kawabiker Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 (редактирано) Аз от сърбеж в ръцете да пробвам схемата , намерих само 3гс с 06.15 ( няма заключени телефони 4/4с , да са живи и здрави Мтел ) и на него стана схемата за норматив , само че вместо да се мъча IMSI-то го взех директно от оригиналната карта т.е. сложих карта към оператора към който е заключен, копнах си IMSI-то и схемата стана, веднага Location Service на ON - без проблем , сега ще изляза да пробвам да не би пък да проима и ГПС, въпреки че това ме съмнява ! Заслужава си единствено да се ползва това заради Location Service на 3GS, иначе невиждам друго преимущество пред ултрата. Редакция: Няма Гпс както се очакваше , а location service не бачкат като с ултрата , с две думи няма смисъл Редактирано Април 23, 2012 от kawabiker 1
Venelin Velev Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 имам въпрос... На мен ми излиза на ActivationState пише FactoryActivated. Незнам какво да направя... Много ще съм благодарен ако ми помогнете
Alxx® Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 Марш да четеш в темата за САМ как се работи с него. Попълни си профила, иначе помощ не чакай!
Nistel Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 Дава ти възможност да не повтаряш процедурата а само да заместиш Lockdown папката и да активираш телефона. И най-вече след като Apple оправят бъга във сървърите си да можеш пак да отключваш телефона си. Аз лично очаквам съвсем скоро и това да стане .. 3
kawabiker Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 Мисля да не е бъг в сървърите това , както казах това е принципа на който играят турбините, пак ще припомня клипчето в което един пич отключи 4 ка , много преди да излезне Gevey-то с карта с копиран imsi на оригналната карта . Пиша от телефона и бутам количка и немога сега да го изровя клипа, но мисля че всички сте го гледали
vesko06 Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 Аз имам нялкоко въпроса - не става въпрос за мен, а за телефона на моята приятелка. тя ползва 4S, закупен от М-тел, но иска да се махне. Та единият ми въпрос е някой правил ли го е на заключена М-телска 4S-ка? :-/ А вторият, е че след като направя първите процедури, след като го включа телефона към I-Tunes, не става нищо...Изписва, че това не е картата, към която е заключен телефонът и т.н... Какво да правя?
Alxx® Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 Зачете ли темата? Всички оплакващи се че не е станало, просто не правят нещата както трябва. Чети и опитай пак.
Apostolov Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 Няма да оставят нещата така сигурно ...?!
zlaf4oo Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 Аз имам нялкоко въпроса - не става въпрос за мен, а за телефона на моята приятелка. тя ползва 4S, закупен от М-тел, но иска да се махне. Та единият ми въпрос е някой правил ли го е на заключена М-телска 4S-ка? :-/ А вторият, е че след като направя първите процедури, след като го включа телефона към I-Tunes, не става нищо...Изписва, че това не е картата, към която е заключен телефонът и т.н... Какво да правя? Човече "4. С включен SAM избирате "By Country and Carrier" под "Method". Намерете името на мобилния оператор; някои от тях работят с повече от едно ID и може да се наложи да изберете "SIM ID" ( тъй като iTunes няма да активира телефона ако е избран грешен IMSI ) " Четете по внимателно и не през редовете!!!
liomojo Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 Днес направих 2 четворки и 1 4с , обаче втория 4с не иска и това. Мисля са го пробвали с гивей и нещо се е омазало ли не знам и аз. Телефона е американски на ат&т . Направих всичко имам даже оригинална карта и пробвах и по двата метода с оригиналната карта и със сам аутодетект , не ще. В айтюнс излиза всичко ок дори телефона на картата излиза , обаче няма обхват, дава no service. Приемам всякякви предложения. Немога да го ресторна защото ще загубя джейлбрейка а за 4с и кастъми няма. Идеи?
The Shaman Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 И при мен греда с един 4s с 5.0.1 към AT&T, преди е бил с x-sim. При мен обаче при слагане на българската карта излиза една черта на обхвата. В кариерите намира българските оператори. Вътре номера на картата и на оператора са еднакви. Не ще и не ще. Нещо се омазва от турбините.
Stinkle Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 И аз бях с турбина преди да го направя, но всичко мина като по вода.
uomoto Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 Пробвайте с рестарт. Извадете и пак вкарайте СИМ. Не е нужно да включвате Тюнса повторно, след като се е активирал вече.
The Shaman Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 Рестарти, вадене, слагане, всичко... Не става Не ми е първия, но не става. Понякога още с ръгането на картата пълни обхвата, но без оператор. В сетингс, кариер, открива българските оператори
liomojo Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 (редактирано) Рестарти , вадене и друга карта слагах не ще. Мисля , че бейзбанда трябва да се префлашне , ама няма начин. Но може и от самчето да е , защото сега зе сещам , че на един 4с преди време слагах сам за да мога да го хакактивирам , че да не ми иска активация при всяко махане на оригиналната карта. Тогава долу горе направих същите стъпки и за мое учудване се появиха черите на обхвата на глобул но самия оператор не , и не можеше ше са се набира. Само че като махнах глобулската карта и се опитах да поставя друга телефона постоянно показваше invalid sim дори и без сим карта. Най вероятно сам нещо не се справя винаги добре с 4с и им омазва бейзбанда иначе щеше след ресет на мрежовите настроки нещата да се оправят. А може и да не е така , жалко че няма джейл за 5.1 , че спокойно да ги ръчкаме тия 4с-и. Редактирано Април 23, 2012 от liomojo
Alxx® Публикувано Април 23, 2012 Публикувано Април 23, 2012 Който не е закачал телефона скоро към тюнса или е след пресен рестор до 5.0.1 - НЕ ДАВАЙТЕ НА ТЮНСА да ви "вкара" кериър ъпдейта! После да не пискате що няма ънлок.
liomojo Публикувано Април 24, 2012 Публикувано Април 24, 2012 Ей стана пущината накрая, трябва да отидете в кериър и да махнете аутоселект и да си изберете ръчно оператора и веднага тръгва , неговата м---а , колко го ръчках докато ми дойде на ума. Благодарско и на Пешо , че написа че се виждат кериърите.
The Shaman Публикувано Април 24, 2012 Публикувано Април 24, 2012 Аз се оправих по тоя метод, но с много мъки. В общи линии, всичко е до налучкване. За да отключите с новия SAM сложете картата към която е заключен телефона (ат&т например), цъкнете spoof от секцията More info, активирайте в itunes, спирате SAM (disable от менюто), слагата картата с която не може да работи айфона и закачате към itunes за повторна активация. Горното го пробвах на iphone 4, и работи. Лиоможо, метода за избиране на кода на оператора е описан още в първия пост!
Александър Бигожин Публикувано Април 24, 2012 Публикувано Април 24, 2012 Само за инфо да попитам някой с 4-ка и ios 5.1/BB 04.12.01 пробвал ли е метода?
Asen_77 Публикувано Април 24, 2012 Публикувано Април 24, 2012 А на приятелката 3GS дали мога да кача 5.0.1 или 5.1 и да го отключа с САМ? 06.15.00 е в момента и е с 4.3.3 ако не се лъжа.
mitko1077 Публикувано Април 24, 2012 Публикувано Април 24, 2012 (редактирано) Здравейте, Опитвам се да отключа един 3гс, който след ъпдейт през iTunes от 4.0.1 вече е с 5.1 BB 05.16.05, джилнах го с redsn0w 0.9.10b8b. След като тръгна да инсталирам SAM, при самата инсталация дава грешка. ( на снимката) Излиза икона на SAM, но след като я отворя вътре няма нищо Къде бъркам, трябва ли да го ресторна, пак джил и след това инсталация на SAM? Предварително благодаря Нещо не мога да сложа снимката Грершката е trying to overwrite '/usr/bin/acutil, which is also in package com.sull.acutil trying to overwrite '/usr/bin/stockify, which is also in package com.sull.stockify Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) Редактирано Април 24, 2012 от mitko1077
Grievous Публикувано Април 24, 2012 Публикувано Април 24, 2012 А на приятелката 3GS дали мога да кача 5.0.1 или 5.1 и да го отключа с САМ? 06.15.00 е в момента и е с 4.3.3 ако не се лъжа. Четете ли изобщо какво се пише? Аз от сърбеж в ръцете да пробвам схемата , намерих само 3гс с 06.15 ( няма заключени телефони 4/4с , да са живи и здрави Мтел ) и на него стана схемата за норматив , само че вместо да се мъча IMSI-то го взех директно от оригиналната карта т.е. сложих карта към оператора към който е заключен, копнах си IMSI-то и схемата стана, веднага Location Service на ON - без проблем , сега ще изляза да пробвам да не би пък да проима и ГПС, въпреки че това ме съмнява ! Заслужава си единствено да се ползва това заради Location Service на 3GS, иначе невиждам друго преимущество пред ултрата. Редакция: Няма Гпс както се очакваше , а location service не бачкат като с ултрата , с две думи няма смисъл
The Shaman Публикувано Април 24, 2012 Публикувано Април 24, 2012 Сутринта репото работеше без грешка. При инсталацията не ти е свалило коректно всичко. Пробвай пак. Сега гледам е излязъл някакъв ъпдейт на SAM.
mitko1077 Публикувано Април 24, 2012 Публикувано Април 24, 2012 БЕЗ ЦИТАТИ НА ПОСЛЕДНО МНЕНИЕ!!! Още снощи не искаше да добави сорса, сутрита нямаше проблем с добавянето, но след 5 опита на инсталация, махане и пак връщане ми дава тази грешка, сега виждам че в това репо има и един файл, който е Stockify и пише че слага чисто копие на файла, да го пробвам ли и него да не би да се е омазал файла нещо?
Recommended Posts