям риба по същия начин, само че с ножа от корема по коста направо действам, после до опашката и накрая с пинсетата. Резултата е същия . На 1.5+ ( а и на по-малка ) фирата е почти никаква . Редактирано Януари 31, 2016 от kawabiker Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 31, 2016 Публикувано Януари 31, 2016 Именно при големите риби е по-голяма вероятността да дадеш повече фира при директен разрез, защото гръбнака е доста издаден и няма как да обереш месото, което е зад чупката на прешлените. Тази снимка я извадих от нета, не знам каква е рибата, но става ясно за какво говоря. Реално острието ти ше се плъзга по издадената част и дори на направиш разреза под ъгъл, пак ще остане месо по скелета. Тук направих една скица, в която ясно се вижда чупката, за която говоря. Цитирай
kawabiker Публикувано Януари 31, 2016 Публикувано Януари 31, 2016 Аз режа коста директно и това което остане го вадя с пинсетата . Цитирай
dessyteneva Публикувано Февруари 8, 2016 Публикувано Февруари 8, 2016 Един съвсем елементарен чийзкейк, защото ми се ядеше сладичко: Рецептата е лесна и не е скъпа: един пакет бисквити, едно пакетче масло 125гр за блата, бисквитите се натрошават и смесват с разтопеното масло, като сместа се изсипва и притиска във форма с подвижен борд,не много силно, за да не стане после на камък, а просто оформяйки блата и се оставя в хладника. За крема три пакетчета сирене крема, една заквасена сметана 400 гр и 120гр захар, слага се и 1 ванилия и кората и сока на един лимон (2 лъжици), но аз не сложих, всичко се обърква добре и се изсипва върху блата, заравнява се и се оставя няколко часа да стегне в хладилника, а после отгоре се залива със сладко по желание, аз сложих от боровинки. Sent from my iPhone using Tapatalk 10 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.