Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Заслужава ли си iPhone 5?


Grievous

Recommended Posts

54e3da8511154e98.jpg

Кое е най-досадното явление около представянето на iPhone 5? Не, не става въпрос за безбройните снимки на докинг конектора. Кое е отвратителното, което съпровожда всички анонси на Apple, но се изразява най-силно при iPhone, какво обединява емоциите, които изпитваме, когато ябълките представят нов продукт? Изливането на коментарите с най-нискокачествено съдържание, които можем да открием в технологичната част на безкрайния интернет.

Има ли по-досадно нещо от хейтърите (hater - човек, който мрази нещо, англ.), които се опитват да убедят всички, че даден продукт, услуга или каквото и да е е, разбирате ли, най-големият боклук на света и покупката му ви превръща в "овца" или друго селскостопанско животно? Всъщност може би с тях могат да се мерят единствено "феновете", за които английският има по-подходящата дума "фенбой".

AppleFanboy.jpg

Говорейки за Apple, по нашите географски ширини те са значително малко, тъй като продуктите на компанията са сравнително скъпи за родния пазар, макар iPhone да струва също толкова, колкото всеки друг топ-енд смартфон при покупка от оператор. Не, не става въпрос за интелигентните, обосноваващи мнението си потребители, които изреждат любимите си приложения и са готови да признаят недостатъците на устройствата и екосистемите, които използват. Забравете за тези рядко срещани същества. Става въпрос за заслепените фенове, които смятат всичко, излизащо от дадена компания, за манна небесна. Или, използвайки по-подходящ в контекста израз, повърнати от понита дъги. Дори даден ход да е очевидно погрешен или ощетяващ потребителите, дадено дизайнерско решение да е естетически неприятно или материалите, от които е изработено дадено устройство, да са очевидно лош избор, те са склонни да се хвърлят върху вас и да прегризат врата ви, стига да сте казали и една дума срещу любимата им компания.

Е, именно Apple е компанията, която успява да привлече най-много контрастни мнения. Отскоро Nokia също успява да постигне сходен ефект, същото се отнася и за Nexus сматфоните на Google. Защо? Защото споменатите горе компании и продукти се справят добре. В стария израз "Няма лоша реклама" има известна доза истина - дори хейтърите работят в полза на компаниите, които мразят. Колко запалени фенове на LG, Motorola, Sony и т.н. сте срещали из интернет пространството? Очакваме да споделите в коментарите.

HiComm

  • Харесвам 4
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много внимателно с коментарите сега, за да не се чуди някой, защо не може да пише във форума после.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да ве як е, ама да си продам 4-ката за 500 лева и да дам още 700 за екстри, дето не ми трябват ми се струва тъпо. Ако се чудех закакво да си харча парите щях да си го купя, ама съм средностатистически българин и подобна постъпка би била глупава. Напълно доволен съм си с 4-ката, има всичко, което искам от телефона си, че дори и повече и засега си оставам с него.

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм средностатистически българин, но ще си го купя. С излизането на 4S и неговото закупуване знаех, че това няма да е последния Apple телефон, който вземам. Същото беше и предишните четири (4) модела. Знам също, че никога не можеш да вземеш парите, които си дал за предния модел телефон, кола или каквото е там. От ясно по-ясно ми е, че ще ни бъде нач*кано два ката, но какво да се прави.

Определено си заслужава!

  • Харесвам 5
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Винаги съм се чудел на хората (така наречените тук хейтъри), които не само отделят огромно време да следят продукт, който УЖ не харесват,а и после отделят още повече време да го плюят. В повечето случаи сравненията и коментарите са смехотворни и безмислени.

Аз лично съм почитател най-вече на дизайна на продуктите на Apple , а при тях най-хубавото е ,че освен него получаваш и добра (нямам опит за сравнение за да напиша - най-добрата) еко система, която работи безпроблемно. Дизайна на повечето телефони ,не само на Самсунг е покъртителен, и ако тръгна да коментирам всеки модел който на мен не ми харесва(не че за някого има значение моето мнение) няма да ми стигнат няколо живота. Моят съвет към хейтърите е да се поуспокоят малко, освен дако не работят за някоя рекламна агенция и не им плащат на начислен "хейтърски коментар" :)))

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някои хора ги гони параноята :D Че сме фенове на айфон е ясно, щом сме членове на този форум. Въпроса е заслужава ли си да дадем месечната си заплата за екстри, които не са ни нужни. Всеки сам си решава, само даваме мнение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък искам да оплюя самата статия. Автора пита, кое е най-досадното явление около представянето на ябълкови продукти. Еми за мен най-досадното е появата на точно такива поляризиращи статийки. Човек като я прочете и остава с впечатлението, че света се дели само на хейтъри и заслепени фенове и нито дума за сравнително широката маса потребители помежду им. Дали си заслужава или не, зависи в крайна сметка от самия потребител и от мотивите му. Дори наскоро си говорихме с приятел по подобна тема (ставаше въпрос за часовници) и той ми каза нещо елементарно, но върху което никога не се бях замислял. Ако се абстрахираме от негативното звучене, мотива "гъзария" няма абсолютно никакви основания да е с по-малка тежест от мотива да речем "по-добра камера" - и 2-те задоволяват някаква вътрешна потребност на купувача ...

Така, че моето мнение е, ако ми трябва 16:9 по-голям екран или нещо друго, което го нямам в 4-ката, то тогава си заслужава всяка стотинка (и това не ме прави заслепен фен, който се храни с повърнати дъги) и от друга страна, ако точно подобни функции не ми трябват и не ме интересуват, то тогава за мен (пак повтарям: за мен) подобна покупка би била най-голямата глупост на света, без това да ме прави фанатичен хейтър и без да ми дава правото да съдя мотивите на другите.

  • Харесвам 5
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Докато не го видя на живо не мога да кажа, че не ми харесва или обратното. Единствено се надявах да е една идея по-широк, дори не колкото С3, но поне мааалко. Това е единственото, което ме държи на стенд-бай да не го поръчам от сега. :) Така наистина заприличва на дистанционното за климатика :D Ясно е, че това не са възможностите на Епъл, 100% съм сигурен, че дори в този момент те са готови с технологии и възможности да ударят, който и да е конкурентен смартфон в земята, но това не е тяхната политика.Правят малки стъпки всяка година и знаят, че каквото и да пуснат, ще има хора които ще се редят на опашка за да си го вземат. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Четири години искахте по-голям дисплей. Е, сега вече го има.

Платил съм AirBlue Sharing и Celeste. С кеф ще ги подаря на някой тръпнещ в очакване Apple да го добави в своята iOS. За мен това не са най-важните неща в един телефон. Повечето от Вас отбиват времето във фейсбоклук (не се кривете ;)), при мен нещата стоят по друг начин. Докато iPad догонва преносимия компютър, аз се опитвам да го направя с iPhone в ръка. :) Шести номер отговаря на изискванията ми за един по-добър и много по-красив телефон.

П.С. Тук (където работя), ме налазват познати с ехидна усмивка и думи: "И к'во стана, нищо ново, пак същия телефон".

Онези от Вас, които разбират, знаят за какъв скок в мобилната индустрия става въпрос в iPhone 5. Дизайна според мен е чувствително променен. Премахнато е задното стъкло, което прави телефона най-тънкия на пазара. За процесор, дисплей, колко тежи и работа с устройството, няма да говорим. Е, нека да е същия.

  • Харесвам 11
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От както представиха новият iPhone 5 какви ли не мнения не прочетох, и положителни и отрицателни. Щом ти харесва взимаш го и това е, кефа цена няма. :tooth:

  • Харесвам 2
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На днешната ми среща със вивател ми казаха,че ще предлагат iPhone 5 към средата на Октомври.

Sent from my iPhone using Tapatalk v. 1.14

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за информацията. Дано да пуснат страница за предварителни заявки, че да не стане докато отида до някой магазин да не останат бройки. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каквото и да си говорим, докато не го пипнеме все ще е импровизация ! Нека стане събота и с малко повечко късмет , ще говорим с факти , поне аз се надявам на твърди факти от моя страна ;) А иначе е ясно, че който има възможност ще си вземе , няма какво да се кривим ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моят съвет: изчакайте да излезнат наяве дефектите и след това, сами решавайте от какво имате нужда. Моето мнение е, че на хартия е хубав..., всеки сам да реши какво имам предвид :)

  • Харесвам 6
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То по принцип не е никак практично да изръсиш 1300 лв. за телефон. Ама повечето тук са го направили, повече от веднъж. :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мен ли визираш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не говоря конкретно за никого. И за мен се отнася. :)

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По добре 1000 лв + за телефон, отколкото за цигари, алкохол и не дай си боже наркотици ...

  • Харесвам 6
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То по принцип не е никак практично да изръсиш 1300 лв. за телефон. Ама повечето тук са го направили, повече от веднъж. :tooth:

С тоя паунд , ще са малко повече ми се струва :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък ще използвам тази тема за да попитам "тестерите" или тези, които вече са се юрнали да го купят (или са го купили):

От къде ще си вземете апарата и на каква цена?

Аз споделих в темата в Новини нещата, които знам, но до тук никой не се обади да каже откъде е взел (или заявил) неговия.

Можем да си бъдем полезни, не мислите ли?!?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ето една цена трепач :get-crazy:

http://www.mobilebul.../apple-iphone-5

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...