Максим Костадинов Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 По принцип никой не е казвал,че "C"-то в 5 означава "cheap/евтин),затова никой не може и да претендира за достъпна цена.Може би факта,че е пластмасов трябва (и го прави) да смъкне цената.То и Цамцунг-а е пластмасов с много по-лошо качество от на 5c,но цената на премиерата беше същата,ако ли не по-висока. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free Цитирай
dedil Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 ... в сектора телекомуникации се надявам ЕС да продължи да натиска за по-ниски цени. Това е единствения плюс на влизането ни в ЕС - налага се все някога да се подчиним на техните директиви ... Нека да е ясно, че НИКОЙ не може да "свали" цени! Намираме се в свободен пазар - икономика определяна от пазара. Пазара в телеком сектора е регулиран, т.нар. Регулатор е Комисия за Регулиране на Съобщенията, независим орган. Правомощията му по отношение на цените се свеждат до регулиране на същите, по-точно определяне на минималните (!!!) такива и то на едро (т.нар. interconnect), т.е. колко си дължат операторите, когато техни абонати се свързаат с абонати на конкуренцията. А по отношение на директивите на ЕК мога само да напомня, че в момента ЕП е в предизборна ситуация и всеки там, както и тук е много щедър на вересии, които никой няма намерение, нито да дава, нито да плаща. Цитирай
Lyudmil Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 Без да се заяждам, ама т' ва тука малко малко на изуст го изкара че и щипка фантазия имаше накрая Sent from my iPhone using Tapatalk Мухухаха Аре да не влизам остро че съм още нов, ама няма нищо вярно.... Е кое не е така, айде влезте в сайта на AT&T и се опитайте да направите заявка за iPhone 5S 16GB. За да ви спестя труда ще ви покажа равносметката при checkout-a каква е: 1-ва стъпка. Избираме iPhone 5S 16GB (черен), цена $199 2-ра стъпка. Трябва да си изберем задължителен тарифен план, Предлагат ни се 3 варианта, избираме този за $59 Много ясно се вижда, че няма включени интернет и смс-и 3-та стъпка. "Required Selections" или задължителен избор. Избираме 3ГБ интернет за $30, заедно с неограничени смс-и за $20 4-та стъпка. Стигаме до заветния Checkout и най-тържествено ни се заявява, че към момента дължим $199 като към първата месечна такса ще ни се добавят и $36 активационна такса и всичко на всичко месечната ни такса е в размер на $109 Айде сега ми кажете кое точно си измислям и как в САЩ е оферта да си купиш телефона от оператор, а в България - не! 1 Цитирай
Jakkal Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 (редактирано) Е кое не е така, айде влезте в сайта на AT&T и се опитайте да направите заявка за iPhone 5S 16GB. За да ви спестя труда ще ви покажа равносметката при checkout-a каква е: Айде сега ми кажете кое точно си измислям и как в САЩ е оферта да си купиш телефона от оператор, а в България - не! Ти моят пост видя ли го или нарочно се правиш на луд? Абсолютно невярно! T-Mobile US iPhone 5S 16GB - 99$ месечен план 50$ - включени безлимитни разговори към всички, безлимитни смс-и и 500МБ интернет месечен план 60$ - включени безлимитни разговори към всички, безлимитни смс-и и 2500МБ интернет месечен план 70$ - включени безлимитни разговори към всички, безлимитни смс-и и безлимитен интернет Да не говориме, че AT&T имат 40$ план и никой не те кара да взимаш безлимитни смс-и. Спри да говориш наизуст, че някой ще вземе да ти повярва. Редактирано Септември 30, 2013 от Jakkal Цитирай
Lyudmil Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 TMobile имат малко по-добри оферт от AT&T, но те нямат тяхното покритие, за да се мерят с тях и за това спекулират с цените. Да не говорим в Манхатан колко пъти ми е губил обхват телефона с карта на TMobile докато след като я смених с ATT не съм имал никакви проблеми. Отделно техния $60 план е before taxes и пак не е по-оферта от тези които се предлагат в България. Относно тоя $40 план на ATT ако теб те урежда, много хора не ги урежда, то и тук можеш да го вземеш с такса от 19,90 на месец, въпроса е доколко ще ти върши работа. Пак те питам защо да не е оферта да си купиш iPhone от български оператор, а от американски е? Цитирай
Asen_77 Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 Оферта е да си купиш, ако го ползваш там. Иначе си купуваш отключен и си свиркаш. Въпроса е, че тук в България ни взимат една торба пари за телефон и после плащаме най-скъпите възможни планове за държавата. За план 50-60 лв на месец, трябва да получаваме телефона за 300-400 лв максимум 1 Цитирай
Jakkal Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 TMobile имат малко по-добри оферт от AT&T, но те нямат тяхното покритие, за да се мерят с тях и за това спекулират с цените. Да не говорим в Манхатан колко пъти ми е губил обхват телефона с карта на TMobile докато след като я смених с ATT не съм имал никакви проблеми. Отделно техния $60 план е before taxes и пак не е по-оферта от тези които се предлагат в България. Относно тоя $40 план на ATT ако теб те урежда, много хора не ги урежда, то и тук можеш да го вземеш с такса от 19,90 на месец, въпроса е доколко ще ти върши работа. Пак те питам защо да не е оферта да си купиш iPhone от български оператор, а от американски е? Ами нас в случая не ни вълнува какво те устройва теб и какви услуги ползваш, а каква е цената на която можеш да го вземеш. В САЩ можеш да го вземеш за 150 лв. с двугодишен договор, а в България за 800лв. с двугодошен договор. Кое не ти е ясно не разбирам. Цитирай
ayl Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 Истината е, че операторите използват първоначалния ефект от появата на всеки нов модел - цените са високи, покупката е неизгодна даже на вноски. Питам се какво кара хората да купуват заключени телефони през ноември на цени, равни или малко по-ниски от тези на отключени през февруари. Аз лично винаги съм си купувал отключени телефони, предимствата са много повече, за да се замислям за разликата от 100-200 лв в цената. 4 Цитирай
Lyudmil Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 Явно не можеш да направиш разлика между огромния американски пазар и нищожния такъв в България. Там операторите са си издействали такава цена на телефона, защото зад тях седят милиони абонати, които ще си закупят телефона от тях. А като поръчаш голямо количество от една стока ти пада единичната цена. Българския пазар с няколкото хиляди продадени бройки не може да стъпи и на малкия пръст на американския, за това и цената тук не може да е $100-200 като в САЩ. Именно за това не може да очакваш телефона тук да се предлага за 300-400 лв, пък да не говорим за мизерните 20 лева месечна такса за 2 години. Тук, за да ти го дадат на тази цена и тарифните планове ще са по над 100 лева. Цитирай
mimeto83 Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 Има нещо още по интересно. Мой приятел си взе телефон от глобул като плати приблизително 1000 лв кеш и 2 години договор. Интересното е , че ако беше на лизинг телефона му излиза с 150 лв по евтино , пак при същите условия. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
Asen_77 Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 В допълнение на горния ми пост със снимката на iPhone 5 за 699 лв. и план Моби ХХL Телефон модел на 1 година. В този случай какво става? Колко трябва да струва този телефон? Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 30, 2013 Автор Публикувано Септември 30, 2013 "Докато има балъци - уиски с фъстъци"... 1 Цитирай
Pe6o666 Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 Пратиха ми в Манхатан какво се случва пред магазина... 5 Цитирай
roll2puff Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 Асене, прав си и не съвсем. На една година е, но до официалния релийз на новите на територията на страната, е актуалното издание и доставната цена си е същата. Ако М-тел (примерно, може и друг да визирате) са направили грешката да са им залежали повечко бройки в склада в момента, в който дебютират новите, може и да се намали цената. Все пак това не са маратонки с 40-50% марж, да може да ги намалиш толкова много, когато трябва да освободиш рафтовете за новата колекция. п.п. Моби плановете не струват, верно си е. Цитирай
Asen_77 Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 Ясно е, че е така, ама пък да не ги продават през 5% айде сега... Да не говорим от тия планове какви са им печалбите. На план 100 лв с двугодишен договор да искаш 700 лв за телефон е престъпление. 2400 лв са само от плана гарантираните пари + 700 лв за телефон. Това си е кощунство от тяхна страна. Да не говорим за проблемите който имах, като телефона ми даде фабричен дефект след 1 година и 4 месеца ползване. Само съветите на Alxx и в последствие съветите на Северус ме спасиха от това да изгоря със гаранцията и да продължа да си ползвам дефектиралия телефон с петно на дисплея. Като продаваш за такива пари, пък поне бъди учтив с хората и когато поискат нещо им го дай или поне частично компенсирай клиента. Фирмата в която работя, заменя дефектирали електронни устройства без коментар и без каквито и да е проблеми. Със сигурност и техните маржове не са толкова малки. 1 Цитирай
roll2puff Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 Не съм се емнал да ги защитавам. Просто визирам как седят нещата от другата страна. И много погрешно смятате абонамента, като надценка в стойността на апарата, сякаш иначе ще го ползвате без да си плащате за интернета и разговорите. 2 Цитирай
Asen_77 Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 Така е, в момента обсъждаме колко сме прецакани като потребители, спрямо останалите държави. И аз продължавам да твърдя ( като опарил се вече ), че телефоните от Българските оператори със договори не са оферта. Много по-добре е да дадеш малко повече пари ( само привидно са повече ) и да го ползваш свободно. Цитирай
lambreto Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 И аз съм на същото мнение. По-рано в темата го споделих, но май останах неразбран. Та аз си смятам кой план на операторите ме устройва и умножавам месечната такса по 24 + ФО айФон от европейска държава и ми излиза по-евтино или същото като да си го взема от бг оператор с който и да е план дето предлагат. Минуса е че го плащам кеш (ама то се тая дали ще плащаш месечни вноски на оператор или на някоя банка, ако ги нямаш парите). Плюсовете са: 1. имаш айФон преди да са го пуснали официално в бг 2. нямаш 2 годишно обвързване 3. ФО без връзки или допълнителни такси за плащане Всеки сам си решава, аз съм направил моя избор. 2 Цитирай
profusion Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 (редактирано) Пратиха ми в Манхатан какво се случва пред магазина... Незнам в Манхатън ама на Гинза в Токио имало 1км опашка на 20-ти луда работа, ама там ще го дават без пари с договор Редактирано Септември 30, 2013 от profusion 2 Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 30, 2013 Автор Публикувано Септември 30, 2013 Искам да съм абонат на ДоКоМо. При техните заплати, 60$ такса и айфон аванта... 3 Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 (редактирано) Явно има хора, които си плащат по 35-100лв/месечно за план и са доволни... Аз казвам, че никога няма да платя на мтел или глобул толкова пари месечно и отделно на това да им дам почти същите пари като за ФО телефон. Че дори и да искам, да се редя като дебил по някакви опашки за шепа бройки, които са запазени преди 1 месец за сульо и пульо, връзкарчета и приятели на приятели... Не мога да разбера всички защитници на тия кожодери... Оставете фирмени отношения и корпоративни клиенти настрана. Повечето хора са физически лица.. Много ми е смешно някой като почне да говори как като бил корпоративен клиент колко по-евтино му идвало; или като купува нещо как ще си дръпне ДДС-то.. Па на всичко отгоре и спамят по обяви, как цената била толкова висока, а те могли да си го вземат за еди-колко си. Аз плащам 16 към Вива и ми стига перфектно, че не мога и да го изговоря. Това с мобилен интернет разбира се. В днешно време с всичките viber-и, tapatalk и т.н. на кой са му нужни хиляди минути към всички оператори? Да не говорим, че ако имаме предвид нашите оператори, то те не са хиляди, а по-скоро стотици.. Редактирано Септември 30, 2013 от DreamcatcheR 3 Цитирай
profusion Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 Искам да съм абонат на ДоКоМо. При техните заплати, 60$ такса и айфон аванта... Софтбанк Докомо все тая, все ще е на аванта при техния стандарт, а ние тука щото сме най-богати хилядарка с договор…И след 200 години няма да ги стигнем тях 1 Цитирай
baronbg Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 Начетох се на глупости, за цени, такси и как на някой му стига и един ваучер от 5 лв. за цяла година, и няма да "Храни" родните оператори. На други са им скъпи с Бг договор. В този контекст, им предлагам iPhone 5S за 300лв (199$) с 2 годишен договор (към мен). В белите държави (UK) където си поръчах 5S, го има в операторите а в Apple чак в края на октомври, не наличен, а само онлайн и предварително платен. Което ще рече, че и там операторите са с предимство заради договорите. Положението е същото в Париж и Чикаго, където приятели ходиха до стора да ми вземат един. Стига хейт и плюене по това и онова, всеки да си го взема от където иска и за колкото иска. Тук обсъждаме 5S и 5C. Със здраве. 2 Цитирай
kal1ch Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 Прав си, но не на 100%. В белите държави, след първата вълна, има достатъчно бройки, и операторите не са с такъв приоритет какъвто тук. Давам пример с Грабул, които преди няколко месеца, като ги питах за налични iPhone 5 без договор почнаха да ме въртят. Трябвало да платя капаро след което да чакам да пристигнат следващите бройки, ама не се знаело кога.. и тия, които са го поръчали с договор били с приоритет, независимо дали съм го заявил преди тях или не.. На "отзивчивия" продавач му казах следното: "Идвам в магазина ви с ~1300 лв. и съм готов да ви ги дам на момента, а вие не ги искате. Много ви здраве." И те така. От оператор телефон няма да купя НИКОГА. Особено от нашите 'далавераджии'. Цитирай
roll2puff Публикувано Септември 30, 2013 Публикувано Септември 30, 2013 Обърнахте го на Субсидиран срещу ФО, а аз исках да кажа, че няма как iPhone 5 да е на половин цена, както Ви се иска, само защото е излязъл по-нов. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.