Alxx® Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Custom FW 3.1.2 за iPhone 3GS by Aveliky * root: 700 Mb * Оригинално boot logo * Активация (т.е. за фабрично заключени и за телефони неизползвани със SIM картата с която са закупени Питам само за да съм сигурна, че няма да сбъркам. Това ли трябва да изтегля като телефона е фабрично заключен 3GS и го използвам с глобулската карта, с която е закупен? И ще имам ли на по-късен етап възможнността да го отключа с Ultrasn0w ако инсталирам този custom firmware? Благодаря предварително! Да, този тегли, за да запазиш възможността за отключване когато имаш нужда. Цитирай
BeOnEdge Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 При положение че е заключен към Глобул и го ползваш с тяхна карта , мисля че попадаш в тази категория "т.е. за фабрично отключени и за телефони използвани със SIM картата с която са закупени" Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Колега, не давай такива идеи - тя иска да запази възможността за ънлок! Ти виждаш ли друг начин? Като даваш мнение - поне прочети целия въпрос!!! Цитирай
BeOnEdge Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Давам съвет не на базата на личен опит , а на това което съм чел във форума ...тук например : viewtopic.php?f=9&t=2719&start=390 (първото мнение) ....въпроса е дискутиран на няколко пъти в настоящата тема...ако не бъркам Цитирай
anrito Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 @alxx Благодаря за отговора! Точно това ме притесняваше - примерно ако след месец-два реша,че искам да си ползвам тела с м-телската карта, дали ще мога да си го отключа. Затова чаках до сега някой да ми потвърди, за да съм сигурна @BeOnEdge това е за телефони,които се използват с картите,с които са закупени. На мен целта ми е да си запазя възможността за отключване. Благодаря Ви! Цитирай
Anthony Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Никой не може да ти каже какво ще стане след месец-два. Цитирай
BeOnEdge Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 ако сложиш посочения от мен , и след време решиш да смениш оператора , нищо не те спира да сложиш другия (поне в момента е така) ето , прочети мненията на joshua1982 (мисля че това е твоя случай) : viewtopic.php?f=9&t=2719&start=330 Цитирай
Grievous Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Никой не може да ти каже какво ще стане след месец-два. Аз мога, ще догоним Snow Leopard. :mrgreen: Цитирай
anrito Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Е как да не ме спира - нали телефона ми е фабрично заключен? Как ще стане това да си кача такъв за фабрично отключени? Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Ако беше чел , както твърдиш - щеше да знаеш че връщане (downgrade) на бейзбанда НЯМА! Съответно веднъж ъпдейтне ли се - няма отключване. А, така като гледам - не си запознат и с правилата, след като си променял мнение след което има отговор. Ако съм на Anthony няма да те подмина. Цитирай
BeOnEdge Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Виж сега , да не те объркам нещо - разликата в 2та фирма е че в единия случай имаш активация (от каквато ти нямаш нужда ) а другия не . И понеже са custom можеш след качването им да слагаш избран от теб фирм ....дано не те подвеждам нещо @alxx - мисля че идеята на custom FW е точно тази - да не променят бейзбанда. Освен това смятам че няма смисъл от толкова емоции ...извинявам се все пак ако съм подвел anrito Цитирай
anrito Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Извинявам се, че мнението ми се е показало след като някой друг е писал, но отговарям през телефона и ми е по-трудно с писането. Извинявам се още един път! Относно правилата-мога да кажа,че ги знам почти наизуст! Цитирай
SpyDeR Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Би ли обяснил как по-точно телефонът или бекъпа поврежда тези сим карти. Незнам, просто ресторнах с версията без активация(т.е за телефони използващи картата с коята са закупени), активирах го, и посочих опцията на iTunes да върне стар бекъп на данните. Връща ги, рестартира телефона и картата е умряла. Пробвах я и на друг телефон, не открива, че има вкарана сим карта. Проблема очевидно е в бекъп-а, защото на следващият ден се случи същото нещо с новата карта. От Глобул, казаха, че това бил "срещан проблем" и ми препоръчаха да сложа някаква резервна b-connect или друга предплатена карта повреме на ъпгрейд/рестор. Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 anrito - споко, пиша на другия потребител! Колега, този за фабрично отключени - освен джейл-а и сидиа, не променя НИЩО друго! Т.е. е равносилно на ъпдейт - качва фърма И БЕЙЗБАНДА!!! SpyDeR- прави го без карта. Няма проблем. Цитирай
anrito Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Ох, ОК! Аз помислих, че за мен става въпрос, защото и с моето мнение се получи така! Цитирай
Anthony Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 BeOnEdge, говорориш глупости и ще те помоля да спреш. Ще вкараш в беля някой потребител, а това в нашия форум не се толерира. Това е пълно безумие: И понеже са custom можеш след качването им да слагаш избран от теб фирм ....дано не те подвеждам нещо Подвеждаш много. Цитирай
mupo Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Според мен всички CFW са без ъпдейт на baseband-a, тогава BeOnEdge е прав, а alxx не е. Съдя по това, че опцията за ъпдейт на baseband-a е неактивна в PwnageTool, но най-добре Сашо да каже. viewtopic.php?p=33725#p33725 Цитирай
Anthony Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Миро, това е така, но как след това можеш да качваш какъвто си искаш фърмуер? Цитирай
mupo Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Не говорих за това, а за спора им за ъпдейта на baseband-a. Иначе може да си слагаш всеки FW, но не и на 3GS и iTouch 3G. При тях само напред, но не и назад с версиите от текущия FW на устройството, като пак има АКО си записал ECID SHSH файловете може и назад до определена версия. Цитирай
BeOnEdge Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Честно казано и аз се чудя дали не се бъркам (въпреки че прочетох темата от самото и начало) Точно изтеглих този фирм който съветвах и смятах да го качвам на моя телефон , но смятам да изчакам недвусмислено решаване на въпроса . За връщането към 3.0 наистина подведох , понеже аз съм със запазени от Cydia ECID SHSH файлове и пренесох частния случай към общия . Мислех че ако качи FW без активация , по всяко време може да качи такъв с активация ако има нужда от това . Иначе няма проблем - спирам да пиша в темата и почвам да я чета отначало Еdit : сложих този фирм : Custom FW 3.1.2 за iPhone 3GS by Aveliky * root: 700 Mb * Custom boot logo (Изображение) * Без активация (т.е. за фабрично отключени и за телефони използвани със SIM картата с която са закупени) * Инсталирани Backgrounder, BossPrefs, MobileTerminal, MultiIconMover, OpenSSH, Qik, SpotSMS, iCkrack и сорса на SOSiPhone и iFon Norway и всичко мина без проблеми Цитирай
intruder Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 mupo е прав - в последните 2 версии на PwnageTool за iPhone 3G и 3GS, възможността за update на baseband-a е забранена за да не стават грешки. Това беше потвърдено в twitter от един от програмистите в Dev-Team, но вмомента не се сещам кой беше, за да му намеря поста. Цитирай
anrito Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Първо искам да се извиня затова, че от моя пост произлезе такъв спор. Въпреки че така се изясниха доста неясни за мен неща свързани с CFW! И второ - от всичко дотук излиза, че всъщност посочения от мен FW е точния FW за мен. Нали така? Цитирай
mupo Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Не, не е той. Един от тези двата е, щом го ползваш с картата на Глобул. Custom FW 3.1.2 за iPhone 3GS by Aveliky * root: 700 Mb * Оригинално boot logo * Без активация (т.е. за фабрично отключени и за телефони използвани със SIM картата с която са закупени) [download:2373hkxo]http://dox.bg/files/dw?a=95583ba0c7[/download:2373hkxo] Custom FW 3.1.2 за iPhone 3GS by Aveliky * root: 700 Mb * Custom boot logo (Изображение) * Без активация (т.е. за фабрично отключени и за телефони използвани със SIM картата с която са закупени) * Инсталирани Backgrounder, BossPrefs, MobileTerminal, MultiIconMover, OpenSSH, Qik, SpotSMS, iCkrack и сорса на SOSiPhone и iFon Norway [download:2373hkxo]http://dox.bg/files/dw?a=841212b7ad[/download:2373hkxo] Цитирай
Nistel Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Лоша новина http://www.appleinsider.com/articles/09 ... mware.html Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 14, 2009 Публикувано Октомври 14, 2009 Нищо ново под слънцето . Blackra1n "бори" именно 3.1.2. П.П. Относно спора - прав съм защото не всички кастъми са със стария бейзбанд - това с постнатите тук е частен случай; принципът е друг: обикновено се ъпдейтва този за ФО, този за ФЗ не. anrito - не се шашкай, в спора СЕ РАЖДА ИСТИНАТА! Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.