DreamcatcheR Публикувано Декември 5, 2009 Публикувано Декември 5, 2009 Мдам, Господари на ефира ако мислиш, че ще се занимават с този проблем... Купил си си телефон за 1200лв, а пари за план с МБ няма.. Без лоши чувства . И аз имах проблеми с този интернет, но направих това, което е описал колегата @alxx на някоя от предните страници в тази тема и вече всичко е наред. Обаче ми направи впечатление, че ако се извади СИМ-картата и се вкара отново, пак си ги прави настройките за едге и трябва наново навсякъде в полетата в настройките да напишеш "noedge" Цитирай
asen4o Публикувано Декември 5, 2009 Публикувано Декември 5, 2009 DreamcatcheR тела ми е подарък, пък и аз си преценявам с какъв план да съм и как да го ползвам.Искам помощ по проблем , а не коментар. Доколкото се отнася до господарите , това го написах , защото не получих никакъв отговор на три имейла и след допълнението и споменаването на господарите , веднага получих отговор въпреки и незадоволителен. Нямам "cellular data" за да напиша: APN:noedge user:noedge pass:noedge Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 5, 2009 Публикувано Декември 5, 2009 Ами редактирай си carrier.plist файл-а и ще се покаже. Многократно е писано как става. Цитирай
asen4o Публикувано Декември 5, 2009 Публикувано Декември 5, 2009 Писах лс на алхх, но понеже все още не ми е отговорил ще си задам и въпроса тук: Намирам този файл, но не мога да го отворя.Неговата иконка е с на куйк тайм плеър.Какво да направя? Sladichuk: Да четеш! Аман от мързели... Отвори го през iFile на тела и редактирай, или свали на харда на компа, конвертирай през напр. ТОВА, редактирай, и върни обратно. А за нечетенето и искане за персонално обслужване по проблем, по който има томове – командировка знaеш къде, нали? Цитирай
fery Публикувано Декември 6, 2009 Публикувано Декември 6, 2009 EDIT: действах по съветите на колегата @alxx. Нямах точния ред в plist файла и затова го добавих с копи-пейст от друг (unknown bundle). Излязоха ми настройките за APN и зададох "no edge" на първите 3 полета. Засега се държи и не прави трафик, ако има промени ще пиша. Здравейте, по какъв начин го направихте този метод, защото всичко което е описано от alxx в страница 5 не става. Никъде не намирам <key>AllowEDGEEditing</key> <false/> с 3GS/3.1.2 Globul Цитирай
SoulReaper Публикувано Декември 6, 2009 Публикувано Декември 6, 2009 Моето мнение е, че ако телефона, ако ще 10 000лв да бъде и от сметката ви да бъде изтеглена и 1 стотинка без вашето знаение/позволение е нарушение, което трябва да се санкционира и да си се търсят правата! Въобще нямат място космическите теории, щом сте си купили телефон за ХХХ сума, ще плащате! По тази логика, хората с коли над ХХХ сума да плащат тройно бензина, защото карат скъпи возила?! Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 6, 2009 Публикувано Декември 6, 2009 Абе тройно не плащат, но понякога горят тройно Цитирай
Anthony Публикувано Декември 6, 2009 Публикувано Декември 6, 2009 Моето мнение е, че ако телефона, ако ще 10 000лв да бъде и от сметката ви да бъде изтеглена и 1 стотинка без вашето знаение/позволение е нарушение, което трябва да се санкционира и да си се търсят правата! Въобще нямат място космическите теории, щом сте си купили телефон за ХХХ сума, ще плащате! По тази логика, хората с коли над ХХХ сума да плащат тройно бензина, защото карат скъпи возила?! Питам за 947698568958975 път - как така ви взима пари без да знаете? Операторът дистанционно ви отваря Сафари и го пуска да точи трафик ли? Как може да не знаеш, че ще плащаш, след като ползваш интернет? Дори и бавноразвиващ се би трябвало да го съобрази. Цитирай
asen4o Публикувано Декември 6, 2009 Публикувано Декември 6, 2009 Примерно като сам си актуализира времето и все се просмуква накои килобайт за нещо. Цитирай
Anthony Публикувано Декември 6, 2009 Публикувано Декември 6, 2009 Никога не го актуализира сам. Трябва да отвориш приложението за да го направи. Цитирай
asen4o Публикувано Декември 7, 2009 Публикувано Декември 7, 2009 Тогава от къде дърпа , оставям телефона , отивам да тренирам , връщам се , не го и докосвам и никои не го е пипал , проверявам сметката и 20 ст отгоре за не повече от час, как става? Цитирай
tonywoolf Публикувано Декември 7, 2009 Публикувано Декември 7, 2009 Провери дали имаш програми на бакграунд, които ползват интернет - поща, сафари. Забелязвам, че в момента, в който спра Wi-Fi, незабавно получавам IP от Мтел ако в момента има работещи програми, ползващи интернет. Това се случва независимо от факта, че съм спрял EDGE и съм въвел невалидни данни в секция EDGE/3G. До тук нищо особено, но всяка комуникация с оператора, с цел раздавене на IP адрес е за ваша сметка - това са 1-2-3к, може би и доста повече, а това е доста често. Цитирай
gogi6 Публикувано Декември 11, 2009 Публикувано Декември 11, 2009 Ето при мен как стоят нещата:говорих с Глобул и ми казаха,че всеки път когато се вържеш с айтюнс връща настройките на мобилния интернет и нямало как да се оправиТова важи за софтуер от 3.0 нагоре,така ми казаха де!!!Имало една програма, която спасявала положението-iphone configuration utility,apple!!! Иначе моя тел не отчита никакъв трафик и всеки месец 30лв GPRS!!!Ако има някой който е пробвал тази програма,моля да сподели!Поздрави! Цитирай
sa6omh Публикувано Декември 16, 2009 Публикувано Декември 16, 2009 http://www.iphonenodata.com/ Инсталираш приложението , спира ти всякакъв мобилен интернет ако искаш да го махнеш отиваш в settings general proifle и даваш remove , при мен работи ! Sladichuk: :naughty: Корекция след отговор... :spank: Цитирай
Nixing Публикувано Декември 16, 2009 Публикувано Декември 16, 2009 Браво за линка, ако пишеше и по-грамотно щеше всичко да е супер. :lettersrofl: Засега нямам оплаквания от това, което предлага sa6omh. Няма генерирано Data IP и опитах всякакви приложения, използващи интернет, и те не зареждат без намесата на wi-fi. Ако изникне нещо ще ви кажа, но както казах - проблеми няма... Цитирай
profusion Публикувано Декември 18, 2009 Публикувано Декември 18, 2009 А методите noedge/noedge или iphonenodata.com пак ли стапят батерията заради опитите на телефона или не? Цитирай
sa6omh Публикувано Декември 19, 2009 Публикувано Декември 19, 2009 При мен батерията си се държи нормално , няма никакви проблеми Цитирай
silver_rss Публикувано Декември 24, 2009 Публикувано Декември 24, 2009 Извинявам се може и да е глупав въпросът ми, но как да го инсталирам приложението от горния линк. Дава ми го като непознат файл. Благодаря предварително Цитирай
BANNN Публикувано Декември 24, 2009 Публикувано Декември 24, 2009 Влез на адреса през телефона и го инсталирваш от там! Цитирай
silver_rss Публикувано Декември 24, 2009 Публикувано Декември 24, 2009 Благодаря много :redface: !!! Цитирай
kenvelo1992 Публикувано Декември 26, 2009 Публикувано Декември 26, 2009 Линка работи идеално ! Инсталирах и няма никакви проблеми.Лесно можете да го ремове-нете. БЛАГОДАРЯ МНОГО ! Цитирай
apomarinov Публикувано Януари 1, 2010 Публикувано Януари 1, 2010 Сега ще го тествам и аз, дано да има резултат, че е зле работата, то семестъра ли да си плати човек тъпата сметка за нета ли :evil: Едит: При мен не работи, в началото от сбсетингс си оставям едге и 3г на ON и в менюто ми е включено 3г-то, влизам в сайта инсталирам го и пак си върти килобайтите. :eek: :eek: И единствения сигурен начин да се провери дали дърпа някакъв трафик е в settings-usage така ли, ако си седят на 0 значи всичко е наред? Цитирай
apomarinov Публикувано Януари 1, 2010 Публикувано Януари 1, 2010 В крайна сметка като най-сетне операторите заработиха и сметката ми стана 37лв, се обадих да ме отрежат пък, ако ми потрябва толкова много ще званим да го пускат Цитирай
tonygti Публикувано Януари 17, 2010 Публикувано Януари 17, 2010 Преди малко един приятел ми каза, че е ходил да пуска жалба в mtel, че има 23лв мобилен интернет. Той е с Nokia 5800 (тия с tuch-a). Каза ми обаче, че не е влизал в нета, само през wi-fi и също е ползвал GPS. Сега само е променил настройките и ще видим след няколко дни дали ще има някой пропуснат kb. Явно проблема не е само в iPhone, но и в други производители. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.