johnnybravo Публикувано Октомври 5, 2011 Публикувано Октомври 5, 2011 Само да си оправя малко къщата и се започва с гостите, тогава отново ще се включа активно в темата Взел съм едно апетитно парче риба тон за тартар 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 6, 2011 Публикувано Октомври 6, 2011 Ти не говори, две години все идваш, но не стигаш 1 Цитирай
Pe6o666 Публикувано Октомври 6, 2011 Публикувано Октомври 6, 2011 Все някой ден ще стигна.... Много зор тая година Засега Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 10, 2011 Публикувано Октомври 10, 2011 Пресни скариди задушени с чесън, зехтин, сол, черен пипер и вино, тартар от сурова риба тон, салата верде. Лавраци: Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 10, 2011 Публикувано Октомври 10, 2011 Може да ги попариш леко (а може и не) и в тигана с масълче и подправки Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 10, 2011 Публикувано Октомври 10, 2011 Шамане, това с попарването не е нужно. (лично мнение) Тези скариди са сравнително дребни, имайки предвид глиганите, с които съм свикнал Аз предварително им беля обвивката, така скаридата се запечатва и ароматите и се запазват. След като ги обеля, винаги ги измивам и оставам да се изцедят, но остава малко течност в главата. Когато ги сложа в тигана, тази течност помага процеса да се превърне в задушаване а не пържене. Иначе рецептата е доста лесна и бърза: Загрявам тигана, слагам мазнина, нарязан чесън, скариди, сол, черен пипер и бяло вино. Можете да добавите и други подправки, но не прекалявайте. 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 10, 2011 Публикувано Октомври 10, 2011 Да, писал съм, че не е нужно Може и малко червено пиперче Цитирай
adept Публикувано Октомври 11, 2011 Публикувано Октомври 11, 2011 Ето моето предложение за една бърза и лесна вечеря, предимно за родители с малки деца, което моята дъщеричка оцени с възторг ... 8 Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 15, 2011 Публикувано Октомври 15, 2011 Едно творение на нежната половинка 5 Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 15, 2011 Публикувано Октомври 15, 2011 Ехааа... Сега го показвам на жена ми и да действа. Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 15, 2011 Публикувано Октомври 15, 2011 Във всички рецепти се казва, че тестото трябва да се меси и блъска до припадък, но жена ми е малко по-практична (мързелива ) и му намери цаката с миксера Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 17, 2011 Публикувано Октомври 17, 2011 Е как, удобство си е Жена ми е майстор в тези произведения Довечера ще снимам една домашна пица а утре ще хапна като теб Пилешки крилца с картофки След малко и в готов вариант 3 Цитирай
sallie_e Публикувано Октомври 17, 2011 Публикувано Октомври 17, 2011 Ееееее, хайде сега да не си мерим силата и на нежните половинки... Аз гледам да избягвам тестата, че генетично много ни "обсебват". На всичкото отгоре малката така ме ядоса, че залях телефона с една малка "поморийска". В края на краищата над каквото и да си се потила в кухнята те като ти кажат - "ох, не го обичам това..." и ти иде да метнеш всичко по дяволите и да си гледаш ... моментното хоби. Ей, попаднах на един филм с невероятни испански "шансони". Жалко, че не мога да ги постна и да ви поздравя с тях. Обичам испанските филми! Та, наздраве с Мезекско плътно червено, и продължавайте все така с идейките за ускоряване на естествения метаболизъм при доброволно поглъщане на прекрасно изглеждаща и задоволително полезна витаминосъдържаща качествена храна, т.е. давайте идеи как да карам малките да ядат полезни неща, че иначе става страшно. Наздраве и браво на майсторите готвачи! 2 Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 18, 2011 Публикувано Октомври 18, 2011 Пробвах рецептата на @adept 1 Цитирай
nikitobet Публикувано Октомври 18, 2011 Публикувано Октомври 18, 2011 Аз тази зима съм решил да се науча да правя суши, ето една от тренировките: Малко късно се появи оператора, не хвана целия процес 2 Цитирай
cvalio Публикувано Октомври 18, 2011 Публикувано Октомври 18, 2011 Е .... не ...... бях се заканил да заобикалям тая тема като гладно цигане... ама пусто любопитство. Дразните населението бре ! 3 Цитирай
foxy Публикувано Октомври 26, 2011 Публикувано Октомври 26, 2011 В навечерието на Димитровден ви предлагам ястие, с което да отбележите празника подобаващо. Традицията повелява на този ден да се яде овнешко месо, но винаги можете да го замените с агнешко и да приготвите тези апетитни пържоли. Продукти- 4 бр. пържоли от агнешко бутче , сок от 1 лимон, 1ч.л. настъргана кора от лимон ,1 с.л. пресен риган или 1 ч.л. сушен , 1с. л.зехтин ,2 големи глави лук, нарязан на полумесеци, 2 дафинови листа ,150мл. бяло вино, 2ч.ч. брашно, сол чер пипер, варени картофи за гарнитура. . Смесват се риганът, черният пипер, лимоновата кора и лимоновият сок. С получената марината се намазват пържолите и се оставят да постоят 4 часа или през нощта на хладно. . Фурната се загрява на 160°С. Пържолите се подсушават, маринатата се запазва. Зехтинът се загрява и месото се сотира, докато се зачерви и от двете страни. Пържолите се посоляват и се слагат в не много дълбок огнеупорен съд и се покриват с лука и дафиновите листа. Наливат се виното и останалата марината. . От брашното и малко вода се замесва твърдо тесто. Тестото се разточва, ръбовете на съда се намокрят и тестото се залепва плътно отгоре. Излишното тесто се изрязва. . Ястието се пече 2 часа. Когато е готово, се счупва кората и се сервира горещо с варени картофи. 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 27, 2011 Публикувано Октомври 27, 2011 Подготовка за тази вечер Щоколадов мъфин с течно ядро Мъфините, ще бъдат гарнирани със портокалово сорбе: В кошнишки от портокалов карамел: Топлото предястие е задушени скариди с малко чесън, вино и зехтин: Студеното предястие ще е тартар от риба тон. Основното ще е филе от лаврак на плоча: Рецептите ще споделя след вечеря 3 Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 27, 2011 Публикувано Октомври 27, 2011 Ей това е майсторско филетиране Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 27, 2011 Публикувано Октомври 27, 2011 В пост #220 съм показал как става edit: Пропуснах, че към мъфините ще има за подложка ванилов сироп 100 гр. Течна сметана. 100 гр. Захар. 1 Ванилия. 1 Жълтък. Бъркат се на водна баня докато се сгъсти Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 27, 2011 Публикувано Октомври 27, 2011 И аз филетирам от към гърба, но вече изкормена риба. На две филета де Чакаме рецептата за любимите ми мъфини, та да спра да си ги купувам 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 27, 2011 Публикувано Октомври 27, 2011 Продукти: Шоколадов ковертюр - 200гр. Яйца - 4бр. Брашно - 160гр. масло - 200гр. Суха мая - 6гр. Захар - 144гр. Приготвяне: В подходящ съд се слагат 4 яйца (ако са от магазина, препоръчвам бели яйца на ET Ангелов) и се добавят 144 грама захар. В друк съд се слагат 200 гр. тъмен шоколадов ковертюр или се натрошават два тъмни шоколада от по 100 гр. и се добавят 200 гр. масло. След това маслото и шоколада се слагат в микровълновата за 90 секунди. Резултатът трябва да е разтопен шоколад В трети съд се слагат 160 гр. пресято брашно и 6-7 гр. суха мая. (едно пакетче от Dr.Oetker) и се разбъркват. Взимате един миксер и разбърквате яйцата с добавената захар, докато стане гъста пяна. Добавяте брашното с маята: последно добавяте разтопеният шоколад с масло. Получената смес се разпределя в подходящи форми. Аз използвам алуминиеви за крем карамел. От една доза излизат 9-10, зависи колко пълните формите, но не ги пълнете до горе, защото излиза при печене. Печенето става в предварително загрята фурна на 210 градуса, пече се 9 минути. Съветът ми е да пуснете да се изпече първо само един мъфин и да прецените времето за вашата фурна. edit: Пропуснах, че може да не ги печете наведнъж, само ги покрийте със стреч фолио и можете да ги съхранявате 3-4 дни във хладилника. След малко ще пекна един за проба Done!!! Портокалово сорбе: На ситно ренде се настъргват корите на два портокала. В голям съд се изцежда сокът на същите портокали и се добавя нястърганата кора + 180 гр. пресята пудра захар. Разбърква се и се остава 15-20 минути да се разтвори захарта. В друг съд се разбиват 300 гр. течна сладкарска сметана (за предпочитане животинска) Добавят се 200 гр. заквасена сметана. Отново се разбърква, след което готовата смес се добавя към сока от портокалите. Отново бъркате да не останат бучки, след което слагате в подходящ съд и го забивате във фризера Кошничките се приготвят, като разтопите в една касерола 2 супени лъжици масло, 1 супена лъжица глюкоза и 2 супени лъжици захар. Добавят се 1/4 чаена лъжица джинджифил на прах и 1 супена лъжица брашно, бърка се добре, след което се добавя 1 супена лъжица ситно нарязани кори от портокал. Печенето става във фурна на 180 градуса, за 5-6 минути върху хартия за печене. Докато са още топли се слагат върху обърнати чаши, за да придобият форма на кошнички. (така се правят и кошнички от пармезан, но печенето става на тиган ) Рецептата за портокаловото сорбе съм я взел от блога на Йоана. 5 Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 27, 2011 Публикувано Октомври 27, 2011 Цяло лято си мислех за салата от кисело зеле, праз и червен пипер А сега наздраве 2 Цитирай
profusion Публикувано Октомври 27, 2011 Публикувано Октомври 27, 2011 Мъфините на Джонибраво ми нанесоха непоправими щети на слюнко-отделянето Ето и едно лесно предястие на което съм фен напоследък: Сини сливи в бекон - завивате една сушена синя слива в дълго и тънко парченце бекон до получаването на рулце. За да не се развие го забождате с 1-2 клечки за зъби. Запържва се в зехтин или се пече за 3-4 мин. Хпава се със топене в сладко-лют чили сос Наздраве! 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.