Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Кулинарна тема (за чревоугодници)


goce kostadinov

Recommended Posts

Малко великденски спомени :)

Жертва 1:

img0083y.jpg

Жертва 2:

img0087fh.jpg

Имаше и трета жертва, но я направихме на руло :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Ако до сега не съм, тая тема ще я "намразя" - включвам я в забранените. tease3.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Новото творение на готвачът ни ;)

Пълнен свински котлет със спанак, сирене и сушени домати.

53debf32-6e76-201e.jpg53debf32-6e85-0c35.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Джонка, ей такива два хапнахме в събота :) и не са от Метро :)

Браво, аз от зимата съм само на такива, които ги ловя с банкноти :)

Чакам да се оправи малко морето и да атакувам сафрида.

Ето нещо старо:

img0024j.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

В момента имаме една сватба и ето малко радост за окото, всичко е направено от плодове и зеленчуци :)

Вазата е от тиква, розите са от червено цвекло и ряпа, цветята са от червена и жълта чушка. Останалите неща са от пъпеш, диня и стар лук.

photo20110703170429.jpgphoto20110703170350.jpgphoto20110703170348.jpgphoto20110703170346.jpgphoto20110703170343.jpgphoto20110703170341.jpgphoto20110703170338.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Малко рачешки крачета ;)

53debf32-6a02-89bc.jpg

Edit: Ето и готовата продукция ;)

53debf32-859b-4051.jpg

Краката се задушават в малко масло, после се махат а в маслото се слага едно чушле пиперончино, коняк, малко чесън, сметана, сол и копър. Ако сте фенове на лютото, може да се добави и малко бял пипер, но мисля, че пиперончиното е достатъчно пикантно :)

---

- Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-подходяща е за бяло вино, бих препоръчал някакъв Sauvignon Blanc на Babich или Villa Maria. И двете са от New Zealand и са чудесен и достъпен избор за лятото. Друг добър избор този сезон е Chenin Blanc и Sauvignon Blanc на Kleine Zalze - Южна Африка.

---

- Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лефер, калкан котлет, филе от ципура, лаврак и барбун, скариди.

img0451l.jpg

Скаридите са прекрасни, пуснали са ги този сезон в Метро и са пресни, не са замразени. Цената им е ~21-22лв. за килограм, което си е евтино в сравнение с тези тулупи, които съм снимал на предните снимки :)

Така изглеждат скаридите, трябва да им се обелят опашките преди да се сготвят.

shrimpa.jpg

shrimpa.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Риба по моряшки

---------------------

Продукти: 500 г филе от риба, 600-700 г карто­фи, 2-3 скилидки чесън, лимон, 1 чаена лъжичка чер­вен пипер, 1 чаша бяло вино, 30 г масло, 3 супени лъ­жици олио, щипка риган, магданоз, сол, черен пи­пер.

Картофите се варят 15 минути в подсолена во­да. Полуомекнали се изваждат, обелват се и дока­то са още топли, се нарязват на филийки с дебели­на 1 см.

Рибата се нарязва на парченца и се смесва със ситно нарязаните скилидки чесън и магданоз. Прибавят сс черен пипер и половината от лимоно­вия сок.

Пръстен гювеч или съд от йенско стъкло се на­мазва обилно с маслото. На дъното му се нареждат половината от картофите, посоляват сс и се поръс­ват с черен пипер. Отгоре се разстила рибата и се покрива с останалите картофи.

Ястието се залива с олиото, виното и останалия лимонов сок и се поръсва с ригана.

Пече се в предварително загрята фурна около 30 минути.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Риба по гръцки

----------------------------------

4 бр. риба

черен пипер, сол

50 г разтопено масло

сок от 2 бр. лимони

1/2 връзка копър, магданоз, девесил

1 ч.л. горчица

1 с.л. сметана

50 мл бяло вино

---------------

Рибите се поръсват с пипера и солта. Приготвя се марината от разтопеното масло, сока от лимоните, ситно нарязаните копър, магданоз и девесил. Слага се и горчицата, сметаната и виното. Рибите се заливат с марината и се оставят за 1 час в хладилника. Изваждат се, всяка една се загъва в намаслено алуминиево фолио, поставят се в тава и се пекат в умерена фурна 25 минути.

Сервират се със сотирани в масло варени картофи, поръсени с магданоз, резен лимон и маслини.

Редактирано от foxy
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да ти помогна с чорбата, Гога, но сужалявам за татко ти. Помни хубавите моменти, прекарани с него!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От коя част на рибата е този половин килограм? Ако не включва глава, тогава те съветвам да скочиш до била или метро и да купиш една, много е важна за бульона. Другото, без което чорбата не може е девесил. Обади ми се ако искаш и ще те светна някои неща, ако ти хареса резултата, сподели го тук. Като цяло, сьомгата е подходяща за бульона, защото е мазна, но можеш да включиш и някоя друга риба с бяло филе, колкото повече видове риба има, толкова по-добър резултат. Гърците обичат да слагат и тиквички в чорбата, но аз не съм им фен.

Съболезнования за загубата!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Закриване на сезона

Агнешки котлети:

img0582fg.jpgimg0583vl.jpg

Филе от сьомга, калкан и риба меч:

img0586ya.jpg

Скариди:

img0589um.jpgimg0591kt.jpg

Филе от лаврак, ципура и една заблудена полярна пъстърва:

img0594lh.jpgimg0596uy.jpg

ето и готвачите, аз само се пречках и хапвах ;)

img0588jd.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...

Скромно, с мерак:

Телешки карета в марината на фурна. Маринатата е простичка - смесвате ситно накълцан чесън, много лимонов сок(поне два лимона на 600-700гр карета), риган и зехтин. Самата марината я пригответе предния ден. Каретата поръсвате със сушени зеленчуци на вкус(котани, вегета - по избор) и после ги накисвате в сместа, поне за два - три часа. Цялата смес изсипвате в намаслена тава, доливате немного вода(приблизително 50/50 към останалото) и печете в предварително загрята фурна на 230 градуса, за около 40-45 мин. Мммм :smile:

post-226-0-55392200-1317819713_thumb.jpgpost-226-0-12275400-1317819717_thumb.jpgpost-226-0-60413500-1317819709_thumb.jpg

П.П. Обилно заливате стомаха с хубаво мерло или малбек за десерт :cheers:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...