dessyteneva Публикувано Септември 28, 2022 Публикувано Септември 28, 2022 При мен това с паролата започна още преди ъпдейта. Преди време при мъжа ми така се случваше и зачести много, тогава Сашо ме посъветва да сменя имейла в акаунта и спря. Ще изчакам още малко, защото не ми се правят пак промени и в моя и, ако не спре, ще го сменям и аз. Цитирай
ventzo Публикувано Септември 28, 2022 Публикувано Септември 28, 2022 При мен батерията пада значително по-бързо с 16.0.2. Има ли друг с подобни грижи или се оправи по-скоро при вас? Цитирай
MidwinterSun Публикувано Септември 28, 2022 Публикувано Септември 28, 2022 преди 3 часа, ayl написа: След като ъпдейтнах , всеки път след рестарт ми иска паролата за епъл акаунта. Такова нещо досега не ми се е случвало. Има ли лек? При някой друг нещо подобно? Аз си живея с този тормоз от години вече. 😁 Хората казват различни неща - смени имейл, пусни 2fa, обаче промптът може да бъде отказан всеки път без каквито и да е последици, а аз съм мързел. преди 59 минути, ventzo написа: При мен батерията пада значително по-бързо с 16.0.2. Има ли друг с подобни грижи или се оправи по-скоро при вас? Оправи се чувствително. Някои съфорумци се отансят леко пренебрежително човек като се оплаче, че 30% на стендбай за денонощие си заминават като стой та гледай, което беше моята драма с 16. 16.0.2 го нормализира, но все още има нещо странно в цялата работа. След последното зареждане сутринта 30 минути съм цъкала една игричка и батерията не е мръднала дори с един процент, което ми се струва крайно съмнително. Цитирай
Русев Публикувано Септември 28, 2022 Публикувано Септември 28, 2022 Първия цикъл с 16.0.2 май не е много меродавен. Половин ден ми седя на 100%, а вечерта беше паднал само до 90%. На следващия ден нещата се нормализираха. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
MidwinterSun Публикувано Септември 29, 2022 Публикувано Септември 29, 2022 преди 27 минути, gorgior написа: 24 часа стендбай да му следиш батерията си е мания. Никаква мания не е - всъщност хич не изисква усилие. Когато на сутринта се събудиш и видиш, че устройството, само седейки на нощното шкафче без каквато и да е дейност, е изяло 10% от батерията, е въпрос на проста математика да сметнеш, че спиш 8 часа, денонощието е 24, а 3х10=30. И не е като да е било еднократен случай. Близо десетина дни бях на 16 преди да излезе 16.0.2, което е предостатъчно време за наблюдение. Не си мислете, че хората се вторачват в батерията ей така, защото си нямат какво да правят. Случва се, когато изведнъж установиш, че се налага да зареждаш по два пъти на ден, защото телефонът се държи с батерията си както аз се държа с шоколада. Така или иначе, 16.0.2 нормализира нещата при мен. Останалите чакат 16.1, така е. Цитирай
ludiamax Публикувано Септември 29, 2022 Публикувано Септември 29, 2022 Изтрий си фейс бука и ще се оправи. 😁 3 1 Цитирай
robot Публикувано Септември 29, 2022 Публикувано Септември 29, 2022 (редактирано) Една препоръка, за тези които не го знаят - в настройките на Focus режимите, може да си добавяте филтри за различни неща. Едно от тях е Low Power Mode да се вкл. заедно с дадения Focus режим. Аз съм си направил всяка вечер да се активира със Sleep mode, така и така се спи - нека и всичко на заден фон също да спи - в този режим телефона почти не харчи ток. Редактирано Септември 29, 2022 от robot 5 Цитирай
Милен Орцев Публикувано Септември 29, 2022 Публикувано Септември 29, 2022 А защо просто не ги бодвате в зарядното преди лягане и на сутринта винаги ще сте на 100%. 7 Цитирай
Grievous Публикувано Септември 29, 2022 Публикувано Септември 29, 2022 Аз доколкото разбрах ще се оправи с 16,1 - поне при бетата, вече не изкача това.При бетите не е оправено. Цитирай
Илиев 1919 Публикувано Септември 29, 2022 Публикувано Септември 29, 2022 Ios 16.1 beta 3 - върви гладко и няма някакви бъгове, но батерия и обхват не са това , което бяха 😔 Цитирай
ludiamax Публикувано Септември 29, 2022 Публикувано Септември 29, 2022 преди 3 часа, robot написа: Една препоръка, за тези които не го знаят - в настройките на Focus режимите, може да си добавяте филтри за различни неща. Едно от тях е Low Power Mode да се вкл. заедно с дадения Focus режим. Аз съм си направил всяка вечер да се активира със Sleep mode, така и така се спи - нека и всичко на заден фон също да спи - в този режим телефона почти не харчи ток. Направо самолетен режим в такъв случай. Цитирай
OXYGEN Публикувано Септември 30, 2022 Публикувано Септември 30, 2022 (редактирано) Относно скорошните дискусии и оплаквания за времето: Вчера, знаейки за този проблем, освен Weather-a се счупих да преглеждам и доста други знайни и незнайни апове и сайтове за времето. Синоптик, Дали вали, RainViewr, Windy. Беше ми важно, защото исках да отида да свърша нещо с колелото в другия край на града. Всички изброени източници бяха категорични, че дъжд няма да има до края на деня. А какво се получи реално - малко след като тръгнах заваля яко. Според мен ще се окаже, че проблема не е в Weather apa, а централния източник на данните, който очевидно всички ползват за страната ни/за София. Иначе как е възможно всички да не познаят? Не говорим за леко локално преваляване за 5-10 минути, валя си стабилно на голяма площ и за доста часове. Най-вероятно всякакви сайтове и апове за прогноза за България ползват данните на Националния институт по метеорология и хидрология. И там нещо напоследък е закуцало... Иначе друго обяснение нямам, как различни източници грешат еднакво... Редактирано Септември 30, 2022 от OXYGEN 1 Цитирай
@lex79 Публикувано Септември 30, 2022 Публикувано Септември 30, 2022 (редактирано) За такива случаи ползвам метео радарите на агенцията за борба с градушките, там не е прогноза а ситуация. Данните са достъпни в реално време и там като показва, че иде дъжд, си вали Редактирано Септември 30, 2022 от @lex79 2 Цитирай
venelin111111 Публикувано Септември 30, 2022 Публикувано Септември 30, 2022 Най-вероятно всякакви сайтове и апове за прогноза за България ползват данните на Националния институт по метеорология и хидрология. И там нещо напоследък е закуцало... След серия доклади от наша страна , Apple могат да сигнализират “НИМ” да си оправят проблема. Иначе губи смисъл от weather.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
profusion Публикувано Октомври 1, 2022 Автор Публикувано Октомври 1, 2022 преди 23 часа, @lex79 написа: За такива случаи ползвам метео радарите на агенцията за борба с градушките, там не е прогноза а ситуация. Данните са достъпни в реално време и там като показва, че иде дъжд, си вали RainViewer използват тях за данни. 1 Цитирай
profusion Публикувано Октомври 1, 2022 Автор Публикувано Октомври 1, 2022 на 30.09.2022 г. в 10:59, OXYGEN написа: Относно скорошните дискусии и оплаквания за времето: Вчера, знаейки за този проблем, освен Weather-a се счупих да преглеждам и доста други знайни и незнайни апове и сайтове за времето. Синоптик, Дали вали, RainViewr, Windy. Беше ми важно, защото исках да отида да свърша нещо с колелото в другия край на града. Всички изброени източници бяха категорични, че дъжд няма да има до края на деня. А какво се получи реално - малко след като тръгнах заваля яко. Според мен ще се окаже, че проблема не е в Weather apa, а централния източник на данните, който очевидно всички ползват за страната ни/за София. Иначе как е възможно всички да не познаят? Не говорим за леко локално преваляване за 5-10 минути, валя си стабилно на голяма площ и за доста часове. Най-вероятно всякакви сайтове и апове за прогноза за България ползват данните на Националния институт по метеорология и хидрология. И там нещо напоследък е закуцало... Иначе друго обяснение нямам, как различни източници грешат еднакво... Трвбеа да го направиш това няколко пъти, защото може да си хванал някой дъжд който е хиперлокален и трудно може да бъде предвиден. Цитирай
venelin111111 Публикувано Октомври 1, 2022 Публикувано Октомври 1, 2022 RainViewer е страхотно приложение, аз също го ползвам и съм доволен, но драмата е , че стоковото такова не работи. И се пита в уравнението кога и как ще се случат нещата ? Между впрочем някой сложил ли е iOS 16 на чисто? 1 Цитирай
ayl Публикувано Октомври 1, 2022 Публикувано Октомври 1, 2022 Защо не я виждат тая опция за включване / изключване на VoLTE? Цитирай
ludiamax Публикувано Октомври 1, 2022 Публикувано Октомври 1, 2022 Защото някои оператори не я поддържат. Иначе е в: Mobile data-SIMs-Voice&Data-5G On 5G Auto 4G VoLTE Цитирай
venelin111111 Публикувано Октомври 1, 2022 Публикувано Октомври 1, 2022 С пускането на 5G Vivacom извадиха VolTe от услугите си. Цитирай
plm_79 Публикувано Октомври 1, 2022 Публикувано Октомври 1, 2022 (редактирано) Аз съм на Vivacom. В настройките няма опция за избор на VolTe. В момента е с 15.7. Отначало, при разговор минаваше от 5g на 3g, т.е. VolTe е неактивно. Опитах да го активирам със sms, но безуспешно. Обадих се на оператор и го активираха. В момента, при разговор изписва 5g или LTE. Иначе, май не се предлага за предплатените им карти. Редактирано Октомври 1, 2022 от plm_79 Цитирай
venelin111111 Публикувано Октомври 1, 2022 Публикувано Октомври 1, 2022 Аз съм ползвал услугата с Виваком , но настройката бе направена от съпорта на оператора. От 16—та iOS насам в настройки на апатата услугата не съществува. Цитирай
aleksandro Публикувано Октомври 2, 2022 Публикувано Октомври 2, 2022 (редактирано) на 24.09.2022 г. в 10:00, MidwinterSun написа: Да не казвам голяма дума, ама след първата нощ сме обратно в нормалните граници на 1-2%. Ще видим идните дни как се държи като цяло. Мнеееее няма нужда от такива драстични мерки, мерси. Мисля, че открих Душманина! Редактирано Октомври 2, 2022 от aleksandro Цитирай
ayl Публикувано Октомври 2, 2022 Публикувано Октомври 2, 2022 Писах по-нагоре: проблем има при рестарт на телефона. Преди не приемаше първия път след рестарт фейс айди, сега е същото, но след въвеждане на паролата ръчно, винаги ми иска епълската парола да се логне в профила. Е това вече е досадно, аз винаги изключвам телефона преди да го закача за зарядното и това изключително ме дразни. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.