Nistel Публикувано Юни 5, 2011 Публикувано Юни 5, 2011 @adept само пропускаш факта, че печалбата на ябълките вече се формира предимно от iOS продуктите с тенденцията процента да се вдига. Така, че това стана основния бизнес на Apple. Лаптопите и настолните машини вече са на заден план .. Цитирай
adept Публикувано Юни 5, 2011 Публикувано Юни 5, 2011 Напротив ... ако прочетеш внимателно: ... (100% съм сигурен, колко доволно учуден е останал, като е видял, че всъщност телефона се е превърнал в едно доста солидно приходно перо) ... евреин пари не връща ... Цитирай
Severus Публикувано Юни 5, 2011 Публикувано Юни 5, 2011 @adept Съгласен съм донякъде с първата част от твоите съждения, но това да намекваш, че Samsung е държавна корейска компания е много далеч от истината. Samsung Electronics е част от Samsung Group, който пък е един от най-големите мултинационални конгломерати. Само погледни marketshare на Samsung Electronics и ще разбереш, че е смехотворно за такава компания да има за основна цел корейския пазар. DRAM 40.4% NAND Flash 40.4% Large-size LCD Panel 26.0% Active-Matrix OLED 97% Lithium-ion battery 18.7% LCD Monitor 18.0% Hard disk drive 9% Mobile phone 21.0% Digital camera 11.8% С други думи, най-големия IT производител в света. 160к служители. --- Що се касае до Apple, те реализират огромни печалби от малки обороти (14 милиарда за 2010). И ако останалите IT компании не успеят да намерят успешна формула за противопоставяне, Apple ще ги помете всичките. Именно заради това, войната е на живот и смърт. Именно заради това, и Google, и Microsoft, и HP, и кой ли още не, се опитват всячески пряко да ги конкурира и да предлага същите ИТ решения и услуги. 1 Цитирай
adept Публикувано Юни 5, 2011 Публикувано Юни 5, 2011 Под държавна разбирам контролирана от правителството. Samsung е всъщност Jaebeol (южнокорейския аналог на холдинг) И както повечето себеподобни след кризата в Азия през 90/те беше длъжна да разпродаде много от подделенията си и да се подчини на държавата. А държавната продължи поръчката си за полупроводници, тъй като Корея реши да поеме лидерството в производството на памет. И въпреки, че през 97-ма държавата се "опитва" да оттегли контрола си ... това все още не е факт. А иначе за пазара не си ми разбрал, аз имам предвид азиатския пазар, а не само корейския. На една пресконференция (мисля, че когато Samsung лансираха Серия 5 на телевизорите си, заявиха, че основната цел на компанията е доминантното положение на азиатския пазар. Думите им бяха: "В Азия живее повече от половината население на планетата, засега то ни е достатъчно" Цитирай
Severus Публикувано Юни 5, 2011 Публикувано Юни 5, 2011 Явно на тази пресконференция са имали предвид конкретния модел телевизори Просто защото те са световен доминант. В предишния си пост съм написал пазарните им дялове за отделните компоненти и изделия. П.С. Що се касае до контрола, по-скоро Samsung Group влияе (контролира) в/у правителството, отколкото обратното Все пак генерира над 15% от брутния продукт. Корея я наричат Samsung Land и цялата й икономика е зависима от този семеен мултинационален конгломерат. А лобистките скандали свързани със Самсунг са често явление.. За съжаление, така е устроен света и парите винаги са властвали. Няма вечни приятели, има вечни интереси. Цитирай
Nistel Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 Малко се поотклонихме от темата. В колко часа българско време започва някой изчисли ли? Цитирай
slaf Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 07:00AM - Hawaii 10:00AM - Pacific 11:00AM - Mountain 12:00PM - Central 01:00PM - Eastern 06:00PM - London 07:00PM - Paris 08:00PM - SOFIA 09:00PM - Moscow 02:00AM - Tokyo (June 7th) ENGADGET LIVE GIZMODO LIVE 1 Цитирай
tommy Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 А както обикновено ще има live stream от сайта на Apple, нали? Цитирай
Nistel Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 Както обикновено най-вероятно няма да има. Или ако има ще се разбере час-два по-рано .. Цитирай
Anthony Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 Да затаим дъх и да очакваме и нова икона за калкулатора, с което Стив Джобс ни радва обичайно 2 Цитирай
kawabiker Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 Аз знам от вътрешен човек, че ще има Official delivery report Цитирай
alessandros Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 Чакащите да влязат пред залата на WWDC, аз не виждам как ще стане тая работа! Цитирай
Severus Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 Таен банер....Каква ли е изненадата? 1 Цитирай
Vancuver Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 Ето линк за live blog-а на maclife: http://www.maclife.com/article/news/live_blog_wwdc_2011_keynote 1 Цитирай
Severus Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 Не е това Stream - http://www.justin.tv/arix?utm_campaign=post_live&utm_source=live&utm_medium=url#/w/1300942784 1 Цитирай
Vancuver Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 Според мен този "таен" банер е пусковата дата на Lion. Ще видим де - има някакви предположения, че ще представят и iPhone 4S/5 - мен лично няма да ме изненада - от Стив Джобс може да се очаква абсолютно всичко. Цитирай
WolfDale Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 (редактирано) Съдейки по банерите - не ... Едит: До сега първо е представяна следващата основна версия на iOS, след това новия телефон, който ще бъде пуснат заедно с нея. Редактирано Юни 6, 2011 от WolfDale Цитирай
BANNN Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 Съмнявам се да ме впечатлят с нещо ново. Най много някоя ненужна глезотийка която я има в Cydia. Цитирай
N1k0lA Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 (редактирано) Днеска ще пуснат новия iPhone.Четири години подред пускат нова OS заедно с телефон,остава тази да не пуснат. Редактирано Юни 6, 2011 от N1k0lA Цитирай
slaf Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 Just to be extremely, super clear: Apple will not allow *anyone* to livestream the actual keynote. We'll be livestreaming a post-show afterwards -- you'll find the liveblog here. Цитирай
Severus Публикувано Юни 6, 2011 Публикувано Юни 6, 2011 Arix: Guys, I'm not sure I'm going to be able to get video after all. » But I'm trying. Хакерче е, може и да се справи Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.