baronbg Публикувано Август 17, 2014 Сподели Публикувано Август 17, 2014 Не съм сигурен дали му е тук мястото ,но тъй като тук сте доста напред с кулинарното изкуство да попитам - няколко дни гледам различни модели барбекюта та се спрях на този първия модел http://www.gwbbq.net...out-prices/c5p7 ,та ако някой има наблюдения дали са добри да сподели едно мнение и въобще струва ли си парата за това чудо или просто са направили добра реклама ) Имал съм много барбекюта, но от последното съм супер доволен. Ползвал съм, както газови, с вулканични камъни, дървени въглища и т.н. Последния път, когато избирах, се ръководех от натрупания опит, като разгледах много, включително и този сайт, който си показал. Спрях се на: http://www.gasmagazin.com/газови-барбекюта/газово-барбекю-landmann-12713.html и съм очарован от качеството и качествата му. Разполага с чугунена скара и чугунена плоча (на нея става много по вкусно) задушава и се пече при температура, каквато желаеш. Най важното е, че няма опасност да не стигне жаравата, точно когато ти трябва още малко. Който иска , да заповяда, предлагам демонстрация и дегустация, а за зеленчуците приготвени на нея, ви гарантирам, че пържолите ще останат. Питиетата за през лятото са Узо, бяло вино и бира, ако има други желания, си носете. 4 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
pepo1919 Публикувано Август 17, 2014 Сподели Публикувано Август 17, 2014 Не се замисляй изобщо за газово(мое мнение),ползвам това:http://www.grillmasterbbqs.com/grillmaster-black-lp-gas-grill/,от три години и съм изключително доволен. 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
djokando Публикувано Август 26, 2014 Сподели Публикувано Август 26, 2014 Пиле на бутилка в полеви условия ) 5 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Август 26, 2014 Сподели Публикувано Август 26, 2014 Браво. Само един съвет. Бутилката да не излиза отгоре и да е пълна с бира 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Alxx® Публикувано Август 26, 2014 Сподели Публикувано Август 26, 2014 Heffeweise да е бирата С консервирана бира е кофти. 2 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
djokando Публикувано Август 27, 2014 Сподели Публикувано Август 27, 2014 Другия път ще го имам напредвид ) Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
BulgarianSS Публикувано Август 27, 2014 Сподели Публикувано Август 27, 2014 Дааа-бирата е задължителна. В тавата можеш също да клъцнеш няколко картофа на едро 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Август 27, 2014 Сподели Публикувано Август 27, 2014 Става и с бира в кен. 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
arm11 Публикувано Август 27, 2014 Сподели Публикувано Август 27, 2014 В нета има рецепти за нея, ако някой иска конкретната ще я пиша... Ястието се казваше Наси горенг. Ето го как изглежда в родната си държава. 6 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Септември 14, 2014 Сподели Публикувано Септември 14, 2014 Памук пита 9 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
hidalgo Публикувано Септември 14, 2014 Сподели Публикувано Септември 14, 2014 А рецептата? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Септември 14, 2014 Сподели Публикувано Септември 14, 2014 Ето това е в общи линии, за да не пиша http://zi4e57.blogspot.com/2014/08/blog-post_30.html?m=1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
WULAS Публикувано Септември 14, 2014 Сподели Публикувано Септември 14, 2014 Изглежда доста апетитно! Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Септември 14, 2014 Сподели Публикувано Септември 14, 2014 Уникално мека и вкусна е! 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
DreamcatcheR Публикувано Септември 14, 2014 Сподели Публикувано Септември 14, 2014 И ефектна! 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
djokando Публикувано Септември 14, 2014 Сподели Публикувано Септември 14, 2014 Браво !!! 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Септември 28, 2014 Сподели Публикувано Септември 28, 2014 Фасул с пушени ребра в гювеч. Малко по-късно крайния резултат. 3 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
djokando Публикувано Септември 29, 2014 Сподели Публикувано Септември 29, 2014 На 2-3 рецептата ,че изглежда обещаващо ) Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
The Shaman Публикувано Октомври 3, 2014 Сподели Публикувано Октомври 3, 2014 Пълна импровизация е, но... Сварява се фасула. Добавяш към него две глави лук, 6 скилидки чесън, две чушки, домати, моркови, и пушеното месо. Мазнина и водата, в която е врял боба да го покрие леко. Подправки по желание, но задължително гьозум (джоджен). Във фурната на 180 поне три часа в зависимост колко гъст го искаш Пълнени тиквички Пълнят се с плънка от яйце, сирене, кашкавал, чесън, копър, черен пипер и масло... 7 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
WULAS Публикувано Октомври 3, 2014 Сподели Публикувано Октомври 3, 2014 (редактирано) Ще ме умориш със тези вкусотии Като ги видя и ми се дояжда Редактирано Октомври 3, 2014 от WULAS 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
algor Публикувано Октомври 3, 2014 Сподели Публикувано Октомври 3, 2014 По сложното е при нас, защото ни се и допива с неговите произведения. 6 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Октомври 4, 2014 Сподели Публикувано Октомври 4, 2014 Пресен черноморски паламуд на скара: Sent from my iPhone using Tapatalk 7 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
algor Публикувано Октомври 4, 2014 Сподели Публикувано Октомври 4, 2014 Еееееееее… Паламудче на скара мога да хапна доста. Една от любимите ми риби е, а ти си от хората, които знаят как да я приготвят, та... Чакай да се забърша, баси!!! 2 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Октомври 7, 2014 Сподели Публикувано Октомври 7, 2014 Следващата скара ще е с чернокоп Днес пробвах да направя един оризов хляб, който беше сервиран на една вечеря в мой приятел. Продукти: 500 гр. оризово брашно. (аз попаднах на оризов грис, но явно не е проблем ) 1 ч.л. сода бикарбонат. 750 гр. кисело мляко. (кофичка и половина) 3 яйца. 1 ч.л. сол. 1 с.л. зехтин. 1 с.л. оцет. Слагате брашното (500 гр.) в една купа за разбиване. В друга купа слагате киселото мляко (750 гр.) към което добавяте содата (1 ч.л.) Разбърквате с една лъжица млякото и го прибавяте към брашното, след което добавяте яйцата (3 бр.) Отново разбърквате с лъжица и добавяте солта (1 ч.л.), зехтина (1 с.л.) и оцета (1 с.л.) Тунинга, който направих се състоеше в 20-25 маслини маслини каламон (каламата), на които отстраник костилките и нарязах, плюс няколко щипки риган. Може да добавите сушени домати, различни семена и каквото още се сетите. Взимате тава и я покривате с хартия за печене, изливате тестото и вкарвате в предварително загряна на 220 градуса фурна. Аз го направих в две малки тавички. Фурната беше с включен вентилатор. След ~20 минути всичко е готово. Препоръчвам да следите печенето, защото времето зависи от фурната. Резултатът: 10 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
johnnybravo Публикувано Октомври 10, 2014 Сподели Публикувано Октомври 10, 2014 Тази вечер се пробвах с малки италиански петлета, резултатът беше поразителен Тези ги купих от Метро, намират се в камерата за свежо съхранение. Ако няма да ги правите ден-два след закупуването, по-добре си купете замразени, по-изгодно е, но предполагам, че ще се отрази върху вкуса. Първа стъпка - обезкостяване. Оставям кост само в крилото и чупя тази на бутчето, за да оставя само "глезена" твърд, всички други кости ги махам. Костите, които ми останаха ги направих на силен бульон, който тунинговах с лук, морков, целина, малко зехтин и сол. По-късно ще тунинговам някоя манджа с този бульон Взимам един лимон, който увивам в алуминиево фолио: Мариновам филетата със сол, пипер, мащерка и зехтин. Аз като пълен левак, бях забравил да взема прясна мащерка и трябваше да използвам сушена. Полагате филето върху лимона, за да може да заприлича на цяло петле Едното филе го запечатах в тиган, за да мога да му използвам аромата за сос. В тиган слагам малко масло и зехтин. Само запечатвате, не го готвите. В намазнена тавичка слагам петлетата и ги вкарвам в загрята фурна на вентилатор на 225 градуса. Това, което е запечатано му трябват 8-10 минути. Аз моето го държах 8 минути, другото, което е "цяло" го държах 15 минути. Слагам още малко масло в "мръсния" тиган и добавям малко коняк, след което добавям готварска сметана, сол и пипер. На финала, след като съм свалил от котлона, слагам два жълтъка, които разбивам. Махам лимона, заливам със сос и сервирам. 5 минути по-късно 14 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.