Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Кулинарна тема (за чревоугодници)


goce kostadinov

Recommended Posts

За разлика от сръбската, македонската плескавица традиционно се приготвя изцяло от говеждо месо, затова и сланината е включена по подразбиране. Аз затова и уточних за "постната кайма" ;)

А за времето, писах "поне" ... 100% греша, ама ако чакам повече от час ми свършва бирата :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...
  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Като голям фен на люти чушки, бих помолил за рецепти за туршия от люти чушки обаче не печени (пукани) а пресни. За пуканите правя няколко варианта и там съм се усъвършенствал :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще споделиш ли рецептата?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Разбира се. Ето от любимия ми сайт. Аз удвоих захарта и пак е малко. Ползвах кристална а не пудра:)

http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1532-mufini-s-chereshi

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Шамане, дай да се трампим - ще ми дойдеш на гости и ще ми сготвиш такива вкусотии, а пък аз ще направя някое друго бижу на жена ти, по избор ... ? Айде може и на щерката :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това в случая е едно уникално местенце в Пловдив. Влизайки в бистрото се пренасяш в Гърция, буквално :)

Иначе предложението си го бива:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

а може ли да дадеш малко по подробна информация за контакт като за турист в Пловдив :) точен адрес или карта или телефон нещо... мерси

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще се посети след месец...добре изглежда.

Иначе това ми е любимият ресторант в Пловдив.

Ето малко снимки от там.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз вчера си организирах Гръцка вечер в нашето ресторантче.

2avypyju.jpg

ytyzuqav.jpg

Октопод, скариди върху дип от авокадо и калмари (трапсала)

Набарахме един агент, който всяка сряда и неделя пътува от Гърция с хладилен бус и ни носи супер пресни продукти директно от борсата.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е......сигурно се повтарям ...... 'нам колко пъти вече, но тая тема я мразя !!! :p

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вътре в лаврака също има малко лимон и стръкче мента. Преди да се изпече се осолява и се облива с един дресинг от лимон, зехтин и мента, така се получава страхотно свежа комбинация. Пече се в конвектомат за 10-12 минути на 175 градуса (вентилатора на макс :smile:)

Сега ми докараха една риба тон 8кг, която до вчера е плувала в морето :smile:

Направих я на котлети, част от които ще направя на лакерда, останалите ще ги направя на плоча с малко сол и зехтин, като ги оставя леко розови в средата. Има да ям цяла седмица риба :smile:

photocopynr.jpg

u8ysuzuv.jpg

Малко тунинг за ~24 часа с морска сол, обезкостяване, един дафинов лист, бахар и покриване с олио, защото зехтина става нелицеприятен след престой в хладилника :smile:

6usedeny.jpg

Утре следва продължение...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В петък пристигам на 8 км от теб. Измисляй къде ще ме водиш за риба без каяка ти :smile:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic: След няколко часа ми пристига новият звяр Hobie Mirage - Tandem Island, с него можем да влизаме по няколко човека ;)

Интересното е след втората минута.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Продължението за лакердата:

След като вече са изминали +20 часа, можем да филетираме и одерем рибата:

img4717bt.jpg

Филетата нареждаме в кутия или буркан и слагаме дафиновият лист и бахара:

img4718c.jpg

Заливаме с олио и сме готови за масата :smile:

img4719z.jpg

Може да се съхранява в хладилник за дълго време, но никога не се задържа за повече от 203 дни, защото това ми е от любимите мезета. Важно е всичко да е покрито с олио за да не се окислява месото.

edit: Можете да си направите лакерда от скумрия, паламуд и сьомга, сигурно и от други риби ще стане, но не съм пробвал :smile:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес ми донесоха няколко лаврака-на скара или във фурна ще е по-добре ...? Някоя рецептичка ?

П.п : Джони на горната рецепта като го залееш с дресинга колко време стои преди да се пече ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

К'во печене бре? :)

П.П. Става и с херинга. Убийствено мезе за твърдо гориво.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

nena5ygu.jpg

Котлетчета от сьомга с чери доматчета,зехтин ,лимонов сок и една идея бяло вино !!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

u6avedy4.jpg

uvyby4y8.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...