Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Кулинарна тема (за чревоугодници)


goce kostadinov

Recommended Posts

С една приятелка се вихрирме в кухнята, ама затрих рецептата. Ако я намеря ще я напиша задължително. Тааа, резултата :

Месото се нарязва на ситно (пилешко) и се запича с зехтин в дълбок тиган, прибавя се доматено пюре, нарязан на ситно домат. Бъркат се докато водата се поизпари някъде 15-20 мин. Зеленото е гуакамоле, всяка рецепта от нета става. Питие, сок от лайм (блян).

П.С 25 мл от лайма се добавят във месото докато се пече на котлона.

7661593Y.jpg

Редактирано от WULAS
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Месото пилешко, жълтото е сирене чедър. Да не си помислите друго :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Забравяш най-важното! Рецептата за тортилята. Или е готова? Или е палачинка?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Готова, от карфур. Пускаш я за 1-2 минути в тостера перфектни са ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Едно бързо Руло Стефани.

Каймата си я правя сам. Избирам едно хубаво парче телешки шол и едно парче свинска плешка. Ако искате каймата да стане по-сочна, тогава може да се сложат гърди вместо плешка. Замесвам каймата със сол, черен пипер, кимион, риган, яица, лук, накиснат хляб в бира, магданоз и малко галета.

Получената смес оставам да престои няколко часа в хладилника, след което я слагам върху стреч фолио и оформям правоъгълник.

1827f51d25bebdc4e4a635160d99ecda.jpg

В единия край нареждам варени яйца, варен морков и кисели краставички.

6b9cba6f5b3d6cac2d922d3cd5f12499.jpg

Завивам рулото с помощта на фолиото, след което го намазвам с разбит белтък.

post-8-1413355089,4575_thumb.jpg

Поръсвам с галета и правя няколко дупки с вилица, за да може рулото да диша.

post-8-1413355171,9225_thumb.jpg

В тавата слагам около 1см вода. Пропуснах да спомена, че преди да сложа рулото, намазвам тавата със зехтин.

Следва печене на 220 градуса за около 30-35 минути.

В същата тава слагам картофи, към които добавям сол, зехтин, масло и малко вода.

post-8-1413355350,6102_thumb.jpg

Финалът:

post-8-1413355370,5867_thumb.jpg

Можете да си направите и някакъв сос към рулото.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Малко тунинг към оризовия хляб :)

Вместо една чаена лъжица сол, сложих една чаша захар :)

3upsxl.jpg

На мястото на маслините и ригана, сложих стафиди и червени боровинки:

R0niFQ.jpg

Получи се много приятен десерт без глутен:

LMarA8.jpg

При желание може да поръсите и с пудра захар, но след като изстине.

Другият тунинг, който направих днес е добавянето на сушени домати и ядки. В Метро попаднах на един салатен микс, който върши чудесна работа:

Bn32yw.jpg

m2jq1F.jpg

Получи се нещо много вкусно:

q6v9z5.jpg

Ето и една домашно приготвена пуешка шунка.

sUc6d5.jpg

xeAAHy.jpg

Взима се охладено пуешко филе.

Преди да го вакуумираме му се слага розмарин, мащерка, сол, пипер меланж и наливаме малко зехтин в пакетчето. Вакуумираното пакетче се слага във ваната на уред за Sous Vide за 3 часа на 60 градуса. След това се охлажда добре в лед и вода, след което се прибира във хладилника за съхранение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Екстра стана, само дето преварих картофите и се наложи да импровизирам... :D

3b7885bd17296c6149f4916e32825057.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Далече сме от сладкари, но за Хелоуийн за училището на дъщеря ми :)

post-63-1414611511,1401_thumb.jpgpost-63-1414611535,365_thumb.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз правих за училище. Ах, че не ги снимах, прибрах ги в кутия не ми се вадят сега :biggrin: Твойте изглеждат перфектно :)

Редактирано от WULAS
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Панирано пилешко бон филе.

Продукти :

1.Пилешко бон филе

2.Майонеза (Аз ползвах майонеза на "Краси", най - хубаво става с нея)

3.Галета

4.Черен пипер (по избор)

Начин на приготвяне:

Отваряте пилешкото и разпределяте в две чинии майонезата и галетата, към галетата добавяте по избор черен пипер. Овалваме първо във майонезата и после в галетата, нареждане ги в тавичка с хартия за печене на дъното и ги слагаме във фурната на 200 градуса за около 45 минути.

Резултат:

58799e4d238358d9a920265630df5e80.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано от WULAS
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Опитай с домашна майонеза, става с миксер, пасатор, тел...ще забравиш за "марки".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как се прави тая майонеза?

А ако заменя пилешкото с друго месо, и като цяло сухо ли става месото така приготвено?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, как? Един жълтък в пасатора, 100-120гр зехтин екстра върджин(олио не ползвам над десет години), лъжица винен оцет(или лимонов сок), мъничко сол и черен пипер(на вкус, може без). Изтегляш с първото движение - говорим за две - три секунди.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На мен само със зехтин ми е горчиво,карам 50/50 зехтин/олио,но след като стане майонезата добавям чаена лъжичка ретро горчица.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С шарлан става убийствена, ама хубав шарлан не намирам, пък и жена ми не го харесва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как се прави тая майонеза?

А ако заменя пилешкото с друго месо, и като цяло сухо ли става месото така приготвено?

За сега съм пробвал само с крилца и бон филе, скоро ще пробвам и с друго месо, но според мен ще стане сухо.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От филето по - сухо няма. Пробвай с месо от бутче или с каренца :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Шарлана няма ли да понамирисва в майонезата? Иначе в нас го използваме.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...