Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Кулинарна тема (за чревоугодници)


goce kostadinov

Recommended Posts

Глупости. 85% от холестерола се произвежда от организма и само 15% идват от храна. Аз ям по 8 цели яйца на ден, ям и сланина и холестерола ми е в норма, кръвно 120/60 на 42 години. Когато пушех и пиех като свиня, ходих и до кенефа с колата и се хранех по предписания от преди 35 години - холестерол 3 пъти над нормата, кръвно 160/110. Прочетете малко и не лишавайте организма от важни вещества. Разбира се, с нищо не трябва да се прекалява.

Тони е е абсолютно прав.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Пиши и във фейса на лично и ще ти даде координати и начини за получаване.

В четвъртък към 17 часа си взех поръчката, прибрах я в хладилника, но в 20 заминах и се прибирам току-що.

От всички видове бонбони заръчах, плюс една карамелена торта.

Ще споделя мнение утре за вкуса, но сина каза, че бонбоните били уникални, а тортата не бил опитал за сега. :smile:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасно е , само да я нямаше главата ,че ме гледа някак жално.

Шамане наздраве , единствената мастика която харесвам и мога да пия е 12-ската.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Шамане, пробвай Ouzo Plomari Adolo, предполагам, че ще те грабне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пиле на бутилка:

Преди да влезе във фурната:

emypyvuz.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много заплашително е скръстило крила. :D

В бутилката има бира, нали?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се :)

След 10-тина мин. е готово и ще покажа крайният резултат.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Краен резултат:

y6yvyzag.jpg

a2azybem.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е Home Made ;)

zy9yjadu.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

ebabypem.jpg3etajuru.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

5u3u2u4e.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

5 отрови дневно гълтаме с храната (снимка)

Четете етикетите нали?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ягодов тарт

6A0CBE14-5290-4EEE-ACA6-705C6BE15C75-321-0000000120FC696F_zps7cd7fdc0.jpg

91D9DC74-18A2-4B3A-9CE9-C36A654B0E0B-321-0000000076D7D41C_zps9d80d3bb.jpg

супа от миди

A0E80198-81FD-411F-A770-5503610DA8B9-1893-00000106813C0E66_zps742dbf1e.jpg

5E8B23A8-4EC3-4603-BB7C-185BF9CFE789-1893-0000010536F7A1D8_zps846592a7.jpg

Паламуд с картофи на фурна

9A91FEF8-74BA-47FB-8250-437D67CD8486-503-00000018DE1FFB9E_zpse6a46178.jpg

Пастърва на скара със зеленчуци.

6040B0E8-9D6A-48D5-8138-1E9BDB83A3BB-2210-000001BD6C822C38_zpsdb36d638.jpg

928EF0CD-3D83-4304-BAB5-338AAADE6DA0-2210-000001BDCE62F93C_zps56959006.jpg

Това беше по великденските празници :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Блатът какъв е?

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Маслено тесто.

3-4 жълтъка

1 пакет масло 175г.

1 водна чаша брашно,

1 водна чаша захар

Ванилия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Позволявам си да копирам една статия, която смятам, че ще е полезна на много от вас. Много хора правят подобна грешка, а е важно да се знае, че не е редно.

Естествено, с това не искаме да кажем, че трябва да изключим плодовете от храната си. Просто трябва да ги ядем в опраделено време и задължително не след храна, за да използваме всичките им предимства и да избегнем неприятностите (като например подуване на стомаха). Ябълките и крушите са особено богати на пектин (разтворими растителни влакна), което позволява да се ограничи повишаването на нивото на кръвната захар. Мускулите бързо усвояват енергията от плодовете. Но когато се ядат заедно с друга храна, това не позволява на организма да усвои другите хранителни елементи, като същевременно плодовете загубват качествата си (витамини и др.), заради които са били изядени.

Ето защо е голяма грешка да се ядат плодове след хранене .Един пример - за да бъде усвоена скорбялата, трябва задължително да се придружава от ензима птиалин, който се намира в слюнката. Повечето плодове разрушават птиалина. Така че скорбялата не може да бъде усвоена, когато в стомаха има и плод. Под действието на топлината и влагата храната в стомаха ферментира. Получава се подуване и разстроено храносмилане. Когато плодовете се приемат заедно с белтъчно-мастни храни, например със сирене или месо, те остават по неволя блокирани известно време в стомаха, а трябва да преминат бързо в тънките черва, където обикновено се усвояват. За месото обаче е наложително да постои в стомаха, където с помощта на съответните ензими протича най-важният етап от неговото усвояване.

Плодовете трябва да се ядат самостоятелно. Това правило дори би трябвало да се преподава в училище, така децата по-рядко ще имат проблеми със стомаха. Детският организъм има много защитни сили и може да се справи, докато за възрастните, и особено за по-старите хора, плодовете в края на яденето са жива отрова.

Плодове се ядат винаги на гладно. Например сутрин, но поне 20 минути преди закуска, която е най-добре да бъде белтъчно-въглехидратна (пълно-зърнест хляб, житни растения, обезмаслени млечни продукти). След плодовете не бива да се ядат мазнини.

Плодът предизвиква отделяне на инсулин, а това може да доведе до складиране на мазнините от шунката, яйцата, бекона или сиренето от една белтъчно-мастна закуска със солени продукти. Плодове могат да се ядат и късно вечер, точно преди лягане - поне два-три часа след края на вечерята.

Можете да ядете плодове и между обяда и вечерята. Трябва само да са минали поне два часа от края на обяда и да остават още толкова до началото на вечерята. Лимонов сок без захар може да се пие винаги и да се ползва като подправка към риба или салати. Винаги когато е възможно, яжте кората на плодовете. Растителните влакна в нея подобряват чревната проходимост, освен това те са най-много именно в кората, там има дори витамини.

Източник - fhl.bg

С две думи, не яжте плодове след хранене.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изключително вредна закуска,но ме прихванаха лудите нещо :D

3u3etaqu.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Рецептата :smile:

3-4 жълтъка

1 пакет масло 175г.

1 водна чаша брашно,

1 водна чаша захар

Ванилия

Смесват се и се правят маслени трохи. Замесва се тестото и като е готово се поставя в фолио в хладилника да стегне за 20-30 мин. През това време се приготвя пълнежа.

След като тестото стегне се вади от хладилника и се разточва в размер големината на съда за тарта. След като е замесено се поставя в набрашнената форма и се надупчва с нож на няколко места.Поставя се тежест в/у тестото друга тава или форма за кекс за да не се надигне тестото докато се пече.

Между формата за кекс и тестото се поставя хартия за печене за да не залепва.

Така тестото се пече 20 мин. на умерена фурна 170 градуса, след което се маха хартията и формата за кекс и се доизпича до пълната му готовност.

Извижда се от формата и се охлажда. Така основата за тарт е готова да бъде запълнена с всякакъв пълнеж (става като кошница).

Пълнеж 1:

съставки:

маскарпоне или заквасена сметана (500 мл.)

захар на вкус

половин чаша кисело мляко

ароматизатор - ванилия или ягода

1 жълатин

съставките се смесват и се разбиват, след което се желират с жълатина. Изливат се в основата на тарта.

пълнеж 2:

съставки:

ягоди - 600-700г. (изчистени и разрязани на половина)

4-5 лъжици захар

4-5 лъжици ром

1 пакет жълатин

ягодите се заливат със захарта и рома и се оставя да пуснат сок, след което ако няма достатъчно сок (200 мл) се долива вода. Тази смес се желира с жълатина. Ягодите се изсипват в/у млечната смес. Яко обичате по-сладко сложете пудра захър в/у тях. Жилираният сок се слада в хладилника за да стегна. Като започне да се желира се изсипва върху подредените ягоди върху тарта и внимателно се разбърква желатина с ягодите.

Слага се в хладилника да стегне.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А някой с рецепта за шарска плескавица или място, от където мога купя готови. Никъде не съм срещал да се продава подобно нещо, а ми харесва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да :) едно от момчетата, които работят при мен е от района и каза, че това е оригиналната рецепта:

- 1/2 кг. кайма

- 1 яйце

- около 100-150 гр. (в зависимост колко е постна каймата) ситно нарязана (най-добре кълцана) сланина

- 1 шепа галета

- 150 гр. настърган кашкавал

- 2 скилидки (или 1 стрък ако е пресен) чесън, ситно накълцан

- 1 лъжица ситно накълцан магданоз

- 1 глава лук (естествено пак ситно накълцан)

- 1 или 2 червени чушки пак наситнени

сол, пипер на вкус

смесваш всичко и хубаво месиш, оформяш плескавиците и ги оставяш поне 1 час в хладилника преди да ги метнеш на грила. Ако намериш "каймак" става страшно :smile:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сланина се кълца, само ако е чиста телешка кайма или дивечова(глиган, елен) ;) Ако е 50/50 теле/прасе, нищо не му трябва. С един час престой нищо не става, трябва поне 3-4 и да се размесва през 30 минути, за да се разпредели ароматът на магданоза и чесъна. Кашкавалът се добавя накрая, преди печене.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...