algor Публикувано Март 13, 2012 Публикувано Март 13, 2012 Аре бегайте, бе... Тази тема трябва да се пусне да се отваря срещу предварително платен абонамент. Аз, обаче, няма да си платя никога, за да нямам достъп... пп. Пепо, моята любима горчица ми я поднасят в Лондон във всеки ресторант за стекове, но така и не я знам като марка и вид каква е. Седи като на топченца и е с един много як и в първия момент се усеща като лютивичък вкус, но това е за кратко... 1 Цитирай
pepo1919 Публикувано Март 13, 2012 Публикувано Март 13, 2012 Малко се "отплеснахме",но освен горчица-майонеза,паста,соев сос,риба тон... Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 13, 2012 Публикувано Март 13, 2012 Algor, това за което говориш ми напомня на тази горчица: Bornier 1 Цитирай
algor Публикувано Март 13, 2012 Публикувано Март 13, 2012 Нямам идея като вид и марка, защото ни ги сервират в малки купички като чашчици. Но ще я пробвам тази и ще споделя. Благодаря! Цитирай
pepo1919 Публикувано Март 13, 2012 Публикувано Март 13, 2012 Тъкмо пуснах на algor ЛС,точно с това! Цитирай
Alxx® Публикувано Март 13, 2012 Публикувано Март 13, 2012 Ако твоя френд това внася - браво! Аз съм фен на оная, лютата Цитирай
pepo1919 Публикувано Март 13, 2012 Публикувано Март 13, 2012 Аз по-люта от тази(марка),не съм опитвал. Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 13, 2012 Публикувано Март 13, 2012 Най-лютата горчица, която съм опитвал беше на прах. Баща ми я донесе от бившето ФРГ. Трябваше да се разтвори с вода, оцет и сол. Можех да лекувам синозит с нея, очите ми се насълзяваха само като я помириша. Ефекта беше като от уасаби. Sent from my iPad using Tapatalk Цитирай
The Shaman Публикувано Март 14, 2012 Публикувано Март 14, 2012 Братле, в Метро продават една Дижонска в буркан от 1литър... Няма ядене!!! Смърт е. Цитирай
pepo1919 Публикувано Март 14, 2012 Публикувано Март 14, 2012 Тази от 1литър(1,100кг.),пак е от същата марка!Наистина е много люта,особено ако е прясна доставката!От завода излиза с 12-14 месеца срок на годност,така че,като купувате гледайте да остават поне 10м.Иначе лютото се губи! Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 20, 2012 Публикувано Март 20, 2012 "Питка Маргаритка" Направена е от жена ми Много е лесна за правене. Следващата ще бъде заснета по-подробно и придружена с рецепта. 5 Цитирай
arm11 Публикувано Март 20, 2012 Публикувано Март 20, 2012 Гласувам да сложиме БАН на Джони за тая тема... Кой е с мен? 5 Цитирай
foxy Публикувано Март 20, 2012 Публикувано Март 20, 2012 Ето ви и рецептата за питата''Хризантема''/някои я наричат ''Слънце''/ 4 яйца / 1 жълтък се отделя за намазване отгоре / 0,5 л прясно мляко 1 кубче прясна мая или 2 пак. суха 1 кг брашно 1 ч.л. сол 0,5 ч.л. захар кашкавал масло Всички продукти трябва да са леко топлички, а не да излизат направо от хладилника. Яйцата се разбиват добре, маята и захарта се размиват в малко от хладкото прясно мляко и се прибавят към яйцата. Сипва се останалото мляко, солта, брашното и се омесва меко тесто. Покрива се с фолио и се оставя на топло да втаса . Втасалото тесто се разделя на 2 равни части. Всяка част се разточва на правоъгълна кора, дебела около 0,5 см. Намазваме с разтопено масло и поръсваме навсякъде с настърган кашкавал. Кората се навива на руло, като при навиването се усуква и разтяга да се удължи. Двете рула леко се разплескват /да станат плоски / и се режат на еднакви триъгълници. Краищата, които остават, се оформят на топче, което се слага по средата на намазнена тава. Покрай него започваме да редим триъгълните парчета едно до друго с върха нагоре на концентрични кръгове, като всеки следващ кръг похлупва до половината предишния. Получава се нещо като хризантема. Готовата питка трябва да втаса отново и щом се надуе, намазваме отгоре с отделения жълтък, разтворен с малко вода. Слагам да се пече при 180 - 200 С около 45 минути - да се зачерви като козунак. Тавата трябва да е достатъчно голяма, защото при втасването и печенето се надува доста. Питката става като разпукнато цвете - много е ефектно. Питката наистина е страшно вкусна! Препоръчвам я на всички! 3 Цитирай
pepo1919 Публикувано Март 20, 2012 Публикувано Март 20, 2012 "Питка Маргаритка" Направена е от жена ми Съпругата ми често я приготвя и да,действително е лесна,а и неуспешен опит не съм виждал.Е,един-два пъти излезе от тавата... 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Март 20, 2012 Публикувано Март 20, 2012 Това наистина е единственият проблем. По празници я правим с 2кг. брашно, но в правоъгълна тава гастронорм 1/1-100 - една от многото причини да си купя 90см. фурна Другите предимства на голямата домашна фурна са цяло агне и цяла риба в сол. Искам да дам рецептата придружена със снимков материал, защото има тънкости при разточването и оформянето на питката. Sent from my iPad using Tapatalk 1 Цитирай
pepo1919 Публикувано Март 20, 2012 Публикувано Март 20, 2012 И с количеството на маслото трябва да се внимава! 1 Цитирай
Neron75 Публикувано Април 4, 2012 Публикувано Април 4, 2012 Чушки / пиперки с доматен сос 10-12 бр. чушки 500 г домати 1/3 ч.ч. олио 1 ч.л. сол 1 щипка захар 2 с.л. магданоз 2 глави лук 1 ч.л. червен пипер Чушките се опичат и обелват. Лукът се задушава в олиото със сол и малко вода. Добавят се червеният пипер и настърганите домати. Когато се сгъсти се слагат захарта и магданозът. Чушките се подреждат в голяма чиния и се заливат със соса. Цитирай
The Shaman Публикувано Април 4, 2012 Публикувано Април 4, 2012 Току що врътнах кюфтенца 500 грама кайма, телешка или смес 1/2 глава лук настърган ситно 3 скилидки чесън, също настърган 1 супена лъжица сос Уорчестър Сол и пипер на вкус. Смесвате всичко и на скарата Цитирай
johnnybravo Публикувано Април 4, 2012 Публикувано Април 4, 2012 Ето част от приготовленията за тази вечер, след малко ще пусна и финала 2 Цитирай
johnnybravo Публикувано Април 4, 2012 Публикувано Април 4, 2012 Сьомгата е 3кг. в коремът и съм сложил портокал, мащерка, розмарин и девисил. За скаридите и мъфините съм давал рецепти, бях направил и няколко мезета, които си откраднах като идея от един уникален ресторант в Гърция. 4 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.