Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Ето една хитрина за рязане на чери домати:

How to Cut Tomatoes Like a Ninja - Cooking Hack

http://youtu.be/CTK0mpniqPw

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Публикувано

накарай мързеливия на работа, да те научи на акъл :)

Козунак "Hands Free"

Решихме да използваме машината за хляб за замесване на великденския козунак. Козунака стана невероятен и на конци без блъскане ;)

Всичко без маслото се слага в машината за хляб. Важен е момента с добавянето на маслото, сипвам две лъжици, чакам да се поеме, отново две лъжици и т.н.

Ето клипче с мързеливата техника :)

http://www.youtube.com/watch?v=j1aUq7QZHhw

e4e8y8az.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

И аз мога да потвърдя същото.

И ние тази година използвахме машината за хляб. Смея да твърдя че станаха по хубави от месените на "ръка". Ето едно фотоerybapy2.jpg.

Весели празници.

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • 1 месец по-късно...
Публикувано

Абре Гоце, я я това дали не е по случая с твоята рецепта от 2009-та ?

Цък

Публикувано

Голям смях, баси.

Публикувано

Гъбен сос с праз и оризови спагети от Тайланд

IMG_0067.jpg

IMG_0068.jpg

Публикувано

Рецептичката е много проста - импровизация, но това са ми едни от любимите спагетки, много са леки за хапване :)

Продукти:

- гъби около 250 гр. или колкото искате, използвал съм прясна печурка и няколко манатарки за по-силен мирис.

- праз в изобилие...... аз съм сложил към 400-500гр може би (не съм го измервал).

- Олио 2 супени лъжици (за запържването на лука. Знаем, че не е хубаво да се пържи със зехтин)

- Зехтин за спагетите

- Оризови спагети произход Тайланд 250гр по спомен е опаковката, в билла има най-често...

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбките на средни жулиени и ги слагаме да се варят в леко подсолена вода докато се сварят.

В уок или друго слагаме нарязания на ситно праз с две лъжици олио и две лъжици вода и малко сол, така докато поомекне лука, към него прибавяме сварените гъби (без водата от гъбите) и пак се бърка да се запържат и гъбите. Добавяме доматен сос или нещо от този сорт или "тайните" на маги спагети или друг, трябва да е воднисто. Изсипвате го в уог-а или тигана при гъбите и праза и оставяте да ври малко всичко заедно. В един момент позасилвате "огъня", за да изври по-бързо водата и съответно да се сгъсти соса, почти към края аз прибавям подправки като чубрица, червен пипер, меланж пипер, лимонена трева и оставям последни минутки да ври и вече соса се е сгъстил и го сваляте от котлона.

Във вряща вода с лъжичка зехтин и много малко сол слагате оризовите спагети за 4-5 мин да врят, проверявайте ги, за да не се преварят.

Ястието е готово и ухае прекрасно от гъбките, а всички чакат със слюнка в устата, за да го опитат :)

И най-хубавото е, че след хапването, не се чувстваш като тюлен.

Публикувано (редактирано)

Чревоугодничета ето още една вкусотия...

IMG_0069.jpg

IMG_0071.jpg

В нета има рецепти за нея, ако някой иска конкретната ще я пиша...

Ястието се казваше Наси горенг.

:drunk:

Редактирано от Monro
  • 3 седмици по-късно...
Публикувано

Уникален сладкиш а същевременно много прост за изпълнение. Куркубиня :)

averyty6.jpg

Публикувано

Е дай рецептичката де, скръндзоо

Sent from my iPhone using Tapatalk

А де...

Публикувано

ПРОДУКТИ

5 гр. лимонов сок

1 бр. ванилена захар

300 мл олио

2 ч.ч. вода

2 ч.ч. захар

1 пак. кори за баница

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1.

Вземат се корите 2 по 2, намазват се с олио, а в самия край с вода, навива се на стегнато руло, реже се еднакви парчета и се пържат в сгорещено олио, но не на силен котлон.

2.

Готовите куркубинки, се потапят в студен сироп, който е приготвен от 2 чаени чаши вода и 2 ч.ч. захар, които са заврели и към тях са добавени ванилената захар и лимоновия сок.

3.

Подреждат се в дълбока чиния или поднос и се заливат с останалия сироп.

  • 2 седмици по-късно...
Публикувано

.. пазарувам от ViVenda. Скъпо е, но е добро :smile:

Тази седмица ще пробвам един от техните продукти, надявам се да са хубави.

  • 2 седмици по-късно...
Публикувано

Малко предложения от новото ни меню ;)

Заешко със спанак, прошуто и сладък картоф:

post-8-1406396962,8796_thumb.jpg post-8-1406397133,0265_thumb.jpg

Млечно телешко:

post-8-1406396991,6702_thumb.jpg

Скариди на шиш с подложка от краставици:

post-8-1406397033,8489_thumb.jpg

Гаспачо:

post-8-1406397182,9457_thumb.jpg

Картофена супа със спаначени тортелини, задушени зеленчуци и червен хайвер:

post-8-1406397221,5079_thumb.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Тези са правени по една доста интересна технология. Скаридите се нанизват на шишчета, слагат в една торбичка, в която се слага малко зехтин и подптавки. После торбичката се вакуумира с машина за вакуумиране. Торбичката със скаридите се слага в специален уред за нискотемпературно готвене, който прилича на фритюрник, но е пълен с вода. Температурата се наглася на 49 градуса за 25 минути. След като са готови, скаридите се вадят от торбичката и се запичат съвсем леко, колкото да хванат коричка.

Този метод се нарича Sous Vide. Ефекта при червените меса е поразителен.

edit: Пропуснах подложката на скаридите. Взимате една картофобелачка и правите тънки ленти от краставици, слагате ги в една купа и овкусявате със сол, зехтин лимон и сусам (микс от бял и черен)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Получиха се повече от добре. :)

1idWoaj.jpg

Публикувано

@gorgior, ето малко морски гадини :)

Един приятел имаше рожден ден и направихме две плата с раци, черни миди, миди сен жак, калмари, два вида скариди и октопод.

post-8-1406443760,5724_thumb.jpg post-8-1406443774,2442_thumb.jpg post-8-1406443790,1828_thumb.jpg

post-8-1406443993,3584_thumb.jpg

А това е от вчера.

Супа от омари и паеля:

post-8-1406444086,0193_thumb.jpg post-8-1406444130,8994_thumb.jpg post-8-1406444145,9336_thumb.jpg post-8-1406444156,584_thumb.jpg post-8-1406444171,2668_thumb.jpg post-8-1406444200,4954_thumb.jpg post-8-1406444215,7325_thumb.jpg

Паелята:

post-8-1406444233,6705_thumb.jpg post-8-1406444264,7482_thumb.jpg post-8-1406444279,3549_thumb.jpg

И готовата супа:

post-8-1406444303,2365_thumb.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Зелените тревички са лучени кълнове и ги използваме за украса. Иначе паелята си е малко свободно съченение, няма точна рецепта, важно е да ти е вкусно :)

В един тиган задушаваш стар лук, по-късно добавяш зелена и червена чушка, морков и малко селъри. В друг съд слагаш пилешко месо да направиш бульон. Към бульона се добавят и запържени в зехтин обелки и глави от скариди (дават много приятен аромат на бульона)

В една тава загряваш зехтин и добавяш ориз басмати, след което бъркаш докато стане прозвачен. Добавяш задушените лук и зеленчуци, калмари на шайби, свареното пилешко и октопод. Можеш да добавиш и малко бяло вино, след което следва заливането с бульон и добавянето на шафран. Опитваш как е на вкус и ако е нужно добавяш сол или каквото прецениш, че липсва. След като заври, сваляш от котлона и нареждаш скариди, миди и цели чери домати. Вкарваш в нагорещена фурна на 180-200 и дебнеш :)

Някои хора добавят и грах, но аз лично не съм му фен в тази рецепта.

Рака върху тавата е само за декорация, бях му извадил месото за супата :)

Днешната паеля е малко по-тунингована ;)

post-8-1406550145,6176_thumb.jpg

Агнешки джолан, готвен 72 часа на 56.4 градуса по технология Sous Vide с картофено пюре с лимонена трева и див лук, залят с агнешки демиглас.

post-8-1406569250,4078_thumb.jpg

Публикувано

Къде може да ги опитаме тези твои експерименти, в кои хотели ги предлагате :smiley-face:

Публикувано

Хотелът, с който плътно се занимаваме вече 11 години още от отварянето му, се казва "Дюн" и се намира в Слънчев Бряг.

http://www.hoteldune.com/

Иначе зимата в Банско, но тази година ще пропусна.

На 15-ти септември предстои отваряне на един ресторант в центъра на София, с който ще сме пряко ангажирани. Кухнята ще бъде на много високо ниво. Повече подробности, когато наближи датата на отваряне, защото няколко пъти беше отлагана.

По-късно ще споделя снимки на част от менюто, предвидено за София.

Хубавото на това, че цяла зима ще съм си вкъщи е това, че ще мога да се развихря и в моята кухня и да споделям нови рецепти.

Сега си поръчвам вакуум машина и уред за Sous Vide за вкъщи. Резултатите от тази технология са страхотни.

  • 3 седмици по-късно...
Публикувано

Да се върнем в действителноста :)

Пълнен патладжан. Рецептата е индивидуална. Издълбават се, тук специално има моцарела, чоризо, гъби, лук, маслини, чесън и т.н. Отгоре пармезан, домат и печем.

y6a4a5ah.jpg

Публикувано

С тая комбинация ме печелиш :), Иначе не си падам много по патладжани.

Публикувано

Хотелът, с който плътно се занимаваме вече 11 години още от отварянето му, се казва "Дюн" и се намира в Слънчев Бряг.

http://www.hoteldune.com/

Другото лято ще те навестя-писна ми да ми текат лигите по постовете ти...

Публикувано

Скромно и набързо:

700гр свински врат(в моя случай), половин глава испански чесън(много пикантен), лъжичка черен пипер, три резена лайм, щипка копър и 100-тина гр зехтин помас. Разбих "екстрите" с чопър(щото съм мързел), месото овалях добре във "Вегета натюр" и полях с разбитото. Остава да поеме за поне 4 часа, после в плик и в предварително загрята до 200ºC фурна се пече 20-тина мин, сваля се на 160 и се пече още час и половина. Резултатът надхвърли очакванията ми. Мммм :smile:

uctIl.jpgUglF.jpgU7cCX.jpglwGd4.jpg

За гарнитура тичкат задушени картофи(ама в жегата е кофти) или салата (айсберг, краставички на жулиени, леко пикантен дресинг от чили + зехтин + соев сос и малки парчета пушена сьомга). Пие много Джак тая манджа.

Публикувано

Не съм сигурен дали му е тук мястото ,но тъй като тук сте доста напред с кулинарното изкуство да попитам - няколко дни гледам различни модели барбекюта та се спрях на този първия модел http://www.gwbbq.net/#!bbq-scout-prices/c5p7 ,та ако някой има наблюдения дали са добри да сподели едно мнение и въобще струва ли си парата за това чудо или просто са направили добра реклама :))

Публикувано

Да разваля малко темата с "творението" си. Двоен чийзбургер от птиче месо. :D

10535733_10154567177810160_4781171975451186068_o.jpg

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...