WULAS Публикувано Октомври 13, 2014 Публикувано Октомври 13, 2014 (редактирано) С една приятелка се вихрирме в кухнята, ама затрих рецептата. Ако я намеря ще я напиша задължително. Тааа, резултата : Месото се нарязва на ситно (пилешко) и се запича с зехтин в дълбок тиган, прибавя се доматено пюре, нарязан на ситно домат. Бъркат се докато водата се поизпари някъде 15-20 мин. Зеленото е гуакамоле, всяка рецепта от нета става. Питие, сок от лайм (блян). П.С 25 мл от лайма се добавят във месото докато се пече на котлона. Редактирано Октомври 13, 2014 от WULAS 2 Цитирай
WULAS Публикувано Октомври 13, 2014 Публикувано Октомври 13, 2014 Месото пилешко, жълтото е сирене чедър. Да не си помислите друго Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 13, 2014 Публикувано Октомври 13, 2014 Забравяш най-важното! Рецептата за тортилята. Или е готова? Или е палачинка? Цитирай
WULAS Публикувано Октомври 13, 2014 Публикувано Октомври 13, 2014 Готова, от карфур. Пускаш я за 1-2 минути в тостера перфектни са Цитирай
johnnybravo Публикувано Октомври 16, 2014 Публикувано Октомври 16, 2014 Едно бързо Руло Стефани. Каймата си я правя сам. Избирам едно хубаво парче телешки шол и едно парче свинска плешка. Ако искате каймата да стане по-сочна, тогава може да се сложат гърди вместо плешка. Замесвам каймата със сол, черен пипер, кимион, риган, яица, лук, накиснат хляб в бира, магданоз и малко галета. Получената смес оставам да престои няколко часа в хладилника, след което я слагам върху стреч фолио и оформям правоъгълник. В единия край нареждам варени яйца, варен морков и кисели краставички. Завивам рулото с помощта на фолиото, след което го намазвам с разбит белтък. Поръсвам с галета и правя няколко дупки с вилица, за да може рулото да диша. В тавата слагам около 1см вода. Пропуснах да спомена, че преди да сложа рулото, намазвам тавата със зехтин. Следва печене на 220 градуса за около 30-35 минути. В същата тава слагам картофи, към които добавям сол, зехтин, масло и малко вода. Финалът: Можете да си направите и някакъв сос към рулото. Sent from my iPhone using Tapatalk Малко тунинг към оризовия хляб Вместо една чаена лъжица сол, сложих една чаша захар На мястото на маслините и ригана, сложих стафиди и червени боровинки: Получи се много приятен десерт без глутен: При желание може да поръсите и с пудра захар, но след като изстине. Другият тунинг, който направих днес е добавянето на сушени домати и ядки. В Метро попаднах на един салатен микс, който върши чудесна работа: Получи се нещо много вкусно: Ето и една домашно приготвена пуешка шунка. Взима се охладено пуешко филе. Преди да го вакуумираме му се слага розмарин, мащерка, сол, пипер меланж и наливаме малко зехтин в пакетчето. Вакуумираното пакетче се слага във ваната на уред за Sous Vide за 3 часа на 60 градуса. След това се охлажда добре в лед и вода, след което се прибира във хладилника за съхранение. 15 Цитирай
inutero Публикувано Октомври 16, 2014 Публикувано Октомври 16, 2014 Да си жив и здрав! Готово е менюто за довечера! Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 16, 2014 Публикувано Октомври 16, 2014 Джони, брашно или грис ползваш? Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 16, 2014 Публикувано Октомври 16, 2014 Мерси, ще пробвам и него. Цитирай
inutero Публикувано Октомври 16, 2014 Публикувано Октомври 16, 2014 Екстра стана, само дето преварих картофите и се наложи да импровизирам... 3 Цитирай
The Shaman Публикувано Октомври 29, 2014 Публикувано Октомври 29, 2014 Далече сме от сладкари, но за Хелоуийн за училището на дъщеря ми 7 Цитирай
WULAS Публикувано Октомври 29, 2014 Публикувано Октомври 29, 2014 (редактирано) И аз правих за училище. Ах, че не ги снимах, прибрах ги в кутия не ми се вадят сега Твойте изглеждат перфектно Редактирано Октомври 29, 2014 от WULAS 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 4, 2014 Публикувано Ноември 4, 2014 Кисело зеле с патешки бутчета 10 Цитирай
hgeorgiev Публикувано Ноември 5, 2014 Публикувано Ноември 5, 2014 Странджанско дядо....в процес на съхнене 11 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 9, 2014 Публикувано Ноември 9, 2014 http://www.mycookingbookblog.com/baklava-s-orexi-i-maslo/ 4 Цитирай
WULAS Публикувано Ноември 10, 2014 Публикувано Ноември 10, 2014 (редактирано) Панирано пилешко бон филе. Продукти : 1.Пилешко бон филе 2.Майонеза (Аз ползвах майонеза на "Краси", най - хубаво става с нея) 3.Галета 4.Черен пипер (по избор) Начин на приготвяне: Отваряте пилешкото и разпределяте в две чинии майонезата и галетата, към галетата добавяте по избор черен пипер. Овалваме първо във майонезата и после в галетата, нареждане ги в тавичка с хартия за печене на дъното и ги слагаме във фурната на 200 градуса за около 45 минути. Резултат: Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Ноември 10, 2014 от WULAS 5 Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 10, 2014 Публикувано Ноември 10, 2014 Опитай с домашна майонеза, става с миксер, пасатор, тел...ще забравиш за "марки". 4 Цитирай
Monro Публикувано Ноември 12, 2014 Публикувано Ноември 12, 2014 Как се прави тая майонеза? А ако заменя пилешкото с друго месо, и като цяло сухо ли става месото така приготвено? Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 12, 2014 Публикувано Ноември 12, 2014 Е, как? Един жълтък в пасатора, 100-120гр зехтин екстра върджин(олио не ползвам над десет години), лъжица винен оцет(или лимонов сок), мъничко сол и черен пипер(на вкус, може без). Изтегляш с първото движение - говорим за две - три секунди. 3 Цитирай
pepo1919 Публикувано Ноември 12, 2014 Публикувано Ноември 12, 2014 На мен само със зехтин ми е горчиво,карам 50/50 зехтин/олио,но след като стане майонезата добавям чаена лъжичка ретро горчица. Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 12, 2014 Публикувано Ноември 12, 2014 Само олио му е майката 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 12, 2014 Публикувано Ноември 12, 2014 С шарлан става убийствена, ама хубав шарлан не намирам, пък и жена ми не го харесва. Цитирай
WULAS Публикувано Ноември 12, 2014 Публикувано Ноември 12, 2014 Как се прави тая майонеза?А ако заменя пилешкото с друго месо, и като цяло сухо ли става месото така приготвено? За сега съм пробвал само с крилца и бон филе, скоро ще пробвам и с друго месо, но според мен ще стане сухо. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 12, 2014 Публикувано Ноември 12, 2014 От филето по - сухо няма. Пробвай с месо от бутче или с каренца Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 12, 2014 Публикувано Ноември 12, 2014 Шарлана няма ли да понамирисва в майонезата? Иначе в нас го използваме. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.