Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Довечера ще правя Уелингтън и основно ме интересува, как да налучкам точния момент когато е готово? С телешко бон филе е. Може да дадете идея и за рецепта де. Аз ползвам класическата. Също на колко градуса фурна и т.н. като се има предвид, че ще запечатам филето на тиган.

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Публикувано

Преди два дни Гордън Рамзи направи такова по 24Kitchen, но не го намирам на сайта им. Рецептата се разминаваше малко с класическата, но на мен ми се видя много добра.

Запечата телешкото в тиган, след което го намаза с горчица. В кухненски робот наряза на много ситно гъби и чесън, към които добави сол и черен пипер. На по-късен етап към добавя и кестени. Цялата смес я сложи в сух тиган за да изпари малко от влагата от гъбите, като по някое време добави малко мащерка. Другата разлика с класическата рецепта беше прошутото, което слага преди тестото, като в рецептата за заешкото руло, която дадох скоро. Нарежда прошутото, намазва го със сместа от гъби и кестени, слага телешкото и завива. След като стегне маха фолиото и завива в тестото.

edit:

Сега намерих видеото, но не е преведено, което едва ли ще е проблем за някой :smile:

Пече го 35 минути на 200°C.

Публикувано

Забравих да пиша, че го го правя именно по негова рецепта. Притеснява ме само времето за печене.

Публикувано

На бон филето не му трябва много, но зависи как го обичаш. Аз предпочитам да ми е реар, което за някои хора е направо сурово. Ти имаш и малко дете, на което със сигурност няма да му допадне ако има кървища в чинията :)

Ако искаш пробвай за 50-60 минути на 180-190. Ако тръгне да потъмнява, сложи лист алуминиево фолио. Ако прекалиш с печенето, месото ще стане тегаво. Лошото е, че за всяка фурна си има различна тактика и трябва да се правят опити. Ако това не се получи, следващият път със сигурност ще е по-добре.

Публикувано

Точно тестото ме притеснява. Бутера става за няколко минути... Идва часа на истината :)

Малко разядки с крема сирене, сушен домат, копър и орехи в различни "панировки" ;)

23.jpg

45.jpg

60.jpg

Резултата. Малко попрекалихме, но умишлено :)

83.jpg

Публикувано (редактирано)

Свинска ни работа :D

3f66bf7fdc30970e6a24c1e8ee755a5d.jpg

На филийки :D

f00f7764de0cde0aa25e67d5553b8300.jpg

Редактирано от BulgarianSS
Публикувано

Една дърпана баница, която е много вкусна, но и много пипкава за правене :)

Брашно ~ 1кг.

Яйца - 4бр.

Оцет - 1сл.

Зехтин - 1сл.

Сол - 1чл.

Хладка Вода - 1чч.

Сирене 500гр.

Масло 200гр.

Забърква се тесто от брашно, яйца, оцет, зехтин, сол и вода.

SFEHyW.jpg

Тестото се разделя на 13 парчета:

FPJ4Oe.jpgEdo2qo.jpg

Топките тесто се слагат в купа с разтопено масло. Ако маслото започне да изстива, можете да сложите купата в по-голям съд, пълен с топла вода.

GpAmWp.jpg

Следва тегавата част :)

Взимат се две големи чинии, които намазвате с малко от разтопеното масло и разтегляте едно от парчетата тесто в нея, след което поръсвате със НАРЯЗАНО на кубчета сирене и част от разтопеното масло.

P8c9xx.jpg

Завивате от 4-те края и оставяте в чинията.

YWhzEM.jpg

В другата чиния повтаряте упражнението, до момента със сиренето и маслото.

oeJrWA.jpg

Преди да сгънете кората, сложете вътре предната кора със сгънатата част надолу и завийте пак от 4-те края.

6ybqs9.jpg

Пак и пак и пак...

Ow2xXX.jpg

mvVuyn.jpg

GdszIH.jpg

Mwtmym.jpg

Поставяте баницата в намазнена тава отново със сгънатата част надолу.

BcxDxi.jpg

Поставяте във фурна, предварително загрята на 160°C

UNgbpz.jpg

След около 40 минути:

oHD7EV.jpg

DGPKtx.jpg

Задължително сервирате с кисело мляко!

Аз пропуснах киселото мляко с първото парче и ми се наложи да повторя :)

Публикувано

1e362fbeee1d46cd73d5803d179b80ba.jpgaf607cae6ece32b54a0c187f91d42bb3.jpg

Новите ми здверчета

Публикувано

Точилото от БГ ли го купи?

Публикувано

Страшни са :)

Този с колко дълго острие е?

В Алекс Фиш имат няколко модела.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано (редактирано)

Ножът на Тоджиро ли е и дали става за лява ръка? Иначе аз от няколко дена зарязах камъните и съм с work tool sharpener ken onion edition и съм много доволен. За има няма 10 минути си точа всички ножове:) . По темата вчерашния обяд 82ae0ecd8b91bc8199f495dce5bba81c.jpg236672927b342cbf6797c22a46aa2b12.jpg

Сланинка с праз и Сектир чорба - задушава се суджук и праз,добавя се зелев сок ,вода,кисело зеле ,червен пипер ,вари се до омекване на зелето и после малко ориз -супер е за изтрезняване .

П.П това е точилото 6ac9c6268b423570c1b43177aefcf672.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано от matsan
Публикувано

И аз съм се насочил към него. Има и по-големи а имаме доста обезкостители и искам да пробвам :)

Публикувано

Японските бонинг ножове са много добри за хората,които често работят с месо,, но масово са за десняци . Иначе това са моите : %7Boption%7Dhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/02/113d9e061f5f7152360a62d1a1eded72.jpg[/

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Точилото го купих от тук! Ножа е за дясна ръка в алексфиш ги знам техните!

Този е за обескостяване на пилешко и обработка на меса!

706cba45ddb5b5e441fa1cbecc67abb6.jpg60f3a203650b1d24d42cd393a69b97ef.jpgef5c59c1ce3cdf4bde2d46716d1c8567.jpg96cdd068e6adade521bf42a9b32ff9e1.jpgfece250da0e914199eb6280dde9902e6.jpg1233a56c0006db20cc384d337057019f.jpgf0bdc1f5edb07817a37d44e0daf8ba6c.jpga88e7f4044de0890853f49eae9858301.jpg%7Boption%7Dhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/02/d532cd646f0564814f7c9e0be

Първият е широгамо тожиро , наборами от точила, нож пети 33 слоя дамаска И най важният Деба за риба ръчна изработка! Другият за суши, набора ми от други ножове, диамантено точило което продавам и чантата ми за ножове и иструменти!

Публикувано

Дебата ти е много добра, а Тоджиротата като съотношение цена-качество са много добри...... Е и аз искам gyito на hatori ама не ми се дават 220 долара :))

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

6a6e4dbf324c791abff876ef18142ae4.jpg

Днес ми пристига ето това,

Публикувано

Аз пък ще използвам насоката на темата и ще помоля някой да ми препоръча точило за ножове за в къщи, че ми писна да купувам боклуци, които нищо не точат и се занимавам с глупости по един час и накрая ефект никакъв.

Не ми трябва нищо професионално и скъпо или поне не излишно скъпо, да се точат ножовете бързо и лесно и да не губя по сума ти време за точене и накрая да хвърлям ножове, понеже не само не са наточени, а са с назъбени остриета и режещи части.

Благодаря на отзовалите се!

пп. Ножовете ми не са скъпи и не са купувани от специализирани магазини, ако има значение.

Публикувано

Преди време взех ей този комплект WMF и съм много доволен:

33jjsb4.jpg

Гледам, че сега пак са на прИмоция 161 лв.

Публикувано

Харесах си и утре ще си поръчам един KAI Seki Magoroku MGR-0210D Deba с 21 см острие :smile:

Луд съм по ножовете :)

Публикувано (редактирано)

@algor

Това е непрофесионално, но много лесно за употреба. И точи добре, на Global е.

030c3bd20684d049.JPG813ad718e912f5dd.JPG

Половинката го ползва често и както самата твърди, не изисква някакви умения ;)

Редактирано от nikitobet
Публикувано
Аз пък ще използвам насоката на темата и ще помоля някой да ми препоръча точило за ножове за в къщи, че ми писна да купувам боклуци, които нищо не точат и се занимавам с глупости по един час и накрая ефект никакъв.

Не ми трябва нищо професионално и скъпо или поне не излишно скъпо, да се точат ножовете бързо и лесно и да не губя по сума ти време за точене и накрая да хвърлям ножове, понеже не само не са наточени, а са с назъбени остриета и режещи части.

Благодаря на отзовалите се!

пп. Ножовете ми не са скъпи и не са купувани от специализирани магазини, ако има значение.

Преди време взех ей този комплект WMF и съм много доволен:

33jjsb4.jpg

Гледам, че сега пак са на прИмоция 161 лв.

Харесах си и утре ще си поръчам един KAI Seki Magoroku MGR-0210D Deba с 21 см острие :smile:

Луд съм по ножовете :)

От чунче ли го взимаш не е лош разгледах във неговата страница!

Публикувано

От чунче ли го взимаш не е лош разгледах във неговата страница!

85 лева намалил е цените!

Публикувано

Гоце, само ме притеснява, че там го пишат за рибен нож а на сайта на Солинген-БуРГАС, за обща употреба.

Публикувано

Деба се ползва единствено за филетиране и рязане на риба. Той и затова е толкова удебелен иначе масово японските ножове са с дебелина макс 2.2мм и твърдост 60-65 единици по Рокуел.А солинген бургас откъм ножове продават основно произведени в Китай,демек мекици.Примерно моите ножове марка Тоджиро са от порядъка на 40-60 долара и са по-добри от повечето скъпарски немски ножове ,които са доста по скъпи. За това най-добре хубав нож и според използването му 1 път в месеца на точилар ,който за 2 лева ще ти го наточи ако нямате подобаващи пособия за точене разбира се .

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...