Alxx® Публикувано Ноември 12, 2014 Публикувано Ноември 12, 2014 Точно това не харесва жена ми, а харесвам аз. Аз съм суровояд(разбирай харесвам първични, естествени неща) и шарланът ме кефи, докато олио не понасям. Особенно като се опитат да ми пробутат такова с рапица, от която правя бесни киселини. П.П. Направих размазваща салата с броколи, ама изчезна скоростно и снимки немá Рецептата е елементарна: Взимате хубава, как се казва...(китка?) броколи, около 500гр, измивате и нарязвате на малки кубчета/парчета - както дойде. Може да ползвате блендер на паузи. Кипвате солена вода с оцет(на вкус, задължително естествен - винен или ябълков), топвате броколито за половин минута вътре(буквално да се запари само) и отцеждате. Правите домашна майонеза(на кой, както му дойде по вкус), добавяте в майонезата ситно смлян черен пипер на вкус и заливате броколите. Оставя се да престои 24 часа в хладилник, като ако имате път към хладилника(напр. за бира) - разбърквате. След ден престой е убийствена добавка към пиле Марсала или нещо от тоя чешит. В моя случай - към пилешки каренца с чесън и босилек. 3 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 14, 2014 Публикувано Ноември 14, 2014 Мъфини с пълнеж от сладко. После ще пусна и рецептата. Днес се налага да ги правя за трети пореден ден Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Ето рецептата: Взимате подходящ съд за разбиване, в който слагате: 200 гр. Брашно 80гр. Захар: Една ч.л. бакпулвер: едно пакетче ванилена захар: 100гр. масло, което можете да разтопите в микровълновата: Добавяте едно яйце, 165гр. прясно мляко и разтопеното масло: Бъркате с миксера за 1-2 минути: Готовото тесто можете да сложите в хартиени, алуминиеви или силиконови форми за мъфини. Аз имах алуминиеви, но се оказаха доста големи за тези мъфини. Първият път изкарах само 6 броя, защото ги напълних до козирката. Вторият път си оставих 1 см. и се получиха 9 мъфина. Вчера си купих тавичка с дупки за мъфини и хартиени кошнички, с които ми е най-удобно. По този начин от тази доза излизат 12 мъфина. Слагате кошничките в гнездата на тавата, след което слагате по една лъжица от тестото: Следва най вкусното - пълнежа Аз сложих сладко от диви ягоди, конфитюр от праскови и в няколко от мъфините сложих локум, оказа се, че комбинацията е доста сполучлива. Съветвам ви да направите микс от пълнежи, за да разберете, кой ви допада най-много. Допълвате кошничките с тесто печенето става на 175-180 градуса за около 20-22 минути. Отново разтапяте малко масло, с което намазвате мъфините, след което ги овалвате в купичка със захар Готово: 15 Цитирай
dessyteneva Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Мога ли да помоля за рецепта за приготвяне на гъби рижики, фризерът ми е пълен, а просто нямам идея как се готвят? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
hidalgo Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Фокача с маслини, розмарин и сушени домати: Рецептата е от тук: При нужда мога и да я напиша. 6 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Мога ли да помоля за рецепта за приготвяне на гъби рижики, фризерът ми е пълен, а просто нямам идея как се готвят?Sent from my iPhone using Tapatalk Преди години баща ми събираше от тези гъби и ги налагаше в бидонче със сол. Използваше същата технология като при паламуда - ред сол, ред гъби и затискаш отгоре с една чиния. Преди да се добавят в някаква манджа, гъбите трябва да се обезсолят във вода. Ние ги ползвахме за филета от моруна с гъби, като на финала запичахме с кашкавал. Ако искаш пробвай с малко количество, да видиш дали ще ти допадне технологията. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 19, 2014 Публикувано Ноември 19, 2014 Зареждам утрешният обяд в слоукукъра Новозеландски агнешки джолани: Слагам им сол, черен пипер и зехтин. Добавям картофи, моркови, чесън, масло, зехтин, сол, черен пипер, мащерка, розмарин, вода и бяло вино. Таймерът на 14:00 часа на Low и готово 14 часа по-късно 16 Цитирай
slaf Публикувано Ноември 19, 2014 Публикувано Ноември 19, 2014 Джони, какво стана с идеята да отвориш ресторант в София 2 Цитирай
baronbg Публикувано Ноември 19, 2014 Публикувано Ноември 19, 2014 Ако така продължавате, няма да изкарам постите до коледа. 2 Цитирай
Monro Публикувано Ноември 20, 2014 Публикувано Ноември 20, 2014 Шаманче, ти едно пиле ли хапваш? Картофите за кой остави... На това шише, не пръска ли много във фурната ? Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 20, 2014 Публикувано Ноември 20, 2014 Не, няма причина да пръска Иначе да, аз го ям цялото.Жената и детето са веге 1 Цитирай
djokando Публикувано Ноември 20, 2014 Публикувано Ноември 20, 2014 jony тоя слоукокър с какъв обем трябва да е примерно ако искам да готвя за 4-5 човека ? 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Ноември 20, 2014 Публикувано Ноември 20, 2014 Моят слоукукър е 5.7 литра, тук можеш да го разгледаш по-подробно. На този предимството му е глиненият съд. Има много алтернативи, но повечето са с някакво тефлоново дъно. Броят на порциите зависят от това какво ще готвиш. Ако е нещо с кост, трудно можеш да побереш повече от 4 порции. Последните агнешки джолани можеха да бъдат 4, от джоланите за Осо Буко също може да събере най-много 4. Правил съм свински ребра с кисело зеле, там порциите бяха много. Телешкото варено също става уникално и порциите са доста. Джони, какво стана с идеята да отвориш ресторант в София Идеята за ресторанта е на собствениците му, нас ни наеха за управлението му Сега в момента аз и жена ми сме си взели малко почивка, защото преди 23 дни ни се родиха две момиченца и работим от вкъщи. Иначе ресторанта отвори врати преди три седмици. Казва се Реджина и се намира на ул. "Хан Крум" 31. Главният готвач е Пламен Европейски и е човек с доста умения. Ако някой реши да ходи, нека да ми пише, защото има едни 10% отстъпка, които може да се направят за гъдел 10 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 21, 2014 Публикувано Ноември 21, 2014 Пай с пиле и зеленчуци. За тестото: 500 гр. брашно 1 п. суха мая или 1/2 кубче мая 1 ч.ч. прясно мляко 2 яйца 8 с.л. олио Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/. За плънката : 400 гр. зеленчуков микс 1 бр. белено филе гърди 2 стръка праз 200 мл. течна сметана 90 гр. топено сирене кашкавал черен пипер сол чесън на прах Задушаваме замразения микс с нарязания на ситно праз. Добавяме пилешкото филе накълцано на кубчета. Смесваме добре,заливаме със сметаната и нарязаното топено сирене. Когато течността се изпари махаме от котлона и добавяме подправките. Разточваме тесто за долната част, слагаме плънката, разточваме тесто за капака, покриваме, запечатваме добре. Общо взето импровизираме с продуктите, които ни се намират под ръка 11 Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 2, 2014 Публикувано Декември 2, 2014 Пристигнаха уредите за Sous Vide Вакуум машината се оказа много по-голяма от това, което очаквах от снимките. На снимките изглеждаше колкото тостер, но това, което пристигна е колкото монитор 22' Пробвах я и съм супер доволен от резултата. Вакуумирах един портокал за теста и го направи като професионалната, която ни е в ресторанта: Утре ще пробвам едно патешко магре. Три часа във ваната на 55°C. Започна подготовката Взима се патешкото магре, измива се от кръвта, подсушава се и се овкусява със сол и черен пипер. Аз слагам в торбичката парче морков, стръг мащерка и зехтин, след което вакуумирам. Нагласям температурата на водата да е 55°C и таймера на 3:00 часа, след което слагам пликовете във водата и чакам. Следва продължение... Финална фаза: На практика месото след три часа престой във вана с вода на 55°C е готово, но след малко тунинг става превъзходно Изваждам месото от торбичките и го слагам в нагорещен тиган с малко масло и мащерка. Буквално му трябват по 2-3 минути от страна, колкото да хване коричка. 16 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 2, 2014 Публикувано Декември 2, 2014 А няма по-добро месо от патешкото магре! Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 2, 2014 Публикувано Декември 2, 2014 Месото е супер, но кожата леко ме дразни и не мога да я ям. Така както съм я нацепил се топи и остава много тънък слой, но пак не ми е апетитна Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 2, 2014 Публикувано Декември 2, 2014 Може да я изтъниш а и с подходящи хора, се намира и без кожа Тогава обаче остава малко сухичко. Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 2, 2014 Публикувано Декември 2, 2014 Кожата помага много при готвенето, а отделянето и става за секунди в чинията. Ето как изглеждаше мръвката отвътре: За утре съм предвидил два броя бакаляро: Няколко минути по-късно Техниката отново ще е Sous Vide, но този път температурата ще е 47°C за 30 минути. Тунинга ще бъде абсолютно същият като при магрето - тиган, масло и мащерка. Гарнитурата ще я мисля в движение 3 Цитирай
inutero Публикувано Декември 2, 2014 Публикувано Декември 2, 2014 Изглежда невероятно, любопитно ми е откъде си толкова светнат? Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 2, 2014 Публикувано Декември 2, 2014 Като превърнеш хобито си в бизнес, няма как да не си "светнат". 6 Цитирай
matsan Публикувано Декември 3, 2014 Публикувано Декември 3, 2014 Това енай-хубавото -хобито да ти е бизнес. Ако не р тайна каква е цената на уредите? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.