johnnybravo Публикувано Април 16, 2014 Публикувано Април 16, 2014 Ето една хитрина за рязане на чери домати: How to Cut Tomatoes Like a Ninja - Cooking Hack http://youtu.be/CTK0mpniqPw 14 Цитирай
johnnybravo Публикувано Април 19, 2014 Публикувано Април 19, 2014 накарай мързеливия на работа, да те научи на акъл Козунак "Hands Free" Решихме да използваме машината за хляб за замесване на великденския козунак. Козунака стана невероятен и на конци без блъскане Всичко без маслото се слага в машината за хляб. Важен е момента с добавянето на маслото, сипвам две лъжици, чакам да се поеме, отново две лъжици и т.н. Ето клипче с мързеливата техника http://www.youtube.com/watch?v=j1aUq7QZHhw Sent from my iPhone using Tapatalk 9 Цитирай
koksibg Публикувано Април 19, 2014 Публикувано Април 19, 2014 И аз мога да потвърдя същото. И ние тази година използвахме машината за хляб. Смея да твърдя че станаха по хубави от месените на "ръка". Ето едно фото. Весели празници. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Monro Публикувано Юни 1, 2014 Публикувано Юни 1, 2014 Абре Гоце, я я това дали не е по случая с твоята рецепта от 2009-та ? Цък 2 Цитирай
Monro Публикувано Юни 9, 2014 Публикувано Юни 9, 2014 Гъбен сос с праз и оризови спагети от Тайланд 2 Цитирай
Monro Публикувано Юни 9, 2014 Публикувано Юни 9, 2014 Рецептичката е много проста - импровизация, но това са ми едни от любимите спагетки, много са леки за хапване Продукти: - гъби около 250 гр. или колкото искате, използвал съм прясна печурка и няколко манатарки за по-силен мирис. - праз в изобилие...... аз съм сложил към 400-500гр може би (не съм го измервал). - Олио 2 супени лъжици (за запържването на лука. Знаем, че не е хубаво да се пържи със зехтин) - Зехтин за спагетите - Оризови спагети произход Тайланд 250гр по спомен е опаковката, в билла има най-често... Начин на приготвяне: Нарязваме гъбките на средни жулиени и ги слагаме да се варят в леко подсолена вода докато се сварят. В уок или друго слагаме нарязания на ситно праз с две лъжици олио и две лъжици вода и малко сол, така докато поомекне лука, към него прибавяме сварените гъби (без водата от гъбите) и пак се бърка да се запържат и гъбите. Добавяме доматен сос или нещо от този сорт или "тайните" на маги спагети или друг, трябва да е воднисто. Изсипвате го в уог-а или тигана при гъбите и праза и оставяте да ври малко всичко заедно. В един момент позасилвате "огъня", за да изври по-бързо водата и съответно да се сгъсти соса, почти към края аз прибавям подправки като чубрица, червен пипер, меланж пипер, лимонена трева и оставям последни минутки да ври и вече соса се е сгъстил и го сваляте от котлона. Във вряща вода с лъжичка зехтин и много малко сол слагате оризовите спагети за 4-5 мин да врят, проверявайте ги, за да не се преварят. Ястието е готово и ухае прекрасно от гъбките, а всички чакат със слюнка в устата, за да го опитат И най-хубавото е, че след хапването, не се чувстваш като тюлен. 7 Цитирай
Monro Публикувано Юни 17, 2014 Публикувано Юни 17, 2014 (редактирано) Чревоугодничета ето още една вкусотия... В нета има рецепти за нея, ако някой иска конкретната ще я пиша... Ястието се казваше Наси горенг. Редактирано Юни 17, 2014 от Monro 4 Цитирай
The Shaman Публикувано Юли 6, 2014 Публикувано Юли 6, 2014 Уникален сладкиш а същевременно много прост за изпълнение. Куркубиня 3 Цитирай
Monro Публикувано Юли 6, 2014 Публикувано Юли 6, 2014 Е дай рецептичката де, скръндзоо Sent from my iPhone using Tapatalk А де... Цитирай
The Shaman Публикувано Юли 6, 2014 Публикувано Юли 6, 2014 ПРОДУКТИ 5 гр. лимонов сок 1 бр. ванилена захар 300 мл олио 2 ч.ч. вода 2 ч.ч. захар 1 пак. кори за баница НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 1. Вземат се корите 2 по 2, намазват се с олио, а в самия край с вода, навива се на стегнато руло, реже се еднакви парчета и се пържат в сгорещено олио, но не на силен котлон. 2. Готовите куркубинки, се потапят в студен сироп, който е приготвен от 2 чаени чаши вода и 2 ч.ч. захар, които са заврели и към тях са добавени ванилената захар и лимоновия сок. 3. Подреждат се в дълбока чиния или поднос и се заливат с останалия сироп. 4 Цитирай
hidalgo Публикувано Юли 16, 2014 Публикувано Юли 16, 2014 .. пазарувам от ViVenda. Скъпо е, но е добро Тази седмица ще пробвам един от техните продукти, надявам се да са хубави. 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Юли 26, 2014 Публикувано Юли 26, 2014 Малко предложения от новото ни меню Заешко със спанак, прошуто и сладък картоф: Млечно телешко: Скариди на шиш с подложка от краставици: Гаспачо: Картофена супа със спаначени тортелини, задушени зеленчуци и червен хайвер: Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Цитирай
johnnybravo Публикувано Юли 26, 2014 Публикувано Юли 26, 2014 Тези са правени по една доста интересна технология. Скаридите се нанизват на шишчета, слагат в една торбичка, в която се слага малко зехтин и подптавки. После торбичката се вакуумира с машина за вакуумиране. Торбичката със скаридите се слага в специален уред за нискотемпературно готвене, който прилича на фритюрник, но е пълен с вода. Температурата се наглася на 49 градуса за 25 минути. След като са готови, скаридите се вадят от торбичката и се запичат съвсем леко, колкото да хванат коричка. Този метод се нарича Sous Vide. Ефекта при червените меса е поразителен. edit: Пропуснах подложката на скаридите. Взимате една картофобелачка и правите тънки ленти от краставици, слагате ги в една купа и овкусявате със сол, зехтин лимон и сусам (микс от бял и черен) Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Цитирай
johnnybravo Публикувано Юли 27, 2014 Публикувано Юли 27, 2014 @gorgior, ето малко морски гадини Един приятел имаше рожден ден и направихме две плата с раци, черни миди, миди сен жак, калмари, два вида скариди и октопод. А това е от вчера. Супа от омари и паеля: Паелята: И готовата супа: Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
johnnybravo Публикувано Юли 28, 2014 Публикувано Юли 28, 2014 Зелените тревички са лучени кълнове и ги използваме за украса. Иначе паелята си е малко свободно съченение, няма точна рецепта, важно е да ти е вкусно В един тиган задушаваш стар лук, по-късно добавяш зелена и червена чушка, морков и малко селъри. В друг съд слагаш пилешко месо да направиш бульон. Към бульона се добавят и запържени в зехтин обелки и глави от скариди (дават много приятен аромат на бульона) В една тава загряваш зехтин и добавяш ориз басмати, след което бъркаш докато стане прозвачен. Добавяш задушените лук и зеленчуци, калмари на шайби, свареното пилешко и октопод. Можеш да добавиш и малко бяло вино, след което следва заливането с бульон и добавянето на шафран. Опитваш как е на вкус и ако е нужно добавяш сол или каквото прецениш, че липсва. След като заври, сваляш от котлона и нареждаш скариди, миди и цели чери домати. Вкарваш в нагорещена фурна на 180-200 и дебнеш Някои хора добавят и грах, но аз лично не съм му фен в тази рецепта. Рака върху тавата е само за декорация, бях му извадил месото за супата Днешната паеля е малко по-тунингована Агнешки джолан, готвен 72 часа на 56.4 градуса по технология Sous Vide с картофено пюре с лимонена трева и див лук, залят с агнешки демиглас. 6 Цитирай
slaf Публикувано Юли 28, 2014 Публикувано Юли 28, 2014 Къде може да ги опитаме тези твои експерименти, в кои хотели ги предлагате Цитирай
johnnybravo Публикувано Юли 28, 2014 Публикувано Юли 28, 2014 Хотелът, с който плътно се занимаваме вече 11 години още от отварянето му, се казва "Дюн" и се намира в Слънчев Бряг. http://www.hoteldune.com/ Иначе зимата в Банско, но тази година ще пропусна. На 15-ти септември предстои отваряне на един ресторант в центъра на София, с който ще сме пряко ангажирани. Кухнята ще бъде на много високо ниво. Повече подробности, когато наближи датата на отваряне, защото няколко пъти беше отлагана. По-късно ще споделя снимки на част от менюто, предвидено за София. Хубавото на това, че цяла зима ще съм си вкъщи е това, че ще мога да се развихря и в моята кухня и да споделям нови рецепти. Сега си поръчвам вакуум машина и уред за Sous Vide за вкъщи. Резултатите от тази технология са страхотни. 2 Цитирай
The Shaman Публикувано Август 13, 2014 Публикувано Август 13, 2014 Да се върнем в действителноста Пълнен патладжан. Рецептата е индивидуална. Издълбават се, тук специално има моцарела, чоризо, гъби, лук, маслини, чесън и т.н. Отгоре пармезан, домат и печем. 11 Цитирай
Alxx® Публикувано Август 13, 2014 Публикувано Август 13, 2014 С тая комбинация ме печелиш , Иначе не си падам много по патладжани. Цитирай
BulgarianSS Публикувано Август 14, 2014 Публикувано Август 14, 2014 Хотелът, с който плътно се занимаваме вече 11 години още от отварянето му, се казва "Дюн" и се намира в Слънчев Бряг. http://www.hoteldune.com/ Другото лято ще те навестя-писна ми да ми текат лигите по постовете ти... 3 Цитирай
Alxx® Публикувано Август 14, 2014 Публикувано Август 14, 2014 Скромно и набързо: 700гр свински врат(в моя случай), половин глава испански чесън(много пикантен), лъжичка черен пипер, три резена лайм, щипка копър и 100-тина гр зехтин помас. Разбих "екстрите" с чопър(щото съм мързел), месото овалях добре във "Вегета натюр" и полях с разбитото. Остава да поеме за поне 4 часа, после в плик и в предварително загрята до 200ºC фурна се пече 20-тина мин, сваля се на 160 и се пече още час и половина. Резултатът надхвърли очакванията ми. Мммм За гарнитура тичкат задушени картофи(ама в жегата е кофти) или салата (айсберг, краставички на жулиени, леко пикантен дресинг от чили + зехтин + соев сос и малки парчета пушена сьомга). Пие много Джак тая манджа. 9 Цитирай
djokando Публикувано Август 17, 2014 Публикувано Август 17, 2014 Не съм сигурен дали му е тук мястото ,но тъй като тук сте доста напред с кулинарното изкуство да попитам - няколко дни гледам различни модели барбекюта та се спрях на този първия модел http://www.gwbbq.net/#!bbq-scout-prices/c5p7 ,та ако някой има наблюдения дали са добри да сподели едно мнение и въобще струва ли си парата за това чудо или просто са направили добра реклама ) Цитирай
kal1ch Публикувано Август 17, 2014 Публикувано Август 17, 2014 Да разваля малко темата с "творението" си. Двоен чийзбургер от птиче месо. 4 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.