Alxx® Публикувано Ноември 12, 2014 Сподели Публикувано Ноември 12, 2014 Точно това не харесва жена ми, а харесвам аз. Аз съм суровояд(разбирай харесвам първични, естествени неща) и шарланът ме кефи, докато олио не понасям. Особенно като се опитат да ми пробутат такова с рапица, от която правя бесни киселини. П.П. Направих размазваща салата с броколи, ама изчезна скоростно и снимки немá Рецептата е елементарна: Взимате хубава, как се казва...(китка?) броколи, около 500гр, измивате и нарязвате на малки кубчета/парчета - както дойде. Може да ползвате блендер на паузи. Кипвате солена вода с оцет(на вкус, задължително естествен - винен или ябълков), топвате броколито за половин минута вътре(буквално да се запари само) и отцеждате. Правите домашна майонеза(на кой, както му дойде по вкус), добавяте в майонезата ситно смлян черен пипер на вкус и заливате броколите. Оставя се да престои 24 часа в хладилник, като ако имате път към хладилника(напр. за бира) - разбърквате. След ден престой е убийствена добавка към пиле Марсала или нещо от тоя чешит. В моя случай - към пилешки каренца с чесън и босилек. 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Ноември 14, 2014 Сподели Публикувано Ноември 14, 2014 Мъфини с пълнеж от сладко. После ще пусна и рецептата. Днес се налага да ги правя за трети пореден ден Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Ноември 16, 2014 Сподели Публикувано Ноември 16, 2014 Ето рецептата: Взимате подходящ съд за разбиване, в който слагате: 200 гр. Брашно 80гр. Захар: Една ч.л. бакпулвер: едно пакетче ванилена захар: 100гр. масло, което можете да разтопите в микровълновата: Добавяте едно яйце, 165гр. прясно мляко и разтопеното масло: Бъркате с миксера за 1-2 минути: Готовото тесто можете да сложите в хартиени, алуминиеви или силиконови форми за мъфини. Аз имах алуминиеви, но се оказаха доста големи за тези мъфини. Първият път изкарах само 6 броя, защото ги напълних до козирката. Вторият път си оставих 1 см. и се получиха 9 мъфина. Вчера си купих тавичка с дупки за мъфини и хартиени кошнички, с които ми е най-удобно. По този начин от тази доза излизат 12 мъфина. Слагате кошничките в гнездата на тавата, след което слагате по една лъжица от тестото: Следва най вкусното - пълнежа Аз сложих сладко от диви ягоди, конфитюр от праскови и в няколко от мъфините сложих локум, оказа се, че комбинацията е доста сполучлива. Съветвам ви да направите микс от пълнежи, за да разберете, кой ви допада най-много. Допълвате кошничките с тесто печенето става на 175-180 градуса за около 20-22 минути. Отново разтапяте малко масло, с което намазвате мъфините, след което ги овалвате в купичка със захар Готово: 15 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
dessyteneva Публикувано Ноември 16, 2014 Сподели Публикувано Ноември 16, 2014 Мога ли да помоля за рецепта за приготвяне на гъби рижики, фризерът ми е пълен, а просто нямам идея как се готвят? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
hidalgo Публикувано Ноември 16, 2014 Сподели Публикувано Ноември 16, 2014 Фокача с маслини, розмарин и сушени домати: Рецептата е от тук: При нужда мога и да я напиша. 6 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Ноември 16, 2014 Сподели Публикувано Ноември 16, 2014 Мога ли да помоля за рецепта за приготвяне на гъби рижики, фризерът ми е пълен, а просто нямам идея как се готвят?Sent from my iPhone using Tapatalk Преди години баща ми събираше от тези гъби и ги налагаше в бидонче със сол. Използваше същата технология като при паламуда - ред сол, ред гъби и затискаш отгоре с една чиния. Преди да се добавят в някаква манджа, гъбите трябва да се обезсолят във вода. Ние ги ползвахме за филета от моруна с гъби, като на финала запичахме с кашкавал. Ако искаш пробвай с малко количество, да видиш дали ще ти допадне технологията. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Ноември 17, 2014 Сподели Публикувано Ноември 17, 2014 Табуле 6 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Ноември 19, 2014 Сподели Публикувано Ноември 19, 2014 Зареждам утрешният обяд в слоукукъра Новозеландски агнешки джолани: Слагам им сол, черен пипер и зехтин. Добавям картофи, моркови, чесън, масло, зехтин, сол, черен пипер, мащерка, розмарин, вода и бяло вино. Таймерът на 14:00 часа на Low и готово 14 часа по-късно 16 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
slaf Публикувано Ноември 19, 2014 Сподели Публикувано Ноември 19, 2014 Джони, какво стана с идеята да отвориш ресторант в София 2 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Ноември 19, 2014 Сподели Публикувано Ноември 19, 2014 11 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
baronbg Публикувано Ноември 19, 2014 Сподели Публикувано Ноември 19, 2014 Ако така продължавате, няма да изкарам постите до коледа. 2 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Monro Публикувано Ноември 20, 2014 Сподели Публикувано Ноември 20, 2014 Шаманче, ти едно пиле ли хапваш? Картофите за кой остави... На това шише, не пръска ли много във фурната ? Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Ноември 20, 2014 Сподели Публикувано Ноември 20, 2014 Не, няма причина да пръска Иначе да, аз го ям цялото.Жената и детето са веге 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
djokando Публикувано Ноември 20, 2014 Сподели Публикувано Ноември 20, 2014 jony тоя слоукокър с какъв обем трябва да е примерно ако искам да готвя за 4-5 човека ? 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Ноември 20, 2014 Сподели Публикувано Ноември 20, 2014 Моят слоукукър е 5.7 литра, тук можеш да го разгледаш по-подробно. На този предимството му е глиненият съд. Има много алтернативи, но повечето са с някакво тефлоново дъно. Броят на порциите зависят от това какво ще готвиш. Ако е нещо с кост, трудно можеш да побереш повече от 4 порции. Последните агнешки джолани можеха да бъдат 4, от джоланите за Осо Буко също може да събере най-много 4. Правил съм свински ребра с кисело зеле, там порциите бяха много. Телешкото варено също става уникално и порциите са доста. Джони, какво стана с идеята да отвориш ресторант в София Идеята за ресторанта е на собствениците му, нас ни наеха за управлението му Сега в момента аз и жена ми сме си взели малко почивка, защото преди 23 дни ни се родиха две момиченца и работим от вкъщи. Иначе ресторанта отвори врати преди три седмици. Казва се Реджина и се намира на ул. "Хан Крум" 31. Главният готвач е Пламен Европейски и е човек с доста умения. Ако някой реши да ходи, нека да ми пише, защото има едни 10% отстъпка, които може да се направят за гъдел 10 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Ноември 21, 2014 Сподели Публикувано Ноември 21, 2014 Пай с пиле и зеленчуци. За тестото: 500 гр. брашно 1 п. суха мая или 1/2 кубче мая 1 ч.ч. прясно мляко 2 яйца 8 с.л. олио Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. За плънката : 400 гр. зеленчуков микс 1 бр. белено филе гърди 2 стръка праз 200 мл. течна сметана 90 гр. топено сирене кашкавал черен пипер сол чесън на прах Задушаваме замразения микс с нарязания на ситно праз. Добавяме пилешкото филе накълцано на кубчета. Смесваме добре,заливаме със сметаната и нарязаното топено сирене. Когато течността се изпари махаме от котлона и добавяме подправките. Разточваме тесто за долната част, слагаме плънката, разточваме тесто за капака, покриваме, запечатваме добре. Общо взето импровизираме с продуктите, които ни се намират под ръка 11 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Ноември 29, 2014 Сподели Публикувано Ноември 29, 2014 Кодрит Кадир 8 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Декември 2, 2014 Сподели Публикувано Декември 2, 2014 Пристигнаха уредите за Sous Vide Вакуум машината се оказа много по-голяма от това, което очаквах от снимките. На снимките изглеждаше колкото тостер, но това, което пристигна е колкото монитор 22' Пробвах я и съм супер доволен от резултата. Вакуумирах един портокал за теста и го направи като професионалната, която ни е в ресторанта: Утре ще пробвам едно патешко магре. Три часа във ваната на 55°C. Започна подготовката Взима се патешкото магре, измива се от кръвта, подсушава се и се овкусява със сол и черен пипер. Аз слагам в торбичката парче морков, стръг мащерка и зехтин, след което вакуумирам. Нагласям температурата на водата да е 55°C и таймера на 3:00 часа, след което слагам пликовете във водата и чакам. Следва продължение... Финална фаза: На практика месото след три часа престой във вана с вода на 55°C е готово, но след малко тунинг става превъзходно Изваждам месото от торбичките и го слагам в нагорещен тиган с малко масло и мащерка. Буквално му трябват по 2-3 минути от страна, колкото да хване коричка. 16 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Декември 2, 2014 Сподели Публикувано Декември 2, 2014 А няма по-добро месо от патешкото магре! Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Декември 2, 2014 Сподели Публикувано Декември 2, 2014 Месото е супер, но кожата леко ме дразни и не мога да я ям. Така както съм я нацепил се топи и остава много тънък слой, но пак не ми е апетитна Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Декември 2, 2014 Сподели Публикувано Декември 2, 2014 Може да я изтъниш а и с подходящи хора, се намира и без кожа Тогава обаче остава малко сухичко. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Декември 2, 2014 Сподели Публикувано Декември 2, 2014 Кожата помага много при готвенето, а отделянето и става за секунди в чинията. Ето как изглеждаше мръвката отвътре: За утре съм предвидил два броя бакаляро: Няколко минути по-късно Техниката отново ще е Sous Vide, но този път температурата ще е 47°C за 30 минути. Тунинга ще бъде абсолютно същият като при магрето - тиган, масло и мащерка. Гарнитурата ще я мисля в движение 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
inutero Публикувано Декември 2, 2014 Сподели Публикувано Декември 2, 2014 Изглежда невероятно, любопитно ми е откъде си толкова светнат? Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Декември 2, 2014 Сподели Публикувано Декември 2, 2014 Като превърнеш хобито си в бизнес, няма как да не си "светнат". 6 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
matsan Публикувано Декември 3, 2014 Сподели Публикувано Декември 3, 2014 Това енай-хубавото -хобито да ти е бизнес. Ако не р тайна каква е цената на уредите? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.