The Shaman Публикувано Декември 19, 2014 Публикувано Декември 19, 2014 Винаги вакумирам. Става идеално и за домашните луканки. Когато са големи количества, не ги мислите след вакума. Цитирай
koksibg Публикувано Декември 19, 2014 Публикувано Декември 19, 2014 (редактирано) Една рецепта и от мен за сухи мезета. Знам я от приятел работел в месокомбинат. Слага се месото във съд и обилно се посипва(залива) с сол. Държи се 3 дена. След това се вади и се кисне в вода 24 часа като на 12 час се сменя водата. След това подправки и съвсем малко сушене понеже месото е достатъчно "изпечено" от солта и е готово за консумация. Това е. Sent from my iPhone using Tapatalk Едит: Правил съм така многократно рибици и стават уникални. Редактирано Декември 19, 2014 от koksibg 2 Цитирай
pepo1919 Публикувано Декември 19, 2014 Публикувано Декември 19, 2014 Да,става и по този начин,но много се удължава времето,а чакащи доста Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 19, 2014 Публикувано Декември 19, 2014 Ето едно предложение за бързи, лесни и изключително вкусни джолани. Тези джолани ги намерих в Метро по 5.75лв. за бройка. Има и вариант с кожа, но на мен нещо не ми допаднаха Слагате в една тава обелени и нарязани картофи, към които сте добавили сол, зехтин, масло и малко вода. Отгоре слагате джоланите с всичко, което е в торбичката. Слагате тавата в предварително загрята фурна на 220°C. за 35 минути. Резултатът е невероятен. Залейте месото със сосът, който е останал в тавата. Можете да ги ядете и без нож Аз лично не съм фен на подобни готови продукти, но тук се изненадах приятно. Ако бързате много, можете да сложите джоланите за 6 минути в микровълновата, но тогава няма да ги има картофите и соса. 6 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 20, 2014 Публикувано Декември 20, 2014 Един приятел помоли да напълним Цалапишкия му бабек днес Познайте от какво са кюфтенцата 3 Цитирай
hidalgo Публикувано Декември 21, 2014 Публикувано Декември 21, 2014 Къде в София могат да се пробват хубави стекове? Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 21, 2014 Публикувано Декември 21, 2014 Ето една хитрина за белене на чесън, която си поръчах от Amazon преди малко Цената варира от £0.76 до £17.20, аз си поръчах от £1.99 4 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 21, 2014 Публикувано Декември 21, 2014 Гъши дроб на скара и други работи 11 Цитирай
turganay Публикувано Декември 21, 2014 Публикувано Декември 21, 2014 Това за чесъна няма ли да стане с парче маркуч. Цитирай
cvalio Публикувано Декември 21, 2014 Публикувано Декември 21, 2014 вътре не е гладко - там има магийка . Цитирай
inutero Публикувано Декември 21, 2014 Публикувано Декември 21, 2014 друга хитринка е да бакиснеш чесъна във вода за 2-3 минути или да сложиш цялата глава в една по-голяма чаша и да я затвориш с друга чаша така, ме ръбовете да се допрат плътно един до друг и да разклатиш яко. Пробвано е - действа Цитирай
baronbg Публикувано Декември 21, 2014 Публикувано Декември 21, 2014 (редактирано) Имам го отдавна този "маркуч" за белене на чесън. Справя се добре, но чесънът трябва да е добре исъхнал и по едър. Този по-дребния, домашен и вкусен, се пазари доста. За китайския по веригите е супер, той обаче ми е лют. Като цяло за 1,20-1,50 си заслужава много. Моя само че е син, по разбираеми причини . п.п. Вътре е гладко като отвън. Редактирано Декември 21, 2014 от baronbg 1 Цитирай
cvalio Публикувано Декември 21, 2014 Публикувано Декември 21, 2014 @johnnybravo Пробвах рецептата с джоланите - разкош - бързо и мнооооо вкусно Благодарности от мен и съпругата ми ! 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 22, 2014 Публикувано Декември 22, 2014 Ето още една хитрина, която изпробвах вчера, правейки сладолед за любимата Като човек, който е пробвал и метода с пластмасова бутилка ви казвам, че разлката е огромна 4 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 22, 2014 Публикувано Декември 22, 2014 Ето една пача, която пуснах на sous vide за 7 часа Утре резултата Цитирай
pepo1919 Публикувано Декември 22, 2014 Публикувано Декември 22, 2014 Б@си,добре че не съм фен на постите. Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 23, 2014 Публикувано Декември 23, 2014 Мда. Така разправя и стомаха ми Още малко остатъци Малко в пушилнята и... 3 Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 23, 2014 Публикувано Декември 23, 2014 Варварин! Иначе технологията на приготвяне е много далече от су вид Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
inutero Публикувано Декември 23, 2014 Публикувано Декември 23, 2014 Някой има ли идея как да приготвя по хубав начин филета от риба тон? Има ги на добра оферта в близкия магазин а последно като ги правих не ми харесаха. Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 23, 2014 Публикувано Декември 23, 2014 Зависи колко са пресни. Аз лично я предпочитам под формата на тартар Сурова риба тон, накълцана на дребно, каперси, босилек, зехтин, сол и зеленяк (пасиран босилек, магданоз, малко чесън, сол и зехтин) Другият вариант е да направиш стекове, но ако ги препечеш стават сухи. Ето един стек, който става за 5-10 мунути Третият вариант, за който се сещам в момента е подобен на първият, но се смесва с други подправки и се добавя втори вид риба, обикновено риба меч. Това предястие се казва Севиче (Ceviche) в този случай Дуо Севиче (Duo de Ceviche) Добавят се целина, цитрусови плодове и куп още ароматни добавки. Ето как изглежда поднесено в нашият ресторант Може да метнеш и едно суши, но аз лично не съм му голям фен. Съветът ми е да подбираш изключително свежа риба, когато става въпрос за консумация в сурово състояние. 1 Цитирай
inutero Публикувано Декември 24, 2014 Публикувано Декември 24, 2014 Благодаря за изчерпателния отговор! Ще пробвам и ще споделя резултата. Става хубаво суши от накълцано филе, смесено с чили сос и печен сусам ама не съм фен на сушито, макар да ми беше професия за кратко преди години Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.