johnnybravo Публикувано Ноември 12, 2010 Публикувано Ноември 12, 2010 Евала, ето още едно десертче от мен Еклери: 200мл. Вода. 125мл. Прясно мляко. 100гр. Краве масло. 150гр. Брашно (Хубаво е да се пресее) Смесват се водата, млякото и маслото и се добавят: Една чаена лъжица захар без връх. Половин чаена лъжица сол. Слагат се на котлона и когато всичко заври, добавя се брашното (изсипва се наведнъж, няма страшно за бучки ) и се бърка с дървена лъжица. Бърка се докато се получи хомогенна смес. Взимат се 4 яйца (Препоръчвам да са бели яйца на ЕТ Ангелов) Добавят се едно и се бърка докато се поеме от тестото. Така четири пъти Взимате хартия за печене и покривате дъното на тавата. Ако няма хартия, може да се намаже дъното на тавата с масло и да се поръси с брашно. Можете да напълните цялата смес в един пош като този в ляво на снимката, може да оформите еклерите и само с една чаена лъжичка. Правите малки топки с размера на орех и ги раздалечавате, защото тестото ще се надуе Вкарвате тавата в предварително загрята фурна на 225 градуса. Изчаква се да се надуят еклерите и да добият леко златист цвят. Намалете фурната на 100 градуса и изчакайте 20 минути. (Темпериране) През тези 20 минути можете да си приготвите крем за пълнежа. Взимате един литър мляко и го разделяте на две части ~ три към едно В по-голямата част от млякото добавяте една чаена чаша захар и две ванилии. В по-малката част добавяте една чаена чаша брашно (Отново е добре да е пресято ) и бъркате, глезльовците могат да използват миксер Слагате млякото, което е със захарта и ванилията на котлона и когато заври, добавяте другата част, която е с брашното и бъркате. Важно е да се сипва плавно и не наведнъж. Когато се сгъсти достатъчно, дърпате от котлона и добавяте 100-120 грама краве масло и бъркате докато се разтопи. Когато вече са изтекли 20-те минути, извадете еклерите от фурната. С един нож за хляб разцепете всички еклери на две, без да режете до края. Изчаквате крема да се стегне малко и започвате да пълните еклерите със супена лъжица. Обръщате еклера и го разклащате за да се разнесе крем по горния капак на еклера. Нареждате ги в едно плато и изнасяте на терасата за 20-30 минути да се охладят. Добър апетит!!! 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 12, 2010 Публикувано Ноември 12, 2010 Браво !!! Утре ще я пробвам Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 12, 2010 Публикувано Ноември 12, 2010 Останаха само 5 бяхме трима възрастни и едно хлапе Цитирай
goce kostadinov Публикувано Ноември 12, 2010 Автор Публикувано Ноември 12, 2010 Млечно теленце с картови: Много е хубаво това теленце но е бич за човека, трябва да се яде не повече от един два пъти на годината.причината, наситено е с млечна киселина.която много пречи особено податливи към подагра.така че леко с това. Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 12, 2010 Публикувано Ноември 12, 2010 Ще го приемем като отмъщението на телето Цитирай
ThUnDeR Публикувано Ноември 13, 2010 Публикувано Ноември 13, 2010 johnnybravo, ще се радвам да споделиш рецептата за cheesecake-a Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 13, 2010 Публикувано Ноември 13, 2010 За рецепта няма проблем, но искам да е придружена от снимков материал. Днес може да спретна един, само трябва да изтичам за бишкоти и масло. Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 13, 2010 Публикувано Ноември 13, 2010 Взимаме 200гр. бишкоти (препоръчвам Savoiardi и да се избягват марки като Clever и Aro ) Натрошавате ги на трохи с блендер или ги стривате на ръка. Взимате 50-60 грама СУРОВИ ядки, в случая съм се спрял на орех и бадем и ги запичате в един тиган, след което ги натрошавате. Приготвяте си 100гр. краве масло (хубаво е да е на стайна температура). Смесвате в един съд натрошените бишкоти, ядки, маслото, един жълтък и добавяте 20-30мл. ликьор Amaretto. Омесвате на ръка всичко, докато се получи твърдо тесто. Взимате един ринг за печене и му покривате дъното с хартия за печене. Слагате тестото и с ръка го размазвате по цялото дъно на ринга. Разделяте 7 жълтъка и 5 белтъка в два различни съда. Пресявате 350гр. пудра захар. Добавяте захарта към жълтъците и бъркате до припадък, докато се получи твърда пяна. Към разбитите жълтъци се добавят 760гр. крема сирене (това са 4+ кутии , рецептата е с Rama Creme Bonjour, но то се изгуби от пазара. Можете да го заместите с това от снимката или с Cream Cheese Philadelphia) Добавят се 200гр. заквасена сметана. Настъргана кора от един лимон. 20-30мл. ликьор Cointreau. Бъркате с миксера на 1-ва степен. Заебавате тази смес и разбивате белтъците, докато станат на сняг. Добавяте белтъците към другата смес. Бъркате с дървена или пластмасова лъжица, разбирачите бъркаме с голи ръце Изсипвате крема във формата. Вкарвате формата във предварително загряна фурна на 160 градуса. Печете 55 минути (След първия опит ще си прецените дали тези цифри се отнасят за вашата фурна) Изваждате Cheesecake на терасата да се охлажда. След 60-70 минути може и повече, когато вече се е охладил, разбивате едно бурканче със сладко от ягоди и го размазвате отгоре. (Можете да си направите сами сладко от ягоди и да го сгъстите с малко желатин.) Махате ринга и атакувате Bon Appetit... По-късно ще пусна снимка на готовия Cheesecake, защото ако вдигна ринга преди да се е охладил, десерта може да стане на палачинка 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 14, 2010 Публикувано Ноември 14, 2010 Скоро http://a.yfrog.com/img214/8572/ymun.jpg Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 14, 2010 Публикувано Ноември 14, 2010 Аз след малко ще се включа с една неделна баница със сирене Иначе и на фронта с вината мога да се включа Ето три мои любими български червени вина Тера Тангра Рото. Енира. Солитер Еленово. Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 14, 2010 Публикувано Ноември 14, 2010 Ето я и баницата Първо си разтопете ~100гр. краве масло. Нарежете на малки кубчета или натрошете на ръка ~400гр. краве сирене (Маджаров е добър избор ) Разбийте две яйца в малка купичка (щипка сол ще ви помогне да ги разбиете по-добре) Пригответе си една тава, в която ще редите баницата, разтопеното масло, сиренето и яйцата. На дъното на тавата разнесете ~3 супени лъжици от маслото. Сложете 3 кори, малко сирене, една лъжица масло и една лъжица от разбитите яйца. Следващите редове слагайте по същия начин, но само корите да са 2. Когато е наредена, нарежете я на парчета и разнесете останалото масло по краищата. Разбийте 3 яйца и добавете 300мл. газирана вода. С готовата смес залейте нарязаната баница. С нож или вилица повдигнете краищата за да влезне от сместа на всякъде. Накрая я разклатете малко за да се разнесе равномерно. Вкарвате баницата в предварително загряна фурна на ~225 градуса. След ~25 минути е готова Извадете баницата и я поръсете с малко вода. Покрийте я с 1-2 кърпи да се задуши. Режете и сервирате, препоръчително с айран или кисело мляко Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 14, 2010 Публикувано Ноември 14, 2010 Ето едно пълнено шаранче Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 14, 2010 Публикувано Ноември 14, 2010 Супер изглежда рибето, другия път да хванеш още по-голяма, но тогава ще трябва да я донесеш в моята фурна (90см.) 2 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 14, 2010 Публикувано Ноември 14, 2010 Мани... Почнахме във фурната на майка ми и го довършихме в на сестра ми... Мъка Цитирай
Sladichuk® Публикувано Ноември 14, 2010 Публикувано Ноември 14, 2010 Уфффф, човек комплекси придобива от вас... Пък и направо линията отива на кино, само като гледа снимките, представям си, ако трябва и да консумира..... Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 21, 2010 Публикувано Ноември 21, 2010 Това ястие го наречете както ви харесва Омесвате тесто, по избрана от вас рецепта, но без мая... Намират подходящи купички (гювечета) и го разтелвате в тях за да приеме формата им. Отделно си направете капачета. Запичате го леко и вадите тестото във формата на тестени гювечета... Сварявяте телешко шкембе а в един тиган задушавате гъби, свинско бонфиле и пилешко филе. След като са готови ги напълвате в тестените купички и запичате във фурна за кратко. Чукате им по едно яйце и настъргвате кашкавал... Да ви е сладко 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 23, 2010 Публикувано Ноември 23, 2010 Ще ти я напиша довечера, че е на жената Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 27, 2010 Публикувано Ноември 27, 2010 Един бърз разказ с картинки как да си обезкостим лаврак или ципура 1. За целта ви трябват подходящи ножове и щипка Горния е за сваляне на кожата, средния за филетиране и отдолу е щипката. 2. Рибките, на които предварително сте махнали люспите. 3. Дъска (За да не ви мърда дъската, можете да сложите една гъба за бърсане на маса под дъската.) 4. Прекарвате ножа САМО през задната част на лаврака, НЕ през цялата дължина!!! 5. С върха на ножа правите разрез до главата на рибата. (разрезът да е ~5-7мм) 6. Правите разрез зад хрилете докато стигнете средната кост на рибата. 7. Започвате леко с върха на ножа да отделяте месото от средната кост на рибата. 8. Съшата процедура и покрай ребрата на рибата. 9. Същите стъпки от другата страна на рибата. 10. Отделяте си месото. 11. За да разберете дали сте се справили добре, вдигнете остатъците от рибата срещу светлина и вижте дали прозира. 12. Сега влиза в употреба щипката, с която вадите костите, които са останали във филето. С червени точки съм отбелязал къде се намират. 13. Можете да си разделите филето на две части. Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 27, 2010 Публикувано Ноември 27, 2010 Тартар от риба тон в компанията на дроб от треска, пушена сьомга, пушена пастърва, домашна лакерда от сьомга и паламуд. Лаврак с лимон и девисил. (слагайте малко девисил, защото ароматът му е силен и се натрапва) Слага се малко зехтин и вода в тавата и се пече 30-35 минути на загрята фурна. Сваля се кожата. Разцепват се филетата, за да може да се извадят и малките кости. С една шпатула или щипка сервирате. Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 13, 2010 Публикувано Декември 13, 2010 Нео, пробвай да си топнеш студено агнешко в мед Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 25, 2010 Публикувано Декември 25, 2010 Много набързо, от снощи: Сладководна сьомга от Била(около 2кг), замразени зеленчуци, цял лимон(всъщност два), универсална подправка Kotanyi, чесън и соев сос. Задушавате за 3-4 мин. зеленчуците в малко зехтин( в масло е по-гот, ама...), нарязвате на шайби чесъна и единия лимон. Почиствате сьомгата, овкусявате я с Kotanyi(сушени зеленчуци), нарязвате отстрани разрези, успоредни на ребрата(не много дълбоки) и изцеждате голяма част от лимона в тях, после пълните разрезите с шайбите чесън. Оставяте да престои 20 - тина минути с подправките, пълните я със задушените леко зеленчуци и полагате лимоновите шайби върху тях. Зашивате рибата и печете в предварително загрята до около 180 градуса фурна, в продължение на 25-30 минути(зависи от фурната ). Като стане готова - оставяте малко да изстине, отваряте и овкусявате със соевия сос. Да ви е сладко! П.П. Колко Джак изпи тая риба, не е истина Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.