Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Кулинарна тема (за чревоугодници)


goce kostadinov

Recommended Posts

Аз 2 ри път правя скумрия на дървени въглища и съм разочарован от резултата ..рибата

ми залепва в/у решетките на скарата и след 1-2 обръщания става на пърчета :(( Идеи за моя проблем ?

Мажа скарата с мазнина ...втория път рибата също...слагам с кожата надолу ...въглищата съм тествал няколко вида ...решетката е на около 4 см от въглищата .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Най-дoбре е да си вземеш oт сгъваемите, специалнo за риба и с нея, върху другата.

65e918d7bef492c527022bc6d1896bf0.jpg

Катo цялo иска тoчната (пo-висoка) температура.

Мoже да прoбваш да намажеш самата риба с oлиo.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Рибната скара е като сръбската за филета - не от пръчки, а от метални ленти с малка фуга между тях. Маже се с парче сланина, а самата риба със зехтин(ако е суха, напр. паламуд или скумрия).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз рибата винаги я мажа със зехтин преди да я сложа в сух тиган или на скарата.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес почнах да си търся фритюрник за в къщи , разгледах няколко модела и се спрях на 2 - Tefal Actifry (с цена около 400лв - малко височка но това че пържи с 2 лъжици олио уж ще компенсира цената ) ,другия модел е около 80лв Tauros беше марката ( хареса ми че е раззглобяем ) .....та докато се чудех какъв да си взема една колежка (по-опитна от мен) ме светна че е по-удачно да си взема някакъв Мултикукър на делимано,филипс или др марка ...разгледах в сайта има дават ги да пържат , да печат , да правят хлаб и кисело мляко даже ...което е доста добре според мен...ама все си мисля че в такава машинка няма как да се готвят толкова работи (имам предвид да става вкусно) ....Та ако имате наблюдения или ако някой ползва такъв уред да сподели някое мнение )))П.с. Иначе си поръчах ей тая сабя :)) като дойде ще дам отзиви

35fb5b1a7062744ab9cae7c771ef5ae9.jpg

6c1cecfd65b4fdb0229e5575fe26afec.jpg

3a3a9573119764ac3d1e19c49e62a7c2.jpg

34b1c3b5836c603cce6b9945fd958c6d.jpg

Редактирано от djokando
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вчера няколко рака изтеглиха късата клечка :)

post-8-1436093552,0038_thumb.jpg

post-8-1436093560,1786_thumb.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тoчени кoри, късаш си един гoлям квадрат. Нарoнваш пo средата сирене, настъргваш кашкавал и пoръсваш чубрица. Слагаш маслo. Oт всичкo пo малкo, преценяш. Сгъваш така, че да стане тънка, буквалнo пo лист, два кoри oт двете страни. Слагаш на дoбре загрят грил тиган, дo гoтoвнoст. Тoва е :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда вкусно :)

Как сгъваш, не се ли разпада ?

Още повече като плънката натежава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

сезонът на бирата :))

ден1:

d44231953a8cad83a9362a2bec73d6fc.jpg

cfea40a7a51b9c687606ebf0b2da0ed3.jpg

ден 2:

bb5118d093e0ea73e1f5114db06acad6.jpg

3796b713ebfce5e09d868ddbad669061.jpg

32fe7a884e95be26184e8c49d7e88242.jpg

П.с. днес ми пристигнаха и двете ножчета от китай :))

Според мен са доста добри )) успях и да се порежа :))

971c9cc0c9685584413b22d46aba26c3.jpg

ea9831b3ac37e4e1478c80575fe95469.jpg

affaa201dc7d7581064f44032fbcce95.jpg

......

Взех си и един окрехкохтител ))

ab34d4f225e6b5acba8bbd6997fd0eb4.jpg

5066dbccff2d804278f90b00334679d6.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеца по-късно...

Изчиства се лапада от средната жила, нарязва се ситно. Нарязваш лук, чесън и гъби. Настъргват се моркови. Слагаш лапада в тенджера и малко олио да се задуши. Като "падне" лапада, добавяш морковите, лука, гъбите и чесъна. Продължаваш докато омекнат морковите и лука се карамелизира. Като е готово, прибавяш една чаша доматено пюре. Като се изпари водата от доматите добавяш суровия булгур. Слагаш вода едно към две и половина. Чаша булгур, две и половина вода. Слагаш сол.

Като заври прехвърляш в тава и печеш под фолио на 220* за около 30 мин. до изпаряване на водата.

Махаш фолиото и Заливаш със заливката. Печеш до зачервяване.

За заливката смесваш три яйца с кофичка кисело мляко и малко сол.

:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

9947b5f93e48f9c86e3fdd05abe5b22d.jpg

a4c097e31b9450904164749043b60b9c.jpg

2bfca3571d94396a4b872e3f0796f0c6.jpg

7355f2d8a812966975465614cf5f499f.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Домашно био отгледано петле. Във фурната за четири часа и... Мозък :)

post-63-1445191177,0952_thumb.jpgpost-63-1445191184,905_thumb.jpgpost-63-1445191192,5629_thumb.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз мариновах малко суши :)

Тези са ми любимите,мариновам ги след печене(пукане),с олио,оцет,сол,захар,магданоз.

Ако има някоя-друга хитринка....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз слагам не захар а мед. Добавям и копър и чесън :) Днес си поиграх и ги изчистих от семки и дръжки :)

post-63-1445624440,0425_thumb.jpgpost-63-1445624448,0381_thumb.jpgpost-63-1445624454,539_thumb.jpgpost-63-1445624462,0918_thumb.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Изглежда много добре, какво доматено пюре използва за намазване ?

Има ли някакви специфики за тестото за пица

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...