Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Не разбрах господин млад меринджей.......нещо !

• Отговори 1,4k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

• The Shaman

132

• Alxx®

104

• Asen_77

73

• Veselin Minchev

63

Публикувано

Ами тези "глупости", както ги заклейми ги има от самото начало, както на моя телелфон, така и на много други. Това беше основния "бъг" на 5-цата. Нали знаеш, че говорим за оксидацията на лайсната, а не за стъклото, г-н Меринджей?

Публикувано
Публикувано

Абе Павликени, вземи прочети първо малко отзиви във форума за лющенето на 5-цата и тогава налагай мнение, че единственото, което ще постигнеш е да се изложиш!

Публикувано

Аз не искам да чета отзиви. Говоря от личен опит а не от кой какво писал. Не налагам мнение ....незнам как ти хрумна? А кой се излага , ще преценят хората. Спирам , защото ще ме нападнат и други явно. Мисля ,че ти се излагаш в случая.

Публикувано
Кой ви пълни главите със тези глупости , че черните 5-тици се драскат.

Значи, при положение, че има достатъчно мнения на хора притежаващи 5-ци, включително и аз, които също говорим от личен опит, че телефона се драска изключително лесно по ръба. Не разбирам защо си решил да ни обясняваш, че това били глупости!

Публикувано

Ела виж моя :tooth:

Хем го пазя...

Публикувано

Масовото мнение е не само тук-всички чуждестранни форуми гръмнаха от оксидацията.

Защо мислиш вече няма черен iPhone?

Публикувано

Алекс, не знам защо казваш, че 5-цата е "скапляк като качество", аз за други генерални проблеми освен това лющене на лайсната на черния телефон, не съм чувал.. Кажи малко по-подробно, че ми стана интересно :)

Аз лично съм много доволен от моята. Бяла е, но няма олющено по лайсните или и да има - изобщо не се забелязва. Прави ми впечатление и че няма проблеми с хоум бутона вече година е като нов, а на 4-ката доста бързо се скапа.. Говореше се и за някакви лилави петна при снимане при първите бройки, но май доста бързо отстраниха проблема. Моят пак доста в началото го поръчах, но мисля, че е от "втората вълна" и никога не ми е лилавеел срещу слънце. Проблеми с дисплея, подсветката и тъча също не съм имал.. Батерията е на едно ниво от 4с насам, т.е. - шит. Само на 3гс и 4 бях доволен от нея.

Публикувано (редактирано)

Драскането е факт. Аз моя го държах в калъф и го пазих, но успя да се олюпи около входа за конектора. На 5s там е полирано и много повече ми харесва.

За лилавото и аз не съм имал проблеми, но скоро снимах с една експерия Z и срещу слънце ливавееше в пъти повече. Имах проблем само с пауър бутона и затова замина за Мтел. Сега чакам :)

Редактирано от drjivago
Публикувано

Процентът дефектни е осезаемо по - висок отпреди. Пауър бутон, батерия, PowerIC, бейзбанд процесор(неспасяемо), секцията с bootrom и nor(неспасяемо), зеленикави ивици по дисплеите, wi-fi(често неспасяемо). Говорим за телефони до и около година употреба. Още?

Публикувано

Аз ще кажа нещо като за последно. Преди три години когато си купих 4-ворката се говореше колко са зле със обхвата и антената. Като я хванеш еди каде си......и я държиш еди как си...... как се губи обхвата. Аз за тези три години такова нащо не съм забелязал. Та сега със драскането е същото. Не казвам , че проблема го няма. Просто не се проявява при всички. Явно различните партиди телефони си имат различни кусури. Още повече , че се сглобяват и от различни доставчици. Мисълта ми беше , че няма как да поставяме милиони бройки телефони под един знаменател......винаги ще има изключения.

Публикувано

Аз, не говоря за изключения от едното или другото, а за завишен процент проблемни, на фона на общото. От моите и на жена ми шест телефона досега, Aveliky лично ми е сменил един пауър бутон на 2г къпано в морето и един счупен тачскрийн на 3гс. Само, че моите лични преживявания не са критерий за общото, чаткаш?

Публикувано

Аз ,че чаткам ....чаткам. Някои други не чаткат ....ама айде край. Винаги ще има дефектни и винаги ще има кой от какво да се оплаква :smile:

Публикувано

Говореше се и за някакви лилави петна при снимане при първите бройки, но май доста бързо отстраниха проблема. Моят пак доста в началото го поръчах, но мисля, че е от "втората вълна" и никога не ми е лилавеел срещу слънце.

Ако не беше казал "много бързо отстраниха проблема", нямаше да се обадя изобщо.

В последните 10-ина месеца съм сменил над 8 5-ци в стора в Лондон, като 4 пъти е апарата на сина ми.

Въпросния проблем НЕ е отстранен и като гледам на никой не му дреме, защото ти подменят апарата на секундата без замисляне и без кой знае какви проверки.

Като гледам всеки от нас е щастливец и късметлия в някаква област на проблемите, които имат всички модели.

Въпроса е, че с надрана лайсна пак бива, но с пропаднал бутон или скапана в розово камера няма как да се използва апарата.

пп. Не знам защо в последните страници вместо да нарастнат мненията на хора, които вече 20-30 дни ползват 5S и 5C и да споделят впечатления от добрите и лошите страни на моделите, тук е като някакъв спаринг За и Против iPhone и противниците и привържениците на марката се чудят какво друго да обсъдят, вместо работата и капацитета най-новите модели.

Не се ли сещате, че доста хора като мен (и още доста, предполагам), които се чудят да скачат ли на стъпалото имат нужда от адекватните и обосновани ваши мнения?!?!

Публикувано

@algor

Ако мислиш за скок от 5 на 5S не си струва особено,освен ако не ти е кеф да си отключваш телефона с палеца.... (мое мнение)

Две 5S-ки ми минаха през ръцете и мога да кажа следното-имат някакъв странен проблем с анимациите(вероятно ще го оправят в 7.Х,Х),в общ план не усещам някаква разлика в работата между него и чистата 5-ца.

Батерията се държи по абсолютно същият начин-при еднакво потребление разлика няма да хванеш.

Сериозен плюс е камерата-осезателно по-добра е от 5-цата,но за мен не е причина за ъпгрейд.

Проблеми не съм срещал-собствениците си ги ползват със страшен кеф.

Лично аз ще се придържам към изпитаната ми формула-ъпгрейд през модел - 4-ка -->5-ца -->6-ца. Единственият път когато го наруших това беше при скока ми ми от 3G на 3GS,но разликата беше огромна.

П.П.Само да споделя,че за половин година работа,5-цата не ми е дала никакъв проблем-явно всичко е на късмет.

Публикувано

Е тва е...

90% от мненията в темата, ако са такива, направо сте безценни.

Пък нека 10% има спам и плява.

В момента, обаче е обратното, а като гледам не е трудно да се движим по темата. :smile:

пп. Аз лично от 4 месеца от марката ползвам една 4-ка.

Не гледай профила ми, защото там е старо инфото.

Извъртях всички флагмани от топ 10 на марките (андроидски), но това е друга тема.

Да, разбира се, ползвах няколко месеца и 5-ца, тъй че трудно мога да определя точно какъв скок ще правя. :biggrin:

Най-големият плюс наистина е камерата. Снима доста добре на тъмно (имам предвид затворени помещения, не абсолютна тъмница) със и без светкавица. Бърст моуд-а работи страшно. Прави за секунда десетина кадъра и може да си избереш лесно най-добрия от тях. Удобно много при слаба осветеност. Видеото е доста забавно с това слоу моуд.

Някой беше написал и за разлика в тъча. Наистина е така, някак си по-мазно е и по-приятно за ползване.

Редактирано от drjivago
Публикувано

Мисля си, че за да е качествена статистиката има ли дефекти и на чий гръб са, трябва да се види кой откъде и кога е купил телефона и какъв е. Имам чувството, че най-много оплаквания през годините, не визирам само 5-цата, са от хора, пазарували ФЗ от оператор, независимо в БГ и от кой или в чужбина. Моят опит: 4, 4S и 5 , ФО, първите два закупени с първата вълна, 5-цата февруари след като цунамито е отминало, от различни магазини в БГ ( Глобал Ко, НовМак, Техномаркет) - без нито един от дискутираните във форумите дефекти. Двата 4 и 4S все още са ми пред очите, защото съм ги продал на приятели - няма проблеми с бутона, с подсветките, с обхвата, с нищо. 5-цата е в мен сега - това е единствения телефон от трите, които нося без каквито и да е калъфи, кейсове и протектори - една малка драскотина отзад, оксидацията не се люпи, стъклото е като ново.

Сигурен съм, че заводите правят партиди за операторите, когато има някъкъв дефект, ако ще 100 апарата да смениш, все тая, като дойде следващата партида - печелиш. И няма значение дали отиваш в Лондон да сменяш във Водафон или в БГ в Мтел.

Някак си трябва да се отбележи, че за първи път излизат два модела на пазара. За хората с 5-ци, наистина ъпгрейда изглежда съмнителен - ползата е вероятно фючърсна заради 64 битовите приложения. За хората с по-стари модели си мислех, че една 5-ца е по-добър вариант вместо някой от новите модели (в зависимост от бюджета). И тази есен се клех, че няма да купувам нов телефон ама...

Сега обче взех на двтето 5ц и го разцъках и в добавка коментара на Alхx за множеството дефекти при този набързо скалъпен модел(5) - съм твърдо за новата линия. Определено върви гладко, не се налага изключване на 3г заради бъгове в телефонията, тъча реагира наистина различно (някой се изрази "по-мазно"). За трайността - ще видим в бъдеще.

А! Приложенията iWork & Life, които са фрии за новозакупени телефони наистина е ебаси гадният ход от страна на Apple - с прекрасен маркетинг както винаги...

Редактирано от Tarashev
Публикувано

Във връзка с казаното от @ayl, до сега взимам само американски телефони и наистина вярвам, че при тях проблемите са по-малко.

Публикувано

Моя опит е следния:

iPhone 2G - взет на старо от ибей Америка ( мисля че тогава беше на няколко месеца ) ползван от 2008 до 2011, изпускан със спукано стъкло, доста ожулен, но без проблеми дори и до сега.

iPhone 3GS - втора употреба от Англия, приятелката ми го ползва и до сега, повече от 3 години. Преди година и нещо за няколко месеца, не хващаше Wi-Fi в съседните стаи, а само в близост до рутера. После се оправи от само себе си и до сега си работи екстра. Батерия минимум 2 дни.

iPhone 4 - купен от МТел. След около година бутона започва да не реагира като хората. Почистен няколко пъти с спирт и въртеливи движения наистина продължи да работи и нямаше особени проблеми. Заменен гаранционно след 1 година и половина ползване, заради жълто петно над чекмеджето на сим картата. Новия е на 6 месеца и за сега няма никакви проблеми, вече е ФО след изтичане на договора и подновяване на нов в МТел.

iPhone 5 - новия на приятелката ми служебен телефон. На един месец е и освен, че и на него му дрънка нещо при пауър бутона, други проблеми няма. Операторски от МТел.

iPhone 5s - чакам го да дойде ФО от Америка.

Мои познати от корпоративния на Мобилтел ме информираха по въпроса за iphone 5 още миналата година да не си вземам 5-ца от тях, тъй като повече от половината им апарати са с проблеми. Сега за 5s чух същото нещо, дори и при малкото бройки, с които разполагат имат сериозен процент дефектни. Имайте си едно наум при покупка на субсидирани телефони.

Редактирано от carrot

Баси филмирането!Всичко е късмет!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано от arm11

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...