hidalgo Публикувано Юни 2, 2014 Публикувано Юни 2, 2014 (редактирано) От както се прибрах в БГ immesages спря да работи, не мога да пратя нито едно съобщение. Смених си номер с БГ, на телефона си работи ОК, на Мак-а не ще да откине? FT работи. Edit: Оправих си го - тайм зоун и датата трябва да се сетнат на настоящите иначе не може да се логне imessage. Или поне при мен беше така. Редактирано Юни 2, 2014 от hidalgo Цитирай
iHustle Публикувано Юни 5, 2014 Публикувано Юни 5, 2014 Някой да знае дали има настройка, която да казва на ос-а, че избрания език за писане е само за определена програма. Т.е. като ползвам Сафари да пиша на латиница и след това като сменя примерно на Скайп, а там за последно съм писал на кирилца да ми пази настройката, а не да трябва отново да сменям от латиница на кирилица? Цитирай
turieca Публикувано Юни 5, 2014 Публикувано Юни 5, 2014 (редактирано) сетингс/кейборд/ и слагаш отметка на automaticlly swith нещо си Дано ме разбра, но това е настройката, която търсиш. mariankata ме изпревари Редактирано Юни 5, 2014 от turieca 2 Цитирай
Monro Публикувано Юни 7, 2014 Публикувано Юни 7, 2014 Тази настройка е да, но е доста бавна... Ако някъде си на ЕН и превключиш някъде където последно си на БГ, и веднага започнеш да пишеш първата буква е на ЕН, защото системата още не е превключила... Цитирай
Hcattaneo Публикувано Юни 7, 2014 Публикувано Юни 7, 2014 А при мен като сменя езика, примерно в Сафари на БГ, след това премина в скайп го сменя на US, но след това като мина отново в Сафари остава US и повече не се сменя! Цитирай
arm11 Публикувано Юни 7, 2014 Публикувано Юни 7, 2014 Mavericks sucks! Чесно казано ми писна от тази версия, пълна с бъгове, все повече заприличва на една друга ос, която като рестартираш и се оправя... 2 Цитирай
iHustle Публикувано Юни 10, 2014 Публикувано Юни 10, 2014 (редактирано) Да ви кажа честно, бях я видял тази настройка преди да питам тука. Но изглежда съм нямал търпение и реших, че аз нещо бъркам и попитах! Готино обаче е, че примерно на различните разговори в скайп ще ти смени клавиатурата според това, което си ползвал за последно в съответния разговор. Нов въпрос - трия големи файлове от харда, които след това не се появяват в Trash. Това не е проблем, а по-скоро, че на харда не се освобождава място, а ми остава само 1GB! В папката на акаунта нямам папка Trash, но не би трябвало от това да е проблема. Също така нямам пуснат Time Machine, т.е. никакви back-up-и не трябва да прави. Редактирано Юни 9, 2014 от iHustle Цитирай
mariankata Публикувано Юни 10, 2014 Публикувано Юни 10, 2014 Сложи CleanMyMac примерно и виж, след като почистиш с него, ако се освободи място. Отвори и кофата - някой път бъгва и не показва, че има нещо в нея, но като я отвориш си има файлове. Цитирай
iHustle Публикувано Юни 10, 2014 Публикувано Юни 10, 2014 Всъщност се оказа, че съм нямал права над Trash папката. Което е странно, защото аз съм админ на компютъра. Изглежда при някой ъпрейт нещо се е омазало. След като си дадох през терминала, всичко се показа в кошчето. Отървах се от 44GB файлове 1 Цитирай
Monro Публикувано Юни 13, 2014 Публикувано Юни 13, 2014 Е не.. отворил съм една мозила, mail.app и skype, като всичко е минимизирано, а съм само в мозила в гугъл и замунда и температурата е 92 градуса на процесора... Затворих замунда, и сега се нормализира на 55градуса. А от време на време започва толкова да лагва, че трябва рестарт, и тогава се оправя... Има още много да работят по OS X. Някои основни работи са недовършени... Пример е iHustle, няма права над "Trash" с админ юзър. Или пък да си покажа и скрия файлове трябва да пиша команди в терминала. И други елементарни неща, за които трябва да търсиш алтернативи. Не смятам, че трябва потребителя да се задълбава чак толкова до "права на папки/апп", команди и т.н. Трябва да седнат сериозно на дупетата си и да направят нещо по-добро и по "user friendly". И гадното принудително-задължаване да преминаваме към по-новите приложения и системи е направо отвратително, според мен дело на акционерите на Apple. Цитирай
arm11 Публикувано Юни 14, 2014 Публикувано Юни 14, 2014 Ами аз се боря от няколко дни със "заспиването" на мака. Всичко по менютата е както трябва да бъде и след някой друг час нашето момче отново заспало... Не мога да го оставя през нощта да прави нещо, защото лог-аутва, тотална тъпня. Сега опитах с една команда през терминала и ще видим по-късно... Цитирай
JVV Публикувано Юни 14, 2014 Публикувано Юни 14, 2014 Монро, тази температура от флаш рекламките да е евентуално? Толкова ли държиш на тях? 1 Цитирай
Monro Публикувано Юни 14, 2014 Публикувано Юни 14, 2014 От флаша е, но такива проблеми не съм имал на win 7. Съгласен съм, че флаша товари много процесора. Арм, опитай с owly от app store Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 14, 2014 Публикувано Юни 14, 2014 Флашът е експанзивен - подуши ли повечко рам, ела да видиш. По дефолт го забранявам на повечето сайтове и нямам грижи. Случаят с флаш не е точно проблем на маверикс, а по-скоро на мазните индийци. Отдавна мисля, че флаш трябва да отпадне(не само аз). 3 Цитирай
stangen Публикувано Юни 14, 2014 Публикувано Юни 14, 2014 Аз отдавна си реших флаш проблемите с Click to Flash екстеншъна за Сафари. Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 14, 2014 Публикувано Юни 14, 2014 Става Аз ползвам ghostery и adblock+ - чао реклами. С вградения в сафари мениджмънт кой екстенжън на кои сайтове да бръмчи, си реших всички проблеми. 1 Цитирай
stangen Публикувано Юни 14, 2014 Публикувано Юни 14, 2014 AdBlock си е другият задължителен екстеншън и страничките стават едни чистички и безрекламни ...кеф 2 Цитирай
hidalgo Публикувано Юни 14, 2014 Публикувано Юни 14, 2014 Tъпото само е, че и адблок и адблок+ не са напълно функционални за Сафари. Аз съм и с двете и някъде все още се появяват реклами, които когато съм с Хром не излизат. Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 14, 2014 Публикувано Юни 14, 2014 Хром е дръвце. По - добре лисичката. Има един ADV за нея. Адблокърите са вид рекетьори, които пропускат рекламите на плащачи, докато при adv няма 6-5. Цитирай
hidalgo Публикувано Юни 14, 2014 Публикувано Юни 14, 2014 Ааа аз Хром не ползвам. Ползвах в началото докато не установих, че със Сафари живота на батерията ми се удължава поне с час и половина с моето ползване. Цитирай
inutero Публикувано Юни 22, 2014 Публикувано Юни 22, 2014 Извинявам се, ако въпроса не е за тук. Новак съм в Mac OS и инсталирах кракнати Aperture и Final Cut Pro. Сега в AppStore ми излиза ъпдейт за Aperture-то?! Ще ме таксува ли цената на програмата ако дам ъпдейта и ако да - как да го разкарам от стора? Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 22, 2014 Публикувано Юни 22, 2014 Трябва да едитнеш едно файлче и няма да ти излизат ъпдейти повече. Потърси някъде из форума по таг "receipt" и ще излезе решението. 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 22, 2014 Публикувано Юни 22, 2014 Да питам и аз. Имам приложения инсталирани през стар акаунт. Сега иска него за да ъпдейтна. Може ли да го променя или единствения начин е да деинсталирам и инсталирам през моя? Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.