johnnybravo Публикувано Ноември 30, 2011 Публикувано Ноември 30, 2011 Брех този Джони ще си дойде голям кулинар.. Бравос! И рибар За 5 минути си направих един Movie Trailer с iMovie на едно филмче, което съм снимал 1992г, когато бях млад и зелен риболовец http://www.youtube.com/watch?v=ChKxHhgUmo8 Една много бърза, лесна и вкусна рецепта за печени филета от сьомга. Взимате едно одрано филе от сьомга, махате страничните кости, които винаги забравят да ги махнат Разделяте филето на порции и ги намазвате с малко зехтин, след което слагате сол и черен пипер и слагате филетата в намазана със зехтин тава. Върху филетата нареждате шайби от морков, нарязани чери домати, маслини и по едно стръгче копър. Можете да сложите и малко бяло вино, но гледайте наистина да е малко, защото това ястие се готви кратко и няма време да изври цялата течност ако сте сложили много. Аз сложих ~50ml. Задължително се покрива с алуминиево фолио и се слага в предварително загрята фурна. Пече се 20 минути, след което фолиото се маха, фурната се изключва, но оставяте тавата за още 10 минути. Махнете копъра преди да сервирате. Ето малко мезета за водка: Домашно приготвени солени рибки Хайвер от сьомга: И малко мезета за червено вино 9 Цитирай
sharenia Публикувано Ноември 30, 2011 Публикувано Ноември 30, 2011 JohnnyBravo , престани с тези снимки че трябва да ходя до "Ф********о" сега.... Особено последната снимка със сиренцата ...... 3 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 3, 2011 Публикувано Декември 3, 2011 Рецептата не е моя, аз само я изпробвах. Пише без мазнина, но аз си позволих да сложа: Панкейкс * 2 ч.ч. брашно * 1 пакет{че бакпулвер * 2 с.л. пудра захар * 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко * 2 бр. яйца * 60 г разтопено масло За гарниране : Кленов сироп,мед, пудра захар,течен шоколад или сладко. Брашното се пресява с бакпулвера в голяма купа. Отделно се разбъркват ,яйцата,прясното мляко/леко затоплено/,пудрата захар и разтопеното масло.Сместа се добавя към брашното и с дървена лъжица се разбърква до получаване на хомогенна смес.Загрявя се тиган на умерен котлон.В него се изсипва около 1/3 ч.ч. от палачинковата смес. С лъжица се разпределя на кръг с диаметър около 10 см.Намалява се огъня и палачинката се пече 1-2 минути, или докато на повърхността се получат балончета. Палачинката се обръща и се пече до готовност. Готовите палачинки се гарнират по избор. Забележка: При печенето не се използва мазнина,освен ако не е необходимо. 2 Цитирай
eek Публикувано Декември 4, 2011 Публикувано Декември 4, 2011 Тая тема трябва да се забрани на гладно 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 4, 2011 Публикувано Декември 4, 2011 Като сме на морска тема, ето от вчера: сафрид, скорпид и меджид. Запаси уловени преди 2-3 седмици Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 4, 2011 Публикувано Декември 4, 2011 Оххх, меджид... Страшна рибка е Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 5, 2011 Публикувано Декември 5, 2011 Екстра, само бих дублирал килограмите на шарана Sent from my iPhone using Tapatalk едит: Аз лично утре ще съм на пържен сом, защото ми е от любимите риби. С удоволствие бих добавил към трапезата и едно шаранче по рецептата на Шамана, защото утре събираме персонала и май ще сме бая говеда на масата 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 5, 2011 Публикувано Декември 5, 2011 Аз бих добавил стафидки и бадеми. Бях дал една рецепта по-напред Exxx преди една година ли беше http://bgiphone.com/topic/1549-кулинарна-тема-за-чревоугодници/page__st__210 Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 5, 2011 Публикувано Декември 5, 2011 Точно към това мнение съм дал линк Sent from my iPad using Tapatalk 1 Цитирай
foxy Публикувано Декември 6, 2011 Публикувано Декември 6, 2011 ПЪЛНЕНА ДОСПАТСКА ПЪСТЪРВА НА ФУРНА Продукти: Брой пъстърви според консуматорите, олио, гъби, ролца от раци, соев сос, чашка сухо бяло вино на 1 риба, ситно нарязан лук, пасирани скилидки чесън Начин на приготвяне: На котлона загряваме малко олио, в което задушаваме гъбите, ролцата от раци, и пасирания чесън. Добавяме доматено пюре, ситно нарязания магданоз. С така получената смес напълваме пъстървата /пъстървите/. Пържим на не много силен огън по 4-5 мин. от страна. Така приготвените риби редим на дъното на тавичка предварително намазнена с не много олио. Сипваме равни количества вино и вода и прибавяме соевия сос. Покриваме тавата с домакинско фолио и задушаваме на температура 170 -180 градуса 20-на минути. Така приготвеното ястие сервираме със сос приготвен по следния начин:200гр. течна сметана се изсипва в тиган и когато кипне се добавя 1 парче топено сирене, 20г сирене Рокфор и 50 счукани бадеми.Когато се сгъсти се сваля от огъня и след като изстине заливаме пъстървата . По желание украсяваме с копър. 3 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 6, 2011 Публикувано Декември 6, 2011 Целия град мирише на риба пп: Ролца от раци = Морски кренвирши Цитирай
Anthony Публикувано Декември 6, 2011 Публикувано Декември 6, 2011 По-зле е 99% нишесте или нещо подобно и 1% раци или нещо подобно Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 6, 2011 Публикувано Декември 6, 2011 Няма раци Изрезки от треска Цитирай
tonygti Публикувано Декември 7, 2011 Публикувано Декември 7, 2011 (редактирано) Целия град мирише на риба пп: Ролца от раци = Морски кренвирши Да ама са вкусни бе д*ба... Редактирано Декември 7, 2011 от tonygti Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 7, 2011 Публикувано Декември 7, 2011 Защото не си ял истински раци, вероятно... 1 Цитирай
tonygti Публикувано Декември 8, 2011 Публикувано Декември 8, 2011 Абе ял съм. Вкусни са, спор няма, но пък не навсякъде се предлагат... Цитирай
nikitobet Публикувано Декември 10, 2011 Публикувано Декември 10, 2011 Малко по темата с раците ... Пресен улов 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 10, 2011 Публикувано Декември 10, 2011 Топли спомени от лятото В скаридата имаше повече и по-вкусно месо от колкото в раците 1 Цитирай
nikitobet Публикувано Декември 10, 2011 Публикувано Декември 10, 2011 Между другото, тези крабове през януари се появяват в Метро, живи. И предимно женски, над 1.2 кг @johnybravo, тая скарида ... 400-500 грама бре , не съм случвал такава. Да използвам темата да те попитам. Как ги приготвяш? Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 10, 2011 Публикувано Декември 10, 2011 Той имаше някъде снимка с кантар. Мисля имаше 800 грама Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 10, 2011 Публикувано Декември 10, 2011 По възможно най-лесния начин Първо им беля опашките от хитиновата обвивка. После правя с нож един разрез през опашката, за да извадя червото, което в повечето случаи е черно на цвят и лесно се откроява. Следва сол и пипер на вкус, намазване със зехтин и ги засилвам към някой сух тиган. Важната част е соса, той трябва да се приготви в същият тиган, където са приготвени скаридите, за да могат да си пуснат аромата. След като са готови скаридите, не ги вадете от тигана (ако някой не иска сос, тогава ги махнете ), прибавете малко масло, смачкан чесън, едно чушле пиперончино (може да се замести със сух червен пипер, като този за шкембе ), коняк, течна готварска сметана, сол, копър и бял пипер. Пипера може и да е черен, но леко контрастира с белият цвят на соса Това е рецептата, която ми допада, иначе може да се направят и със сос саганаки. edit: Скаридите са с размер 2/4, което ще рече, че в един килограм има от две до четири скариди. Тази специално е ~300гр. но съм попадал на екземпляри > 450гр. В момента фаворити са ми малките скариди, които се продават пресни и са на доста добра цена (20-25 лева за килограм) За тях съм дал рецепта #296 2 Цитирай
nikitobet Публикувано Декември 10, 2011 Публикувано Декември 10, 2011 Рецептата звучи супер, попитах те защото мислех да правя. Ще я пробвам задължително . Аз лично мислех да ги правя на барбекю, цепнати, с черупките. И със лимон и зехтин, през блендера. Сега ще имам 2 соса Иначе и аз взимам 2-4 ама цяло лято на Жанет само един път уцелих 3, все са по 4 А малките скариди са супер, взимам редовно, ние ги ядем с ананас и мащерка, с узо и копър, с чесън и бяло вино, на шишове ... рецепти бол. Обаче са замразени, размразяват ги на място и ги продават за охладени, аз като взимам най-любезно ги моля да ми дадат един кашон от "неотпуснатите" после си ги оправям. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.