Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Кулинарна тема (за чревоугодници)


goce kostadinov

Recommended Posts

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Не му трябва много... Леко да почервенее и махаш. По една, две минути от всяка страна... Преди това леко ги нацепи с ножа като мрежичка, съвсем плитко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

калмари

Погледни под мусаката. Иначе аз скоро бях в Созопол и опитах интересна комбинация от бейби калмари, пълнени с парче пушено сирене и запечени на плоча, много добре се получава. Ние имаме в менюто пълнени бейби калмари, но са с натрошено сирене, сушени домати и подправки. С една клечка за зъби се пробожда гърлото, за да не изтече пълнежа. Клечката се маха преди да се сервират калмарите. Хубаво е да се направи и някакъв сос за заливане, може да е от мащерка, риган и топъл зехтин.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първите ни домашно сушени домати.

Изсушавате си домати, нарязани на шайби. Може на слънце, но аз имам уред за сушене. Когато вече ги имате, в бурканче нареждате ред домати, скилидка чесън, листо пресен босилек и пак домати. Притискате ги добре и наливате до горе със зехтин, екстра девствен :) така, че да ги покрие. Съхранявате на тъмно и студено. Срока им е до месец, месец и половина.

59d75138-0b1e-9dce.jpg

59d75138-0b2a-3554.jpg

59d75138-0b3a-797e.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да сложиш и малко каперси между редовете, придават интересен вкус.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Свинско филе с гъби, картофено пюре и две чеснови питки (ламбас) с масло. ;) За днес толкова. :)

f3c5a3f7d3cd0771.JPG

eb8f16a4d8d801ce.JPG

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сладкиш с круши

---------------------------------------

keyk-s-krushi-i-shokolad.jpg?1340826500

3 с.л. какао

100 гр. заквасена сметана

10 с.л.захар

2 круши

60 гр. смлени орехи или бадеми

200 гр. брашно

4 яйца

1 с.л. лимонов сок

1 бакпулувер

Обелваме и нарязваме крушите на парченца. Слагаме ги да заврат с лимоновия сок и вода, колкото да ги покрие. Оставяме да изстине.

Загряваме предварително фурната до 180 градуса. В купа, смесваме брашното, бакпулвера, захарта, смелените ядки, яйцата, какаото. Постепенно прибавяме и сметаната до хомогенна смес.

Изцеждаме крушите върху попивателна хартия и ги добавяме към тестото.

Изсипваме сместа в предварително намазана с малсо тавичка, с диаметър 20-25 см.

Печем около 40 минути.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 седмици по-късно...

Забелязала съм ,че във форума има рибари и искам да ги попитам как се готви най - добре щука. Мъжът ми носи втори път тази седмица и ми се иска да му я приготвя различно от пържена , че предния път я пържихме.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не сте били заедно за риба с мъж ми и да се окаже ,че се познавате. Ходят някъде до костинброд за щука и носи по 4-5 риби втори път тази седмица.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Солен паламуд.

u2usedeh.jpg

Пресен паламуд.

se8uguju.jpg

На Popeye (баща ми) караваната:

ybademej.jpg

haza4u8y.jpg

Трябва да се направи една морска среща някой път. :smile:

Все повече ме привличат диви места.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да е извън сезон и да няма на кой да пречим ;)

В момента съм в кънпинг Арапя и релаксирам пълноценно ;)

Ако следващата година пак има толкова много риба, ще си прекараме добре. Вилата, в която съм в момента има много хубаво барбекю и можем да се поберем двайсетина говеда :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Идвам. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тия сърца от какви патки са :) Малко са ми големи на вид или снимката е от много близко. Иначе изглеждат много съблазнително, вероятно и вкуса им е многооо добър :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Mалко офф-знае ли някой,къде в София се продават такива сърца?Едно приятелче носеше от Хасково,ама секнаха командировките!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Баща ми има няколко дистрибутора в София. Ще говоря с него и ще ти пиша. Сигурен съм обаче, че най-малкото ще има в големите вериги. Метро, 100%.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това ми привлече интереса. И аз ще потърся и ще опитам при първа възможност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Сцепвате" ги леко, измиват се и се подправят. Аз слагам подправки(мой микс), може купешки за скара, соев сос(аз ползвам Уорчестър) и черен пипер. Постояват така час, два а може и по-малко и на скарата. Оставете ги леко да червенеят отвътре за да са по-крехки.

Може да прибвате и патешко филе (Магре)... Пържено, печено, нс фурна... Всякак си :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На всичко патешко съм фен, магре,сърца и най вече дроб.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...