WULAS Публикувано Октомври 13, 2014 Сподели Публикувано Октомври 13, 2014 (редактирано) С една приятелка се вихрирме в кухнята, ама затрих рецептата. Ако я намеря ще я напиша задължително. Тааа, резултата : Месото се нарязва на ситно (пилешко) и се запича с зехтин в дълбок тиган, прибавя се доматено пюре, нарязан на ситно домат. Бъркат се докато водата се поизпари някъде 15-20 мин. Зеленото е гуакамоле, всяка рецепта от нета става. Питие, сок от лайм (блян). П.С 25 мл от лайма се добавят във месото докато се пече на котлона. Редактирано Октомври 13, 2014 от WULAS 2 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
WULAS Публикувано Октомври 13, 2014 Сподели Публикувано Октомври 13, 2014 Месото пилешко, жълтото е сирене чедър. Да не си помислите друго Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Октомври 13, 2014 Сподели Публикувано Октомври 13, 2014 Забравяш най-важното! Рецептата за тортилята. Или е готова? Или е палачинка? Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
WULAS Публикувано Октомври 13, 2014 Сподели Публикувано Октомври 13, 2014 Готова, от карфур. Пускаш я за 1-2 минути в тостера перфектни са Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Октомври 16, 2014 Сподели Публикувано Октомври 16, 2014 Едно бързо Руло Стефани. Каймата си я правя сам. Избирам едно хубаво парче телешки шол и едно парче свинска плешка. Ако искате каймата да стане по-сочна, тогава може да се сложат гърди вместо плешка. Замесвам каймата със сол, черен пипер, кимион, риган, яица, лук, накиснат хляб в бира, магданоз и малко галета. Получената смес оставам да престои няколко часа в хладилника, след което я слагам върху стреч фолио и оформям правоъгълник. В единия край нареждам варени яйца, варен морков и кисели краставички. Завивам рулото с помощта на фолиото, след което го намазвам с разбит белтък. Поръсвам с галета и правя няколко дупки с вилица, за да може рулото да диша. В тавата слагам около 1см вода. Пропуснах да спомена, че преди да сложа рулото, намазвам тавата със зехтин. Следва печене на 220 градуса за около 30-35 минути. В същата тава слагам картофи, към които добавям сол, зехтин, масло и малко вода. Финалът: Можете да си направите и някакъв сос към рулото. Sent from my iPhone using Tapatalk Малко тунинг към оризовия хляб Вместо една чаена лъжица сол, сложих една чаша захар На мястото на маслините и ригана, сложих стафиди и червени боровинки: Получи се много приятен десерт без глутен: При желание може да поръсите и с пудра захар, но след като изстине. Другият тунинг, който направих днес е добавянето на сушени домати и ядки. В Метро попаднах на един салатен микс, който върши чудесна работа: Получи се нещо много вкусно: Ето и една домашно приготвена пуешка шунка. Взима се охладено пуешко филе. Преди да го вакуумираме му се слага розмарин, мащерка, сол, пипер меланж и наливаме малко зехтин в пакетчето. Вакуумираното пакетче се слага във ваната на уред за Sous Vide за 3 часа на 60 градуса. След това се охлажда добре в лед и вода, след което се прибира във хладилника за съхранение. 15 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
inutero Публикувано Октомври 16, 2014 Сподели Публикувано Октомври 16, 2014 Да си жив и здрав! Готово е менюто за довечера! Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Октомври 16, 2014 Сподели Публикувано Октомври 16, 2014 Джони, брашно или грис ползваш? Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Октомври 16, 2014 Сподели Публикувано Октомври 16, 2014 Грис от този: 2 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Октомври 16, 2014 Сподели Публикувано Октомври 16, 2014 Мерси, ще пробвам и него. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
inutero Публикувано Октомври 16, 2014 Сподели Публикувано Октомври 16, 2014 Екстра стана, само дето преварих картофите и се наложи да импровизирам... 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Октомври 29, 2014 Сподели Публикувано Октомври 29, 2014 Далече сме от сладкари, но за Хелоуийн за училището на дъщеря ми 7 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
WULAS Публикувано Октомври 29, 2014 Сподели Публикувано Октомври 29, 2014 (редактирано) И аз правих за училище. Ах, че не ги снимах, прибрах ги в кутия не ми се вадят сега Твойте изглеждат перфектно Редактирано Октомври 29, 2014 от WULAS 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Ноември 4, 2014 Сподели Публикувано Ноември 4, 2014 Кисело зеле с патешки бутчета 10 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
hgeorgiev Публикувано Ноември 5, 2014 Сподели Публикувано Ноември 5, 2014 Странджанско дядо....в процес на съхнене 11 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Ноември 9, 2014 Сподели Публикувано Ноември 9, 2014 http://www.mycookingbookblog.com/baklava-s-orexi-i-maslo/ 4 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
WULAS Публикувано Ноември 10, 2014 Сподели Публикувано Ноември 10, 2014 (редактирано) Панирано пилешко бон филе. Продукти : 1.Пилешко бон филе 2.Майонеза (Аз ползвах майонеза на "Краси", най - хубаво става с нея) 3.Галета 4.Черен пипер (по избор) Начин на приготвяне: Отваряте пилешкото и разпределяте в две чинии майонезата и галетата, към галетата добавяте по избор черен пипер. Овалваме първо във майонезата и после в галетата, нареждане ги в тавичка с хартия за печене на дъното и ги слагаме във фурната на 200 градуса за около 45 минути. Резултат: Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Ноември 10, 2014 от WULAS 5 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Ноември 10, 2014 Сподели Публикувано Ноември 10, 2014 Опитай с домашна майонеза, става с миксер, пасатор, тел...ще забравиш за "марки". 4 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Monro Публикувано Ноември 12, 2014 Сподели Публикувано Ноември 12, 2014 Как се прави тая майонеза? А ако заменя пилешкото с друго месо, и като цяло сухо ли става месото така приготвено? Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Ноември 12, 2014 Сподели Публикувано Ноември 12, 2014 Е, как? Един жълтък в пасатора, 100-120гр зехтин екстра върджин(олио не ползвам над десет години), лъжица винен оцет(или лимонов сок), мъничко сол и черен пипер(на вкус, може без). Изтегляш с първото движение - говорим за две - три секунди. 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
pepo1919 Публикувано Ноември 12, 2014 Сподели Публикувано Ноември 12, 2014 На мен само със зехтин ми е горчиво,карам 50/50 зехтин/олио,но след като стане майонезата добавям чаена лъжичка ретро горчица. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Ноември 12, 2014 Сподели Публикувано Ноември 12, 2014 Само олио му е майката 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Ноември 12, 2014 Сподели Публикувано Ноември 12, 2014 С шарлан става убийствена, ама хубав шарлан не намирам, пък и жена ми не го харесва. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
WULAS Публикувано Ноември 12, 2014 Сподели Публикувано Ноември 12, 2014 Как се прави тая майонеза?А ако заменя пилешкото с друго месо, и като цяло сухо ли става месото така приготвено? За сега съм пробвал само с крилца и бон филе, скоро ще пробвам и с друго месо, но според мен ще стане сухо. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Ноември 12, 2014 Сподели Публикувано Ноември 12, 2014 От филето по - сухо няма. Пробвай с месо от бутче или с каренца Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Ноември 12, 2014 Сподели Публикувано Ноември 12, 2014 Шарлана няма ли да понамирисва в майонезата? Иначе в нас го използваме. Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.