Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Кулинарна тема (за чревоугодници)


goce kostadinov

Recommended Posts

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

....Какво ще кажеш Алек за малко суши? Оригинално и много вкусно и добре изглеждащо...

c1eb523fb190514f5e11603e23774983.jpg

43a39abb2571e80e7d830d0886260846.jpg

414bce25ce032397f39aefbfa46ff20c.jpg

А тези морски деликатеси?...

3337aa293d8aef5d7b965c205fc03f1f.jpg

dd5a161b1ff7452811a247859c5056e9.jpg

Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Японците са си рибарска нация и правят чудеса, но не стават за всеки вкус. Тук си имаме супер готвач на риба, сигурно си забелязал :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Японците ядат живи риби, живи мекотели и т.н.

Сушито пък за мен, лично е нищо повече от безвкусна сурова риба.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Оооо, като говорите за суши - големи фенове сме му напоследък в къщи. Започнах и да задобрявам, но нямам последни снимки. Това са от първите ми опити. Задължително със сурова сьомга, не с консерва.

869927f47425f657a898ca38ecdeff5b_120x90.jpge1b1f44965b87031924396902a8f5413_120x90.jpg5025a4b89f10312ca5afc8e89d0f454c_120x90.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Относно сушито съм абсолютно съгласен със Шамана, хората си завиват разни шарени сърмички, в които рибата е колкото за цвят. Тези с по-големите парчета риба както са от снимките на Викинга ми допадат повече, но на повечето места тук ги правят доста блуткави. Аз суровата риба я предпочитам под формата на тартар, но всеки си има собствени предпочитания.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето днес например, ще хапна рибни кюфтаци от два сома:) Месото, яйце, два сварени картофа, девисил, черен пипер, лук, чесън, сол и във фурната за по около 5 минути на страна, при загрята фурна. Резултата след малко :)

b2cf4bf25ad521baef33d164f5743d90.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На 24-ти бяхме на гости при баща ми, който по цяло лято седи на къмпинг Арапя, където си лови рибка и си живее безгрижно ;)

Менюто беше пресен сафрид и акула.

post-8-1432880356,3879_thumb.jpg

Попай моряка :)

post-8-1432880371,6202_thumb.jpg

На следващият ден морски раци, езерни раци, хамсия и филета от различни риби.

post-8-1432881098,4956_thumb.jpg

post-8-1432881110,9487_thumb.jpg

post-8-1432881119,6071_thumb.jpg

На това място мога да седя месеци без да ми омръзне. Удобно е за риболов, водата е чиста и съседите са приятни :)

Ето още малко снимки.

Щука - един от трофеите на баща ми.

post-8-1432881250,2886_thumb.jpg

post-8-1432881294,0773_thumb.jpg

Моят "катамаран" :)

post-8-1432881319,2805_thumb.jpg

На гости в съседната каравана, в която също имаше бебе :)

post-8-1432881430,582_thumb.jpg

post-8-1432881353,9296_thumb.jpg post-8-1432881371,6319_thumb.jpg post-8-1432881381,3708_thumb.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При тези кюфтета да ти е*ем сушито :)

Нали знаеш че като няма риба и ракът е риба. Искам и аз таратор и кюфтета на скара български ама са далечееее..... ;) Така че сушито и окономиякето и темпурата ме държат да не умра от глад. Нямам избор братле. Поздрави. ;)

Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk

Относно сушито съм абсолютно съгласен със Шамана, хората си завиват разни шарени сърмички, в които рибата е колкото за цвят. Тези с по-големите парчета риба както са от снимките на Викинга ми допадат повече, но на повечето места тук ги правят доста блуткави. Аз суровата риба я предпочитам под формата на тартар, но всеки си има собствени предпочитания.

Японското суши сашими няма нищо общо с българското което се прави по хепи и някои суши-барове където няма японски готвачи главно в провинцията. Във София има хубави заведения за суши. София си е София.

Sent from my iPhone 6 Plus 128GB using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Доста далеч от уловите на Джони, но все пак лично уловени и лично изпържени :)

ca22ee8f1f8ae3f8.JPG

32ef2a6c4f2467a5.JPG

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма по-вкусно от личният улов, особено ако се консумира в същият ден, без да минава през фризера.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така е спор няма, ама тия са от началото на май. Пак са си вкусни обаче :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Реших да пробвам и аз метална дръжка. Това е сантоку на някакви Фонтиняк, от Еко. Дъската им е хубава обаче, та ще се връщам да я взимам и нея.

4fb70b3560de674c3c7cf6648e0687c4.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А защо точно този модел взе? Имам подобен от други комплекти и този не ми е удобен. Може би аз не знам за какво точно да го ползвам, но кухненския и донякъде този за рязане от този комплект ми изглеждат по практични и удобни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По принцип, сантоку е също универсален нож. Имам доста ножове и най-вече от типа "на майстор готвача" и затова избрах сантоку. Не, че нямам и от тях де.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако това са ножовете от промоцията на бензиностанции ЕКО, за 10-15 лева са направо перфектни :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Жорка, моят е точно същият. За десет дни му свикнах на формата и кълцам цяла краставица на салата за малко над 30 секунди. Доволен :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

До кога е тази промоция? И тези точки как се събират на лева на литри?

Някакъв коментар за стъклена дъска за рязане ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е предпазно стъкло, дъската е по-горе.

Преди малко го пробвах. Ножа е много остър, но не съм очарован от това как реже. Ако сравняваме ножове, които се разпространяват по този начин, Делимано са класи над тези. Ще взема дъската, но друг нож, не.

Ето какво наложихме за утре :)

497bf4ab45dfe79a5b64e57f114ea456.jpg

А това е един нов продукт, евентуално, да кажем кордон блю...

11b33e035bac6b1ed2dd6dc0bcdab8c4.jpg5d79ec9d2dd890fc2e6ea2af884406d2.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...