Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPhone от A1, Telenor и Vivacom

Recommended Posts

Публикувано

Петко се е объркал с цената май!

Публикувано

За сведение на нашите "мили" оператори.

Цените на iPhone 6 в Сърбия

thumb640x320_iphone-6.jpg

По-рано този месец започнаха първите доставки на популярните епълски смартфони iPhone 6 и iPhone 6 Plus на територията на България. Всички търговци бързаха да пуснат първи устройството, че да се похвалят после в прессъобщенията си, но това, което изуми всички фенове на Ябълката в страната ни е цената на устройствата.

Мтел първоначално поиска от потребителите си 2400 лв. за 16 GB iPhone 6без тарифен план. С преподписване цената му падаше на 2000 лв само за телефона.

Цената е крайно висока и неоправдана, особено имайки предвид, че iPhone 6 16 GB струва точно 649 долара (около 1010 лв.) в САЩ и около 650 евро(около 1264 лв.) на територията на ЕС. Вариантът на iPhone 6 с най-много памет (128 GB) в Щатите се продава за 849 долара (около 1319 лв.) и 850 евро в ЕС (около 1653 лв.).

Няколко дни след това стана ясно, че и Виваком ще предлага iPhone 6 "неофициално" чрез Техномаркет. Оранжевият телеком предлага 16 GB версия на телефона с тарифен план Net&Call XL (99.99 лв./месец) срещу скромната сума от 1399 български лева. Отново напомняме, че става дума за 16 GB. В момента тарифата на Виваком се предлага с отстъпка от 70 лева и така крайната цена на плана става 30 лева.

От Мобилтел веднага отговориха и свалиха цената на устройството също на 1399 лв. за 16 GB с план за 100 лева на месец. На свободна продажба цената му остава 2000 лв.

Игнорираме напълно факта, че почти нито един от търговците в България няма официален договор с Apple и реално препродава устройството, което обяснява и високата му несубсидирана цена.

iphone_telenor.png

Този месец сръбският оператор Telenor Srbija обяви, че ще продава iPhone 6 официално в търговската си мрежа. Едновременно с това конкурентът му MTS (Telekom Srbija) също анонсира телефона. Важно е да се отбележи, че на територията на съседката ни това е първата официална премиера на телефон на Apple. До този момент потребителите бяха принуждавани да закупуват iPhone от самостоятелни търговци на безбожни, подобни на сегашните в България, цени. Реално сърбите сега за първи път ще получат официално внесен телефон, а ние от официално внасяни преминахме към неофициалните бройки и неоправданите цени.

Няма как да пропуснем да не сравним цените на iPhone 6 с договор от сръбски оператор, тъй като техният пазар и стандарт на живот не се различават значително от българските.

Взимаме офертите на Telenor Srbija, които са както следва (Тарифен план - цена на iPhone 6 16 GB):

- Тарифен план Prenesi i Surfuj S (около 13.08 лв./месец) - 1382 лв./еднократно

- Тарифен план Prenesi i Surfuj M (около 18.02 лв./месец) - 1332 лв./еднократно

- Тарифен план Prenesi i Surfuj L (около 24.60 лв./месец) - 1283 лв./еднократно

- Тарифен план Prenesi i Surfuj XL (около 32.82 лв./месец) - 1217 лв./еднократно

- Тарифен план Prenesi i Surfuj XXL (около 57.31 лв./месец) - 1049 лв./еднократно

- Тарифен план PREMIUM (около 114.71 лв./месец) - 245 лв./еднократно

Съществува и възможност за изплащане на телефона на 6 равни месечни вноски. Например с тарифен план Prenesi i Surfuj L (около 24.60 лв./месец) потребителите ще трябва да плащат по около 213.10 лв./месец за период от шест месеца, след което ще продължат да си заплащат само тарифния план.

Простата сметка показва, че ако използвате абонамент Prenesi i Surfuj L с договор за 24 месеца ще трябва да заплатите 590.40 лв за плана + 1283 лв за iPhone = 1873.40 лв общо.

Забележка: Посочените цени за iPhone са приблизителни поради честата смяна на курса RSD-EUR-BGN. Изображение: yannikachternbosch/Flickr

Корекция: В първоначалната версия на тази публикация беше написано, че тарифният план Vivacom Net&Call XL се предлага с отстъпка от 40 лева от стандартната цена (99.99 лв./месец). Около 2 часа след публикуването й Виваком обяви промоция на тарифния план и намали цената до 30 лв./месец, като корекцията беше отразена веднага и в статията.

HiComm

Офертите са на Теленор, което ме кара да мисля, че и у нас ще са близки.

Публикувано

мани... Сега пак ще почнат едни теории, ме Мтел милите съвсем оправдани са завишили цената 2,5 пъти...

Това поне дава надежда, че нашия теленор може да се излъже и да пусне iPhone-a на нормална цена...

Публикувано

В Мтел - 1499.90 му е цената и с различните абонаментни планове варира.

Публикувано

Виваком ако вкара 64 направо ме зарибява. Това са 10 гиги интирнет за трииси лева.

Публикувано

Да де, ама със 100лв такса....

Извинявай за въпроса, но за теб каква е нормалната цена на 6 и 6 Плюс 16 гигабайта?

За Мтел питам.

При тях цената за корпоративни клиенти не е ли по-различна от цените за физ. лица?

Питам теб, защото си взимал апарати на лизинг от тях с фирмата си.

Публикувано

Санде, нема к'во да се дъвчем. Ментел се п*сраха най - страшно, а сръбския теленор(чийто стар юзър съм, за кеф) демонстрира как би трябвало да се работи. Позор...

Публикувано

Адаш, аз не защитавам никой, още повече от опит съм наясно, че всички са един дол дренки.

А питах момчето, защото е взимал апарат от тях.

Аз от 3GS нататък до 5S съм взимал само от Глобул и то 16-ки, като цената на 5-ците последно фактурно помня беше 1399 - крайна цена, ФО (ако не се лъжа).

Сега Виваком ми дава 6-цата на цена, която писах в по-преден пост, заедно с карта с интернет и пак не се получава "нормална цена".

Към момента на мен на Мтел ми се струва цената по-адекватна с оглед промоцията на абонаментните планове (за скъпите говоря) и многото минути към всички оператори и многото гигабайти интернет.

Това си е мое мнение, разбира се и не визирам цената на Мтел в началото с онези 2400лв. за апарата и отделно плана.

Ще кажа за трети път: цените ще се нормализират (при операторите имам предвид), когато и трите го предлагат и то не под масата.

Към момента Свиваком-ците го дават неофициално.

Публикувано

Няма как да го дават официално и трите, щото нито един от тях не покрива изискванията за продадени бройки на ябълките. Теленор ако прехвърлят квоти ще го има, за мексиканеца нямам идея дали изобщо го продава някъде, а свиваком увисва.

Публикувано (редактирано)

42f4fbe134ae9eaae79a7564bf0ee613.jpg

Това се опитвах от няколко дена да кача, но про-то не искаше да слага снимки.

п.п. Мтел бизнес смарт. от 12.50 до 69,90 лв

п.п.2 Много точна статия:

Цената е крайно висока и неоправдана, особено имайки предвид, че iPhone 6 16 GB струва точно 649 долара (около 1010 лв.) в САЩ и около 650 евро(около 1264 лв.) на територията на ЕС.

Първо цената в САЩ е без данъка, второ цената в Германия (ЕС) е 699 Евро.

Редактирано от baronbg
Публикувано

Да де, ама със 100лв такса....

Сега ги прегледах внимателно - не си прав и подвеждаш.

С плана 60 лева пак е такава цената.

Бароне, това са цени за корпоративни клиенти ли?

Публикувано

Няма да се включвам в дискусията, досежно конкретни числа, само много ми се ще да кажа, че algor много правилно по-горе сложи, кавички на нормална пред цена. Нормална, т.е. приемлива цена е тази, с която се съгласяват от двете страни на "тезгяха"… просто е, ако ти изнася се "мЕташ", ако ли не… не. :smile:

Публикувано

Мдам… цената е винаги приемлива след като има сделка, т.е. цената е "НОРМАЛНА". Ако няма сделка… значи условията или в нашия случай цената, като основен фактор не изнася на някого.

Нека да остваим ползвателите на форума да преценят, какво и от кого да четат. Все се надявам, че повечето, ако ли не всички разбират… ;)

Публикувано

Сега с тая оферта на виваком за нет и кол ХХЛ излиза, че от техното айфон 6 ще бъде 64.90 + 29.90 :scratch:

Публикувано

Както и да умувате, няма сметка да се купува iPhone от нашите "любимци".

Публикувано

Тежка дискусия! Каква сметка бе хора. За тея пари може да се купи кола в движение. Може да не е най-добрата, ама кола. Който си робува на мераците - си го прави и толкова. Не казвам, че парите са без значение, а че всеки ди преценява дали да ги даде, дали може да си го позволи и колко!

P.S. Не само БГ фирмите смучат от потребителя. Договора е двустранен процес.

Публикувано

Просто споменах, че това засега е май най-изгодната оферта в БГ.... Ако може да се използва думата изгодно в договор с мобилен оператор :)

Публикувано

Понякога да, особенно при липса на избор.

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Интересно ми е теленорските айфони по IMEI какво ще излезе...

Публикувано

Някой да потвърди, че въобще са заключени тия от Теленор.

Публикувано (редактирано)

Как да проверя дали моят 5S е отключен или заключен,защото мисля да минавам към Виваком?

Редактирано от dobrewski
Публикувано

Сложи му карта на друг оператор .

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...