The Shaman Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 Добре де, препоръчай ми японски нож за обща употреба с дълго острие в тоя ценови диапазон?! Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 Тоджиро, Сабуро... Аз имам два Сабуро, ръчна изработка. Единият е ловен и е купуван преди 20 години от някогашната фирма "Белведере" за 200$. Другият е готварски за обща употреба и цената му е около 75$. Точа ги ръчно с парче пясъчник, което дойде с ловния нож в канията. Другите в кухнята са разни боклуци за малко пари, плюс един казанлъшки на 30 години, който почти не е мръднал. Цитирай
goce kostadinov Публикувано Януари 2, 2015 Автор Публикувано Януари 2, 2015 Ако изчакаш като се върна ще ти решим проблема! Не бързай! Знам че е краста! За тези солинген от бургас са пълен фалш! Не купувайте нищо от там! 3 Цитирай
matsan Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 Шамане ,например този : http://www.ebay.com/itm/Tojiro-DP-Cobalt-Alloy-3-Layers-Chef-Knife-Gyuto-210mm-from-JAPAN-/121142927106?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c34ae5f02 Gyito са универсалните кухненски ножове .Имам от същата серия Сантоку(за кълцане) и Пети(за жената и съм много доволен.Направени са от масово използвана неръждаема стомана VG10 закален на 60 единици по Рокуел и идва от кутията заточен като бръснач. 2 Цитирай
goce kostadinov Публикувано Януари 2, 2015 Автор Публикувано Януари 2, 2015 Да това цена качество е добро! Matsan откаде си че отдавна си търся човек като мене запален по ножове! Цитирай
goce kostadinov Публикувано Януари 2, 2015 Автор Публикувано Януари 2, 2015 Ох има още един от пловдив само че в ножарски форум! Ще се идва до пловдив! Че лудите от тази болест сме малко! Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 Хайде де, ще те чакаме. Аз не съм много навътре, но обичам ножовете. Имам и няколко, които не са кухненски Цитирай
goce kostadinov Публикувано Януари 2, 2015 Автор Публикувано Януари 2, 2015 Ще дойда! За около 2000 лв имам ножове и крастата още ме чеши! 1 Цитирай
matsan Публикувано Януари 2, 2015 Публикувано Януари 2, 2015 (редактирано) Аха Sent from my iPhone using TapatalkТя не спира никога тая краста. Хубаво , че не си падам по сгавайките, че там е страшно Сега искам да си купя 21см gyito от aogami super 2 или така наречената blue steel. Най-евтиния който намирам е 116 долара на Kanetsune Редактирано Януари 2, 2015 от matsan Цитирай
goce kostadinov Публикувано Януари 4, 2015 Автор Публикувано Януари 4, 2015 И сгъвейки имам . 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 4, 2015 Публикувано Януари 4, 2015 Пилешката пъстърма, която обещах като е готова: 12 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 4, 2015 Публикувано Януари 4, 2015 Най-после храна, изглежда супер! Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Цитирай
inutero Публикувано Януари 4, 2015 Публикувано Януари 4, 2015 Мани храната, кажи с какъв нож я наряза?! Сериозно, това иска нова тема... Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 4, 2015 Публикувано Януари 4, 2015 Що бе, храна, ножове, уреди... За тук си е. Цитирай
pepo1919 Публикувано Януари 4, 2015 Публикувано Януари 4, 2015 Аз пък ще използвам насоката на темата и ще помоля някой да ми препоръча точило за ножове за в къщи, че ми писна да купувам боклуци, които нищо не точат и се занимавам с глупости по един час и накрая ефект никакъв. Не ми трябва нищо професионално и скъпо или поне не излишно скъпо, да се точат ножовете бързо и лесно и да не губя по сума ти време за точене и накрая да хвърлям ножове, понеже не само не са наточени, а са с назъбени остриета и режещи части. Благодаря на отзовалите се! пп. Ножовете ми не са скъпи и не са купувани от специализирани магазини, ако има значение. Правиш си комплект от Фискарс(ножове+точило) и поне 2-3 години,за домашна употреба си готов. П.п.Кажете някаква "хитринка" при приготвянето на домашна пуйка(около 3-3,5),че нали е доста по-сухо месото в сравнение с купешките? Цитирай
inutero Публикувано Януари 6, 2015 Публикувано Януари 6, 2015 (редактирано) Дип от консервиран тон, авокадо и наситнени домати + черен пипер, сол и капка зехтин. Крем супа от спанак, украсена със стилтън. Бързо, лесно и хранително. Редактирано Януари 6, 2015 от inutero 5 Цитирай
Alxx® Публикувано Януари 6, 2015 Публикувано Януари 6, 2015 П.п.Кажете някаква "хитринка" при приготвянето на домашна пуйка(около 3-3,5),че нали е доста по-сухо месото в сравнение с купешките? Сериозно количество бекон или сланина на тънки филийки за "обличане". Свинска мас също става 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 6, 2015 Публикувано Януари 6, 2015 За домашна пуйка, обличането става най-добре със зелеви листа Искам спешна помощ. Меню за четирима, не особено ящни. Изискано, но и не много пипкаво за приготвяне. Имам около 3, 4 часа. Искам да ги впечатля. Ще се пие вино. Задачата е най-вече към Джони, но ще се радвам на помоща на всички Говорим за утре вечер. 3 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 6, 2015 Публикувано Януари 6, 2015 Пробвай нещо, което смятам да направя тези дни Телешки Джолан. (това е от менюто ресторанта ни.) Интересно е както на вид, така и на вкус. Взимаш телешки джолани без кост и ги слагаш в тенджера под налягане за около два часа и половина. В тенджерата слагаш още целина, лук, мащерка, чесън, зехтин, малко вода и морков. На този етап без сол. След като се развари, изваждаш месото в един тиган, където слагаш малко масло. Тунинговаш част от прецедения бульон със сос братен джус (в метро има готов на прах ) Тунингованият сос го слагаш за спойка в тигана и пробваш как е на вкус, ако трябва добавяш сол и черен пипер. След като си задушил сместа, изваждаш на терасата да стегне малко. През това време върху едно стреч фолио нареждаш прошуто, върху което нанасяш охладената смес, която е леко желирана. Завиваш на "бонбон" (поне 8-7 завъртания) и засилваш към хладилника. Вечерта вадиш, нарязваш на дебели шайби, заливаш с малко от тунингованият сос и запичаш във фурната на 180°C. като НЕ махаш фолиото, за да не ти цъфне пънчето След около 7-8 минути вадиш и сервираш върху канапе от сладък картоф. Може да си го гарнираш както ти е кеф, но тази комбинация е много добра. На картинката пънчето е в тунингованият сос, който е декориран с малко кълнове, къдрав магданоз, сметана и пасиран зеленяк със зехтин. За кубчетата не си спомням, но май е сладък картоф. Мой съвет е да им направиш, нещо, което вече си правил, за да си сигурен в резултата. Това джоланче го направи някой път, когато си със свои хора за тест и после за гости. Така, ще можеш да преработиш рецептата по твой вкус. 6 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 6, 2015 Публикувано Януари 6, 2015 Доста често съм се възползвал от съветите ти, проблема е, че в момента не мога да се сетя за нищо Това с джолана ще го пробвам задължително. 1 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 6, 2015 Публикувано Януари 6, 2015 Най-лесно и сигурно можеш да се измъкнеш с някоя печена ципура или лаврак За предястие тарама, дроб от треска, пушена сьомга или пъстърва и някоя маринована рибка с препечен хляб. Не е типично за сезона, но е сравнително лека храна, точно за след празничното освинване Sent from my iPad using Tapatalk 1 Цитирай
pepo1919 Публикувано Януари 6, 2015 Публикувано Януари 6, 2015 За домашна пуйка, обличането става най-добре със зелеви листа Майтап или...,сериозно питам,защото хич не харесвам пернатите и само заема място? Цитирай
inutero Публикувано Януари 6, 2015 Публикувано Януари 6, 2015 бухай парченца масло под кожата преди да я натикаш във фурната Не се шегувам, става много добре И първите 3/4 от времето във фурната я дръж завита в алуминиево фолио, накрая го махни да хване "тен". 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Януари 7, 2015 Публикувано Януари 7, 2015 Абсолютно сериозен съм. Рецепта не мога да кажа защото са ми я правили и не съм участвал, но гледам из нета има доста. Джони, това с рибното меню е идея Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.