slaf Публикувано Декември 13, 2015 Публикувано Декември 13, 2015 Джони за Президент догодина на изборите. Радан за вице. Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 13, 2015 Публикувано Декември 13, 2015 Продължението... И десерта... 7 Цитирай
koksibg Публикувано Декември 13, 2015 Публикувано Декември 13, 2015 Всичко изглежда умопомрачително. Джони ако не те затруднявам може ли рецептата за питката. In three words I can sum up everything I've learned about life: IT GOES ON. Robert Frost Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 14, 2015 Публикувано Декември 14, 2015 Рецепта за питката: 6 яйца 1кг. брашно 4 супени лъжици олио. 2 супени лъжици захар. 1 супена лъжица оцет. 1 чаена лъжица сол 500 мл. топло прясно мляко (да не е вряло) 200 гр. масло 40 гр. мая (едно кубче) един жълтък и малко мляко за намазване. в 200мл. от млякото слагаш маята и захарта и чакаш 10-15 минути да втаса. Пресяваш брашното и смесваш със солта, жена ми го пресява три пъти. В една голяма купа слагаш всичко течно и разбиваш с миксер, след което започваш да добавяш брашно и продължаваш с миксера. Когато стане тегаво, сменяш бъркалките с тези за тесто. На финала вадиш от купата и довършваш месенето на ръка (нужно е съвсем малко) ако си с планетарен миксер, няма нужда да месиш изобшо с ръце. Разделяш на три части, правиш ги на три кори с дебелина около 4-5мм. Мажеш първата кора с масло, върху нея слагаш втората, пак мажеш с масло и на финала третата, която отново мажеш с масло. Навиваш на руло и режеш малки цилиндърчета, които нареждаш в намаслена и набрашнена тава. Включваш фурната на 45-50ºC и оставяш вътре тавата с тестото да втаса около един час. След това мажеш със един жълтък, който е разбит с една-две лъжици прясно мляко, засилваш фурната на 160ºC и дебнеш Когато стигне до златисто проверяваш с едно дървено шишче дали няма да остане тесто по него. Ако питката изглежда готова, но е леко сурова във вътрешността, слагаш едно алуминиево фолио, за да не загори коричката. Когато е готова вадиш, мажеш с масло и покриваш с кърпа. Ето едно клипче, което направихме при един от престоите ни в Холандия, където нямаше мая на кубчета и заменихме с две пакетчета от 7гр. суха мая. Питката пак стана супер Питката започва в 1:06 6 Цитирай
koksibg Публикувано Декември 14, 2015 Публикувано Декември 14, 2015 Супер. Благодаря. In three words I can sum up everything I've learned about life: IT GOES ON. Robert Frost Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 14, 2015 Публикувано Декември 14, 2015 Братле, сложи една черта над това подписище, че ме караш да го чета всеки твой пост. 1 Цитирай
koksibg Публикувано Декември 14, 2015 Публикувано Декември 14, 2015 Хехехе. Направо го махнах. Цитирай
johnnybravo Публикувано Декември 16, 2015 Публикувано Декември 16, 2015 Едни бързи бисквитки с кафето Тези ги направих с остатъка от тестото за поредния тиквен пай, като към него добавих малко натрошен шоколадов ковертюр: 8 Цитирай
matsan Публикувано Декември 24, 2015 Публикувано Декември 24, 2015 Хич ме няма по презентациите, а и бях сам с детето, което постоянно ми дъднеше на главата. Това първото патешко магре, което ям , а и съответно сготвих . Нямах подръка сладко и го направих само със сос от червено вино. Стана страхотно и беше много вкусно. Изпекох го медиум - стана доста сочно ! Sent from my iPhone using Tapatalk 7 Цитирай
The Shaman Публикувано Декември 24, 2015 Публикувано Декември 24, 2015 Като гледам цвета е идеално. Както го харесвам 1 Цитирай
matsan Публикувано Декември 24, 2015 Публикувано Декември 24, 2015 И аз по принцип каквото и да е месо го обичам по-сочно, дори един обикновен пържен дроп, който повечето хора обичат силно препържени ! Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
miro1972 Публикувано Декември 24, 2015 Публикувано Декември 24, 2015 Сочна пържена капка ( дроп ) 3 Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 5, 2016 Публикувано Януари 5, 2016 При мен коледата закъсня, но чакането си залужаваше Най-добрият миксер! 6 Цитирай
inutero Публикувано Януари 5, 2016 Публикувано Януари 5, 2016 Ползвал съм го, яко тежък е, но много стабилна машина. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
koksibg Публикувано Януари 5, 2016 Публикувано Януари 5, 2016 (редактирано) Аз също планувам да си го взема. От къде го поръча Джони? Едит- виждам че е 4.8литра а колко вата ти е модела? Редактирано Януари 5, 2016 от koksibg Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 5, 2016 Публикувано Януари 5, 2016 300W, иначе аз си го взех от Amazon.de за €439, в момента е €454.03 Amazon.de - €454.03 (~888.00лв.) Amazon.co.uk - £415.40 (~1109.37лв.) Amazon.com - $259.99 + $17.99 shipping (~505.94лв. + 20% ДДС = 607.13лв. нямам идея колко е доставката, но миксера с опаковката е 13кг. което не е малко) България - 1289.00лв. защото сме по-баровци от останалите. От немския амазон доставката ми беше 45.00лв. Аксесоарите със сигурност ще си ги купувам от USA, защото разликите са огромни. За сравнение ще дам аксесоарите за паста, които в Amazon.com са $399.00, в Amazon.de са €1087.36, а в Amazon.co.uk са £699.58. De - KitchenAid KPEX Pasta Excellence Set with 6 Different Attachments by KitchenAid - 2126.69лв. UK - KitchenAid KPEX Pasta Excellence Set with 6 Different Attachments by KitchenAid - 1868.31лв. USA - KitchenAid KPEX Pasta Excellence Set with 6 Different Attachments by KitchenAid - 726.20лв. При аксесоарите го няма неудобството с различните стандарти за захранване 1 Цитирай
koksibg Публикувано Януари 5, 2016 Публикувано Януари 5, 2016 От USA не е за препоръчване да се купува миксера - само за техния пазар са и работят на 110v те си го пишат в дескрипшъна. Ясно. Благодаря за инфото. Цитирай
johnnybravo Публикувано Януари 5, 2016 Публикувано Януари 5, 2016 Аз затова от Германия го взех, защото няма да имам нужда от преходници за захранването, но за аксесоарите твърдо от Америка. 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.