Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Кулинарна тема (за чревоугодници)


goce kostadinov

Recommended Posts

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

6ure9ysa.jpg

Моето първи суши,нямах много време и не съм се старала много,няма нищо сложно щом аз успях да се справя,рядко ми се получава нещо.С 1кг специален ориз за суши,два пакета водорасли нори,300гр пушена сьомга(не исках да рискувам със сурова),краставица и пушено сирене нахраних 9 девойки и това е останалото.Следващия път ще пробвам да го направя с киснат ориз,без топлинна обработка и ще направя подробни снимки,ако се получи :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

за 9 девойки ще дойда да ти направя лично следващия път :D Бях суши майстор известно време :) Добре ти се е получило

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Спагети Болонезе

Оригинална италианска рецепта.

Продукти:

100-150гр бекон, 400-500кг кайма, риган, пресен розмарин, белени домати, сушени домати, чаша червено вино, сол, черен пипер. Понеже вкъщи никой не яде лук и чесън аз не слагам, иначе може да се добавят по желание.

2mni4pc.jpg

Бекона се нарязва и се запържва до златисто:

23sc7ea.jpg

Нарязания на ситно розмарин, се добавя към бекона (евентуално 1 глава лук и 2-3 чесън, на ситно):

nqy25g.jpg

Добавяме каймата (телешка в случая) и бъркаме добре за да не стане на топчета:

bf0tut.jpg

След като се запържи добре, добавяме белените домати. След като поомекнат отсраняваме капачетата:

se96he.jpg

След това добавяме пасираните сушени домати:

2qx9qtd.jpg

Добавяме червеното вино, ригана, солта и черния пипер, като последните две са на вкус.

Оставяме да покъкри на слаб огън за да се изпари алкохола.

След това изсипваме в тавичка сместа и я слагаме във фурната на 200-220 градуса за около 40-45мин, докато се сгъсти.

2pzxw7b.jpg

През това време сваряваме пастата, с моя случай спагети.

Сервираме с обилно настърган пармезан:

35hnz4h.jpg

Ммммммм...

Enjoy.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пак бях на рибка - риба тон и чернокоп.

pehenuhu.jpg

nusypa7u.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пилешки филенца със спанак и рокфор

Нарязвате на ситно 2-3 скилидки чесън.

img2865hv.jpg

Обелвате и нарязвате на ситно един домат, аз нямах и замених с чери, но ми се видя извратено да ги беля :smile:

img2866r.jpg

img2867h.jpg

Запържвате чесъна и добавяте доматите. Аз слагам чесъна в студен зехтин и чакам да загрее.

img2868n.jpg

img2870g.jpg

Изчаквате да изври водата и добавете спанака, аз използвах пресен ~600 гр. но можете да заместите със замразен, но да е цели листа.

img2871ot.jpg

img2876ul.jpg

Изчаквате да изври водата и да остане на мазнина, през това време си приготвяте пилешкото, което е добре да не е тумблирано.

Ако нямате бон филета, можете да вземете гърди, както аз направих и да ги изтъите, след което да ги нарежете на дълги парчета, след което им добавете сол и пипер на вкус.

img2873vc.jpg

img2874w.jpg

img2875v.jpg

Загрявате малко зехтин в един тиган и запържвате филенцата до златисто:

img2877vo.jpg

img2878i.jpg

img2881m.jpg

Стана време за соса, за него ви трябва масло, чесън, вино, синьо сирене, сметана и черен пипер.

img2879o.jpg

Загрявате маслото и добавяте ситно нарязан чесън:

img2883c.jpg

Добавете вино:

img2884b.jpg

Добавете синьото сирене:

img2886s.jpg

Изчакайте да се разтвори сиренето и добавете сметаната, препоръчвам да е животинска:

img2887x.jpg

Изчакайте да се сгъсти и сте готови. :smile:

Направете канапе от спанака:

img2888u.jpg

Наредете филенцата:

img2889kd.jpg

Залейте със соса:

img2891w.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гъши дроб върху канапе от ябълки:

Взимате две ябълки, след което ги измивате, обелвате, махате семките и нарязвате на шайби.

img2977q.jpg

img2978wx.jpg

Гъшия дроб го нарязвате на шайби, които да са дебели ~1см.

img2979jo.jpg

img2982my.jpg

До котлона си слагате бутилка коняк и малко масло, за да можете да реагирате бързо :smile:

img2986o.jpg

Загрявате маслото

img2987tp.jpg

Слагате ябъките в тигана

img2989di.jpg

Запичате от двете страни до получаване на карамелена коричка и добавяте коняка

img2990o.jpg

Набрашнявате парчетата дроб. Това се прави с цел да не се разтече много мазнина.

img2992i.jpg

Слагате ги в загрят тиган, който е сух и НЯМА никаква мазнина.

img2994so.jpg

НЕ слагайте всички парчета, защото ще се удавят в мазнина и печенето ще се превърне в пържене :smile:

img2997q.jpg

Пече се само да се образува коричка, средата трябва да остане розова и мека.

Парчетата дроб се нареждат върху канапето от ябълки.

За заливка използвах някакво местно Холандско сладко Appelstroop, което се прави от ябълки и е супер гладко, с много наситен аромат. Твърдо е, но след като мина през микровълновата печка за 30 секунди, се втечни достатъчно за да сложа върху гъшият дроб

img2984b.jpg

img2985wl.jpg

Хубаво е да се декорира с плод от ягода и листа мента, но готвенето беше непредвидено и не се бях приготвил :smile:

Понеже в момента постя не съм опитал нищо от последните ястия, но всички споделиха, че са много добри.

img2998qw.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това го правя редовно :) Любимо ми е. Става и върху дюли:) А може и във фурна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Айсберг, сушени домати, маслини. Овкусени с домашно забъркан зехтин :smile:

ema8y3u6.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Телешко Салтимбока:

Нарязвате телешко бонфиле на шайби дебели около два сантимерта и ги начуквате на тънки скалопини и ги овкусявате със сол и черен пипер.

img3021bm.jpg

Взимате тънко нарязано прошуто и няколко листа салвия.

img3023dx.jpg

Слагате върху всяка скалопина по едно парче прошуто и едно листо салвия, можете да ги закрепите с една клечка за зъби.

img3024s.jpg

Загрявате един тиган и слагате съвсем малко мазнина:

img3036v.jpg

Запържвате скалопините първо от към салвията:

img3037g.jpg

След около две минути обръщате

img3038v.jpg

Когато сте готови, добавете краве масло:

img3039ww.jpg

Добавяте една-две щипки телешки бульон

img3041d.jpg

Малко червено вино

img3040v.jpg

Изчаквате да се изпари алкохола и леко да се сгъсти соса.

След като сложите месото в чиния, залейте с малко сос, за гарнитура може да врътнете малко тялятели в един тиган и да им добавите сос песто.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1 домат и 1 лук на ситно нарязани ( аз мързеливо го правя в блендера ) и намазано върху осоления паламуд. Малко олио отгоре, а отдолу под паламуда няколко кръгчета лук да лежат върху него. Печеш в загрята фурна на 200 градуса 20-25 минути. Нищо сложно :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може да го нарежеш и на шайби, заливаш с горе описаното и печеш :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето и от мен една бърза, лесна и вкусна рецепта за телешко бон филе.

Продуктите са както следва:

400-500гр. телешко бон филе

по няколко стръка - прясна мащерка, босилек/риган и розмарин

горчица

1-2 филии бял хляб

пармезан

9t3fwx.jpg

Първо запечатваме месото на горещ тиган от всички страни. В моя случай са пържолки, останали от рецептата на Джони малко по-нагоре, иначе си е цялото бонфиле.

2ltj1ww.jpg

Пасираме хляба, зелените подправки и ги смесваме с настъргания пармезан в една купа.

nznnkh.jpg

Намазваме месото добре с горчица и го оставяме леко завито за около 10 мин.

24fea0k.jpg

Слод това хубаво овалваме месото в сместа и го слагаме в тавичка покрита с хартия за печене в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 30 мин.

166u6x.jpg

Резултата:

30vez3p.jpg

Сервирайте със задушени или бланширани зеленчунци.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещо за заек интересно?

Утре ще имам гостии съм наказал жената заек да пече :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Див или питомен? Ако е див е хубаво да го оствиш да се накисне в вино или оцет няколко часа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Питомен. Ама мога да го подивя малко :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Давай че утре ще го мятаме :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...