Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано (редактирано)

С една приятелка се вихрирме в кухнята, ама затрих рецептата. Ако я намеря ще я напиша задължително. Тааа, резултата :

Месото се нарязва на ситно (пилешко) и се запича с зехтин в дълбок тиган, прибавя се доматено пюре, нарязан на ситно домат. Бъркат се докато водата се поизпари някъде 15-20 мин. Зеленото е гуакамоле, всяка рецепта от нета става. Питие, сок от лайм (блян).

П.С 25 мл от лайма се добавят във месото докато се пече на котлона.

7661593Y.jpg

Редактирано от WULAS
  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Публикувано

Месото пилешко, жълтото е сирене чедър. Да не си помислите друго :tooth:

Публикувано

Забравяш най-важното! Рецептата за тортилята. Или е готова? Или е палачинка?

Публикувано

Готова, от карфур. Пускаш я за 1-2 минути в тостера перфектни са ;)

Публикувано

Едно бързо Руло Стефани.

Каймата си я правя сам. Избирам едно хубаво парче телешки шол и едно парче свинска плешка. Ако искате каймата да стане по-сочна, тогава може да се сложат гърди вместо плешка. Замесвам каймата със сол, черен пипер, кимион, риган, яица, лук, накиснат хляб в бира, магданоз и малко галета.

Получената смес оставам да престои няколко часа в хладилника, след което я слагам върху стреч фолио и оформям правоъгълник.

1827f51d25bebdc4e4a635160d99ecda.jpg

В единия край нареждам варени яйца, варен морков и кисели краставички.

6b9cba6f5b3d6cac2d922d3cd5f12499.jpg

Завивам рулото с помощта на фолиото, след което го намазвам с разбит белтък.

post-8-1413355089,4575_thumb.jpg

Поръсвам с галета и правя няколко дупки с вилица, за да може рулото да диша.

post-8-1413355171,9225_thumb.jpg

В тавата слагам около 1см вода. Пропуснах да спомена, че преди да сложа рулото, намазвам тавата със зехтин.

Следва печене на 220 градуса за около 30-35 минути.

В същата тава слагам картофи, към които добавям сол, зехтин, масло и малко вода.

post-8-1413355350,6102_thumb.jpg

Финалът:

post-8-1413355370,5867_thumb.jpg

Можете да си направите и някакъв сос към рулото.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Малко тунинг към оризовия хляб :)

Вместо една чаена лъжица сол, сложих една чаша захар :)

3upsxl.jpg

На мястото на маслините и ригана, сложих стафиди и червени боровинки:

R0niFQ.jpg

Получи се много приятен десерт без глутен:

LMarA8.jpg

При желание може да поръсите и с пудра захар, но след като изстине.

Другият тунинг, който направих днес е добавянето на сушени домати и ядки. В Метро попаднах на един салатен микс, който върши чудесна работа:

Bn32yw.jpg

m2jq1F.jpg

Получи се нещо много вкусно:

q6v9z5.jpg

Ето и една домашно приготвена пуешка шунка.

sUc6d5.jpg

xeAAHy.jpg

Взима се охладено пуешко филе.

Преди да го вакуумираме му се слага розмарин, мащерка, сол, пипер меланж и наливаме малко зехтин в пакетчето. Вакуумираното пакетче се слага във ваната на уред за Sous Vide за 3 часа на 60 градуса. След това се охлажда добре в лед и вода, след което се прибира във хладилника за съхранение.

Публикувано

Да си жив и здрав! Готово е менюто за довечера! :tooth:

Публикувано

Джони, брашно или грис ползваш?

Публикувано

Грис от този:

img880-Rice_gris.jpg

Публикувано

Екстра стана, само дето преварих картофите и се наложи да импровизирам... :D

3b7885bd17296c6149f4916e32825057.jpg

  • 2 седмици по-късно...
Публикувано

Далече сме от сладкари, но за Хелоуийн за училището на дъщеря ми :)

post-63-1414611511,1401_thumb.jpgpost-63-1414611535,365_thumb.jpg

Публикувано (редактирано)

И аз правих за училище. Ах, че не ги снимах, прибрах ги в кутия не ми се вадят сега :biggrin: Твойте изглеждат перфектно :)

Редактирано от WULAS
Публикувано

Кисело зеле с патешки бутчета:)

post-63-1415127448,6374_thumb.jpg

Публикувано

Странджанско дядо....в процес на съхнене :)

d96777a46296def3790b06feca350c92.jpg

Публикувано (редактирано)

Панирано пилешко бон филе.

Продукти :

1.Пилешко бон филе

2.Майонеза (Аз ползвах майонеза на "Краси", най - хубаво става с нея)

3.Галета

4.Черен пипер (по избор)

Начин на приготвяне:

Отваряте пилешкото и разпределяте в две чинии майонезата и галетата, към галетата добавяте по избор черен пипер. Овалваме първо във майонезата и после в галетата, нареждане ги в тавичка с хартия за печене на дъното и ги слагаме във фурната на 200 градуса за около 45 минути.

Резултат:

58799e4d238358d9a920265630df5e80.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано от WULAS
Публикувано

Опитай с домашна майонеза, става с миксер, пасатор, тел...ще забравиш за "марки".

Публикувано

Как се прави тая майонеза?

А ако заменя пилешкото с друго месо, и като цяло сухо ли става месото така приготвено?

Публикувано

Е, как? Един жълтък в пасатора, 100-120гр зехтин екстра върджин(олио не ползвам над десет години), лъжица винен оцет(или лимонов сок), мъничко сол и черен пипер(на вкус, може без). Изтегляш с първото движение - говорим за две - три секунди.

Публикувано

На мен само със зехтин ми е горчиво,карам 50/50 зехтин/олио,но след като стане майонезата добавям чаена лъжичка ретро горчица.

Публикувано

Само олио му е майката;)

Публикувано

С шарлан става убийствена, ама хубав шарлан не намирам, пък и жена ми не го харесва.

Публикувано
Как се прави тая майонеза?

А ако заменя пилешкото с друго месо, и като цяло сухо ли става месото така приготвено?

За сега съм пробвал само с крилца и бон филе, скоро ще пробвам и с друго месо, но според мен ще стане сухо.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

От филето по - сухо няма. Пробвай с месо от бутче или с каренца :)

Публикувано

Шарлана няма ли да понамирисва в майонезата? Иначе в нас го използваме.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...