johnnybravo Публикувано Ноември 11, 2013 Сподели Публикувано Ноември 11, 2013 Лятото ги взимаме от Метро Бургас, предполагам, че ще ги има и в другите магазини Метро. Аз лично не съм им фен, но са в менюто. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
djokando Публикувано Ноември 12, 2013 Сподели Публикувано Ноември 12, 2013 аз от Карфур в Стара Загора ги намерих Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
mirror Публикувано Ноември 17, 2013 Сподели Публикувано Ноември 17, 2013 (редактирано) Philips Multicooker HD3770 Когато видях cooker-a ми хрумна да пробвам дали може да врътне една баница. Е може, но на първия час от печенето трябва да обърнете баницата за още 15 мин. Може да си приготвите ястия като: супи, ризото, пълнени чушки, кекс, омлет, пиле жулиен, шницел, крем карамел, боб с наденица, задушени зеленчуци и др. В зависимост какво готвите, приготвянето на някои ястия отнема м/у 5 и 30 мин. повече от обикновенно. Multicooker Редактирано Ноември 17, 2013 от mirror 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Ноември 24, 2013 Сподели Публикувано Ноември 24, 2013 Говежди ребра с доматен сос и орзо. Бях поканил гости да пробваме Slow Cooker-a, но фирмата, от която си купувам осо буко нямаше джолани. Реших да пробвам същата рецепта с говежди ребра, от говедо блек ангъс, четири "ребърца" тежаха 1.7 кг. Разделих ребрата и ги овкусих обилно със сол и черен пипер. Панирам с бяло брашно и запържвам в смес от зехтин и масло: Чаша бяло вино в тигана, където е приготвено месото: Полученият бульон обратно при месото: Морков, целина, лук шалот, чесън, розмарин и мащерка: Домати ~400 гр. (тези на снимката са перфектни, ако няма от тях, може и Cirio) 3/4 чаена чаша пилешки бульон: 6:30h на висок градус в Slow Cooker и резултатът е невероятен. За постещите имаше риба и скариди edit: Орзото, което е за гарнитура се приготва супер лесно и бързо: Една ч.ч с орзо (италиански - орзо, гръцки - критараки) се запържва до златист цвят в много краве масло. След промяна на цвета, се добавя една чаша ориз басмати и се разбърква за 1-2 минути, след което се добавят четири чаши вода, сол и пипер на вкус. След като заври, намаляте котлона, слагате капак и чакате водата да изври ~15 минути. Аз заливам орзото с малко сос от печеното. 6 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Декември 25, 2013 Сподели Публикувано Декември 25, 2013 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Декември 25, 2013 Сподели Публикувано Декември 25, 2013 Бате, бате, дай малко бе… 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
djokando Публикувано Декември 25, 2013 Сподели Публикувано Декември 25, 2013 Коледа на село ) п.с: барбекюто беше направено от подръчни средства )) 7 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Asen_77 Публикувано Декември 26, 2013 Сподели Публикувано Декември 26, 2013 Важно е какво има вътре, а това което е вътре е супер 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
mirror Публикувано Януари 4, 2014 Сподели Публикувано Януари 4, 2014 Ну заяц, ну погоди! За пръв път готвя див заек и стана много добре! Първо го накиснах във вода и оцет за една нощ, после го кипнах с дафинов лист за 10 мин. Подготвих си тава с балучки, гъби, моркови, чесън и намазах заека с олио, сол, червен и черен пипер. И го шпиковах с чесън. Даже остана и за лучена манджа! 8 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Февруари 14, 2014 Сподели Публикувано Февруари 14, 2014 Скромно, но от сърце Домашно кисело зеле, печен бекон в тефлонов тиган(поради липса на скара) и кортенско домашно вино. Аз, зарязах, хауг! Наздраве! 6 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Февруари 14, 2014 Сподели Публикувано Февруари 14, 2014 Ми ту с бански старец 5 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
jh_ivanov Публикувано Февруари 15, 2014 Сподели Публикувано Февруари 15, 2014 мезета 7 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
plam4e Публикувано Февруари 15, 2014 Сподели Публикувано Февруари 15, 2014 Скромна вратна пържолка... Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
djokando Публикувано Февруари 16, 2014 Сподели Публикувано Февруари 16, 2014 Лека салатка от мен )) 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Февруари 17, 2014 Сподели Публикувано Февруари 17, 2014 Ракийката е подарък от колегата Марин и "Кралев двор" Магре с портокал и бадеми 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
algor Публикувано Март 2, 2014 Сподели Публикувано Март 2, 2014 Скромничко и аз да се вместя в темата. Спанак, киноа, краставица, домат, ленено олио и балсамов оцет. Киноата се кисне три часа в студена вода, прецежда/отцежда се и се слага да се вари половин час, като и при варенето се сменя три пъти водата. Това се прави за да сме сигурни, че ще изхвърлим сапонините (вещество, с което е покрито зрънцето, горчиво на вкус и слабо отровно). Не, че вярвам в отровните възможности, но от първия път като четох за нея така си реших и така се приготвя в къщи продукта. Краставицата, домата се режат на малки кубчета, а суровия спанак се реже на ситно и се объркват в купата с олио и оцет на вкус. Киноата принципно търпи и попива мазничко, тъй че различни вариации и импровизации други добавени продукти само могат да подобрят дадена салата според личните предпочитания. 6 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Март 2, 2014 Сподели Публикувано Март 2, 2014 Ето я пак, но с булгур 2 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Март 14, 2014 Сподели Публикувано Март 14, 2014 Рибена чорбица, направих я малко душманска Има четири скелета с главите от ципура, три скелета с главите от сьомга и на финала една цяла ципура, цял лаврак и около 400 гр. Котлет от сьомга Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
cvalio Публикувано Март 14, 2014 Сподели Публикувано Март 14, 2014 Ох ...... "душманска" ...... вика. Абе Велине - дай малко и на мен(ама ей сега за водката) от тоя душманлък.... 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Март 15, 2014 Сподели Публикувано Март 15, 2014 Това е само началото Сега започва основната част: Ципура, бяла риба и костур. Октоподите са по около 1.5кг, но са убити с харпун. Сега чакам групичката на шаро Sent from my iPhone using Tapatalk Sent from my iPhone using Tapatalk 11 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Март 30, 2014 Сподели Публикувано Март 30, 2014 Подготовка за прощалният обяд с персонала ни Sent from my iPhone using Tapatalk Ето и продължението: Осолявам агнето отвътре и пълня с картофи и масло. Намазвам агнето със смес от сол, червен пипер, зехтин, лимон и горчица. Около агнето слагам мащерка, глава лук, нарязана на едро, няколко моркова, дафинов лист и скилидките от една глава чесън. Покривам агнето с булото и добавям около един литър вода и половин литър бира. Покривам с алуминиево фолио и слагам тавата в предварително загрята фурна на 250 градуса. Изчаквам около 30 минути да заври водата и намалям на 160-170 градуса. Така се пече още четири часа и половина. На финала махам фолиото и намазвам обилно с масло, след което засилвам фурната и запичам агнето за коричка Агнето се топеше в устата, костите се отделяха от месото сами. Имаше и домашни питки: Дробсърмата не съм я снимал, но беше уникална. Агнешки комплект, гъби, 15 връзки пресен лук, моркови, връзка магданоз, връзка джоджен, ориз, сол, черен пипер и бульон от комплекта. Sent from my iPhone using Tapatalk 15 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
slaf Публикувано Март 30, 2014 Сподели Публикувано Март 30, 2014 Джони, хубаво телешко в София откъде намираш? Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Март 30, 2014 Сподели Публикувано Март 30, 2014 Зависи, ако ми трябва млечно теле, тогава от магазин за месо и колбаси "ТМ" - бул. Янко Сакъзов 86. За стекове, ребра, джолани и т.н. пазарувам от ViVenda. Скъпо е, но е добро Ако искаш пробвай тези стекове: http://www.vivenda.b...loin-steak.html - на мен са ми любимите виж пост #892. Имат и много добро агнешко от Нова Зеландия - котлети и бон филета. Най-добре е да отидеш в скадът им, защото има много неща, които ги няма на сайта. edit: Ако пазаруваш от ViVenda, обръщай внимание на цените, те са за опаковка, цената за килограм е различна Много са удобни за заведения, защото нямаш фира и лесно се правят калкулации, по-късно и ревизиите излизат до бройка 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
goce kostadinov Публикувано Март 31, 2014 Автор Сподели Публикувано Март 31, 2014 Джони, хубаво телешко в София откъде намираш? Ако ти трябва телешко ми се обади много по евтино от вивенда. е при мене. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Март 31, 2014 Сподели Публикувано Март 31, 2014 Човекът попита за хубаво телешко, иначе за евтино варианти бол Ние взимаме телешко бонфиле от 30-35 лв. за килограм за обикновените стекове, но за тези, които са от говедо - Black Angus, се налага да взимаме от ViVenda на 140 лв. за килограм. Разликата в качеството е горе-долу каквато е и разликата в цената Месото от говеда Wagyu пък е от 200 лв. нагоре за кг. но за него клиентите са малко. Разгледай в нета за "Kobe Beef" Аз основно ям риба, но разнообразявам с говеждо. Тук народа е свикнал на всичко да казва телешко, но в повечето случаи става въпрос за говеждо. Ако искаш някой път да се поглезиш, вземи си един-два стека от тези и си ги направи, няма да сгрешиш, само не ги препичай. По моят вкус най-добре става, когато се изпече мидиум-реар. Породите говеда, които се гледат в България са основно млекодайни и месото им не е от най-крехките. Агнешкото във ViVenda също е на доста дебела цена (65лв.), но няма нищо общо с родните агнета. Аз, когато имам гости пазарувам само от там. Ребрата от говедо и телешките джолани за Осо буко също нямат аналог. 5 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.