Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

По принцип никой не е казвал,че "C"-то в 5 означава "cheap/евтин),затова никой не може и да претендира за достъпна цена.Може би факта,че е пластмасов трябва (и го прави) да смъкне цената.То и Цамцунг-а е пластмасов с много по-лошо качество от на 5c,но цената на премиерата беше същата,ако ли не по-висока. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

• Отговори 1,4k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

• The Shaman

132

• Alxx®

104

• Asen_77

73

• Veselin Minchev

63

Публикувано
... в сектора телекомуникации се надявам ЕС да продължи да натиска за по-ниски цени. Това е единствения плюс на влизането ни в ЕС - налага се все някога да се подчиним на техните директиви ...

Нека да е ясно, че НИКОЙ не може да "свали" цени! Намираме се в свободен пазар - икономика определяна от пазара. Пазара в телеком сектора е регулиран, т.нар. Регулатор е Комисия за Регулиране на Съобщенията, независим орган. Правомощията му по отношение на цените се свеждат до регулиране на същите, по-точно определяне на минималните (!!!) такива и то на едро (т.нар. interconnect), т.е. колко си дължат операторите, когато техни абонати се свързаат с абонати на конкуренцията.

А по отношение на директивите на ЕК мога само да напомня, че в момента ЕП е в предизборна ситуация и всеки там, както и тук е много щедър на вересии, които никой няма намерение, нито да дава, нито да плаща.

Публикувано

Без да се заяждам, ама т' ва тука малко малко на изуст го изкара че и щипка фантазия имаше накрая :biggrin:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Мухухаха

Аре да не влизам остро че съм още нов, ама няма нищо вярно....

Е кое не е така, айде влезте в сайта на AT&T и се опитайте да направите заявка за iPhone 5S 16GB. За да ви спестя труда ще ви покажа равносметката при checkout-a каква е:

1-ва стъпка. Избираме iPhone 5S 16GB (черен), цена $199

6611161y.jpg

2-ра стъпка. Трябва да си изберем задължителен тарифен план, Предлагат ни се 3 варианта, избираме този за $59

Много ясно се вижда, че няма включени интернет и смс-и

6611168S.jpg

3-та стъпка. "Required Selections" или задължителен избор. Избираме 3ГБ интернет за $30, заедно с неограничени смс-и за $20

6611171I.jpg

4-та стъпка. Стигаме до заветния Checkout и най-тържествено ни се заявява, че към момента дължим $199 като към първата месечна такса ще ни се добавят и $36 активационна такса и всичко на всичко месечната ни такса е в размер на $109

6611176k.jpg

Айде сега ми кажете кое точно си измислям и как в САЩ е оферта да си купиш телефона от оператор, а в България - не!

Публикувано (редактирано)

Е кое не е така, айде влезте в сайта на AT&T и се опитайте да направите заявка за iPhone 5S 16GB. За да ви спестя труда ще ви покажа равносметката при checkout-a каква е:

Айде сега ми кажете кое точно си измислям и как в САЩ е оферта да си купиш телефона от оператор, а в България - не!

Ти моят пост видя ли го или нарочно се правиш на луд?

Абсолютно невярно!

T-Mobile US

iPhone 5S 16GB - 99$

месечен план 50$ - включени безлимитни разговори към всички, безлимитни смс-и и 500МБ интернет

месечен план 60$ - включени безлимитни разговори към всички, безлимитни смс-и и 2500МБ интернет

месечен план 70$ - включени безлимитни разговори към всички, безлимитни смс-и и безлимитен интернет

Да не говориме, че AT&T имат 40$ план и никой не те кара да взимаш безлимитни смс-и.

Спри да говориш наизуст, че някой ще вземе да ти повярва.

Редактирано от Jakkal
Публикувано

TMobile имат малко по-добри оферт от AT&T, но те нямат тяхното покритие, за да се мерят с тях и за това спекулират с цените. Да не говорим в Манхатан колко пъти ми е губил обхват телефона с карта на TMobile докато след като я смених с ATT не съм имал никакви проблеми. Отделно техния $60 план е before taxes и пак не е по-оферта от тези които се предлагат в България. Относно тоя $40 план на ATT ако теб те урежда, много хора не ги урежда, то и тук можеш да го вземеш с такса от 19,90 на месец, въпроса е доколко ще ти върши работа. Пак те питам защо да не е оферта да си купиш iPhone от български оператор, а от американски е?

Публикувано

Оферта е да си купиш, ако го ползваш там. Иначе си купуваш отключен и си свиркаш. Въпроса е, че тук в България ни взимат една торба пари за телефон и после плащаме най-скъпите възможни планове за държавата. За план 50-60 лв на месец, трябва да получаваме телефона за 300-400 лв максимум

Публикувано

TMobile имат малко по-добри оферт от AT&T, но те нямат тяхното покритие, за да се мерят с тях и за това спекулират с цените. Да не говорим в Манхатан колко пъти ми е губил обхват телефона с карта на TMobile докато след като я смених с ATT не съм имал никакви проблеми. Отделно техния $60 план е before taxes и пак не е по-оферта от тези които се предлагат в България. Относно тоя $40 план на ATT ако теб те урежда, много хора не ги урежда, то и тук можеш да го вземеш с такса от 19,90 на месец, въпроса е доколко ще ти върши работа. Пак те питам защо да не е оферта да си купиш iPhone от български оператор, а от американски е?

Ами нас в случая не ни вълнува какво те устройва теб и какви услуги ползваш, а каква е цената на която можеш да го вземеш. В САЩ можеш да го вземеш за 150 лв. с двугодишен договор, а в България за 800лв. с двугодошен договор. Кое не ти е ясно не разбирам.

Публикувано

Истината е, че операторите използват първоначалния ефект от появата на всеки нов модел - цените са високи, покупката е неизгодна даже на вноски. Питам се какво кара хората да купуват заключени телефони през ноември на цени, равни или малко по-ниски от тези на отключени през февруари. Аз лично винаги съм си купувал отключени телефони, предимствата са много повече, за да се замислям за разликата от 100-200 лв в цената.

Публикувано

Явно не можеш да направиш разлика между огромния американски пазар и нищожния такъв в България. Там операторите са си издействали такава цена на телефона, защото зад тях седят милиони абонати, които ще си закупят телефона от тях. А като поръчаш голямо количество от една стока ти пада единичната цена. Българския пазар с няколкото хиляди продадени бройки не може да стъпи и на малкия пръст на американския, за това и цената тук не може да е $100-200 като в САЩ. Именно за това не може да очакваш телефона тук да се предлага за 300-400 лв, пък да не говорим за мизерните 20 лева месечна такса за 2 години. Тук, за да ти го дадат на тази цена и тарифните планове ще са по над 100 лева.

Публикувано

Има нещо още по интересно. Мой приятел си взе телефон от глобул като плати приблизително 1000 лв кеш и 2 години договор. Интересното е , че ако беше на лизинг телефона му излиза с 150 лв по евтино , пак при същите условия.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Публикувано

В допълнение на горния ми пост със снимката на iPhone 5 за 699 лв. и план Моби ХХL

1b57f0e1d1270cee.jpg

Телефон модел на 1 година. В този случай какво става? Колко трябва да струва този телефон?

Публикувано

"Докато има балъци - уиски с фъстъци"...

Публикувано

Пратиха ми в Манхатан какво се случва пред магазина...

post-217-0-27934100-1380543167_thumb.jpg post-217-0-77427000-1380543168_thumb.jpg

Публикувано

Асене, прав си и не съвсем. На една година е, но до официалния релийз на новите на територията на страната, е актуалното издание и доставната цена си е същата. Ако М-тел (примерно, може и друг да визирате) са направили грешката да са им залежали повечко бройки в склада в момента, в който дебютират новите, може и да се намали цената.

Все пак това не са маратонки с 40-50% марж, да може да ги намалиш толкова много, когато трябва да освободиш рафтовете за новата колекция.

п.п. Моби плановете не струват, верно си е.

Публикувано

Ясно е, че е така, ама пък да не ги продават през 5% айде сега... Да не говорим от тия планове какви са им печалбите. На план 100 лв с двугодишен договор да искаш 700 лв за телефон е престъпление. 2400 лв са само от плана гарантираните пари + 700 лв за телефон. Това си е кощунство от тяхна страна. Да не говорим за проблемите който имах, като телефона ми даде фабричен дефект след 1 година и 4 месеца ползване. Само съветите на Alxx и в последствие съветите на Северус ме спасиха от това да изгоря със гаранцията и да продължа да си ползвам дефектиралия телефон с петно на дисплея. Като продаваш за такива пари, пък поне бъди учтив с хората и когато поискат нещо им го дай или поне частично компенсирай клиента. Фирмата в която работя, заменя дефектирали електронни устройства без коментар и без каквито и да е проблеми. Със сигурност и техните маржове не са толкова малки.

Публикувано

Не съм се емнал да ги защитавам. Просто визирам как седят нещата от другата страна.

И много погрешно смятате абонамента, като надценка в стойността на апарата, сякаш иначе ще го ползвате без да си плащате за интернета и разговорите.

Публикувано

Така е, в момента обсъждаме колко сме прецакани като потребители, спрямо останалите държави. И аз продължавам да твърдя ( като опарил се вече ), че телефоните от Българските оператори със договори не са оферта. Много по-добре е да дадеш малко повече пари ( само привидно са повече ) и да го ползваш свободно.

Публикувано

И аз съм на същото мнение. По-рано в темата го споделих, но май останах неразбран.

Та аз си смятам кой план на операторите ме устройва и умножавам месечната такса по 24 + ФО айФон от европейска държава и ми излиза по-евтино или същото като да си го взема от бг оператор с който и да е план дето предлагат.

Минуса е че го плащам кеш (ама то се тая дали ще плащаш месечни вноски на оператор или на някоя банка, ако ги нямаш парите).

Плюсовете са:

1. имаш айФон преди да са го пуснали официално в бг

2. нямаш 2 годишно обвързване

3. ФО без връзки или допълнителни такси за плащане

Всеки сам си решава, аз съм направил моя избор.

Пратиха ми в Манхатан какво се случва пред магазина...

Незнам в Манхатън ама на Гинза в Токио имало 1км опашка на 20-ти луда работа, ама там ще го дават без пари с договор :smile:

photo_1379634691332-4-HD.jpg

Редактирано от profusion
Публикувано

Искам да съм абонат на ДоКоМо. При техните заплати, 60$ такса и айфон аванта...

Явно има хора, които си плащат по 35-100лв/месечно за план и са доволни... Аз казвам, че никога няма да платя на мтел или глобул толкова пари месечно и отделно на това да им дам почти същите пари като за ФО телефон. Че дори и да искам, да се редя като дебил по някакви опашки за шепа бройки, които са запазени преди 1 месец за сульо и пульо, връзкарчета и приятели на приятели... Не мога да разбера всички защитници на тия кожодери... Оставете фирмени отношения и корпоративни клиенти настрана. Повечето хора са физически лица.. Много ми е смешно някой като почне да говори как като бил корпоративен клиент колко по-евтино му идвало; или като купува нещо как ще си дръпне ДДС-то.. Па на всичко отгоре и спамят по обяви, как цената била толкова висока, а те могли да си го вземат за еди-колко си.

Аз плащам 16 към Вива и ми стига перфектно, че не мога и да го изговоря. Това с мобилен интернет разбира се. В днешно време с всичките viber-и, tapatalk и т.н. на кой са му нужни хиляди минути към всички оператори? Да не говорим, че ако имаме предвид нашите оператори, то те не са хиляди, а по-скоро стотици..

Редактирано от DreamcatcheR
Публикувано

Искам да съм абонат на ДоКоМо. При техните заплати, 60$ такса и айфон аванта...

Софтбанк Докомо все тая, все ще е на аванта при техния стандарт, а ние тука щото сме най-богати хилядарка с договор…И след 200 години няма да ги стигнем тях :)

Публикувано

Начетох се на глупости, за цени, такси и как на някой му стига и един ваучер от 5 лв. за цяла година, и няма да "Храни" родните оператори. На други са им скъпи с Бг договор. В този контекст, им предлагам iPhone 5S за 300лв (199$) с 2 годишен договор (към мен).

В белите държави (UK) където си поръчах 5S, го има в операторите а в Apple чак в края на октомври, не наличен, а само онлайн и предварително платен. Което ще рече, че и там операторите са с предимство заради договорите. Положението е същото в Париж и Чикаго, където приятели ходиха до стора да ми вземат един.

Стига хейт и плюене по това и онова, всеки да си го взема от където иска и за колкото иска. Тук обсъждаме 5S и 5C.

Със здраве.

Публикувано

Прав си, но не на 100%.

В белите държави, след първата вълна, има достатъчно бройки, и операторите не са с такъв приоритет какъвто тук.

Давам пример с Грабул, които преди няколко месеца, като ги питах за налични iPhone 5 без договор почнаха да ме въртят. Трябвало да платя капаро след което да чакам да пристигнат следващите бройки, ама не се знаело кога.. и тия, които са го поръчали с договор били с приоритет, независимо дали съм го заявил преди тях или не..

На "отзивчивия" продавач му казах следното: "Идвам в магазина ви с ~1300 лв. и съм готов да ви ги дам на момента, а вие не ги искате. Много ви здраве."

И те така. От оператор телефон няма да купя НИКОГА. Особено от нашите 'далавераджии'.

Публикувано

Обърнахте го на Субсидиран срещу ФО, а аз исках да кажа, че няма как iPhone 5 да е на половин цена, както Ви се иска, само защото е излязъл по-нов.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...