The Shaman Публикувано Декември 31, 2014 Публикувано Декември 31, 2014 Довечера ще правя Уелингтън и основно ме интересува, как да налучкам точния момент когато е готово? С телешко бон филе е. Може да дадете идея и за рецепта де. Аз ползвам класическата. Също на колко градуса фурна и т.н. като се има предвид, че ще запечатам филето на тиган. Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 31, 2014 Публикувано Декември 31, 2014 Преди два дни Гордън Рамзи направи такова по 24Kitchen, но не го намирам на сайта им. Рецептата се разминаваше малко с класическата, но на мен ми се видя много добра. Запечата телешкото в тиган, след което го намаза с горчица. В кухненски робот наряза на много ситно гъби и чесън, към които добави сол и черен пипер. На по-късен етап към добавя и кестени. Цялата смес я сложи в сух тиган за да изпари малко от влагата от гъбите, като по някое време добави малко мащерка. Другата разлика с класическата рецепта беше прошутото, което слага преди тестото, като в рецептата за заешкото руло, която дадох скоро. Нарежда прошутото, намазва го със сместа от гъби и кестени, слага телешкото и завива. След като стегне маха фолиото и завива в тестото. edit: Сега намерих видеото, но не е преведено, което едва ли ще е проблем за някой Пече го 35 минути на 200°C. 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 31, 2014 Публикувано Декември 31, 2014 Забравих да пиша, че го го правя именно по негова рецепта. Притеснява ме само времето за печене. Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 31, 2014 Публикувано Декември 31, 2014 На бон филето не му трябва много, но зависи как го обичаш. Аз предпочитам да ми е реар, което за някои хора е направо сурово. Ти имаш и малко дете, на което със сигурност няма да му допадне ако има кървища в чинията Ако искаш пробвай за 50-60 минути на 180-190. Ако тръгне да потъмнява, сложи лист алуминиево фолио. Ако прекалиш с печенето, месото ще стане тегаво. Лошото е, че за всяка фурна си има различна тактика и трябва да се правят опити. Ако това не се получи, следващият път със сигурност ще е по-добре. 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 31, 2014 Публикувано Декември 31, 2014 Точно тестото ме притеснява. Бутера става за няколко минути... Идва часа на истината Малко разядки с крема сирене, сушен домат, копър и орехи в различни "панировки" Резултата. Малко попрекалихме, но умишлено 10 Цитирай
BulgarianSS Публикувано Януари 1, 2015 Публикувано Януари 1, 2015 (редактирано) Свинска ни работа На филийки Редактирано Януари 1, 2015 от BulgarianSS 7 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 1, 2015 Публикувано Януари 1, 2015 Една дърпана баница, която е много вкусна, но и много пипкава за правене Брашно ~ 1кг. Яйца - 4бр. Оцет - 1сл. Зехтин - 1сл. Сол - 1чл. Хладка Вода - 1чч. Сирене 500гр. Масло 200гр. Забърква се тесто от брашно, яйца, оцет, зехтин, сол и вода. Тестото се разделя на 13 парчета: Топките тесто се слагат в купа с разтопено масло. Ако маслото започне да изстива, можете да сложите купата в по-голям съд, пълен с топла вода. Следва тегавата част Взимат се две големи чинии, които намазвате с малко от разтопеното масло и разтегляте едно от парчетата тесто в нея, след което поръсвате със НАРЯЗАНО на кубчета сирене и част от разтопеното масло. Завивате от 4-те края и оставяте в чинията. В другата чиния повтаряте упражнението, до момента със сиренето и маслото. Преди да сгънете кората, сложете вътре предната кора със сгънатата част надолу и завийте пак от 4-те края. Пак и пак и пак... Поставяте баницата в намазнена тава отново със сгънатата част надолу. Поставяте във фурна, предварително загрята на 160°C След около 40 минути: Задължително сервирате с кисело мляко! Аз пропуснах киселото мляко с първото парче и ми се наложи да повторя 11 Цитирай
goce kostadinov Публикувано Януари 2, 2015 Автор Публикувано Януари 2, 2015 Новите ми здверчета 7 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 Страшни са Този с колко дълго острие е? В Алекс Фиш имат няколко модела. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
matsan Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 (редактирано) Ножът на Тоджиро ли е и дали става за лява ръка? Иначе аз от няколко дена зарязах камъните и съм с work tool sharpener ken onion edition и съм много доволен. За има няма 10 минути си точа всички ножове . По темата вчерашния обяд Сланинка с праз и Сектир чорба - задушава се суджук и праз,добавя се зелев сок ,вода,кисело зеле ,червен пипер ,вари се до омекване на зелето и после малко ориз -супер е за изтрезняване . П.П това е точилото Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Януари 2, 2015 от matsan 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 И аз съм се насочил към него. Има и по-големи а имаме доста обезкостители и искам да пробвам Цитирай
matsan Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 Японските бонинг ножове са много добри за хората,които често работят с месо,, но масово са за десняци . Иначе това са моите : http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/02/113d9e061f5f7152360a62d1a1eded72.jpg[/ Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
goce kostadinov Публикувано Януари 2, 2015 Автор Публикувано Януари 2, 2015 Точилото го купих от тук! Ножа е за дясна ръка в алексфиш ги знам техните! Този е за обескостяване на пилешко и обработка на меса! http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/02/d532cd646f0564814f7c9e0be Първият е широгамо тожиро , наборами от точила, нож пети 33 слоя дамаска И най важният Деба за риба ръчна изработка! Другият за суши, набора ми от други ножове, диамантено точило което продавам и чантата ми за ножове и иструменти! 2 Цитирай
matsan Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 Дебата ти е много добра, а Тоджиротата като съотношение цена-качество са много добри...... Е и аз искам gyito на hatori ама не ми се дават 220 долара ) Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
goce kostadinov Публикувано Януари 2, 2015 Автор Публикувано Януари 2, 2015 Днес ми пристига ето това, Цитирай
algor Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 Аз пък ще използвам насоката на темата и ще помоля някой да ми препоръча точило за ножове за в къщи, че ми писна да купувам боклуци, които нищо не точат и се занимавам с глупости по един час и накрая ефект никакъв. Не ми трябва нищо професионално и скъпо или поне не излишно скъпо, да се точат ножовете бързо и лесно и да не губя по сума ти време за точене и накрая да хвърлям ножове, понеже не само не са наточени, а са с назъбени остриета и режещи части. Благодаря на отзовалите се! пп. Ножовете ми не са скъпи и не са купувани от специализирани магазини, ако има значение. 1 Цитирай
arm11 Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 Преди време взех ей този комплект WMF и съм много доволен: Гледам, че сега пак са на прИмоция 161 лв. Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 Харесах си и утре ще си поръчам един KAI Seki Magoroku MGR-0210D Deba с 21 см острие Луд съм по ножовете Цитирай
nikitobet Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 (редактирано) @algor Това е непрофесионално, но много лесно за употреба. И точи добре, на Global е. Половинката го ползва често и както самата твърди, не изисква някакви умения Редактирано Януари 2, 2015 от nikitobet 1 Цитирай
goce kostadinov Публикувано Януари 2, 2015 Автор Публикувано Януари 2, 2015 Аз пък ще използвам насоката на темата и ще помоля някой да ми препоръча точило за ножове за в къщи, че ми писна да купувам боклуци, които нищо не точат и се занимавам с глупости по един час и накрая ефект никакъв.Не ми трябва нищо професионално и скъпо или поне не излишно скъпо, да се точат ножовете бързо и лесно и да не губя по сума ти време за точене и накрая да хвърлям ножове, понеже не само не са наточени, а са с назъбени остриета и режещи части. Благодаря на отзовалите се! пп. Ножовете ми не са скъпи и не са купувани от специализирани магазини, ако има значение. Преди време взех ей този комплект WMF и съм много доволен: Гледам, че сега пак са на прИмоция 161 лв. Харесах си и утре ще си поръчам един KAI Seki Magoroku MGR-0210D Deba с 21 см острие Луд съм по ножовете От чунче ли го взимаш не е лош разгледах във неговата страница! Цитирай
goce kostadinov Публикувано Януари 2, 2015 Автор Публикувано Януари 2, 2015 От чунче ли го взимаш не е лош разгледах във неговата страница! 85 лева намалил е цените! Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 Гоце, само ме притеснява, че там го пишат за рибен нож а на сайта на Солинген-БуРГАС, за обща употреба. Цитирай
matsan Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 Деба се ползва единствено за филетиране и рязане на риба. Той и затова е толкова удебелен иначе масово японските ножове са с дебелина макс 2.2мм и твърдост 60-65 единици по Рокуел.А солинген бургас откъм ножове продават основно произведени в Китай,демек мекици.Примерно моите ножове марка Тоджиро са от порядъка на 40-60 долара и са по-добри от повечето скъпарски немски ножове ,които са доста по скъпи. За това най-добре хубав нож и според използването му 1 път в месеца на точилар ,който за 2 лева ще ти го наточи ако нямате подобаващи пособия за точене разбира се . Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.