tonygti Публикувано Юли 3, 2009 Публикувано Юли 3, 2009 След днешния ъпдейт на sbsettingstoggles EDGE-то вече се изключва без проблем. Цитирай
frihet Публикувано Юли 3, 2009 Публикувано Юли 3, 2009 2.2 сложих го тоя днешен ъпдейт и Е-то пак си седи.. не ми върти трафик (да чукна на дърво) ама си седи там... Цитирай
B_A_D Публикувано Юли 3, 2009 Публикувано Юли 3, 2009 GPRS-a продължава да не се изключва ... Цитирай
tonygti Публикувано Юли 4, 2009 Публикувано Юли 4, 2009 На мен с 2G въобще не ми показва иконка на GPRS в SBSettings... Цитирай
koceto1122 Публикувано Юли 5, 2009 Публикувано Юли 5, 2009 И на мен не ми показва икона за GPRS във SBSettings със 3G FW 3.0 съм. Цитирай
tonygti Публикувано Юли 5, 2009 Публикувано Юли 5, 2009 Явно така трябва да бъде. Ще се чака ъпдейт, това е ясно. Цитирай
Ceci_Loko Публикувано Юли 5, 2009 Публикувано Юли 5, 2009 На мен май още ми гълта пароци!! EDGE е на ОFF, ма се в гъз! Звънех в Глобул, тъпата г-ца на телефона вика, че неможела тя да ми спре и-нета от Глобул! Цитирай
tonygti Публикувано Юли 5, 2009 Публикувано Юли 5, 2009 Ми ти направи ли ъпдейт на sbsettingstoggles? Цитирай
tonygti Публикувано Юли 5, 2009 Публикувано Юли 5, 2009 При мен се оправи, а като гледам и ти си с 2G. Рестартирай тела и виж пак. Трябва да стане. Цитирай
mupo Публикувано Юли 6, 2009 Публикувано Юли 6, 2009 На мен с 2G въобще не ми показва иконка на GPRS в SBSettings... Никога е нямало такова нещо в BossPrefs/SBSettings и няма да има. Нужно е да спрете EDGE и чрез него ви се спира мобилния интернет, назависимо дали е GPRS, EDGE, 3G. Разликата между тези трите е скоростта и начина на идикация (и покритието разбира се ) o=GPRSE=EDGE 3G=3G Ако от Settings спрете 3G, но не спрете EDGE ще си имате мобилен интернет със скоростта на EDGE. Ако през това време попаднете на място където няма покритие на EDGE най-вероятно ще имате покритие на GPRS и тогава мобилния ви интернет ще е със скоростта на GPRS. Ако не спрели 3G от Settings, но сте спрели EDGE от BossPrefs/SBSettings няма да имате мобилен интернет т.е. копчето за спиране и пускане на мобилния интернт се казва EDGE, независимо дали сте в покритие на GPRS, EDGE и/или 3G. Значи, правете разлика между свързаност с мобилния оператор и възможност да предавате данни.Индикатора на дисплея, показва каква ви е свързаността с мобилния оператор. Това, че ви показва о, E или 3G не е достатъчно вие да можете да предавате данни по този канал - да имате интернет.... т.е. накратко при спряно EDGE от SBSettings/BossPrefs индикатора винаги си остава (о, Е, 3G) показвайки, че се намирате на място където имате покритие на GPRS, EDGE и/или 3G! Цитирай
tvt777 Публикувано Юли 6, 2009 Публикувано Юли 6, 2009 Здравейте и аз като вас имам проблем с мобилния интернет(около 2 лева на ден).При мен се спира нормално и 3G и EDGE но имам настройки на GPRS а при 3.0 фирм не могат да се изтрият.Ако някой знае начин моля да сподели Цитирай
bombastyk Публикувано Юли 6, 2009 Публикувано Юли 6, 2009 А аз пък не съм сложил никакви настойки за интернет и пак си имам и се чудя от каде ги взе ,че да се връзва??? А със SBSettings си го изключвам без проблем. Цитирай
madn3sss Публикувано Юли 6, 2009 Публикувано Юли 6, 2009 Здравейте и аз като вас имам проблем с мобилния интернет(около 2 лева на ден).При мен се спира нормално и 3G и EDGE но имам настройки на GPRS а при 3.0 фирм не могат да се изтрият.Ако някой знае начин моля да сподели Влизаш през телефона в ето този сайт http://unlockit.co.nz , даваш от долу Continue , после Disable Data(FakeAPN) , Install и си готов Цитирай
mupo Публикувано Юли 6, 2009 Публикувано Юли 6, 2009 А аз пък не съм сложил никакви настойки за интернет и пак си имам и се чудя от каде ги взе ,че да се връзва??? А със SBSettings си го изключвам без проблем. Взима си ги някак автоматично от оператора. Аз също никога не съм слагал настройки, но си имам мобилен интернет. Цитирай
tvt777 Публикувано Юли 6, 2009 Публикувано Юли 6, 2009 bombastyk явно имаш някаква по специална версия на SBSettings която спира GPRS Браво :confused: madn3sss стана работата имам да черпя Цитирай
koceto1122 Публикувано Юли 6, 2009 Публикувано Юли 6, 2009 И при мен SbSettings спира EDGE без ядове.Със 3G FW 3.0 съм интересното е че когато задам правилни настроики за нет през оператора немога да се свържа когато истрия настроиките мога да си отварям страници автоматично си взима настроиките и си работи на ментел съм. Цитирай
tchav Публикувано Юли 7, 2009 Публикувано Юли 7, 2009 И при мен SbSettings спира интернета, но понеже съм алергичен към тази програма използвам генаратора за грешен APN профил от www.unlockit.co.nz 1 Цитирай
Valerbi Публикувано Юли 7, 2009 Публикувано Юли 7, 2009 Всички искат да си спрат интернета, а само аз ли не мога да го подкарам? Пробвах от няколко сайта за създаване на тез профили и настройки. Tethering-а се включва (въпреки, че не съм го пробвал дали работи), а ммс и интернет през 3G или GPRS няма? На Globul съм, с американски джейлнат 3G 8GB. Автоматични настройки от Глобул не съм получавал. Когато пратя смс за получаване не ми ги праща (казва ми нещо от сорта, че устаройството не ги поддържа ... или нещо такова ..забравих вече). Менюто за ръчно въвеждане в iPhone-а ми го няма, така че това което ми остава е да пробвам с тези сайтове за създаване на профили. При следните настройки телефона ми се държи всякаш няма такива. Не генерира никакъв трафик, и когато вляза в някое интернет приложение ми изписва, че услугата не се поддържа и да се свържа с оператора: APN: internet.globul.bg usr: globul psw: APN: globul usr: globul psw: ----------------------------- При следните настройки не ми изписва това съобщение и телефона каточели започва да зарежда, но зависва и нищо не става. След това като проверя какво е отчело, обикновенно е нещо от сорта на 1, 2 или 3 kB (зависи колко съм чакал) Sent и .. 1 или нито един kB Received: APN: mms.globul.bg usr: mms psw: Това е от сайта на Глобул: Ако телефонът ви е модел, който не може да приема автоматични GPRS настройки, вие трябва да въведете ръчно настройките в телефона си използвайки следните инструкции:APN: globul User name: globul IP address: 192.168.088.011 Password: няма Но в тези сайтове за създаване на профили няма поле за въвеждане на IP ? Понякога ми се налага да ползвам малко интернет на места без wifi и много се дразня, че нямам 3G или поне GPRS връзка. Някакви идеи как да ги направя нещата? Ja Mata Цитирай
B_A_D Публикувано Юли 11, 2009 Публикувано Юли 11, 2009 С най-новата версия на SBsetings съм и продължава да ми седи кръгчето ( o=GPRS ) включено при положение , че съм дал ОFF на EDGE :neutral: Цитирай
Grievous Публикувано Юли 12, 2009 Публикувано Юли 12, 2009 То винаги ще си стои o/е. Може да се гримира с някоя тема и да не се вижда, но така или иначе интернет не ти се таксува щом ти е на off, нали. Цитирай
mupo Публикувано Юли 12, 2009 Публикувано Юли 12, 2009 B_A_D, а и всички останали на които им е мътно с тия GPRS, EDGE, 3G да прочетат първото мнение на тази страница на темата! Цитирай
qbertbg Публикувано Юли 16, 2009 Публикувано Юли 16, 2009 Опитай да сложиш грешни настройки в Settings -> General -> Network -> Cellular Data Network -> Cellular Data Аз съм с 3.0 и защо нямам след Network - Celluar Data Network Някаква идея къде ми е? Нямам EDGE на телефона.. Цитирай
mupo Публикувано Юли 16, 2009 Публикувано Юли 16, 2009 qbertbg, попрочети мненията от 3-та страница на темата. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.