Alxx® Публикувано Юли 20, 2009 Публикувано Юли 20, 2009 Вместо извинения, ползвай търсачката: viewtopic.php?f=21&t=102 Цитирай
endemor Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 Добре де... само при мене ли SBSettings-а цеди ужасно бързо батерията???? аз просто го махнах защото много смуче... карам си отново с bossprefs.... Даже някъде мисля из този форум някой беше казал това и се е оказъл прав! Цитирай
Adamov Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 Добре де... само при мене ли SBSettings-а цеди ужасно бързо батерията???? аз просто го махнах защото много смуче... карам си отново с bossprefs....Даже някъде мисля из този форум някой беше казал това и се е оказъл прав! Не само на теб. На всички. Ама не го признават. Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 Аз го махнах сле един ден употреба,дори на 3.0 не спира "EDGE"то (поне на VIVATEL) Цитирай
BANNN Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 Няма алтернатива и ко да се прави?Bossa не при всички работи. Цитирай
tonygti Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 На мен пък не ми хаби батерията, дори след последните няколко ъпдейта програмата си изключва без проблем EDGE-то. Относно батерията много зависи как е заредена. Ако примерно я зареждам цяла нощ в контакта (около 7 часа) и после ми държи много. Последния път ми изкара 4-5 дни. Ако обаче я зарeдя за 1-2 часа, колкото е нужно да стане на 100% и после много бързо почва да се смъкват процентите. Цитирай
BANNN Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 Ако я махнеш ?Е тогава ще усетиш разликата. Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 Всяка вечер я зареждам по 7-8 часа и си държи максимум два дена.Но да ми кажеш 4-5 дена, извиняваи ама трябва изобщо да не го ползваш този телефон.(Да си го държиш в къщи да не ти го откраднат) Цитирай
tonygti Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 Значи това няма как да стане само да ми стои в ръцете. И аз се учудих, че издържа толкова много, но е факт. Всеки ден си правя доста разговори, влизам в Cydia по няколко пъти, рoвичкам си го доста общо взето. Цитирай
mariankata Публикувано Юли 21, 2009 Автор Публикувано Юли 21, 2009 Тия 4-5 дни, като си го забравил някъде и докато го откриеш ли? Иначе, SbSettings винаги си е била много гладна програмка, не се залъгвайте. Смъква батерията доста бързо. Аз си я държа, защото я ползвам постоянно и не ми пречи да зареждам всяка вечер. Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 Зареждането е почети задължително всяка вечер.Но някои да ми каже, че му кара батерията 4-5 дена немога да повярвам(трябва наистина да си е изгубил тела и да го търси,и пак не се снае дали схте му издържи батерията,особенно ако някои му звънне) Цитирай
tonygti Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 Тия 4-5 дни, като си го забравил някъде и докато го откриеш ли? Иначе, SbSettings винаги си е била много гладна програмка, не се залъгвайте. Смъква батерията доста бързо. Аз си я държа, защото я ползвам постоянно и не ми пречи да зареждам всяка вечер. хахаха много си ми забавен. Да бях го загубил и една седмица го търсих. Честито, че батерията ти държи 2 дни... хах моята пък държи два пъти повече... голям кеф а? Зареждането е почети задължително всяка вечер.Но някои да ми каже, че му кара батерията 4-5 дена немога да повярвам(трябва наистина да си е изгубил тела и да го търси,и пак не се снае дали схте му издържи батерията,особенно ако някои му звънне) Казвам, че ако го заредя за 1-2 часа и държи по 2 дни. Сещаш ли се? Факт е, че вече няколко пъти ми се случва да го зареждам по 7-8 часа и в следващите дни да не го свързвам към компютъра, а само да си говоря по него и да си влизам в интернет. Цитирай
BANNN Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 Преминете на Л.С ,че ще има проблеми. :deletetopic: Цитирай
Toni- Публикувано Юли 21, 2009 Публикувано Юли 21, 2009 Аз пък не мога да разбера, защо си мислиш, че ако го зареждаш 7-8 часа, той наистина се зарежда повече...ми тогава дръж го 1 месец на зарядното да видиш колко ще изкараш. Батерията си има капацитет и заради ли го веднъж този капацитет, спира да се зарежда. Цитирай
tonygti Публикувано Юли 22, 2009 Публикувано Юли 22, 2009 Ей знам, че е така, но ми обясни защо се получава разлика в издръжливостта на батерията. Ако го заредя 1 час и стане на 100% после след няма и половин час вече е на 99%, а като я зареждам повече време си стои на 100% почти един ден и после много по бавно започват да падат процентите. Повече няма да споря, да си мисли кой каквото иска. Цитирай
copyman Публикувано Юли 22, 2009 Публикувано Юли 22, 2009 Това се получава защото в батерията се формира така нареченият „memory effect” . При постоянни дозареждания преди да е изтощена докрая батерията си намаля капацитета. Изхода е обикновенно няколко цикъла на пълен разряд/заряд. Това обаче важи за Никел Кадмий (NiCd) и Никел Метал Хидрид (NiMH). В случая ако не ме лъже паметта батерията е Литий Йон (Li-ion) при която този ефект го няма. Другия ефект е температурата ... ниските температури забавят саморазреждането на батерията. Ако ти седи в джоба ефекта е един ако е на по хладно мисля, че ще кара повече. Цитирай
Toni- Публикувано Юли 22, 2009 Публикувано Юли 22, 2009 Не съм чак толкова наясно с батериите и техните принципи, само повърхностни знания имам за тях. НО тогава обясни ми как след като и аз съм си оставял телефона да се зарежда цяла нощ от електрическата мрежа(между другото, когато си зареждам телефона в 90% от случаите го зареждам точно така - нощем, седи си вързан за тока и така, останалите 10% са от USB-то), защо на мен не ми държи по 4-5 дни?!!? Вярно говоря доста и ползвам Wi-Fi доста, и все пак издържа 1 ден, накрая на деня е примерно на 30-40%, предполагам може и да изкара и 2ри ден, но не рискувам. Ама 4-5 дни с умерено ползване...днешно време почти няма такива телефони освен 1100 и тем подобни телефончета на Нокиа и някой друг производител, а забравям и новите модели на Phillips, които с едно зареждане щели да издържат 1 месец, STAND BY режим...под техния стенд бай разбирай телефона да стои 1 месец без да е докоснат... Ти освен, ако провеждаш по 1 разговор на ден и не го човъркаш изобщо..само тогава би издържал толкова... Общо взето всички тук имаме еднакви телефони...ти изкарваш някаква супер голяма разлика, на която за съжаление никой тук не е бил свидетел освен теб. Цитирай
Anthony Публикувано Юли 22, 2009 Публикувано Юли 22, 2009 Много офтопик се събра в тази тема. Не виждам смисъл да се връзвате на твърденията на tonigti. На всички е ясно, че са неверни. Може би си ползва телефона в airplane mode и за това му държи толкова. Във всяка втора тема за игри е писал, че вече я е превъртял. Ако не лъже и там, то значи, че си закача акумулатор от кола на телефона за да му кара 4-5 дни. Цитирай
tonygti Публикувано Юли 22, 2009 Публикувано Юли 22, 2009 Не знам къде съм писал, че превъртявам всяка игра, досега съм превъртял 1-2 игри и тогажа наистина съм ги играл с кабела в контакта. Казах, че няма да споря повече, но само да вметна, че преди няколко седмици Anthony или Adamov (не помня кой, така че другия да ме извини) ми написа на Л.С., че и на него понякога му държи по над 3 дни. Каза ми, че много зависи как е заредена, какво е правено на телефона. Естeствено, че не съм превъртял някоя игра и батерията да издържи 5 дни, но съм написал малко по-горе какво точно правя на телефона всеки ден. Говоря доста и всеки ден си го ровя. В момента батерията ми е на 2 дни без няколко часа и е на 49%, като от 98% до 59% го смъкнах за 30 минути (вчера играх една игра Jungle Bloxx). Така, че ако до утре не играя други игри, а само говоря и влизам в нета ще ми издържи още около ден и половина. Цитирай
Alxx® Публикувано Юли 22, 2009 Публикувано Юли 22, 2009 No comment: П.П. Телефона ми е на 2 год.!(19.08.2007) Цитирай
Zaro Публикувано Юли 22, 2009 Публикувано Юли 22, 2009 Моята батерия издържаше средно по 3-4 дни. Преди няколко дни имах няколко ъпдейта в сидия, единия от които мисля че беше на sbsettings. Мисля че от този ъпдейт нещо се прецака и батерията ми взе да пада за един ден при същото ползване. А вижте на скрийна и статистиката за използване и режима на очакване са едни и същи. Явно телефона си мисли, че го използвам. Някакви идеи по възможност без рестор? С 2.2.1 съм, но мисля да изчакам 3.1 и след това да ресторна. http://img338.imageshack.us/i/img0001w.png/ Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Юли 22, 2009 Публикувано Юли 22, 2009 Махни bsettings и виж резолтата. Цитирай
Zaro Публикувано Юли 23, 2009 Публикувано Юли 23, 2009 Открих проблема. Не беше sbsettings, а iBirthdays кракната от xsellize. Бях забравил, че го инсталирах в същия ден, когато правих ъпдейтите. П.п: Ако някой се сеща за алтернатива на iBirthdays, но също като нея да има и напомняне, нека сподели. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.