baronbg Публикувано Август 17, 2014 Публикувано Август 17, 2014 Не съм сигурен дали му е тук мястото ,но тъй като тук сте доста напред с кулинарното изкуство да попитам - няколко дни гледам различни модели барбекюта та се спрях на този първия модел http://www.gwbbq.net...out-prices/c5p7 ,та ако някой има наблюдения дали са добри да сподели едно мнение и въобще струва ли си парата за това чудо или просто са направили добра реклама ) Имал съм много барбекюта, но от последното съм супер доволен. Ползвал съм, както газови, с вулканични камъни, дървени въглища и т.н. Последния път, когато избирах, се ръководех от натрупания опит, като разгледах много, включително и този сайт, който си показал. Спрях се на: http://www.gasmagazin.com/газови-барбекюта/газово-барбекю-landmann-12713.html и съм очарован от качеството и качествата му. Разполага с чугунена скара и чугунена плоча (на нея става много по вкусно) задушава и се пече при температура, каквато желаеш. Най важното е, че няма опасност да не стигне жаравата, точно когато ти трябва още малко. Който иска , да заповяда, предлагам демонстрация и дегустация, а за зеленчуците приготвени на нея, ви гарантирам, че пържолите ще останат. Питиетата за през лятото са Узо, бяло вино и бира, ако има други желания, си носете. 4 Цитирай
pepo1919 Публикувано Август 17, 2014 Публикувано Август 17, 2014 Не се замисляй изобщо за газово(мое мнение),ползвам това:http://www.grillmasterbbqs.com/grillmaster-black-lp-gas-grill/,от три години и съм изключително доволен. 1 Цитирай
djokando Публикувано Август 26, 2014 Публикувано Август 26, 2014 Пиле на бутилка в полеви условия ) 5 Цитирай
The Shaman Публикувано Август 26, 2014 Публикувано Август 26, 2014 Браво. Само един съвет. Бутилката да не излиза отгоре и да е пълна с бира 3 Цитирай
Alxx® Публикувано Август 26, 2014 Публикувано Август 26, 2014 Heffeweise да е бирата С консервирана бира е кофти. 2 Цитирай
djokando Публикувано Август 27, 2014 Публикувано Август 27, 2014 Другия път ще го имам напредвид ) Цитирай
BulgarianSS Публикувано Август 27, 2014 Публикувано Август 27, 2014 Дааа-бирата е задължителна. В тавата можеш също да клъцнеш няколко картофа на едро 1 Цитирай
arm11 Публикувано Август 27, 2014 Публикувано Август 27, 2014 В нета има рецепти за нея, ако някой иска конкретната ще я пиша... Ястието се казваше Наси горенг. Ето го как изглежда в родната си държава. 6 Цитирай
hidalgo Публикувано Септември 14, 2014 Публикувано Септември 14, 2014 А рецептата? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 14, 2014 Публикувано Септември 14, 2014 Ето това е в общи линии, за да не пиша http://zi4e57.blogspot.com/2014/08/blog-post_30.html?m=1 Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 14, 2014 Публикувано Септември 14, 2014 Уникално мека и вкусна е! 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 28, 2014 Публикувано Септември 28, 2014 Фасул с пушени ребра в гювеч. Малко по-късно крайния резултат. 3 Цитирай
djokando Публикувано Септември 29, 2014 Публикувано Септември 29, 2014 На 2-3 рецептата ,че изглежда обещаващо ) Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 3, 2014 Публикувано Октомври 3, 2014 Пълна импровизация е, но... Сварява се фасула. Добавяш към него две глави лук, 6 скилидки чесън, две чушки, домати, моркови, и пушеното месо. Мазнина и водата, в която е врял боба да го покрие леко. Подправки по желание, но задължително гьозум (джоджен). Във фурната на 180 поне три часа в зависимост колко гъст го искаш Пълнени тиквички Пълнят се с плънка от яйце, сирене, кашкавал, чесън, копър, черен пипер и масло... 7 Цитирай
WULAS Публикувано Октомври 3, 2014 Публикувано Октомври 3, 2014 (редактирано) Ще ме умориш със тези вкусотии Като ги видя и ми се дояжда Редактирано Октомври 3, 2014 от WULAS 1 Цитирай
algor Публикувано Октомври 3, 2014 Публикувано Октомври 3, 2014 По сложното е при нас, защото ни се и допива с неговите произведения. 6 Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 4, 2014 Публикувано Октомври 4, 2014 Пресен черноморски паламуд на скара: Sent from my iPhone using Tapatalk 7 Цитирай
algor Публикувано Октомври 4, 2014 Публикувано Октомври 4, 2014 Еееееееее… Паламудче на скара мога да хапна доста. Една от любимите ми риби е, а ти си от хората, които знаят как да я приготвят, та... Чакай да се забърша, баси!!! 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 7, 2014 Публикувано Октомври 7, 2014 Следващата скара ще е с чернокоп Днес пробвах да направя един оризов хляб, който беше сервиран на една вечеря в мой приятел. Продукти: 500 гр. оризово брашно. (аз попаднах на оризов грис, но явно не е проблем ) 1 ч.л. сода бикарбонат. 750 гр. кисело мляко. (кофичка и половина) 3 яйца. 1 ч.л. сол. 1 с.л. зехтин. 1 с.л. оцет. Слагате брашното (500 гр.) в една купа за разбиване. В друга купа слагате киселото мляко (750 гр.) към което добавяте содата (1 ч.л.) Разбърквате с една лъжица млякото и го прибавяте към брашното, след което добавяте яйцата (3 бр.) Отново разбърквате с лъжица и добавяте солта (1 ч.л.), зехтина (1 с.л.) и оцета (1 с.л.) Тунинга, който направих се състоеше в 20-25 маслини маслини каламон (каламата), на които отстраник костилките и нарязах, плюс няколко щипки риган. Може да добавите сушени домати, различни семена и каквото още се сетите. Взимате тава и я покривате с хартия за печене, изливате тестото и вкарвате в предварително загряна на 220 градуса фурна. Аз го направих в две малки тавички. Фурната беше с включен вентилатор. След ~20 минути всичко е готово. Препоръчвам да следите печенето, защото времето зависи от фурната. Резултатът: 10 Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 10, 2014 Публикувано Октомври 10, 2014 Тази вечер се пробвах с малки италиански петлета, резултатът беше поразителен Тези ги купих от Метро, намират се в камерата за свежо съхранение. Ако няма да ги правите ден-два след закупуването, по-добре си купете замразени, по-изгодно е, но предполагам, че ще се отрази върху вкуса. Първа стъпка - обезкостяване. Оставям кост само в крилото и чупя тази на бутчето, за да оставя само "глезена" твърд, всички други кости ги махам. Костите, които ми останаха ги направих на силен бульон, който тунинговах с лук, морков, целина, малко зехтин и сол. По-късно ще тунинговам някоя манджа с този бульон Взимам един лимон, който увивам в алуминиево фолио: Мариновам филетата със сол, пипер, мащерка и зехтин. Аз като пълен левак, бях забравил да взема прясна мащерка и трябваше да използвам сушена. Полагате филето върху лимона, за да може да заприлича на цяло петле Едното филе го запечатах в тиган, за да мога да му използвам аромата за сос. В тиган слагам малко масло и зехтин. Само запечатвате, не го готвите. В намазнена тавичка слагам петлетата и ги вкарвам в загрята фурна на вентилатор на 225 градуса. Това, което е запечатано му трябват 8-10 минути. Аз моето го държах 8 минути, другото, което е "цяло" го държах 15 минути. Слагам още малко масло в "мръсния" тиган и добавям малко коняк, след което добавям готварска сметана, сол и пипер. На финала, след като съм свалил от котлона, слагам два жълтъка, които разбивам. Махам лимона, заливам със сос и сервирам. 5 минути по-късно 14 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.