johnnybravo Публикувано Февруари 7, 2012 Публикувано Февруари 7, 2012 Капрезе - Домати, моцарела и сос песто. 1 Цитирай
alex.7777 Публикувано Февруари 7, 2012 Публикувано Февруари 7, 2012 Стига сте дразнили, бре, преди малко хапнах пиле на жар, а сега, като гледам тия пройзведения на кулинарното изкуство....пак съм гладен.... Цитирай
foxy Публикувано Февруари 8, 2012 Публикувано Февруари 8, 2012 Печен свински джолан с хрупкава коричка -------------------------------------------------------------- 2 бр свински джолан 300 гр гъби 200 гр бекон 1/3 буркан кисели краставички 200 гр кашкавал 2 бр дафинов лист черен пипер червен пипер сол Двата джолана (цели) се сваряват в тенджера под налягане - сипва се около 300 мл вода, затваря се и се вари 90 мин. Свареният джолан се обезкостява и се прехвърля в тавичка. Добавят се гъбите,нарязания на ивички бекон. Поръсва се сол, черен и червен пипер и дафиновите листа. Сипва се малко от бульона. Добавят се нарязаните кисели краставички, наръсва се с настърган кашкавал и се пече до златист цвят. 4 Цитирай
gogi6 Публикувано Февруари 8, 2012 Публикувано Февруари 8, 2012 Ей това не го приемам!!!Канибали Цитирай
foxy Публикувано Февруари 15, 2012 Публикувано Февруари 15, 2012 Пикантно телешко ----------------------------------------------------------- Продукти: 2 глави кромид лук, парче сланина с кожата 1 к.ч. коняк 2 ч.ч. бульон от кубче малко олио за пържене 2 ч.ч. червено вино парче сланина за шпиковане 1 ч.л. черен пипер 1 ч.л. сол 1 кг. телешко месо 2 „гвоздейчета“ карамфил 2 дафинови листа 2 щипки захар 0,5 ч.л. джинджифил 0,5 ч.л. индийско орехче 0,5 ч.л. майоран 0,5 ч.л. мащерка малко брашно Натриваме месото със сол и черен пипер, шпиковаме го със сланина и го оставяме за няколко часа в червеното вино, като го обръщаме няколко пъти. Подсушаваме го, нарязваме го и го запържваме от всички страни в горещата мазнина. Доливаме постепенно червеното вино, бульона и коняка, добавяме няколко парчета сланина с кожата, нарязания на едро лук, карамфила, дафиновите листа. Поръсваме със захарта, джинджифила, индийското орехче, сухите мащерка и майоран. Задушаваме месото на слаб огън. Прецеждаме соса, посоляваме, ако е необходимо и го стягаме с малко брашно. Ястието гарнираме със ситно нарязан магданоз. 2 Цитирай
baronbg Публикувано Февруари 16, 2012 Публикувано Февруари 16, 2012 На foxy и johnnybravo отивам на гости без да се замисля. Това което правят ме кара да си мисля, че не съм червоугодник. 1 Цитирай
goce kostadinov Публикувано Февруари 16, 2012 Автор Публикувано Февруари 16, 2012 Малко за слюнкоотделяне. 3 Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 16, 2012 Публикувано Февруари 16, 2012 Обожавам панкейкс... Гоце, дай някаква изпитана рецепта бре? Цитирай
goce kostadinov Публикувано Февруари 16, 2012 Автор Публикувано Февруари 16, 2012 200 гр брашно,2 яйца, 2 суп.лъжици захар. 2 суп. л. олио 2 гр бакпулвер, 150 гр.мляко, 20 ягоди,ванилия,сол половин ч. лъж. за дресинга сок половин лимон, 50 грама вода 100гр ягоди, 30 гр. захар, нарязаните ягоди на филиики се слагат по три или четри филиики когато сложиш тестото със чарпака в тигана намазан с масло, и после обръщаш за да се запекат . А отделно си правиш дресинга, може и със кленов сироп за 10 лева шишенцето в по добрите магазини. Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 16, 2012 Публикувано Февруари 16, 2012 Тигана само леко намазан нали? Цитирай
goce kostadinov Публикувано Февруари 16, 2012 Автор Публикувано Февруари 16, 2012 ДА и с черпака в средата като за мекица, сещаш се нали. Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 16, 2012 Публикувано Февруари 16, 2012 Да, да... Правил съм даже. Имах предвид мазнината. Цитирай
LUBECA Публикувано Февруари 16, 2012 Публикувано Февруари 16, 2012 Ей, не сте хора, да знаете! Отивам да си спретна нещо вкусно, че ми дойде в повече слюноотделянето, четейки тук... 1 Цитирай
bronc Публикувано Февруари 16, 2012 Публикувано Февруари 16, 2012 Някой може ли да даде добра рецепта за пилешко с къри и ориз? Нещо от сорта на Тикка Масала.. Цитирай
adept Публикувано Февруари 16, 2012 Публикувано Февруари 16, 2012 О даааа въпреки, че точно с тая комбинация продукти ще намериш поне 200 рецепти (90% от тях индийски) Та от години правя това (около 2 порции): 1 парче пилешко филе (около 200 гр.) 125 гр. ориз (лично аз предпочитам Басмати) 1 малка глава лук 1 скилидка чесън 1 лимон мед сол 3 ч.л. къри 2 ч.л. млян бял пипер масло 2 с. л. заквасена сметана Нарязваш филето на малки кубчета. Смесваш нарязания лук, пресовния чесън, сока на лимона и една лъжица мед (за да угасиш лимона) и с тая марината заливаш нарязаното филе. Оставяш около 30 час да се маринова. След това в малка тенджера с масло на дъното мяташ пилето (заедно със марината, лук, чесън ...) като закъри, намаляш котлона и слагаш кърито, белия пипер, сметаната и бъркаш здраво. през това време слагаш по-голяма тенджера с подсолена вода и мяташ ориза вътре и намаляш котлона на пилето да си се сгъстява. Като е готов ориза слагаш едно тиганче с масло и изсипваш вътре прецедения ориз с малко бял пипер и бъркаш, докато се запържи леко ориза и си готов. 2 Цитирай
foxy Публикувано Февруари 16, 2012 Публикувано Февруари 16, 2012 Пиле с къри и ориз -------------------------- Продукти: пилешко филе-500-600гр 200гр.ориз 1зелена чушка 1червена чушка 1 глава лук 2 скилидки чесън 100гр гъби 1 морков 1 кубче пилешки бульон къри люто-1с.л. соев сос черен пипер и сол Пилешкото се се натрива с къри и малко сол и се оставя да престои за половин час със соевия сос.Нарязва се на късчета. Всички зеленчуци се нарязват на ситно. Лукът се запържва с сгорещената мазнина, след което се добавят и останалите зеленчуци и подправките. Запържваме за около минута и добавяме и пилешкото месо,като бъркаме непрекъснато .Когато месото леко се зачерви , прибавяме ориза, пържим още 2-3 мин и наливаме 600мл вряла вода. Намаляваме котлона на тих огън и добавяме и кубчето бульон, стрито на прах. След около 20 мин ястието е готово. Поднасяме поръсено с магданоз. 3 Цитирай
goce kostadinov Публикувано Февруари 16, 2012 Автор Публикувано Февруари 16, 2012 Пиле Къри Пилешки гърди Ест. кг 0,200 Лук Кромид кг 0,020 Ябълка Пр. кг 0,020 Моркови Бланширани кг 0,010 Целина Пр. кг 0,010 Вино Бяло л 0,000 Домати Конс. кг 0,000 Къри Ест. кг 0,003 Сол Ест. кг 0,002 Пипер Бял кг 0,001 Сметана Течна л 0,100 Магданоз Ест. кг 0,003 Ориз варен кг 0,200 Краве масло Ест кг 0,100 Вегета ест кг 0,030 Тегло на 1 порц.:370гр. Нарязваме пилешкото филе на жулиени, задушаваме с лука, морковите, целината и ябълките.Прибавяме подправките и сметаната, като слагаме кърито в малка купа слагаме ориза с вегета и краве масло и затопляме на микровелето. Слагаме в средата на голямото плато и във формата на венец слагаме готовото пилешко, като поръсваме с магданоз снимката немога да кача. дава ми грешка 413. 3 Цитирай
foxy Публикувано Февруари 20, 2012 Публикувано Февруари 20, 2012 Домашна торта с плодове ---------------------------------------- Продукти за 3 блата: -------------------------- 6 яйца 1 чаша захар 1 ½ чаша брашно 1 ½ пак. бакпулвер 1-2 ванилии Можете да си купите и готови блатове, но този си го бива! Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците, брашното, бакпулвера и ванилията се разбиват с миксер до хомогенна пухкава смес. Прибавят се бавно белтъците като се разбъркват с вилица или силиконова шпатула. Сместа се разделя на три и се печа в намаслената и набрашнена форма, в която се поставя тортата. Моята форма е 25 см. в диаметър. ЗА КРЕМА: 1 голяма заквасена сметана 1 крема сирене (125 г.) 1 сладкарска сметана (малка) 1 чаша пудра захар ( може да сложите в крема ½ желатин, за да го стегне) Крема сиренето се разбива заедно с пудрата захар, добавя се заквасената сметана. Отделно се бие сладкарската сметана, като се внимава да не стане „на масло”. Смесват се всички продукти и се бъркат до хомогенна смес. След като блатовете изстинат, се намазват със сладко по избор. Подходящи са боровинки, малини, капини и др Върху сладкото се нанася крема. За украса най-отгоре се поставят плодове и може да се желира със сока от един компот, смесен с два набъбнали желатина. Накрая тортата де изстудява в хладилник. 3 Цитирай
The Shaman Публикувано Февруари 29, 2012 Публикувано Февруари 29, 2012 Жена ми го спретна снощи 3 Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 13, 2012 Публикувано Март 13, 2012 Една постна мусака със соева кайма: 1. Соевата кайма се накисва 1:1 с врял зеленчуков бульон. 2. Запдушават се лук и моркови: 3. Нарязвате 3-4 картофа на кубчета: 4. След като са омекнали лукът и морковите, добавяте две скилидки ситно нарязан чесън и "каймата" 5. Всичко се запържва и се добавят картофите: 6. Добавят се малко ситно нарязани домати, може от консерва. Сол и черен пипер на вкус. 7. Изсипвате получената смес в тавичка и добавяте малко вода, след което за капак нареждате няколко шайби домат: Пече се около 30 минути, но това зависи от фурната и от това, колко сте държали "каймата" в тигана. Финала не съм го снимал, защото оскверних гозбата преди да я документирам А сега малко и за душата Пресни калмари на плоча: (Днес ги донесоха от Гърция) Калмарите се изчистват и се осоляват, намазват се с малко зехтин и се мятат на плочата. Ако сте в домашни условия, може да използвате тефлонов тиган. След като са готови калмарите, в същият тиган загрявате малко зехтин, добавяте мащерка и риган, гасите с лимон и бяло вино, оставяте да се сгъсти. По желание можете да добавите малко сол и пипер. Финално можете да залеете и с малко зехтин и босилек На втората снимка се вижда още една чиния, в която има задушен спанак с малко зеленчуков бульон, зехтин сол и пипер. След като спанакът се сложи в чинията, настъргва се едно яйце и около 100 гр. сирене, след което се залива с млечен сос, в който има кисело мляко, горчица, сол и черен пипер. Не мирише много добре заради яйцата, но вкусът е уникален. 4 Цитирай
pepo1919 Публикувано Март 13, 2012 Публикувано Март 13, 2012 Johny,каква горчица ползваш(мои познати внасят,една от най-добрите на пазара),ако искаш и на ЛС! Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 13, 2012 Публикувано Март 13, 2012 Не съм интересен като клиент за горчицата, но ако се предлага на дребно бих си взел някой друг буркан . Горчицата рядко присъства в рецептите, които са ни в менютата. При предварителна поръчка правим един много приятен ростбиф, където телешкото бонфиле се маринова с черен пипер, сол и горчица, запържва се в тиган, колкото да хване коричка от всички страни и се запича за десетина минути в гореща фурна. 2 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.