Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Винаги вакумирам. Става идеално и за домашните луканки. Когато са големи количества, не ги мислите след вакума.

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Публикувано (редактирано)

Една рецепта и от мен за сухи мезета. Знам я от приятел работел в месокомбинат.

Слага се месото във съд и обилно се посипва(залива) с сол. Държи се 3 дена. След това се вади и се кисне в вода 24 часа като на 12 час се сменя водата. След това подправки и съвсем малко сушене понеже месото е достатъчно "изпечено" от солта и е готово за консумация.

Това е.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Едит:

Правил съм така многократно рибици и стават уникални. :)

Редактирано от koksibg
Публикувано

Да,става и по този начин,но много се удължава времето,а чакащи доста;)

Публикувано

Ето едно предложение за бързи, лесни и изключително вкусни джолани.

Тези джолани ги намерих в Метро по 5.75лв. за бройка. Има и вариант с кожа, но на мен нещо не ми допаднаха :smile:

bJGfOf.jpg

Слагате в една тава обелени и нарязани картофи, към които сте добавили сол, зехтин, масло и малко вода. Отгоре слагате джоланите с всичко, което е в торбичката.

OCbMH9.jpg

Слагате тавата в предварително загрята фурна на 220°C. за 35 минути.

ooUncH.jpg

Резултатът е невероятен.

wfJazE.jpg

Залейте месото със сосът, който е останал в тавата.

wSsDEd.jpg

Можете да ги ядете и без нож :)

3jAr96.jpg

Аз лично не съм фен на подобни готови продукти, но тук се изненадах приятно. Ако бързате много, можете да сложите джоланите за 6 минути в микровълновата, но тогава няма да ги има картофите и соса.

Публикувано

Един приятел помоли да напълним Цалапишкия му бабек днес:) Познайте от какво са кюфтенцата :)

90f27c5df10288ba347f84aebd62b7ae.jpg

Публикувано

Ужасни сте!!! :D

Наздраве

Публикувано

Къде в София могат да се пробват хубави стекове?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Ето една хитрина за белене на чесън, която си поръчах от Amazon преди малко :smile:

Цената варира от £0.76 до £17.20, аз си поръчах от £1.99 :smile:

Публикувано

Гъши дроб на скара и други работи :)

3c9b2927f37b35776db6d9abcf5658e6.jpg05bec094b738e90ee2a11d7581f916d2.jpg

Публикувано

Това за чесъна няма ли да стане с парче маркуч.

Публикувано

вътре не е гладко - там има магийка :).

Публикувано

друга хитринка е да бакиснеш чесъна във вода за 2-3 минути или да сложиш цялата глава в една по-голяма чаша и да я затвориш с друга чаша така, ме ръбовете да се допрат плътно един до друг и да разклатиш яко. Пробвано е - действа :)

Публикувано (редактирано)

Имам го отдавна този "маркуч" за белене на чесън. Справя се добре, но чесънът трябва да е добре исъхнал и по едър. Този по-дребния, домашен и вкусен, се пазари доста. За китайския по веригите е супер, той обаче ми е лют. Като цяло за 1,20-1,50 си заслужава много. Моя само че е син, по разбираеми причини ;) .

п.п. Вътре е гладко като отвън.

Редактирано от baronbg
Публикувано

@johnnybravo

Пробвах рецептата с джоланите - разкош - бързо и мнооооо вкусно :)

Благодарности от мен и съпругата ми !

Публикувано

Ето още една хитрина, която изпробвах вчера, правейки сладолед за любимата :)

K3rKh0.jpg

1viDtq.jpg

Като човек, който е пробвал и метода с пластмасова бутилка ви казвам, че разлката е огромна :)

Публикувано

Ето една пача, която пуснах на sous vide :D за 7 часа :) Утре резултата:D

dbe86be71162ed4ca3afa281b3740424.jpg

Публикувано
:offtopic: Б@си,добре че не съм фен на постите.
Публикувано

Мда. Така разправя и стомаха ми :D

Още малко остатъци;) Малко в пушилнята и...

e1335b005f3394236bf7ed30b6be3a5f.jpg2f0e388a61bc232a60e9760bc439043e.jpg1ff4b1269e4c337873cff2472b8e4c6e.jpg

Публикувано

Варварин! :)

Иначе технологията на приготвяне е много далече от су вид ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Някой има ли идея как да приготвя по хубав начин филета от риба тон? Има ги на добра оферта в близкия магазин а последно като ги правих не ми харесаха.

Публикувано

Зависи колко са пресни. Аз лично я предпочитам под формата на тартар :smile:

Сурова риба тон, накълцана на дребно, каперси, босилек, зехтин, сол и зеленяк (пасиран босилек, магданоз, малко чесън, сол и зехтин) :smile:

sv4x.jpghq7g.jpgkpfj.jpg

Другият вариант е да направиш стекове, но ако ги препечеш стават сухи.

Ето един стек, който става за 5-10 мунути :smile:

AWsIcc.jpg

Третият вариант, за който се сещам в момента е подобен на първият, но се смесва с други подправки и се добавя втори вид риба, обикновено риба меч. Това предястие се казва Севиче (Ceviche) в този случай Дуо Севиче (Duo de Ceviche) Добавят се целина, цитрусови плодове и куп още ароматни добавки. Ето как изглежда поднесено в нашият ресторант :smile:

MG_6675-548x365.jpg

Може да метнеш и едно суши, но аз лично не съм му голям фен.

Съветът ми е да подбираш изключително свежа риба, когато става въпрос за консумация в сурово състояние.

Публикувано

Благодаря за изчерпателния отговор! Ще пробвам и ще споделя резултата. Става хубаво суши от накълцано филе, смесено с чили сос и печен сусам ама не съм фен на сушито, макар да ми беше професия за кратко преди години :D

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...