profusion Публикувано Май 22, 2019 Автор Публикувано Май 22, 2019 Разпознава валутата, ако нямаш налична от търси от другите. 1 Цитирай
ML16 Публикувано Май 22, 2019 Публикувано Май 22, 2019 Интересно е ако имаш BGN сметка, EUR сметка, USD сметка и отидеш примерно в Япония и извършиш транзакция ще види от коя валута е най-хубав курса или директно от BGN, защото вече това е сметката по подразбиране заради адреса на потребителя? 1 Цитирай
martin77bg Публикувано Май 22, 2019 Публикувано Май 22, 2019 Би трябвало от левовата да ти взима. Най-добре да си отвориш сметка от валутата на мястото, където ще ходиш и да си превалутираш преди пътSent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
turieca Публикувано Май 22, 2019 Публикувано Май 22, 2019 В КАТ София не можах да платя с Curve. Сега ще пробвам и в Казанлък. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
profusion Публикувано Май 22, 2019 Автор Публикувано Май 22, 2019 (редактирано) преди 3 часа, ML16 написа: Интересно е ако имаш BGN сметка, EUR сметка, USD сметка и отидеш примерно в Япония и извършиш транзакция ще види от коя валута е най-хубав курса или директно от BGN, защото вече това е сметката по подразбиране заради адреса на потребителя? Ще вземе от левова защото тя ти е базовата вече, след това евро и т.н. има някаква градация на валутите гледах списък преди. Ако имаш йени ще вземе от тях, пробвано лично там. (ако ходиш там пиши да ти кажа от кои банкомати да теглиш с революта , че е сложно там) Редактирано Май 22, 2019 от profusion 2 Цитирай
profusion Публикувано Май 22, 2019 Автор Публикувано Май 22, 2019 преди 36 минути, turieca написа: В КАТ София не можах да платя с Curve. Сега ще пробвам и в Казанлък. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Странно, какъв беше терминала, за сега от година насам всеки ден ползване не ми е орказало плащане (като се сетя веднъж май ми отказа и после зе пари ама ми ги върнаха така, че нещо инцидентно) Цитирай
ML16 Публикувано Май 22, 2019 Публикувано Май 22, 2019 @profusion Да и аз така разбрах след чат с тях: Цитирай
OXYGEN Публикувано Май 22, 2019 Публикувано Май 22, 2019 преди 58 минути, profusion написа: Странно, какъв беше терминала, за сега от година насам всеки ден ползване не ми е орказало плащане (като се сетя веднъж май ми отказа и после зе пари ама ми ги върнаха така, че нещо инцидентно) До колкото знам, всякакви държавни и общински институции които имат ПОС терминали, не позволяват плащане с чуждестранни карти. Не съм успявал да си платя данък и такса за издаване на документ от общината, мисля, че не можах да си платя и за издаване на лична карта в паспортна служба. 1 Цитирай
profusion Публикувано Май 22, 2019 Автор Публикувано Май 22, 2019 @ML16 чакай да си пиша тука на бг вместо да си чупя езика в форума на револют та как я виждаш тая неосчетоводена сума дето е със стотинки по-голяма? Аз виждам само финални осчетоводени след 1-2 дена в банкирането? Тоест няма такса за зареждане в крайна сметка? Цитирай
ML16 Публикувано Май 22, 2019 Публикувано Май 22, 2019 (редактирано) Хаха Ако е през мобилната апликация на УниКредит, слайдваш на дясно да отидеш на картите и цъкаш върху картата и там ти излизат всички транзакции, неосчетоводените са без имена и допълнителна информация и ако е последната ще я разпознаеш веднага. Когато се осчетоводи излиза и инфо. Ето го вчерашния тест: На Curve винаги мърда сумата но след осчетоводяване е точната. Явно понеже транзакцията е чуждестранна, нищо че е в BGN. Редактирано Май 22, 2019 от ML16 2 Цитирай
profusion Публикувано Май 22, 2019 Автор Публикувано Май 22, 2019 Някой с Curve, забелязал ли е че на операциите (поне на моята банка) пише: Сума на валута на операцията (в евро), и Сума на валута на сметка (в ле), защо ги пище тия евро нали дърпа лева като си плащам в бг?! (на транзакции с бг картите пише само второто) Цитирай
andondragov Публикувано Май 22, 2019 Публикувано Май 22, 2019 Хаха Ако е през мобилната апликация на УниКредит, слайдваш на дясно да отидеш на картите и цъкаш върху картата и там ти излизат всички транзакции, неосчетоводените са без имена и допълнителна информация и ако е последната ще я разпознаеш веднага. Когато се осчетоводи излиза и инфо. Ето го вчерашния тест: На Curve винаги мърда сумата но след осчетоводяване е точната. Явно понеже транзакцията е чуждестранна, нищо че е в BGN.Докато е само блокировка (не е осчетоводена транзакцията), е по фиксинг. После прилага реалния курс и го показва в движенията по сметката. Относно еврото, ако плащаш на чужд терминал, ще показва транзакцията и във валутата на операцията, и във валутата на сметката. П.П. Това, че сметката в приложението е в лв. не пречи Револют да върти през евро самата картова транзакция. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
profusion Публикувано Май 22, 2019 Автор Публикувано Май 22, 2019 За Curve ставаше въпрос, плащам на наш терминал в Лидл примерно що да минсва през евро? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
profusion Публикувано Май 22, 2019 Автор Публикувано Май 22, 2019 В банкирането на уникредитSent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
andondragov Публикувано Май 22, 2019 Публикувано Май 22, 2019 За Curve ставаше въпрос, плащам на наш терминал в Лидл примерно що да минсва през евро? Sent from my iPhone using Tapatalk Хм, съжалявам, не знам как е с Curve. Не е ли с "доливане" като останалите? От снимката на Мобайла изглежда, че отчита картовата транзакция в евро към този Curve... Какво е основанието на операцията? Ако би го споделил, разбира се. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
chayanne Публикувано Май 22, 2019 Публикувано Май 22, 2019 Базовата ни валута също е променена на ЛВ (в лимитите на плана се вижда)Базовата валута се сменя според адресната локация в приложението. Адреса ти в апп-а е БГ, затова ти е левова базовата валута. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
profusion Публикувано Май 22, 2019 Автор Публикувано Май 22, 2019 преди 2 часа, andondragov написа: Какво е основанието на операцията? Ако би го споделил, разбира се. Sent from my iPhone using Tapatalk ПОС 14.98 BGN avt.kod:547885 - CRV*LIDL Bulgaria/London/GBR/PAN:765467***9868/CT:08 Цитирай
mbozhkoff Публикувано Май 22, 2019 Публикувано Май 22, 2019 Мигновеното зареждане на Monese с карта вече е безплатно Цитирай
profusion Публикувано Май 22, 2019 Автор Публикувано Май 22, 2019 То зареждането не беше скъпо, ама като купиш нещо в лева ще е дърво с тия +2% секи път Цитирай
mbozhkoff Публикувано Май 22, 2019 Публикувано Май 22, 2019 Дано покрай официалното пускане на Apple Pay за България добавят и българският лев като валута (и така няма да се плащат тези 2% такса за превалутиране)... Цитирай
profusion Публикувано Май 22, 2019 Автор Публикувано Май 22, 2019 Няма да стане, имат подръжка одавна в сумати страни с не-еврови валути и не са им пуснали на тях та за нас - цяла скандинавия, Русия, Полша и т.н..... Цитирай
andondragov Публикувано Май 23, 2019 Публикувано Май 23, 2019 ПОС 14.98 BGN avt.kod:547885 - CRV*LIDL Bulgaria/London/GBR/PAN:765467***9868/CT:08Много интересно... Хем в лв., хем към български магазин, хем през Англия... Няма да мога да помогна. Наистина не зная каква им е схемата на тези.Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
ML16 Публикувано Май 23, 2019 Публикувано Май 23, 2019 На повечето транзакции на Curve е така, важното е, че сумата в лв е точно колкото е платена. Според мен всичко идва от това, че хем транзакцията е чуждестранна, виртуалният пос е в UK хем валутата е лв, а и тук при българския търговец физическият пос разчита чужда карта в "някаква" валута различна от лв. Аз за лично не мога да се сетя за много други такива транзакции освен Curve и Revolut. 1 Цитирай
profusion Публикувано Май 23, 2019 Автор Публикувано Май 23, 2019 Да важното е че сумата е реалната взета. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.