Anton Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 При нас няма как да има субсидирани смартфони, защото нашите оператори не могат да продадат достатъчно, за да си позволят да ги субсидират. Виж Нокиа с фенерче, която в повечето случаи я дават като подарък, я субсидират и още как, защото си избиват парите с тарифния план 100 пъти. То и затова на Виваком плановете са такъв та*ак за смартфон, че се чудя как да ги завъртя, за да ми ми вършат работа и да не са мега скъпи. Не че на Мтел и Глобул са много по-добри. В услугите сме много зле. Това е истината. Иначе и от пиле мляко могат да докарат нашите хора като продукти. Цитирай
newabv Публикувано Октомври 1, 2013 Публикувано Октомври 1, 2013 А защо решихте, че Глобул няма да продава iPhone..? Теленор продават iPhone... Цитирай
Grievous Публикувано Октомври 1, 2013 Публикувано Октомври 1, 2013 Първо, ние не решаваме и второ, писал съм, че инфото не е достоверно. Цитирай
newabv Публикувано Октомври 1, 2013 Публикувано Октомври 1, 2013 (редактирано) "Решихте" = "сметнахте" = "заключихте" = "предположихте" и т.н. Попитах защото доводите, които бяха написани са, че не продавали в Сърбия например... PS: А откъде е това инфо, ако не е тайна..? Редактирано Октомври 1, 2013 от newabv Цитирай
Lyudmil Публикувано Октомври 1, 2013 Публикувано Октомври 1, 2013 То е ясно, че ако Теленор (Глобул) предлагат iPhone то ще е от квотата на някоя друга държава с по-голям пазар. Но това със сигурност няма да е Сърбия. Теленор преди всичко са оператор в Норвегия, Швеция, Дания, Италия, Русия, Украйна, Унгария и последна дупка на кавала сме България, Сърбоя и Черна Гора, т.е все държави, в които 100% ще се предлага iPhone и има откъде да се осигурят бройки за България. Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 1, 2013 Автор Публикувано Октомври 1, 2013 Ами доводът е, че не са продавали досега в бедна държава на д-то на Европа. Може би ще го променят, но е факт, че в Сърбия още няма. Това, че ценовият стандарт там е по - висок от българския, явно не е критерий. Абонат съм на както на глобул, така и на теленор Сърбия - инфото е от личен опит. Цитирай
Максим Костадинов Публикувано Октомври 1, 2013 Публикувано Октомври 1, 2013 Не мисля,че ще си опуснат "баницата" като дадат пазарния дял изцяло на Мтел Ще видим, защото доста интересно става и с "Виваком"-а Цитирай
Lyudmil Публикувано Октомври 1, 2013 Публикувано Октомври 1, 2013 Здравейте,ще си поръчвам айфон 5s от САЩ, но не знам кой е по удачния вариант - Model A1533 (GSM)*или Model A1533 (CDMA)*.Телефона ще се използва в България.Поздрави Който и да вземеш, ако е unlocked ще работи в България. GSM версията не поддържа CDMA мрежи (в България такава няма и няма да има), докато CDMA версията поддържа както CDMA така и GSM мрежи по целия свят. Общо взето от щатите имаш два варианта: 1) Verizon iPhone 5S/5C = работи с всички GSM мрежи по целия свят + Verizon (CDMA) 2) AT&T/T-Mobile или т.н GSM Unlocked A1533/A1532 модел = Ще работи с всички мрежи по света, без CDMA като Verizon Едит: За предпочитане все пак е втория вариант А1533(GSM) Цитирай
Максим Костадинов Публикувано Октомври 1, 2013 Публикувано Октомври 1, 2013 Айди, и аз да се похваля със S-ката , за първи път си купувам телефон "на момента" в които излиза. Ами, струва си всяка стотинка, не мисля, че има нещо по-добро на пазара. Недей така,че стръвиш излишно обществото,дето го "чака" (шегувам се) Да си го ползваш със здраве и гаранцията 2 години в чекмеджето прах да ти събира ! Цитирай
dedil Публикувано Октомври 1, 2013 Публикувано Октомври 1, 2013 ... Теленор (Глобул) предлагат iPhone то ще е от квотата на някоя друга държава с по-голям пазар. Но това със сигурност няма да е Сърбия. Теленор преди всичко са оператор в Норвегия, Швеция, Дания, Италия, Русия, Украйна, Унгария и последна дупка на кавала сме ... Lyudmil, че сме малки, да, малки сме, но посоката ти на разсъждение, според мен не е във вярна посока. Първо фактите - Теленор е един от най-големите, а по някои критерии най-сериозния или по-точно премерен, стабилен играч на пазара в телеком индустрията. Достатъчно е да се отбележи, че това е практически първата телеком компания в чистия и вид в света, първата компания, която е ползвала телеграфа, т.е. най-иновативния за времето си, единствен "апарат" за комуникация на фона на пощенските гълъби и впрягове... Компаниите от фолиото, които си споменал са наистина капка в морето и според мен затова и логиката ти е в тази посока. Нека допълня, че са телекома е собственик на: Telenor Pakistan, Grameenphone – Бангладеш, dtac – Тайланд, DiGi – Малайзия, Uninor – Индия. Нека помислим, колко са абонатите дори на всеки един от изброените по-горе поотделно? Въпреки, че сметката трябва да е друга, взимайки предвид проникване, насищане и т.н. Но дори и без да се изпада в подробности можем да си направим извода за това що за птица е кацнала в нашата татковина. Стратегията на компаниите, обаче, се прави, според регионалния пазар и виждането им за това, с какво опредлено устройство ще го премени и дали в желана от тях посока. Употребата на определения като "квота за България" са несъстоятелни за който и да е от играчите на родния пазар. Да, нас на този пазар ни няма все още, имам предвид по линия на телекомите, това е факт, за сега. И с риск да досадя ще вметна накрая, че според регулаторните разпоредби устройства, взети под каквато и да е форма от един пазар не биха могли да бъдат субсидирани в друг! Да не говорим, че не телекомите се съобразяват с Apple, а обратното... 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 1, 2013 Автор Публикувано Октомври 1, 2013 Да не говорим, че не телекомите се съобразяват с Apple, а обратното... Тук не си прав. Няма нужда от водене на спор, гугъл олмайти ще ти подскаже Епъл са единственият производител, който си позволява да извива ръце на телекомите и им поставя често непосилни условия. Цитирай
uomoto Публикувано Октомври 1, 2013 Публикувано Октомври 1, 2013 Ако беше така, iPhone-ите щяха да са без СИМ карти. 1 Цитирай
iPhoneman Публикувано Октомври 1, 2013 Публикувано Октомври 1, 2013 Apple обръща голямо внимание на оператори и не ги вълнува, че някой желае да си купи ФО телефон. Така е било и така ще бъде, без операторите са загубени и не само Apple, а всички. При мен(Apple Store) винаги е имало само iPhone на оператори след пускането на пазаря на нови модели, заключени, колкото желаеш. ФО iPhone 5 дори не дойде в продажба, а започнаха да отключват заключените и така ги продаваха и продават до днес. Закъсняха нарочно повече от месец, като твърдяха, че още не са им дошли ФО телефони, а те никога и не дойдоха. От тук дори си печелят и от гаранция щот Apple след първата година те пращат при оператора, ако телефонът е заключен към оператор. Не са много стока, ако някой си мисли обратното, но няма как. Важното е, че всеки трябва да продава ФО телефони, защото и от там се губи пазар и клиенти и производителите го знаят. BlackBerry примерно гледах вчера, че мисля за първи път започват да продават в техният магазин ФО и свободни от договор телефони. Късно се сетиха обаче. 1 Цитирай
dedil Публикувано Октомври 1, 2013 Публикувано Октомври 1, 2013 Тук не си прав. Няма нужда от водене на спор, гугъл олмайти ще ти подскаже Епъл са единственият производител, който си позволява да извива ръце на телекомите и им поставя често непосилни условия. Няма нужда от спор, нали си говорим. И така да е, както пишеш, това е бизнес, всеки иска да постигне по-добри условия, това е повече от нормално, но нека само проследим причинноследствената връзка Ако ги няма телекомите Apple дали щеше да има на кого да продава? Защото е ясно, че ако ги няма Apple операторите пак ще има какво и кому да продават. Въпроса е в това, че ако едните имат полза от другите работят заедно и всички са доволни. Само дето ние си плащаме за това Цитирай
R32 Публикувано Октомври 2, 2013 Публикувано Октомври 2, 2013 Не мисля,че ще си опуснат "баницата" като дадат пазарния дял изцяло на Мтел Ще видим, защото доста интересно става и с "Виваком"-а . Глобул спират да продават iPhone за жалост.При това положение виваком би трябвало да се намесят в играта.Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free Цитирай
newabv Публикувано Октомври 2, 2013 Публикувано Октомври 2, 2013 А откъде се знае с такава сигурност? Цитирай
newabv Публикувано Октомври 2, 2013 Публикувано Октомври 2, 2013 Ако няма да предлагат, защо са се занимавали да обясняват за iOS 7 на сайта си..? Цитирай
negozanimavai Публикувано Октомври 2, 2013 Публикувано Октомври 2, 2013 Много хора ще бъдат изненадани когато от Globul пуснат в продажба новия iPhone. Цитирай
baronbg Публикувано Октомври 2, 2013 Публикувано Октомври 2, 2013 Днес служителите в магазина, го потвърдиха. Явно няма да предлагат. Цитирай
BulgarianSS Публикувано Октомври 2, 2013 Публикувано Октомври 2, 2013 Еми...честито-Мтел ще са най-печелившите от тази работа. Виваком не ми се вярва да започнат да го продават по магазините им...квотата на кой ще ползват? Цитирай
kal1ch Публикувано Октомври 2, 2013 Публикувано Октомври 2, 2013 Виваком сигурно пак ще го пуснат за бизнес клиенти на цена 1800 лв. за 16GB. Честно казано, не знам кой им ги купува на тия цени?? 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.