Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Кулинарна тема (за чревоугодници)


goce kostadinov

Recommended Posts

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Ето един омлет, който вече ми е любим :smile:

Нужни са около 15-20 яйца... от пъдпъдък ;)

img0259mo.jpg

На снимката са 43, но бяхме двама :smile:

Яйцата от пъдпъдък са доста крехки, но имат доста жилава ципа под черупката. Аз първо ги чупя, после с нож правя леко бодване, след което яйцето се отваря без проблеми.

img0261fl.jpgimg0262nk.jpg

Разбърквам яйцата в подходящ съд и добавям сол и пипер. Загрявам тиган, слагам малко масло и изливам течността, след което поръсвам с печено пиле нарязано на малки парчета и настърган кашкавал.

img0265od.jpg

Може да се захлупи с капак, за да стане по-бързо.

img0270ji.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да местим срещата. От мен пъдпъдъчите шикалки, без значение бройката. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ох...

Що ме дразните сега да взема да кажа "Наема на Военния клуб е от мен" и да ви видя как ще се оправите с готвенето... :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ааааа, ето това е приказка! :anime3:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А бе това е, ама забелязваш ли как се потопиха тримата тенори веднага :tooth:

Тримата готвачи, де...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тая вечер бях на скаридки, мали за мезе и шаранче. Рецептата по-късно, сутринта :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мини сепийки подправени със сос Уорчестър :) Отстрани може да си спретнете салатка от айсберг с ядки и мнооогооо узо :)

imageswm.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ааа, от време на време и хлеб :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някакви рецепти за постни ястия ще споделите ли.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз почнах на постно, до където издържа, но риба си ям де.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Свинско, телешко и пилешко, с картофки или зеУе :tooth:

Даже една пастърма съм загризал сега..с червено винце :drunk:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Зеленчуков гювеч

---------------------------

продукти:

1 патладжан ,400гр.гъби, 1 стрък праз,200 гр. царевица, 200 гр. грах, 4 моркова, 4 чушки, 2 домата, маслини,

2 ч.ч ориз, 2 гл. лук, 1 зеленчуков бульон,олио, сол, черен пипер, червен пипер, магданоз

Нарязват се лука и праза на едро и се запържват на котлона с малко мазнина, сол и червен пипер на вкус. След което се добавят гъбите, нарязаните на кубчета моркови и патладжан, царевицата, граха и маслините. Ястието се задушава още малко с чаша топла вода, след което се изсипва във глинен гювеч, прибавят се чушките и нарязаните домати. Добавят се подправките и се изсипва ориза.

Ястието се залива със зеленчуков бульон, разтворен в чаша топла вода + още една чаша вода. Пече се на по слаб огън (около 180 градуса) за 2 часа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вегетарианска паеля - 0,650кг

Гъби

На едро

Ест.

Кг

0.150

Броколи

На ветрило

Ест.

Кг

0.150

Грах

Ест.

Ест.

Кг

0.100

Ориз

Варен

Ест.

Кг

0.200

Чесън

Пресован

Ест..

Кг

0.003

Червен лук

На шайби

Ест.

Кг

0.060

Куркума

Ест.

Ест.

Кг

0.001

Червен пипер

Ест.

Ест.

Кг

0.002

Зелени чушки

На шайби

Ест.

Кг

0.030

Олио

Ест.

Ест.

Л

0.030

Вегета

Ест.

Ест.

Кг

0.003

Соев сос

Ест.

Ест.

Л

0.010

Гъбите и броколите се запържват,след което се прибавят граха,чушките и лука.Добавя се и малко вода,за да омекнат зеленчуците.Накрая се прибавят ориза и подправките.Ястието се издава в голямо плато

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не в момента стягам нов ресторант.но ще бъде готов края на януари.тогава ще помоля шефа да ме подкрепите и да бъдете при мене.намира се близо до стадион славия на булевард овча купел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз почнах на постно, до където издържа, но риба си ям де.

Шамане, този пост можеш да си ядеш риба спокойно. Само трябва да пропускаш сряда и петък :smile:

screenshot20111127at125.png

Ето още една приятна подробност за този пост:

Безгръбначни животни (охлюви, миди, октоподи и др.) се считат за постни храни.

edit: От 01.12.2012г. съм в Банско, предполагам до края на сезона. Ще гледам да направя една постна серия от там :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Салатата се казва капрезе, добре е да се сложи и малко сос песто.

edit: При възможност избягвайте сух босилек, целогодишно има пресен. В момента повечето е внос от Израел, но не е лош. Лесно може да се съхранява, като отделите само листата и ги подредите в един буркан, след което заливате със зехтин за запечатване. После и зехтина придобива уникален аромат. Така листата си запазват свежият зелен цвят.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...